Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Συ μου χάραξες πορεία....

Έξω από το παράθυρο μου ακούω φωνές. Ντουντούκες και συνθήματα. Έχει και σήμερα πορεία. Δε βλέπω ποιοι είναι. Μάλλον δάσκαλοι, καθηγητές... Άνθρωποι, μάλλον μορφωμένοι, που πλέον δουλεύουν για 600€. -Έχω μια συμπάθεια για αυτόν τον κλάδο. Οικογενειακές υποθέσεις.- Προσπαθώ να ακούσω τα συνθήματα αλλά δεν τα καταφέρνω. Η ντουντούκα είναι βραχνή και αυτός που εκφωνεί τα συνθήματα έχει ένα περίεργο γρέζι στη φωνή που δεν  μπορώ να καταλάβω εάν είναι από απόγνωση, από οργή ή απλά από συνδικαλισμό.

Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα του γραφείου μου και μπαίνει μέσα ένας συνάδελφος μου με ένα νεαρό κύριο. Από αυτούς τους κουστουμαρισμένους με το μπλαζέ ύφος. Γύρω στα τριάντα πέντε με ακριβό κουστούμι και ακριβή κολόνια. "Πώς μπορείς και δουλεύεις με τόση φασαρία? με ρωτάει με ξινισμένο ύφος. Σκέφτομαι να του απαντήσω ότι μου τελείωσε το παντεσπάνι και δεν έχω τι να τους πετάξω για να σταματήσουν αλλά τελικά του απαντώ ότι όλα είναι μια συνήθεια. Ο νεαρός κύριος παίρνει ακόμα πιο μπλαζέ ύφος και συνεχίζει, "Ω ναι, θυμάμαι μια φορά όταν ήμουν στο γραφείο ενός υπουργού και αυτός το ίδιο μου είχε απαντήσει, μμμ ποιος υπουργός ήταν? Δε θυμάμαι... " Εδώ κοντεύουμε να συνηθίσουμε τους μαλάκες πήγα να του πω αλλά τελικά χαμογέλασα γλυκά και τους λέω να περιμένουν γιατί το Big Βoss έλειπε σε μια συνάντηση. Μετά από λίγο έρχεται και το Big Βoss και περνάνε στο γραφείο του. Περιμένω να ακούσω συστάσεις. Nada! Περιμένω να ακούσω κάτι σε τύπου συνέντευξη και ακούω γελάκια και συζήτηση περί ανέμων και υδάτων. Ω, μα ναι μικρή μου ηλίθια, φυσικά γνωρίζονται. Σιγά μην ήρθε να δώσει βιογραφικό. Νέος συνάδελφος λοιπόν! Καλώς τα δεχτήκαμε! 

Έχουν αφήσει τη πόρτα ανοιχτή και ακούω τη συζήτηση. Ο νεαρός κύριος λέει για το δράμα που περνούσε στην προηγούμενη δουλειά του. Δούλευε από το πρωί μέχρι τις 19:00 για 2.500€. Jesus δηλαδή. Έτσι μου ήρθε να ανοίξω το παράθυρο να φωνάξω στους απ' έξω να κάνουν ησυχία για να ακούσουν τα πραγματικά δράματα και να πουν δόξα σοι ο Θεός για την τύχη τους. Που έχουν το θράσος και διαδηλώνουν. Η συζήτηση συνεχίστηκε αλλά εγώ τους βαρέθηκα και σταμάτησα να τους ακούω. Αλλά σε κάποια φάση το αυτί μου έπιασε τη λέξη κλειδί. ΕΡΤ! 

Απολυμένος της ΕΡΤ λοιπόν! Είδες τελικά? Άπαξ και βρεθείς σε γραφείο υπουργού, δεν πας χαμένος!



48 σχόλια:

  1. Καταρχίν διαβάζω το blog σου εδώ και λίγο καιρό και πρέπει να σου πω ότι γράφεις πολύ ωραία( δεν ξέρω αν έχει σχεση με την δουλειά σου) και δεύτερον η γελειογραφία στο κάτω μέρος νομίζω ότι τα λέει όλα!!
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρία...

      Μπα η δουλειά μου δεν έχει καμία σχέση με τη συγγραφή κειμένων.. Ισα ισα που το χιουμορ μου δεν τυγχάνει και της καλύτερης αντιμετώπισης εδώ!

      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Είχε σοβαρό πρόβλημα ο άνθρωπος! Ακούς εκεί να δουλεύει τόσες ώρες και να παίρνει μόνο 2.500€...
    Είχε δυνατό βιογραφικό! Υπουργικό!
    Κουράγιο θα πω!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε και εγώ τον λυπήθηκα... Στο τέλος του έδωσα 2€ να φάει μια τυρόπιτα ο άνθρωπος

      Διαγραφή
  3. Καλα η γελοιογραφια ολα τα λεφτα! Η γελοιοτητα παλι....
    Η Αμοργος που περιμενω που ειναι;;;
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού δε σήκωσες κανα χερι,να του αστράψεις μιαν ανάποδη!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρε επειδή δεν έχω πάει ΑΚΟΜΑ σε κανένα γραφείο υπουργού δε με παιρνει να με απολύσουν...

      Διαγραφή
  5. Ρε συ, πως τα γράφεις τόσο τέλεια;; Σαν να ήμουν εκεί, που ευτυχώς δεν ήμουν, οπότε θαυμάζω και την ψυχραιμία σου! Σε φιλώ γλυκά κι αυτή η γελοιογραφία, απλά τέλεια επίσης! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φτου γαμώτο!! Στην ΕΡΤ έπρεπε να εργάζομαι!! Εμ!! δεν είχα μυαλό στα νιάτα μου!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτές είναι δουλειές! Γλείφτης Υπουργού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές είναι ΟΙ Δουλειες... Και αυτοί που τις κάνουν ονομάζονται δουλικοί...

      Διαγραφή
    2. το κακό είναι πως κάποιες φορές αυτοί οι δουλικοί καθίστανται και αφεντικά μας :(

      Διαγραφή
  8. Χριστίνα μου έκανε εντύπωση που είναι απολυμένος της ΕΡΤ...Απο πολύ μέσα μέχρι και πριν ένα μήνα ήξερα οτι όλοι οι "απολυμένοι" δηλαδή αυτοί που πλέον δεν εργάζονται πληρώνταν κανονικά(τουλάχιστον για τους 2 μήνες μέχρι τότε που είχα μιλήσει με "απολυμένο")και οτι στη ουσία κανένας δεν έχει απολυθεί...Να μου είπαν ψέματα;Δεν το πιστεύω να σου πω την αλήθεια.
    Για την ΕΡΤ και τους εργαζομενους της δεν θέλω να ανοίξω το στόμα μου γιατί θα πω πολλά και δεν θα μπορείτε να με μαζέψετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια δε ξέρω. ακουσα ότι δούλευε στην ΕΡΤ και φαντάστηκα ότι είναι από τους απολυμένους. Δεν έπιασα συζήτηση μαζί του. Μπορεί να είχε φύγει νωρίτερα από την ΕΡΤ. Το θέμα είναι ότι ο τύπος ήταν 35 και είχε περάσει από θέσεις που άλλοι ούτε καν θα τολμούσαν να φανταστούν! Λογω των γνωριμιών του είχε περισσότερες ευκαιρίες από όσες του αναλογούσαν. Και εκεί εκνευρίζομαι! Με την αδικία... Γιατί αυτός και όχι καποιος άλλος. Και εντάξει μπορεί να είναι σούπερ ντούπερ στη δουλειά του αλλά γιατί δε δίνονται οι ευκαιρίες και σε άλλους ανθρώπους να δείξουν τι αξίζουν!

      Για λέγε τι ξερεις για την ΕΡΤ? :Ρ

      Διαγραφή
    2. Απλά όλο αυτό που λες δεν μου έκανε καμία εντύπωση και το προσπέρασα :P
      Όλη στην ΕΡΤ με μέσον είχαν μπει.Κλασικά ξέρεις.Ο ένας έφερνε την ανηψιά, ό άλλος τον κουνιάδο του κλπ.Κι ακόμα κι αν έμπαιναν με συμβασείς ορισμένου χρόνου κάποτε όλοι μονιμοποιούνταν.Ασεπ δεν ξέρω αν έπαιξε ποτέ εκεί κι ακόμα κι αν έπαιξε εγώ όσους γνωρίζω στη ζούλα μπήκαν.
      Τώρα που το ξανασκέφτομαι...(γι' αυτόν που ήρθε στη δουλειά εκεί) ίσως τώρα πια αυτο τον μήνα να έχουν βγει και οι απολύσεις.Θα πάρω κανένα τηλ να μάθω κουτσομοπολιά χαχαχα.Πάντως κανόνικα δεν δικαιούνται οαεδ μιας και τόσα χρόνια μία δεν έχουν πληρώσει στον οαεδ και ίσως και θα έπρεπε να επιστρέψουν πίσω τους μήνες που δεν δούλεψαν.Γιατί όσο καιρό (όλο το καλοκαίρι σχεδόν) έβγαιναν στα κανάλια και κλαίγονταν αυτοί πληρώνονταν κανονικότατα και καθόντουσαν.Αυτό είναι το ελληνικό κράτος.Τους απολύεις στη τελική (ας μην το αναλύσουμε αυτό...) αν είναι να τους πληρώνεις μην τους απολύεις...
      Για τους εξωτερικούς συνεργάτες δεν θέλω να πω, δεν θέλω να πω ούτε και για τους εργαζόμενους που έκαναν εκπομπή λίγους μήνες και πληρώνονταν όλο το χρόνο, για τα έξοδα του προσωπικού που πηγαίναν στο δημόσιο(τηλέφωνα διαρκείας και διαφορα άλλα ωραια..).Θα πω μόνο πως τα μαγαζια εκει κοντα θα χάσουν τη πελατεία που είχαν.Πολλοί πήγαιναν για ψώνια και όχι για δουλειά...Και το πιο αστείο ήταν οτι τα έλεγαν κιόλας, τόσο ζώα.

      Διαγραφή
    3. Καλά τι έχω πάθει σήμερα με τα ορθογραφικά;;;

      Διαγραφή
  9. Αχ κι εγώ τόσα έπαιρνα κάποτε που τανε παχιές οι μύγες... τώρα βροχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που θα πάνε θα ξαναπαχύνουν.... Τότε βέβαια θα είναι αυτές παχιές και εμείς ισχνοί!

      Διαγραφή
  10. Ελπίζω απλά τώρα να αποφασίσει να δουλέψει και να μην κάθεται στο σβέρκο και να παίρνει τα λεφτά που αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτά τα χρήματα δεν τα έχω δει ούτε ζωγραφιστά, πόσο μάλλον σε μισθό. Φοβερό κείμενο! Γελούσα και νευρίαζα ταυτόχρονα. Όσο για τη γελοιογραφία... Όλα τα λεφτά!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2.500€ μηνιαίως θα ήταν ένα πραγματικό έργο τέχνης εάν ήταν ζωγραφιά...

      Διαγραφή
  12. η φωτογραφια στο τελος απαιχτη!

    επρεπε να ανοιξεις το παραθυρο κ να τους φωναξεις να ερθουν μεσα μεταφεροντας τους το ποσο :P

    καλως σε βρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως βρεθήκαμε!

      Καλά άμα μπαίνανε μέσα θα πήγαινε η καρπαζια σύννεφο...

      Διαγραφή
  13. Θεωρώ ότι η γελοιογραφία στο τέλος είναι ιδανική για να περιγράψει την όλη κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με σένα άρα και κατ' επέκταση με μένα που την επέλεξα εξαρχής...

      Ψωνιο.....

      Διαγραφή
  14. Τον κακομοιρούλη. Πώς τολμάς να ειρωνεύεσαι dear e-diary? Όταν κάποιοι από εμάς δουλεύουν από το πρωί μέχρι τις 19:00, 20:00, 21:00 για 800 και 700 ευρώ και κάνουμε και μόκο μη και χάσουμε τη δουλειά-κελεπούρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόκο να κάνετε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό . Ισα ίσα το επικροτούμε κιόλας. Πορείες μην κάνετε με ντουντούκες γιατί μας παίρνετε τα μυαλά και μετά πρέπει να δώσουμε 1000€ σε ψυχαναλυτές, 500 σε ωρυλά κτλ...

      Οπότε τι μένει? Δίκιο είχε ο άνθρωπος!

      Διαγραφή
  15. Ζούσε ένα δράμα,ο καψερός. Έτσι μου 'ρχεται να τραβήξω τα βυζιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aπό το τίποτε μέχρι το κοστουμαρισμένο βυσματομένο τίποτα, μια γνωριμία του μπαμπά δρόμος! Αυτό που οι κατσαρίδες και τα βύσματα επιβιώνουν ότι και να συμβεί...με κάνει έξαλλη! (Κυρίως για τα βύσματα...άντε και για τις κατσαρίδες που είναι σιχαμένες!) Keep in touch Χριστίνα!
    Bon courage! (Που λένε και τα γαλλόπουλα!)
    bisouxxx
    lavienblog.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως εάν είναι να επιλέξω ανάμεσα σε κατσαρίδα και βύσμα. Θα προτιμήσω το βύσμα.. Μερικά είναι χαριτωμένα...

      Διαγραφή
  17. Και τώρα δηλαδή πρέπει να τον λυπηθούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εξαιρετική ανάρτηση και με χιούμορ και με αιχμηρότητα..κάποια στιγμή όμως πρέπει όλοι μας ν'ανοίξουμε το παράθυρο..το βόλεμα,η λαμογιά η αθλιότητα όλων αυτών και των υπεράνω αυτών μας έφερε στην παρούσα κατάσταση και τα παιδιά μας μόνο ένα μαύρο πανί βλέπουν μπροστά τους..ευτυχώς που υπάρχει και το βήμα κάποιων όπως τα ιστολόγια εδώ στο χώρο μας που τους τα τσούζουν κοπέλα μου..αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θ'αλλάξει κάτι!!απολαυστική η γελιογραφία τα λέει όλα,,μπράβο σου!!καλό σου βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί,
      με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί

      Καληνύχτα Kate'sCakeBox, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ...

      Διαγραφή
  19. Και ξέρω παιδιά με δύο πτυχία, μεταπτυχιακό, μάστερ και δύο ξένες γλώσσες, που δουλεύουν για 300 ευρώ. Ελλάδα!! Μια λέξη, μια νοοτροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μάλιστα μάλιστα!! Ας μη το ανοίξω..!!
    Πολύ πετυχημένο το σκίτσο!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή