Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο....

Επόμενο ταξίδι ... Αμστερνταμ!! Ευτυχώς ο Θ δε θα ερχόταν έτσι δε υπήρχε φόβος να γυρίσουμε με InterRail. Θα ταξιδεύαμε με Swiss και θα κάναμε μετεπιβίβαση στη Φρανκφούρτη για να ταξιδέψουμε με την Edelweiss. Μια αεροπορική εταιρεία τόσο μικρή που δεν υπάρχει. Στο βιντεάκι που δείχνουν στην αρχή για περίπτωση έκτακτης ανάγκης βλέπαμε τους ίδιους τύπους που ήταν αεροσυνοδοί στο αεροπλάνο μας και το ίδιο το αεροπλάνο μας. Ολη η εταιρεία πρέπει να αποτελούνταν από αυτό το αεροπλάνο και τους 7 υπαλλήλους που βλέπαμε! Γενικά όμως είχαμε καλό ταξίδι  καθώς πηγαίναμε γιατί στην επιστροφή η απογείωση ήταν λες και μπήκαμε στο τρενάκι του λούνα παρκ. Είχε τέτοιον αέρα που  το αεροπλανάκι τα είδε όλα και εμείς μαζί! Εγώ κρατιόμουν από το μπροστά κάθισμα, είχα κλείσει τα μάτια μου και φανταστείτε ότι ανακατεύτηκα από τις αναταράξεις.  

Γενικά όμως ήταν ένα ευχάριστο ταξίδι.


Από τότε έχω ταξιδέψει άλλες τρεις φορές με αεροπλάνο χωρίς να μου έχει συμβεί κάποιο αστείο περιστατικό. Αρχικά πήγαμε Βαρκελώνη, μαζί με τον Θ και ευτυχώς γυρίσαμε και μαζί. Αλλιώς του το είχα δηλώσει, εάν δεν έμπαινε στο αεροπλάνο θα τον παράταγα εκεί. Εγώ με τρένο δε γύριζα πίσω. 

Μετά πήγαμε Κωνσταντινούπολη που και εκεί καλό ταξίδι είχαμε. 

Το καλοκαίρι που γυρίσαμε από Ρώμη ήταν η σειρά μου να με πιάσει ο πανικός. Δε ξέρω για ποιο λόγο αλλά ήμουν σίγουρη πως το αεροπλάνο είχε χαλάσει. Μάλλον επειδή άνοιξαν τον εξαερισμό σε κάποια φάση και φαινόταν σαν καπνός. Έκανα ένα ταξίδι εφιαλτικό! Δε μπορούσα να μιλήσω και στον Θ για να μην τον πανικοβάλω και αυτόν και είχα πιεστεί πάρα πολύ. Φανταστείτε ότι δεν έφαγα.. Και αυτό για μένα είναι σοβαρό! Μόλις προσγειωθήκαμε από την πίεση και από όλο το στρες που είχα περάσει έβαλα τα κλαμματα! Οι γύρω άνθρωποι με κοίταγαν σαν χαζοί. Αλλά τι να κάνουμε! Οταν πιέζομαι κλαίω...

Μερικές φορές και όταν γελάω κλαίω. Α και οταν είμαι στεναχωρημένη. Και όταν νιώθω ότι με αδικούν. Και τώρα που το θυμήθηκα και όταν συγκινούμαι κλαίω...

Λέτε να είμαι κλαψιάρα?

19 σχόλια:

  1. Δεν είσαι κλαψιάρα Χριστινάκι μου,τουλάχιστον για μένα που σε νιώθω στο θέμα αεροπλάνου τουλάχιστον.Εσύ έβαλες τα κλάμματα,εγώ θα είχα νοσηλευτει στην καρδιολογική του ΠΕΠΑΓΝΗ στη θέση σου,χαχαχα.Να σου πώ,η επόμενη ανάρτησή σου σε παρακαλώ,ας είναι με πλοίο ή τρένο να ξεφύγω λίγο από το ύψος...σε διαβάζω και κάνω εικόνα πάντα αυτά που γράφεις και πανικοβάλλομαι στον αέρα νοερά :p
    Πλάκα κάνω...ότι και να γράψεις,ο τρόπος που το διηγείσαι μου αρέσει...φιλί μεγάλο...καλημερούδια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο υπόσχομαι τελείωσα με τον αέρα. Από αυριο προσγειώνομαι στο έδαφος!!

      Τσέκαρε λίγο τα σχόλια στο μπλογκ σου.
      Από τότε που έβαλες προέγκριση και να ανοίγει νέο παράθυρο στα σχόλια, νομίζω ότι χάνονται τα σχόλια μου. Επίσης πια δε μπορώ να κάνω εγγραφή με μαιλ για να βλέπω πότε απαντάς.

      Διαγραφή
  2. Aλήθεια?Κάτσε να κοιτάξω να το διορθώσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κακοπερνάτε βλέπω:P:P
    Εγώ πάλι λατρεύω τ' αεροπλάνα.
    Και κοιμάμαι συνήθως στο ταξίδι.
    Τόσα ταξίδια που έχω κάνει μου έχει τύχει κι ένα 'περιστατικό'.
    Μια φορά που γύριζα από Λονδίνο και παραλίγο να πέσουμε....
    Ναι, χάλασε ένας κινητήρας και με το ζόρι φτάσαμε Κέρκυρα.
    Δεν πτοήθηκα όμως καθόλου!
    Ούτε φυσικά έπαψαν να μ' αρέσουν τα ταξίδια μ' αεροπλάνο.
    Πολλά φιλιά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μην φανταστείς. Αυτά είναι σε διαστημα 6 χρόνων...

      Να αυτά τα παρολίγο να πέσουμε δε μου αρέσουν εμένα! Δε θα προλάβαινα να προσγειωθώ Κέρκυρα θα είχα πεθάνει από καρδιακή προσβολή!

      Διαγραφή
    2. Μην το λες!
      Οχι πως εγώ δε φοβήθηκα..!!
      Αλλά μαζί με το φόβο σου ρχεται κι ένα:'δε μπορεί να μου συμβεί εμένα αυτό!'
      Οταν ήρθε το άλλο αεροπλάνο μπήκα και γύρισα σπιτάκι μου.
      Οι πιθανότητες να πάθεις κάτι με αυτοκίνητο είναι απείρως περισσότερες!

      Διαγραφή
    3. Ναι είδικά εαν οδηγείς στην Αθηνών -Πατρών οι πιθανότητες να πάθεις ατύχημα με το αυτοκίνητο αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο!

      Διαγραφή
  4. ίσως θα πρέπει να κυκλοφορήσεις σε τεύχη τις ιστορίες: ο Θ. και τα αεροπλάνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα. Δεν έχω μπει σε αεροπλάνο και ομολογώ οτι δεν ξέρω πως θα αντιδράσω. Το οτι η ενημέρωση για την περίπτωση κινδύνου γίνεται με το αεροπλάνο που ταξιδεύεις δεν το βλέπω κακό πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακό δεν είναι. Απλά όταν τα βλέπεις όλα ίδια συνηδητοποιείς ότι το αεροπλάνο σου είναι και το μοναδικό αεροπλάνο που διαθέτει η εταιρεία και πανικοβάλεσαι λίγο...Σκέφτεσαι έχει τα χρήματα μια τόσο μικρή εταιρεία να το συντηρήσει σωστά, κάνουν όλους τους ελέγχους??

      Ελπίζω να είσαι από τους αναίσθητους στο θέμα του αεροπλάνου και στο μέλλον να κάνεις πολλά και άνετα ταξίδια!

      Αλλιώς εδώ είμαστε να μας πεις τη δική σου ιστορία τρόμου...

      Διαγραφή
  6. Ααα μια χαρά τα πας από ταξίδια!!Αχχ άντε να πάω και γω Νέα Υόρκη..μετά να γράψω φυσικά μια ανάρτηση για αυτό και εσείς που θα το διαβάζεται θα ζηλεύεται!!

    Χαχαχαχα θυμάμαι το καλοκαίρι που πήγα Κύπρο είχε πολλά κενά αέρος και με τη μάνα μου ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι θα πέσει.Ήταν τρομερό!!

    Άχου τον Κημένο τον Θ..τι τραβάει μαζί σου!!!Θα τον ξεκάνεις!!

    Φιλιάάάάά!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες καλέ?? αυτός τι τραβάει ή εγώ?? Μου φαίνεται ότι δεν διάβασες την προηγούμενη ανάρτηση μου.. Ηρωας είμαι...

      Καλά άμα πας Ν. Υόρκη θύμισε μου να σου στείλω μια φωτογραφία μου για να με δεις πράσινη...

      Διαγραφή
  7. η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι το παίζουμε άνετοι με τα αεροπλάνα, μέχρι να μας τύχει πτήση με αναταράξεις. μετά αναθεωρούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ λέω να κάνει ένα μπλογκ και ο Θ να μας τα λέει απο την δικιά του πλευρά. Να τον χαίρεσαι, είναι πηγή έμπνευσης ο καλός σου!! Ελπίζω να μην σου ζητήσει πνευματικά δικαιώματα!! αχαχαχαχα Καλημέρααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι σκέψεις του Θ κατά τη διάρκεια μιας πτήσης περιορίζονται στο Πάτερ Ημών.

      Διαγραφή
  9. Τι τραβαει ο ανθρωπος πανω κατω δεξια αριστερα! Φανταζομαι σε υπερατλαντικο τι α κανει....με χαπακι ηρεμιστικο, να ξυπνησει στην προσγειωση:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την τελευταία φορά είχα πάρει xanax μαζί μου και επειδή τον απειλούσα ότι εαν αγχωθεί θα του τα ρίξω στον καφέ δεν έβγαλε κιχ..

      Βέβαια παρολιγο να τα πάρω εγώ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!

      Διαγραφή