Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η κλήση σας προωθείται...

Μην ακούσω άλλο ένα τουτ σήμερα θα σκοτώσω άνθρωπο. Ο Θ έπρεπε να κάνει κάποιες εξετάσεις σε δημόσιο νοσοκομείο και έπρεπε να κλείσει ραντεβού. Πήρε μια-δυο φορές τηλέφωνο, μετά βαρέθηκε και σκέφτηκε "ποιον να αγγαρέψω να κλείσει το ραντεβού?" Τον μαλάκα... Οπότε ο κλήρος έπεσε σε μένα  να πάρω τηλέφωνο σε δημόσιο νοσοκομείο για να κλείσω ραντεβού άμεσα! 

(αλλάζουμε παράγραφο , για να σας δώσω το χρονικό περιθώριο να γελάσετε δυνατά, να κάνετε χαρωπά τα δυο μου χέρια και τα λοιπά)

Πράξη πρώτη

Παίρνω τηλέφωνο.... Τουτ, τουτ από την άλλη άκρη της γραμμής. Ξαναπαίρνω τηλέφωνο. Τουτ τουτ. Ξαναματαπαίρνω. Χτυπάει!!!! (ενθουσιασμός) Αλλά δεν το σηκώνει κανείς. (απογοήτευση) Που πήγε οεο εκείνος που πριν ένα λεπτό μίλαγε? Ξαναματαξαναπαίρνω. Χτυπάει και απαντάει  μια κυρία. (πυροτεχνήματα) Κλείνω ραντεβού για την επόμενη Τρίτη (δάκρυα χαράς κυλάνε από τα μάγουλα μου).

Πράξη δεύτερη

Πρέπει να κλείσω ραντεβού και στο παθολογικό τμήμα στο ίδιο νοσοκομείο αλλά αυτή τη φορά πρέπει να πάρω τηλέφωνο ένα τετραψήφιο νούμερο. Μου απαντάει ένας εξυπηρετικότατος τηλεφωνητής ο όποιος με ρωτάει κάποιες πολύ έξυπνες ερωτήσεις τις όποιες απαντάω κοφτά με καθαρή φωνή. Οι συνάδελφοι μου με κοιτάνε και νομίζουν ότι έχω πάθει εγκεφαλικό καθώς οι απαντήσεις μου "πρωινά, πρωινά, ναι, ναι, παθολογικό" δε βγάζουν νόημα. Μετά από μια "καταπληκτική" συζήτηση με ρωτάει ο κύριος ρομπότ "πείτε μου ποιο νοσοκομείο θέλετε". "Ευαγγελισμός" απαντώ εγώ. "Δε σας άκουσα" απαντάει αυτός. "Ευαγγελισμός" ξαναλέω εγώ. "Δε σας άκουσα" απαντάει ξανά αυτός. "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ γαμώ το κέρατο μου" φωνάζω εγώ και βλέπω κεφάλια να γυρνάνε προς τη μεριά μου. "Ευαγγελισμός" ξαναλέω σιγά και ο κος ρομπότ απαντάει "μάλιστα, σας συνδέω με το τηλεφωνικό κέντρο". Και γιατί καρδιά μου δε με συνέδεες από την αρχή να γλιτώναμε και τα υπογλώσσια?

Πράξη τρίτη

Πρέπει να κλείσω ραντεβού και με ψυχίατρο. Στον Ευαγγελισμό μου κλείνουν για μετά από 2 μήνες. Άντε τώρα να έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι να σκοτώσεις κάποιον και να θες βοήθεια. Μέχρι να έρθει το ραντεβού σου τον έχεις σκοτώσει και έχεις εξαφανίσει και το πτώμα. Μετά σκέφτομαι το Αιγινήτειο. Δε μπορεί, ψυχιατρικό νοσοκομείο είναι, θα έχει περισσότερα ραντεβού. Παίρνω τηλέφωνο.Τουτ, τουτ. Τουτ, τουτ. Τουτ, τουτ. Τουτ, τουτ.Τουτ, τουτ. Τουτ, τουτ. Τουτ, τουτ.Τουτ, τουτ. Τουτ, τουτ....Μιλάει συνεχώς και ακαταπαύστως! Κάνω εισπνοές-εκπνοές. Ξαναπαίρνω! Καλεί!!! Δεν προλαβαίνω να πω τι θέλω και μου το κλείνει στα μούτρα. Μου έρχεται να βγω έξω να πάρω ταξί, να πάω στο Αιγινήτειο  να βρω αυτόν που μου το έκλεισε, να του κοπάνησω το τηλέφωνο στο κεφάλι και μετά να κάτσω ήσυχα ήσυχα να μου φορέσουν τον ζουρλομανδύα. Τελικά δεν το κάνω και μετά από 3.000 τουτ τουτ κατάφερα και έκλεισα ραντεβού και εκεί! Ηθικό δίδαγμα: Εάν νιώθετε ότι τα νεύρα σας δεν είναι και πολύ καλά, μην πάρετε τηλέφωνο σε ψυχιατρική κλινική. Θα σας αποτελειώσουν!

Πράξη τέταρτη

Παίρνω τηλέφωνο τον Θ για να του πω τα ευχάριστα. Τουτ, τουτ....Θα τον σκίσω σκέφτομαι και κλείνω το τηλέφωνο. Για τον Θεό, όχι άλλα τουτ τουτ!!! Μετά από κανά δεκάλεπτο με παίρνει εκείνος! "Έλα, κατάφερες να κλείσεις ραντεβού? Μπράβο! Μόνο Τρίτη να μην είναι , με πήρανε μόλις για μια δουλειά!"

Κλαίω............... 
Με λυγμούς.....................

Πάλι από την αρχή!

Πράξη πρώτη 
.................
..................
Πράξη δεύτερη
......................
.................
Πράξη τρίτη
............................
........................



46 σχόλια:

  1. Αχαχαχααα.... Όχι Χριστίνα, δεν γελώ με τα παθήματα σου, αλλά με τον τρόπο που τα περιγράφεις!!!! Εμένα μου έκλεισαν, για μια απαραίτητη εξέταση στην εγκυμοσύνη, ραντεβού δυο μήνες αφότου γεννούσα!!!! Και τι μας περιμένει ακόμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα Κωμικοτραγικές καταστάσεις!!! Και τελικά πήγες? Τι σου βρήκαν? Γιατί ξέρω τι δε σου βρήκαν... Εμβρυο!

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχα όχι, μου έκαναν την χάρη να με στείλουν εξωτερικώς, σε συμβεβλημένο ιατρείο με το ΙΚΑ! Μεγαλόκαρδο το ίδρυμα!!!

      Διαγραφή
  2. Καλά ο τρόπος που περιγράφεις είναι μοναδικός!
    Πες μα όμως τελικά το έκλεισες το ραντεβού το ριμάδι;;;;
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έκλεισα.... Εκλεισα και για μένα μια διανυκτέρευση στο Αιγινήτειο και τώρα όλοι είμαστε ήρεμοι...

      Σελήνη αγαπάει Χοχο...

      Διαγραφή
    2. "Σελήνη αγαπάει Χοχο"!!!
      ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
      Δεν παίζεσαι!!

      Διαγραφή
  3. Χριστίνα, γράψε μου μια διεύθυνση, να στείλω τον ζουρλομανδύα!! Φιλιά πολλά!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Πέτρα μου αλλά προσπαθώ να τον αποφύγω. Είναι που βγαίνει σε λευκο και το λευκό όπως και να το δεις προσθέτει κιλά. Οπότε καταλαβαίνεις...Δε θα θελα...

      Διαγραφή
  4. αντε κι ας ανώτερα! Στο δημόσιο θα διοριστει για να ζητουν αυτες τις εξετασεις!
    παντως εγω που τις εκανα πριν 1 χρονο και μου ζητουσαν την ψυχιατρική ,την πήγα μετα απο 3 μηνες ,ενω μια άλλη συναδελφος δεν την πηγε καθολου κι ουτε γατα ουτε ζημια!Οι δε ερωτησεις που μου εκαναν;; ''πώς λέγεστε; πού θα υπηρετήσετε;'' ''οκ ,ενταξει είστε!''
    καταλαβες; γι αυτό μετα όλα κυλουν ήρεμααααα στο δημόσιο και δασκαλοι-καθηγητες δεν χειροδικούν στα παιδια! εχουμε παρει χαρτι εμεις που μας βλέπεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δυστυχως δε διορίστηκε... Εξακολουθεί να το παιζει ελευθερος (επαγγελματίας) και ωραίος. Κατι μαθήματα σε μια σχολή ξεκινάει και θέλανε βεβαίωση ότι δε θα βουτήξει κανενα μαθητή από τον λαιμό!

      Εσύ δηλαδή κυκλοφορείς ελευθερη με χαρτί γιατρού!!!

      Είχα εγώ κάτι καθηγητες που όχι χαρτί γιατρού ότι είναι οκ δεν έπρεπε να έχουν αλλά δε θα έπρεπε να κυκλοφορούν καν ελευθεροι...

      Διαγραφή
  5. μιας κι έχεις πάρει το κολάι δεν παίρνεις να μου κλείσεις κι εμένα για νευρολόγο;..



    καλά καλέ.. μην τσιρίζεις.. απαπαππαπαπαπαπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να τον κάνεις τον νευρολόγο... Μια χαρά είσαι.. σε βλέπω εγώ!

      Διαγραφή
  6. χαχαχαχαχα...
    Με εκανες και γελασα..
    Ειναι λες και διαβαζω εμενα...
    Καθε φορα η ιδια ιστορια.
    Πολλες φορες σου κλεινουν για τοσο μετα που δεν ξερεις αν θα ζεις ως τοτε...
    Καλο σου βραδυ και keep calm :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι έχουμε από μια τέτοια ιστορία να διηγηθούμε! Και καλά στη δική μας περίπτωση θέλαμε απλως μια γνωμάτευση.. Φαντάσου να νοσείς πραγματικά! Μη σου τυχει...

      Διαγραφή
  7. Α θες και χειρότερα εσύ για να ευγνωμονείς την τύχη σου!
    Έκανα εξετάσεις γυναικολογικές πέρυσι τον Νοέμβριο στο Νοσοκομείο του Πύργου. Του 2012 εννοώ πέρυσι! Ακόμα περιμένω τις απαντήσεις :))))

    Φιλούρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, γυναικολογικές εξετάσεις αργούν λίγο... Στα τρια χρόνια βγαίνουν καλοψημενες...

      Το ξέρεις ότι μάλλον τις έχουν χάσει, έτσι?

      Διαγραφή
  8. ΛΟΛ για το συμβαν με το ψυχιατρείο και τα νεύρα!
    Έτσι έτσι, βέρυ μπεστ σέρβις (έκαμα κάτι αναλύσεις πριν μισό χρόνο, μιας και είσαι καλή, πιάνεις να ρωτήσεις αν τις εκάμαν ακόμα;) - περιπαίζω, πλις με μου ταΐσεις το τηλέφωνο χεχεχε.

    Σαν την γιαγια μας, την φάση GREY'S ANATOMY, εν έshει =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν μισό χρόνο και τις θες κιόλας... Για διάβασε λίγο πιο πάνω.. Εχουν άλλοι προτεραιότητα που περιμένουν από το 2012...

      Τς, τς, τς ... Ανυπόμονοι άνθρωποι... Και εάν έχεις κάτι? Καλύτερα να μην το ξέρεις...χαχαχα

      Διαγραφή
  9. Σε νιώθω Χριστινάκι μου. Κλείνω εδω και χρόνια, καθε 6 μηνες για την πεθερα μου. Επειδη λοιπον ημουν στα προθυρα νευρικης κρισης καθε φορα οταν ηταν να το κλεισω, ανακαλυψα μια μαγκιά: ακόμα και όταν παιρνεις να κλεισεις νεο ραντεβού, εσύ θα λες Τροποποίηση και έτσι σου βγαίνει επιτέλους Άνθρωπος στη γραμμή και συνεννοείσαι!!!
    Ε μα με αυτούς τους τηλεφωνητες! Απορω δλδ οι ηλικιωμενοι που δεν εχουν καποιο δικο τους να τους κλεισει ραντεβου, πως βγάζουν ´ακρη οταν δεν βγαζουμε εμεις οι νεοι και έξυπνοι:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι tip ήταν αυτό που μόλις μου είπες....!!!!

      Οχι τίποτα αλλο αλλά κάθε φορά που μιλάω με το ρομπότ μου έρχεται να γελάσω με τον εαυτό μου!

      Αυτό για εμάς τους έξυπνους... πολύ σωστό!!!!

      Διαγραφή
  10. Πόσο σε καταλαβαίνω!!!!Μόνο αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία από αυτά που περιγράφεις μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της αγανάκτησης που νιώθεις!Είναι προμελετημένο για να τα παρατήσεις και να πας να κάνεις τις εξετάσεις σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο....τίποτα δεν είναι τυχαίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε ας μην ήταν αναγκαστικό να παρει βεβαίωση από δημόσιο νοσοκομείο και ούτε καν θα το συζητούσαμε!

      Πάντως όλοι με νιώθετε... Μήπως γιατί όλοι έχετε προσωπική εμπειρία????

      Διαγραφή
  11. Πω πω! Δε φανταζόμουν το τέλος!
    Μου έχει τύχει αρκετές φορές. Θυμάμαι μια φορά έγκυος έπαιρνα να κλείσω ραντεβού για εξετάσεις αίματος. Όταν τελικά απάντησαν δεν πρόλαβα καν να απαντήσω ότι δε με βολεύει όταν η κυρία μου είπε 'Τάδε του μηνός (του επόμενου φυσικά!) στις 7:15' και το έκλεισε.
    Δεν έκανα τελικά καμία εξέταση στο ικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εγώ το φανταζόμουν....

      Είναι αυτό που λένε "τότε και άμα σ' αρέσει"...

      Διαγραφή
  12. είναι που πηγαίνανε όλα καλά και τα κατάφερες εν τέλει να κλείσεις τα ραντεβού!! κάποιος εκεί πάνω γέλαγε μαζί σου μου φαίνεται!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κι ύστερα γκρινιάζει ο κ. Μήτσος που όταν αρρωσταίνω δεν πάω να με δει γιατρός. Αφού όταν μου κλείνουν ραντεβού, μου έχει περάσει η αρρώστια. Τι να πηγαίνω να λέω; Γεια σας γιατρέ μου πριν από 45 μέρες είχα γρίπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα Λοιπόν ακού ιστορία:
      Είχα αρρωστήσει και δεν είχα πάει στη δουλειά εκείνη τη μέρα. την επόμενη όμως μέρα πήγα κανονικά. Κατά τις 12 χτυπάει το κινητό μου και ήταν ο υπηρεσιακός γιατρός. "Ξερετε , του λέω, έχω έρθει για δουλειά σήμερα". " Ναι , μου λέει αυτός, είσασταν στα χθεσινά μου ραντεβού αλλά δεν πρόλαβα να έρθω να σας ελέγξω. Μπορείτε να μου πείτε τι είχατε?"

      Πρέπει να είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που ελέχθηκα εάν λέω ψέματα για ασθένεια μέσω τηλεφώνου...

      Διαγραφή
    2. Είναι εξαιρετικές οι αντοχές που έχουμε τελικά! Λογικά θα έπρεπε να ζούμε με ψυχοφάρμακα με όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε!

      Διαγραφή
  14. Και μετα; Και μετα...;
    Ευχομαι να μην ξαναχρειαστει παντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. υποκλίνομαι!!!!! χαρα στο κουράγιο σου και την υπομονη σου κοπελα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι την έχω μεγάλη... Σε αντίθεση με τον Θ που την έχει μικρή...



      Την υπομονή ντε....

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα...εμείς γελούμε , γέλασα με το τέλος της περιπέτειας γολγοθάς μόνο να μην είναι Τρίτη....σαν τα έργα ακούστηκε...αποκλείεται να συμβαίνουν στη πραγματικότητα αυτά και όμως να που συμβαίνει...από ολες τις ημέρες ίσα η Τρίτη και απο το νοσοκομείο και από τη δουλειά...εμείς γελούμε , αλλά καταλαβαίνω τα νεύρα σου με τόσα τουτ , τουτ..και μένα με πιάνουν τα νεύρα μου...
    παντως από πλευρά περιγραφής μια χαρά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα βγαλμένα από τη ζωή είναι. Πάντως εάν ήταν ταινία θα ήταν σίγουρα το ρετιρέ! Εγω θα ήμουν η Κατερίνα Γιουλάκη και στο τέλος (όταν θα μου έλγε ο Θ ότι δε μπορεί την Τρίτη και να ξαναπάρω τηλέφωνο) εγώ θα έλεγα (με ταυτόχρονο κοντινό):

      "Να πάρεις εσύ κύριε Θ. Να πάρεις εσύ"

      Τουρου ρου ρου ρου ρου ρουρού....

      ΤΕΛΟΣ!

      Διαγραφή
  17. Εγώ παρατηρώ ότι είσαι όλο γκρίνια... Κατάφερες και έκλεισες ΔΥΟ ραντευού μετά από προσπάθεια ούτε μιας ημέρας και δεν είσαι ικανοποιημένη...
    Για αυτό δεν πάει μπροστά αυτός ο τόπος δεν αναγνωρίζουμε κανένα από τα προνόμια που μας παρέχει!! ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πράξη τρίτη... όλα τα λεφτά, έριξα πολύ γέλιο!!! Στη τέταρτη απλά θα φώναζα ΄΄Καντό μόνος σου'' !!!! :)) Μ'αρέσει ο τρόπος που γράφεις. Καλώς σε βρήκα, Ελεάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ελεάνα με το όμορφο σου μπλοκ!!! Πολύ χαίρομαι που βρεθήκαμε! Και εγω στην τέταρτη πράξη αυτό είπα. "Κάντο μόνος σου" και στο επόμενο λεπτό ξαναπήρα τηλεφωνο όλα τα νοσοκομεία για ραντεβού. Γεννημένη θύμα...

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ! χαχαχαχα μη νομίζεις... και εγώ το ίδιο θα έκανα.. μετά τη πρώτη αντίδραση όμως!!! Είμαι του μελό.. ;)

      Διαγραφή