Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Είναι Δευτέρα, θα πάω για δουλειά!

Το προ-προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχα αποφασίσει να πάω στους γονείς μου αλλά επειδή την προ-προηγούμενη εβδομάδα ήταν όλοι άρρωστοι τους λέω "καθίστε ψοφολογείστε τώρα εσείς και θα έρθω εγώ το επόμενο που θα έχετε αναρρώσει πλήρως". Έτσι λοιπόν αφού πήρα το ιατρικό ανακοινωθέν ότι είναι όλοι καλά αποφάσισα να τους επισκεφτώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Βγήκαμε, φάγαμε , γελάσαμε, πολύ ωραία περάσαμε. 

Δευτέρα πήγα για δουλειά,μια χαρά. Τρίτη πήγα για δουλειά, μισή χαρά. Ένιωθα ότι αρρωσταίνω. Έσυρα το κουφάρι μου μέχρι το σπίτι ,έβαλα θερμόμετρο, τίποτα... Αλλά εγώ ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά. "Με κόλλησαν οι άτιμοι" λέω στον εαυτό μου και αποφασίζω την επόμενη μέρα να κάνω τον ψόφιο κοριό και να μη πάω για δουλειά. Το πρωί που ξύπνησα με γαργαλούσε λίγο ο λαιμός αλλά όχι τραγικά. Πήρα τηλέφωνο και με φωνή Παπαστράτος (κάνω πολύ καλά την άρρωστη) τους ειδοποίησα ότι δε θα πάω. Την υπόλοιπη μέρα την πέρασα καταπληκτικά. Καναπές, ξάπλα, κρεβάτι, τηλεόραση, ύπνος, ίντερνετ, παιχνίδια... Σούπερ! Ζωή και κότα (κοτόσουπα για την ακρίβεια). 

Το επόμενο  πρωί δεν χρειάστηκε να κάνω την θεριακλού. Ήμουν ήδη. Μετά βίας μιλούσα και εάν κάποιος μου έλεγε έναν τριψήφιο κάθε φορά που φταρνιζόμουν θα μου είχε πει όλα τα γράμματα της αλφαβήτου επί τρεις φορές μέσα στην πρώτη ώρα. Έτσι την υπόλοιπη μέρα την πέρασα με καναπέ, ξάπλα, κρεβάτι, τηλεόραση, ύπνο, ίντερνετ, κουβέρτες, θερμόμετρα, τσάγια, χαρτομάντιλα, πολλά χαρτομάντιλα, τον Αμαζόνιο σε χαρτομάντιλα και πλέον δεν ήταν καταπληκτικά. 

Τρεις μέρες έμεινα σε αυτή την κατάσταση να βλέπω τηλεόραση και να μετράω νεκρούς. 10 στη Βενεζουέλα σε διαδηλώσεις, 75 στην Ουκρανία από πυροβολισμούς, και 60 στην Ελλάδα μάλλον από το ίδιο που είχα και εγώ. Υπέροχα! Την τέταρτη μέρα παρέμενα στην ίδια κατάσταση ξάπλα αλλά πλέον χωρίς τηλεόραση. Δεν αντεχόταν πια. Ένα πράγμα που δεν ξέρετε για μένα είναι ότι είμαι μεγάλος τηλεορασάκιας. Couchpotato με έλεγε η αδερφή μου και είχε δίκιο. Μπορώ να δω ότι σαχλαμάρα παίζεται στην TV. Με μεγαλύτερη αγάπη στις μεγάλες σαχλαμάρες απ' αυτές που βάζει το MTV, τύπου δεν ήξερα πως ήμουν έγκυος ή Sweet 16 και άλλα τέτοια ποιοτικά προγράμματα. Ε, αφού κατάφερε η ελληνική τηλεόραση να εκνευρίσει ακόμα και μένα και να προτιμήσω να κοιτάω το ταβάνι παρά αυτή τότε μαγκιά της.

Σε αυτή την κατάσταση, κουκουλωμένη στο κρεβάτι και ανάσκελα, με βρήκε ο Θ όταν γύρισε από μια δουλειά και για να με καλοπιάσει μου έφερε λουλούδια. Λουλούδια! Εάν έχεις τον Θεό σου! Λουλούδια σε άρρωστο άνθρωπο που είναι ξαπλωμένος ανάσκελα στο κρεβάτι... Έλα κάντε τον συνειρμό! "Άφησε τα εκεί, δίπλα από τα πόδια μου" του είπα και σταύρωσα τα χέρια στο στήθος. 

Έτσι όμορφα κύλησε και το Σαββατοκύριακο μου και ήρθε σήμερα η Δευτέρα που είναι μέρα εργασίας και χαράς. Τη δουλειά μου δε μπορώ να πω ότι την αγαπώ, ούτε όμως ότι την μισώ. Αλλά δεν είμαι και ερωτευμένη μαζί της. Μπορώ και χωρίς αυτήν. Έτσι πίστευα μέχρι σήμερα το πρωί που χτύπησε το ξυπνητήρι στις 06:45. "Ξυπνητήρι" φώναξα γεμάτη χαρά και πετάχτηκα από το κρεβάτι. Ούτε εκδρομή να με πηγαίνανε δε θα είχα τέτοια χαρά!



* Όπου "It's my birthday" βάλε "Είναι Δευτέρα, θα πάω για δουλειά!"

52 σχόλια:

  1. Κάπως έτσι έκανα κι εγώ όταν γύρισα μετά απο 17 μήνες στο γραφείο! [άδεια μητρότητας]!
    Κι εξακολουθώ! Έχω κλείσει ηδη έναν μήνα στο γραφείο! Αγνωστο πότε θα μου περάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα Αυτό το παθαίνουν νομίζω όλες οι μανάδες.. Στην αρχή λένε τι καλά θα έχω άδεια, θα μεγαλώσω το παιδάκι μου και εκεί προς το τέλος παρακαλάνε να πάνε για δουλειά! Το έζησα με την αδερφή μου...

      Διαγραφή
  2. Χαχα! Ευτυχως εισαι οκ τωρα και καλη βδομαδα ευχομαι! Αλλα ελληνικη τηλεοραση;;; Ουτε γι'αστειο! Επρεπε να κανεις μαραθωνιο με καμια ξενη σειρα!

    (Με τα λουλουδια μου θυμισες την αδερφη μου. Της εδειχνα στο σκαιπ κατι μπουκετακια που ειχα αγορασει κ λεει: "γηροκομειο το κανες το σπιτι!" Τς τς τς! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχα κουράγιο να κατεβάσω καμία... Ημουν τόσο ζαλισμένη που και αυτά που έβλεπα στην τηλεόραση δεν τα παρακολουθούσα απλά τα κοίταγα. Αλλά ειλικρινά όρισμένα (πχ τα πρωινά) με ενοχλούσαν οι τσιρίδες τους...

      Δίκιο έχει η αδερφή! Ούτε εγώ το έχω πολύ με τα λουλούδια...

      Διαγραφή
  3. Λες να κάνω έτσι κι εγώ, θα πάω την Δευτέρα, μετά από 2 βδομάδες;
    Αν μη τι άλλο, θα εντυπωσιάσω! χε χε
    Σε χαιρετώ από μακριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από που μακριά???

      Κοίτα εάν γυρνάς από άδεια, και σουρτούκευες για δυο βδομάδες σιγά μη σου λείψει η δουλειά. Εδω σου μιλάω για εγκλεισμό 5 ημερών τύπου big brother.

      Διαγραφή
  4. Χαχαχαχαχα!!!!!
    Είσαι απίστευτη!
    Και πιο είναι το δίδαγμα ότι όταν χάσουμε κάτι το εκτιμάμε περισσότερο οπότε θα πάω στο αφεντικό μου να του πω να μου δώσει καμιά δεκαριά μέρες άδεια για να έρθω μετά όλο όρεξη!
    Τώρα δεν ξέρω βέβαι τι θα μου πετάξει στο κεφάλι αλλά θα προπαθήσω!!
    Πολλά φιλιά και προσοχή με τις αρρώστιες είναι επικίνδυνη εποχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα Οπωσδήποτε θα το εκτιμήσει...Αλίμονο! Ισχύει και για σένα η απάντηση που έδωσα στο ανταίο πιο πάνω. Βρε άμα κάνεις διακοπές δε σου λείπει η δουλειά. Πρέπει να ριζώσεις στο σπίτι για να πεις ¨ας βγω και ας πάω και για δουλειά!"

      Διαγραφή
  5. Όλα έγιναν για να επανεκτιμήσεις αυτήν τη δουλειά που κάνεις, αλλά το χιούμορ σου τσακίζει! Ειδικά εκεί που είπες στον Θ. για τα λουλούδια! Αχαχα! Έλεος! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα λουλούδια? Λουλούδια? Πάλι καλά που δε μου έφερε γαρύφαλλα...

      Διαγραφή
  6. Η αλήθεια είναι πως η ελληνική τηλεόραση μέχρι και την δουλειά μπορεί να σε κάνει να επιθυμήσεις χαχαχα. Όσο για τον Θ. και τα λουλούδια, ακόμα γελάω χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά τα πρωινάδικα, σε κάνουν να εκτιμάς ολα αυτά που θα μπορούσες να κάνεις εάν δεν τους έβλεπες. Ακόμα και η φασίνα μοιάζει καλύτερη.

      Διαγραφή
  7. Φαίνεται η μισή Ελλάδα πέρασε αυτή τη γρίπη.
    Σήμερα άκουσα πως πέθαναν 58....όσοι θα πεθάνουν απ' τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου το καλοκαίρι :P

    Πολλά φιλάκια:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μετά από αυτό το αισιόδοξο μύνημα πάμε γρήγορα -γρήγορα να αγοράσουμε ταμπλέτες για τα κουνούπια!

      Εγώ για φέτος τον χειμώνα μάλλον την γλίτωσα. Για να δούμε θα το βγάλουμε το καλοκαίρι?

      Διαγραφή
  8. Εγω θα υπερασπιστω την τηλεοραση κ θα πω πως ηταν φυσικο να την κλεισεις αφου ησουν αρρωστη. Δεν λειτουργουσες υπο νορμαλ συνθηκες κ γι αυτο πηρες τετοια αποφαση...συναδελφος τηλεορασακιας
    Περαστικα κ να μην ξαναρθουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτα που εβλεπες εσυ ,τα παρακολουθουσα κι εγω παλια ,που ειχα μωρα τα παιδιά και ούτε ήξερα πως ειναι να ανοιγεις την πόρτα του σπιτιου....α ,και πού είσαι; Οταν γίνεις μάνα ,του θανατά να είσαι ,απαγορεύεται να ξαπλωσεις στον καναπέ ή οπουδηποτε αλλου! Γενικά απαγορεύεται να αρρωστήσεις ,γι αυτό Ζήσε τις αρρωστιες σου τώρα ,που μπορείς!
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σκεφτόμουν τώρα που ήμουν άρρωστη. Λέω φαντάσουν να αρρωστήσεις και να έχεις μωρό. Τι κάνεις? Εγώ με το ζόρι έφτιαχνα τσάι στον εαυτό μου . Ηρωίδες...

      Διαγραφή
  10. Καλέ του είπες να αφήσει τα λουλούδια δίπλα από τα πόδια σου;
    Δεν παίζεσαι!
    Αυτός για να εξιλεωθεί πρέπει επειγόντως να αφήσει λουλούδια στο….. προσκέφαλο σου και πάλι δεν τον βλέπω να την βγάζει καθαρή γιατί και το προσκέφαλο έχει τα προβληματάκια του και πολλούς μα πάρα πολλούς συνειρμούς!
    Χα,χα,χα,χα
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το προσκέφαλο μου δημιουργεί άγριους συνειρμούς...

      Γενικά το έχω αυτό το μακάβριο. Για παράδειγμα η μαμά μου έχει στο σπίτι της μια φωτογραφία μου μόνο πρόσωπο και την έχει σε ασημένια κορνίζα. Ε δε μπορώ κάθε φορά που τη βλέπω πάω και μπροστά της ένα ρεσώ! Το πόσο γελάει η μαμα μου (#not) δεν περιγράφεται...

      Διαγραφή
  11. δεν ξέρει πως στους αρρώστους δεν πάνε λουλούδια? χαχαχα... περαστικούλια!!!! είναι δράμα η αρρώστια ρε γμτ! είδες, μέχρι και τη δουλειά σου σε κάνει να εκτιμάς!! χε χε.. φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να φτάσω να εκτιμήσω τη δουλειά μου και να μου λείψει κιόλας φαντάσου πόσο άρρωστη ήμουν (είμαι).

      Διαγραφή
  12. σόρρυ για τον πόνο σου, αλλά... γέλασα! ωραίο ποστ! περαστικά, κι εγώ δεν την παλεύω όταν αρρωσταίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε τρελοκομείο σε αγαπάω με ακούς;;;;; Πως θα γίνει τώρα να σε γνωρίσω; Δεν κρατιέμαι σου λέω. Δεν ξέρω τι θα κάνεις ή γίνε φίλη μου στο Fb ή έλα στις Ψηφιακές Γειτονιές. Με ακούς;;;; Κανόνισε την πορεία σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ξαναγίνουν φέτος ψηφιακές γειτονιές? Πότε? Εάν γίνουν και μπορώ στο υπόσχομαι ότι θα έρθω. Και εγώ θέλω να γνωριστούμε!

      Διαγραφή
    2. ναι θα γινουν! 4-5 Απριλίου!
      Με συγχωρείτε κυρίες μου για την επέμβαση!

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστούμε για την ενημερωση!!!

      Τετοιες επεμβάσεις τις θέλουμε και τις επικροτούμε... Πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  14. Νταξ μωρέ δεν έπαθες και τίποτα όλα καλά!
    Ο Θ. συνεχίζει να με εκπλήσει ευχάριστα και μου βάζει ιδέες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. χαχα
    μια χαρα σε βρισκω!
    περαστικα και παντα τετοιες χαρες για τη δουλεια σου!
    να περνας ομορφα ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτά είναι: πώς να αγαπήσετε ξανά τη δουλειά σας!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως να αγαπήσετε ξανά τη δουλειά σας με τρια βήματα:
      1. Πυρετός
      2. Συνάχι
      3. Βήχας

      Να δεις ότι μας ψεκάζουν για να αρρωσταίνουμε και να πηγαίνουμε χαρούμενοι στη δουλειά όταν συνερχόμαστε...

      Διαγραφή
  17. Τηλεόραση; Συνέχεια; Γιατί; Για να επιδεινωθεί η γρίπη; Ε, καλά, δεν πειράζει, πυρετό είχες, δεν καταλάβαινες τι έκανες!

    Άχου το μωρέ τον γλυκούλι τον Θ. Σου έφερε λουλουδάκια! (εννοείται ότι έκανα κοιλιακούς από τα γέλια με την αντίδρασή σου στα λουλούδια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήμουν βαριά άρρωστη... Έπεσα χαμηλά το παραδέχομαι. Αλλά βρήκα τη δύναμη να βγω από τον βούρκο.

      Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.

      Και τότε μέσα από το πλήθος βγήκε μια μαυροφορεμένη γυναίκα άρπαξε μια πέτρα και την πέταξε με δύναμη στον Ιησού.
      -Όχι εσύ ρε μάνα...

      Διαγραφή
    2. Χο χο χο και λολ μαζί! Καταπληκτικό το τελευταίο! Τρέχω να το πω στο στεφάνι μου!

      Διαγραφή
  18. Χαχα...είσαι απίστευτη...μα να πεις έτσι στον άνθρωπο που σου έφερε λουλούδια?
    Θα έρθει εποχή που θα του λες (γιατί θα τα έχεις ξεχάσει στο μεταξύ όλα αυτά) μα ούτε ένα λουλούδι δεν μου φέρνεις κι αυτός θα σταυροκοπιέται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε κάτσε να αρρωστήσει αυτός και θα του φέρω παπά , και καλά για ευχέλαιο...

      Διαγραφή
  19. Κι εγώ σε άδεια είμαι, να γεννήσω περιμένω, και ήδη μου έχει λείψει το γραφείο, οι συνάδελφοι κι όλο το πακετάκι. Workaholic, όχι αστεία! :-) Και δεν είμαι και τηλεορασόπληκτη και δε με βλέπω καθόλου καλά! Άντε μωρό, πότε θα έρθεις να έχω να ασχολούμαι;
    Καλημέρούδια και σιδερένια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου απαντήσω όπως έχω ακούσει τις μαμάδες να λένε:

      Ξεκουράσου τώρα που μπορείς, γιατί μετά.....

      Φιλάκια

      Διαγραφή
  20. Απαντήσεις
    1. Οχι τώρα εγώ έγινα καλά. Τώρα κάνω τη νοσοκόμα...

      Διαγραφή
    2. μα για να θες τόοοοοοοσο πολύ να πας στην δουλειά, άρρωστη είσαι ακόμα και δεν το ξέρεις...είναι ύπουλη αυτή η ίωση! χαχαχα

      Διαγραφή
  21. Χαχαχαχαχαχα γέλασα πολύ με το κείμενο σου. σιδερένια. (όσο για τα λουλούδια ένα καλό πήγε να κάνει ο άνθρωπος αλλά μάλλον δεν το σκέφτηκε καλά.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα. Έψαχνα το mail σου για να σε κρατώ ενήμερη για τη συνέχεια της ιστορίας που θα πάρεις μέρος κι εσύ χαρά μου.
    tea_airis@yahoo.gr το δικό μου
    για να σε προσθέσω στην ομαδική συνομιλία που θα έχουμε όλοι οι μπλόγκερς που συν-γράφουμε!
    Φιλιά και καλά να περάσεις στο υπόλοιπο του τριημέρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μπορώ να σου περιγράψω πόσο υπέροχα πέρασα το υπόλοιπο τριήμερο γιατί θα ζηλέψεις και δε θα 'θελα...

      Διαγραφή
  23. Πάλι καλά που δεν έχω αρρωστήσει πάνω από τις τρεις ημέρες γιατί δε μπορώ να με φανταστώ να ξυπνάω 8 το πρωί και να λέω "Γιούπι, έχω σχολή!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν το πάθεις , θα με καταλάβεις...

      Δεν τον αντέχω τον εγκλεισμό!!!

      Διαγραφή
  24. Φέτος είναι η πρώτη φορά που δεν αρρώστησα! YEAHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή