Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

X- Files: Σοκολατένιες φετες πορτοκάλι


Τη Κυριακή εκτός από 25η Μαρτίου γιορτάζει και η μανούλα μου..Σκεφτόμουν τι δώρο να της πάρω και πραγματικά δε μπορούσα να σκεφτώ τίποτα που να το χρειάζεται, που να της αρέσει και να το φορέσει.. 
Ξέρετε η μανούλα είναι του στυλ «τι το έφερες τώρα αυτό.. Τι το θέλω???». Έτσι αδυνατώντας να σκεφτώ κάτι πρωτότυπο και συνάμα χρήσιμο σκέφτηκα να της φτιάξω σοκολατάκια .. Να χαρεί και η έρμη μάνα με την ακαμάτα κόρη που πιστεύει ότι έχει..

Και επειδή έχω τόσα πορτοκάλια στη βεράντα που πρέπει να πίνω δέκα τη μέρα για να τελειώσουν, αποφάσισα να κάνω φέτες πορτοκαλιού βουτηγμένες στη σοκολάτα. 

Mια αναζήτηση που έκανα στο ιντερνέτ έπεσα πάνω σε συνταγές ολίγον τι πολύπλοκες για τα δικά μου κυβικά.. Ευτυχώς στο τέλος βρήκα αυτή τη συνταγή εδώ http://syntageskardias.blogspot.com/2011/03/blog-post_14.html  που είναι πολύ εύκολη και σχετικά γρήγορη. Σε κάτι άλλες συνταγές που βρήκα έπρεπε να ξεπικρίσεις πορτοκάλια, να τα βάλεις στο ψυγείο για ώρες , να τα ξαναματαβράσεις, να χορέψεις Μακαρένα μπροστά από τον φούρνο και σε τρεις μέρες έτοιμα τα σοκολατάκια!! Ναι καλά…

Τη Τετάρτη έφτιαξα τα σοκολατακια μου και τα έβαλα σε δυο πιατέλες να κρυώσει η σοκολάτα. Η μια πιατέλα μου ήταν τόσο όμορφη που μου ερχόταν να κλάψω από τη συγκίνηση..
Πριν πάω για ύπνο περνάω από τη κουζίνα να θαυμάσω ξανά πόσο όμορφα τα είχα κάνει!! Ακουμπάω λοιπόν τη πιατέλα μου στον πάγκο και πάω για ύπνο. 



Το πρωί που σηκώθηκα πάω στη κουζίνα και τι να δω.. τα σοκολατάκια μου είχαν γεμίσει με καφέ πιτσιλιές σα σκουριά..Κοιτάω το ίδιο και ο πάγκος , το πάτωμα και τα πλακάκια στον τοίχο!!Ξυπνάω το  Θοδωρή να βρούμε μαζί τι προκάλεσε την καταστροφή!! Μετά από αρκετή σκέψη αποφασίσαμε πως ή εξερράγη μια αλκαλική μπαταρία που είχαμε στον πάγκο ή κατέβηκε ο ΕΤ στην κουζίνα μας.. Αφού αποφασίσαμε πως πρόκειται για το πρώτο έφυγα να πάω στη δουλειά γεμάτη  με απορίες. Γίνεται να εκραγούν οι μπαταρίες ?? Που πήγε το μεταλλικό μέρος της μπαταρίας?? Πως δεν ακούσαμε κάτι??

Αφού το γκουγκλαρα και δε βρήκα παρόμοιο περιστατικό πουθενά στην οικουμένη αποφάσισα πως πρόκειται περί ανεξήγητου φαινομένου ..
Όλα αυτά μέχρι το απόγευμα που ήρθε από το σπίτι μια καλή μου φίλη.. Με το που της είπα τι συνέβη στα σοκολατάκια μου  η πρώτη της απάντηση ήταν « ο απορροφητήρας έκανε διαστολή ε??Γιατί εσείς τι σκεφτήκατε ότι έγινε»
Φάγαμε πολύ κράξιμο για την ιστορία  με την μπαταρία… Ακόμα πρέπει να γελάει!!
Για την ιστορία εγώ ξανάφτιαξα τα ίδια σοκολατάκια και αυτή τη φορά τα απομάκρυνα καλού κακού από τη κουζίνα..


2 σχόλια:

  1. Ε λοιπόν σήμερα σκεφτόμουνα ότι πρέπει να φτιάξω φλούδες πορτοκαλιού με κουβερτούρα, γιατί είναι ό,τι πρέπει για δίαιτα! Θα τις φτιάξω οπωσδήποτε!
    Α αυτό με τον απορροφητήρα ούτε εγώ το ήξερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τις φτιάξεις είναι πολύ εύκολες και πολύ νόστιμες..Αυτό με τον απορροφητήρα άστο μου έκανε μια κουζίνα χάλια!!Αλλά εγώ φταιω έβραζα ένα ζαχαρούχο 3 ώρες για να το κάνω καραμέλα.. Ε που να πάνε τόσοι υδρατμοί!!! Τα παιξε το απορροφητηράκι μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή