Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Στου Κουφονησιού τη πόρτα...


Από Σχοινούσα φύγαμε για Κουφονήσια το μεσημέρι με ένα καραβάκι της άγονης γραμμής. Η απόσταση μεταξύ των δυο νησιών είναι καμιά ώρα και έτσι νωρίς το μεσημέρι φτάσαμε στο Άνω Κουφονήσι. Από την αρχή αυτό που έκανε εντύπωση ήταν τα νερά. Δεν έχω δει πιο καθαρά νερά και ειδικά σε λιμάνι! Είχα ακούσει ότι τα Κουφονήσια λένε ότι είναι οι Μαλδίβες της Ελλάδας. Μαλδίβες δεν έχω πάει αλλά τα νερά είναι όντως εξωτικά και οι παραλίες έχουν αυτή τη λεπτή άμμο, την σαν αλεύρι. Την άμμο που χαίρεσαι να βουλιάζεις τα πόδια σου μέσα, την άμμο που θες να σε θάψουν σε αυτήν, την άμμο που θες να χτίσεις κάστρα και την άμμο που όταν γυρνάς σπίτι θες απλά να εξαφανιστεί αλλά τη βρίσκεις παντού. Στο μπάνιο, στο κινητό, ακόμα και στο ψυγείο!

Η θέα από το δωμάτιο μας
Με το που φτάσαμε πήγαμε στα δωμάτια, αφήσαμε τα πράγματα μας και φύγαμε για την παραλία. Στα κουφονήσια δεν παίζουν ενοικιαζόμενα μηχανάκια κτλ. Εχει περπάτημα και εάν θες ποδήλατα. Εμείς προτιμήσαμε να περπατήσουμε. Το νησί έχει τρεις παραλίες στη σειρά, ανάμεσα τους και τη διάσημη Ιταλίδα, μετά έχει μερικά βραγχώδη κολπάκια και αμέσως μετά άλλη μία παραλία. Και αυτές είναι όλες οι παραλίες του νησιού. Το να πας Αυγουστο στα Κουφονήσια ισοδυναμεί με το να πας 15αγουστο στην Τήνο! Μου το λέγανε και δεν το πίστευα. Όταν όμως αναγκαστήκαμε να περιμένουμε να σηκωθεί από την παραλία μια παρέα έτσι ώστε να βρούμε χώρο να βάλουμε δυο πετσέτες συνειδητοποίησα ότι ίσως ήταν και χειρότερα. Είδικά όταν έχεις αφήσει πίσω σου μια Σχοινούσα με μια ιδιωτική σχεδόν παραλία, η απογοήτευση είναι διπλή. Τα αγόρια της παρέας κάνανε σαν 50αρες στην εμμηνόπαυση. "Πώς είναι έτσι εδώ? Χάλια είναι. Τι κόσμος. Τι κλαρινογαμπροί είναι αυτοί... Πω πω πότε θα φύγουμε. Δεν έχει ίσκιο. Έχει αέρα. Σαν να έχουμε έρθει στη Μύκονο είναι". Και όλα αυτά υψωμένα στο τετράγωνο και πολλαπλασιασμένα επί τέσσερα.

Αριστερά: Η παραλία Ιταλίδα (στο βάθος)/ Δεξιά: Η παραλία στο λιμάνι
Το βράδυ κάναμε μια βόλτα στο χωριό και ενώ αναμέναμε να γίνετε της κακομοίρας και εκεί, τα πράγματα ήταν παραδόξως ήσυχα. Οι κλαρινογαμπροί είτε δε βγαίνανε βράδυ, είτε είχαν πάθει ηλίαση και ξερνούσαν σπίτι τους, είτε βγαίνανε αργότερα. Στη βόλτα μας συναντήσαμε και κάποιους γνωστούς των φίλων μας .Αυτοί οι φίλοι των φίλων είναι -πως να τους περιγράψω τώρα?- ας τους πούμε μούφα celebrities. Από αυτούς που παίζει να τους έχεις δει και σε κανένα Hello  αλλά δεν τους ξέρεις και ούτε πρόκειται να τους θυμάσαι. Τα παιδιά, οι μούφα celebrities ντε, ήταν σκαφάτοι και μιας και είχαν και κότερο μας πρότειναν να μας πάνε μια βόλτα την επόμενη μέρα. Αλλά ο Ποσειδώνας είχε αντίθετα σχέδια και έτσι καθήσαμε στα αβγά μας. Καθήσαμε λοιπόν σε ένα καφέ στη παραλία και τα αγόρια παίζανε τάβλι και εμείς τα κορίτσια μαυρογκαγκανιάζαμε στον ήλιο. Σε κάποια φάση σηκώνεται στην παραλία ένας τρελός αέρας, να σηκώνει την άμμο και να σε μαστιγώνει. Εμένα που ήμουν βρεγμένη και πασαλειμένη με αντηλιακό με έκανε σαν αμμοβολή. Μαζεύουμε με τη φίλη μου άρον άρον τα συμπράκαλά μας και ανεβαίνουμε σαν ανεμοδαρμένες στο καφέ. Είχα γίνει καφέ, όχι από τον ήλιο αλλά από την άμμο. Έβγαλα άμμο ακόμα και από το αυτί μου και περιττό να πω ότι έβρισκα άμμο στα πράγματα μου ακόμα και τρεις μέρες μετά. "Τι πάθατε" μας ρωτάνε τα αγόρια και πάνω που πάω να πω ότι σηκώθηκε ένας ανεμοστρόβιλος που όμοιο του δεν έχει ξαναδεί ούτε η Οκλαχόμα και ότι από θαύμα σωθήκαμε, έρχεται κουνιστή-λυγιστή η γυναίκα του σκαφάτου-μούφα celebrity φίλου από τη παραλία, την ίδια παραλία που είμασταν και εμείς.. Το μαλλί της τύπισσας ήταν λες και είχε βγει από το κομμωτήριο, η γραμμή του eyeliner παρέμενε ευθεία και δεν  είχε ίχνος άμμου πάνω της. Εκεί το πήρα απόφαση πως ορισμένες γυναίκες απλά το 'χουνε. Είναι κοκέτες βρε αδερφέ και εγώ όσο και να κοπανήσω τον κώλο μου κάτω αυτό δε θα το καταφέρω ποτέ...Και πριν προλάβετε να μου πείτε ότι δεν είχε βουτήξει κτλ, είχε βουτήξει, την είχα δει....Σα σκυλάκι βέβαια με το κεφάλι έξω αλλά είχε βουτήξει!
Ένας λαγός!!! Ναι, ένας λαγός!!!
Την επόμενη μέρα θα φεύγαμε για Αμοργό όπου και θα συναντούσαμε την υπόλοιπη μισή παρέα. Αφού περιμέναμε το καράβι σχεδόν 2 ώρες τελικά μπήκαμε στο πλυντήριο που ονομάζεται SEA JET και ανανέωσα τους όρκους μίσους που είχα δώσει πριν έξι χρόνια που ταξιδεύαμε προς Φολέγανδρο με τον ίδιο σκυλοπνίχτη. Ευτυχώς το ταξίδι κράτησε μόνο 25', τα οποία όμως είναι υπέραρκετα για να αλλαξοπιστήσεις. Να δηλώσεις υπακοή στον Θορ και σε οποιονδήποτε άλλο Θεό σου υποσχεθεί ότι θα ακουμπήσεις ξανά στεριά.








47 σχόλια:

  1. καλως σε βρηκα! ομορφες εικονες! ταξιδιαρα αναρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως όρισες!!!

      Δεν είμαι πάντα έτσι! Αυτες τις μέρες έχει ξυπνήσει το national geographic μέσα μου! Ελπίζω να είναι περαστικό!

      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Γράφε λέμε!! Γελώ με την περιγραφή σου όσο δεν φαντάζεσαι!! Η θέα από το δωμάτιο, σκέτο-όνειρο-ζω-μη-με-ξυπνάτε! Φιλάκια γλυκά και πάντα ταξίδια!!!!! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε δεν είναι απίστευτη αυτή η φωτογραφία? Δεν είναι καν πειραγμένη. Είναι τραβηγμένη από το κινητό! Απλά στο Κουφονήσι τα χρώματα είναι υπέροχα... Ζωηρά!

      Διαγραφή
  3. μου θυμίζεις ,όχι τη μάνα μου καλέ ,τα νιάτα μου!!
    τι ανεμελιά ,τι ωραίες βόλτες!
    θα έχουμε και συνέχεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραια!!
    Πιο πολυ γελαω με το σκηνικο με την αμμο. Ποτε δεν καταλαβα πως καποιες κοπελες διατηρουνται αψεγαδιαστες στην παραλια. Εγω χτες κυκλοφορουσα με το καπελο του αντρα μου λες κι ειχα βγει να μαζεψω λαπατα.
    Περιμενω τη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γλαφυροτατη η περιγραφη σου και με πολυ χιουμορ! Οι φωτο τελειες! Περιμενω εναγωνιως την Αμοργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαι ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ο,τι κι αν γράφεις,συνέχισε Μάγια Τσόκλη, οι οπαδοί σου σ ακολουθούν κατά πόδας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ τι μου θυμισες τώρα... Μια τέτοια δουλειά θέλω ,τύπου Μάγια Τσόκλη, να γυρνάω τον κόσμο και να πληρώνομαι...Αχχχχχ!

      Διαγραφή
  7. Αχ, φαίνεται υπέροχο μέρος....!! :)))
    Αλλά πιο πολύ γελάω με τις περιγραφές σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όμορφα. Και πριν 10 χρόνια πρέπει να ήταν ακόμα πιο όμορφα!

      Διαγραφή
  8. Καλά αυτό με τα Κουφονήσια είναι πια γελοίο! Περιμένουμε όλοι τον εξότικ παράδεισο με τις έρημες παραλίες και προσγειωνόμαστε στα Χαφτεία! Δηλαδής -πες με κι εμένα κλαρινοπτηνό- δεν υποφέρεται το πράμα! Αλλά από τα συμφραζόμενα, αντιλαμβάνομαι ότι μια χαρά υπέροχα τα πέρασες και μήτε άνεμοι σε επτόησαν, μήτε σαπιοκάραβα! Έτσι μπράβο!
    Άντε και εις άλλα με υγεία!
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιγκουινάκι είσαι ολόσωστος... Πιστεύω πως τα κουφονήσια πλέον παλεύονται μόνο τον Ιούνιο! Μετά γίνεται της κακομοίρας. Και το νησί είναι μικρό. Πόσους να αντέξει?

      Διαγραφή
  9. Σαν να μου εδωσες ιδέες για πιθανά ταξιδάκια..!
    :) Καλώς σε βρήκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πας! είναι πολύ όμορφα. Απλά απέφυγε τα κουφονήσια τον Αυγουστο!
      Καλώς βρεθήκαμε!!
      φιλιά

      Διαγραφή
  10. Μου άρεσαν πολύ οι φωτογραφίες σου και γέλασα πολύ με την "αμμοθύελλα"... Σε καταλαβαίνω απόλυτα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρε τι τράβηξες εφέτο... Τελικά αλλαξοπίστησες;
    Ποιο θεό ακολουθείς τώρα, μετά το κουφονήσι;;;;
    Ποτέ ξανά sea jet και αλάργα από τις αληθινές μούφα-σκαφάτων κοκέτες γιατί η σύγκριση είναι μοιραία, ο ε α (το οέο στον πληθυντικό)!
    Σε φιλώ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα πιστεύω στον Θεό τον Bradley Cooper. Είδα χτες το hangover και πίστεψα ξανά....

      Διαγραφή
  12. Να, κάτι τέτοια πάθαινα κι εγώ στα νιάτα μου με τις άμμους και τους αέρηδες και τώρα που με χάνεις που με βρίσκεις, μπάνιο μόνο σε παραλίες με βράχια έξω! Γι' αυτό και θαυμάζω τις τρεις τελευταίες φωτογραφίες, ώρα τώρα τις χαζεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές και οι παραλίες με βότσαλα αλλά δε μπορείς να παίξεις ρακέτες...(ξέρω αυτό τις κάνει αυτόματα πιο καταπληκτικές στα μάτια ορισμένων...)

      Διαγραφή
  13. Ετσι οπως τα περιγραφεις ψηνομαι να παω κ εγω...του χρονου! Κ μαλλον οχι αυγουστο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χαχα έτσι όπως τα λες, ο αέρας εκνευριστικός, αλλά τα νερά σε αποζημίωναν. αρχές αυγούστου που πήγα εγώ ήταν κάπως καλύτερα από αποψη κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέτος λέγανε οι ντόποιοι ότι δε σταμάτησε καθόλου ο αέρας! Εμείς πήγαμε ντάλα 15αυγουστο ..οπότε κατανοείς...

      Διαγραφή
  15. Θέλω να καταγγείλω την άμμο που σέβεται μόνο τη γυναίκα του σκαφάτου-μούφα celebrity φίλου και τις υπόλοιπες τις σκεπάζει...ίσια δικαιώματα για όλους!!
    Την επόμενη φορά απαιτώ να σκεπάσει κι αυτή!
    Πολύ γέλασα με την περιγραφή σου!..και γοητεύτηκα με τις φωτογραφίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ το απαιτώ...
      Εμένα μου πήρε ακόμα και κάτι Α4 με οδηγίες που να φάμε κτλ που είχα μέσα στη τσάντα και τις ψάρευε ένας Ιταλός μέσα από τη θάλασσα και της κυρίας δε της κουνήθηκε ούτε βλεφαρίδα... Αισχος!

      Διαγραφή
  16. Χα,χα,χααα,χα! Είμαι στη δουλειά και κρυβομαι πίσω από το laptop, για να μην με πάρουν χαμπάρι! Τί γέλιο, τί περιγραφή! Να είσαι καλά!
    Πανέμορφες φωτογραφίες. Ειδικά η πρώτη, όλα τα λεφτά!
    Καλώς σε βρήκα κι εγώ. Καλό απόγευμα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πρώτη φωτογραφία είναι και εμένα η αγαπημένη μου. Και να φανταστείς έχει τραβηχτεί από κινητό!

      Φιλιά

      Διαγραφή
  17. Αχ να ακούσω θεσσαλονικιά να λέει ότι υπάρχει μέρος πιο ωραίο από την Χαλκιδική και μετά...



    Φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλο φθινοπωρο Χριστινακι μου , σκετη απολαυση η περιγραφη σου νασαι παντα καλα ασεπια για τις φωτογραφιες με το απερνατο γαλαζιο υ[περοχες σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό φθνινόπωρο!

      Αχ αυτό το γαλάζιο το κοιτώ και με ταξιδεύει πίσω...

      Διαγραφή
  19. Γλυκό φθινόπωρο να έχεις Χριστίνα μου..έχουμε καιρό να τα πούμε..απολαυστική η ανάρτησή σου μας ταξίδεψε σε πολύ όμορφα μέρη της πατρίδας μας..οι φωτογραφίες σου με το μαγευτικό γαλάζιο απίστευτες.οι αμμοθύελλες στο Αιγαό ειδικά δυσκολεύουν τις διακοπές μας,την απόλαυση της θάλασσας αλλά τι τα θες...μεγάλη ομορφιά...φιλάκια πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό φθινόπωρο!

      Μπορεί στο Αιγαίο να έχει αμμοθέλλες αλλά έχει και τα καλύτερα χρώματα που μπορείς να αντικρίσεις. Λευκό και γαλάζιο!

      Φιλιά

      Διαγραφή
  20. Κουφονήσια δεν έχω πάει (ακόμη) αλλά θα το σκεφτώ μετά από τα όσα διάβασα :) Αυτό με το eyeliner στην παραλία, μου την σπάει αφάνταστα. Που πας ρε καραμήτρο; Για βούτα πας. Τι το θες το μακιγιάζ;

    Καλό φθινόπωρο. Γέμισες μπαταρίες και άμμο για όλη τη σαιζόν βλέπω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πας αλλά άλλη εποχή... Νομίζω ότι και η μικρή σου θα ξετρελαθεί με την άμμο... Εδώ ξετρελαθήκαμε εμείς. Μεγάλοι , σοβαροί (γκουχου γκουχου) άνθρωποι και ψάχναμε για κουβαδάκια...

      Καλά αυτό με το eyeliner με ξεπερνά και εμένα...

      Φιλιά και καλό φθινόπωρο...

      Διαγραφή
  21. Ax αυτό το γαλάζιο στις φωτογραφίες σου με κάνει να θέλω να πάρω το αεροπλάνο να ταξιδέψω 18 ώρες, να φτάσω στην Ελλάδα, να πάρω το πλοίο να ταξιδέψω άλλες τόσες και να χαθώ σ αυτό!

    Μου έλεγαν φίλες, που πέρασαν Αύγουστο από το Κουφονήσι, ότι η κομμώτρια του νησιού έπαθε υπερκόπωση από την πολλή δουλειά και κάλεσε ενισχύσεις από την στερεά Ελλάδα!!!! Μήπως το μαλλί της τύπισσας ήταν όπως ήταν, γιατί μόλις είχε βγει από το κομμωτήριο? Όσο για την γραμμή του eyeliner παρέμενε ευθεία και δεν είχε ίχνος άμμου πάνω της, γιατί ξέρεις πόσο σταθερό χέρι έχουν τα κορίτσια από την Στ Ελλάδα? (... να μην ακούσω καλό λόγο για μούφα celebrities...)
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ γιατί δεν έχω σταθερό χέρι? Δεν είμαι εγώ από τη Στερεά Ελλάδα? Πφ συγχύστηκα!χαχα

      Συμφωνώ απόλυτα ότι τα καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι μαγικά. Και ειδικά τα καλοκαιρια στα νησιά μας... Εχουν ένα περίεργο φως!

      Φιλιά

      Διαγραφή
  22. χαχαχα υπέροχο το ποστ, το καταευχαριστήθηκα!!!
    είχες καιρό να γράψεις ή απλά εγώ τα έχανα??
    το Κουφονήσι??? πάει, κλάφτο κι αυτό, το μαμήσανε...
    εκπληκτικές οι φωτογραφίες, ειδικά ο λαγός χαχα!
    με αυτό το "ανανέωσα τους όρκους μίσους" έεεελυωσα...
    να μου είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφω αλλά με πιο χαλαρούς ρυθμούς!

      τα κουφονήσια λυπήθηκα που δεν τα είχα ανακαλύψει νωρίτερα!

      Διαγραφή
  23. Ονειρεμένες Ελληνικές διακοπές!!!

    Θα χαρώ να επισκεφτείς το blog μου και να με ακολουθήσεις αν σου αρέσει...

    Ευχαριστώ

    http://chezmoibychadlen.blogspot.gr

    https://www.facebook.com/chezmoichadlen

    Chadlen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου chadlen! Οντως οι ελληνικές καλοκαιρινές διακοπές είναι αναντικατάστατες!

      Φιλιά

      Διαγραφή
  24. To πόσο με έκανες να χαρώ που γνώρισα τα Κουφονήσια το '94, κι όχι σήμερα, δε λέγεται!!! Με τον Μύλο και το Σιρόκο να πρωταγωνιστούν στη νυχτερινή ζωή, τις παραλίες αποκλειστικά δικές σου (άντε και μερικών ξέμπαρκων γυμνιστών) και τα σοκάκια άδεια από κόσμο! Α, και με μόνο κάνα δυό ενοικιαζόμενα συγκροτηματάκια.
    Και κάπου εκεί έρχονται οι φωτογραφίες σου και με κάνουν να σκέφτομαι μία ακόμη επίσκεψη...αλλά ποτέ τον Αύγουστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Σιρόκο υπάρχει ακόμα. Τον Μύλο δεν τον θυμάμαι. Εκανες πολύ καλά που πήγες το 94 και θα κάνεις ακόμα καλύτερα εάν ξαναπάς Ιούνιο! Θα πάθεις πλάκα με το πόσο έχει αλλάξει το νησί.

      Διαγραφή