Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Όνειρο ήτανε

Είμαι πάνω σε ένα καράβι με πολύ κόσμο. Κάποιο πάρτι πρέπει να γίνεται και έχει πάρα πολύ φασαρία. Κόσμος χορεύει και μιλάει δυνατά. Στα αριστερά μας εμφανίζεται ένα νησί και όλοι τρέχουν να το δουν. Είμαστε πια όλοι μαζεμένοι από τη μία πλευρά του καραβιού. Ω, είναι τρομαχτικό. Πώς βρέθηκα εγώ πάνω στην κουπαστή? Μα καλά είναι τρελοί? Έτσι όπως έχει γείρει το καράβι θα πέσουμε. Είναι σίγουρο. Είναι θέμα χρόνου. Πλαφ. Πέφτω στη θάλασσα και το πλοίο φεύγει. Ένα κανό έρχεται και με μαζεύει. Που στα κομμάτια βρέθηκε το κανό καταμεσής της θάλασσας? Με βγάζει στη στεριά και απομακρύνεται. Ουφ, ευτυχώς είμαι καλά. Αλλά...Έπεσα. Δεν έπρεπε να πέσω. Μια γνώριμη φιγούρα με πλησιάζει από μακριά.

"Μαμά? Πώς βρέθηκες εδώ?" 
"Είσαι καλά?"
"Ναι, απλά έπεσα. Δεν έπρεπε να πέσω. Η γιατρός είχε πει να προσέξω να μην πέσω." 
"Ε, τι περίμενες? Και εγώ είχα αποβάλλει και εσύ θα αποβάλλεις."

Ξυπνάω. 

Τι ήταν αυτό τώρα? Παράξενο όνειρο. Μάλλον έχω άγχος. Το απόγευμα έχω ραντεβού με τη γιατρό για τη δεύτερη επίσκεψη. "Εάν δεν ακούσουμε καρδιά δεν είναι εγκυμοσύνη" τη θυμάμαι να λέει. Μακάρι όλα να πάνε καλά. 

Το απόγευμα συναντιόμαστε με τον Θ για φαγητό. Εκείνος τρώει με όρεξη ενώ εγώ μετράω τις μπουκιές μου. Ανακατεύομαι και νιώθω λίγο περίεργα. Πρώτη φορά στη ζωή μου θέλω να πιω κρασί. Εχω λίγο άγχος αλλά όλα θα πάνε καλά. Το πρωί έκανα και τη δεύτερη χοριακή και είχε τριπλασιαστεί. Ολα θα πάνε καλά. 

"Επ, καλώς την. Για να δούμε τι έχουμε... Ωραία, η τιμή της χοριακής μας επιτρέπει να κάνουμε υπέρηχο. Έχεις ναυτίες?"
"Εεε, λίγο".
"Καλό είναι αυτό. Σημαίνει ότι όλα πάνε καλά."

Κάνουμε την εξέταση και δε μιλάει κανείς. Ούτε εγώ, ούτε ο Θ, ούτε η γιατρός. Είναι σοβαρή γιατί έτσι είναι όταν εξετάζει ή επειδή βλέπει κάτι? 

"Δε βλέπω καθόλου εμβρυικά στοιχεία. Δεν πάει καλά. Σύνδρομο κενού σάκου. Έλα έξω να τα πούμε".

Ντύνομαι και πάω στο γραφείο. Ο Θ είναι ήδη εκεί με κατεβασμένα τα αυτιά σαν κουτάβι που το μάλωσαν. 

"Συμβαίνει πολύ συχνά. 1 στις 5 εγκυμοσύνες θα τερματιστεί. Και μένα μου συνέβη. Το καλό είναι ότι τώρα ξέρουμε ότι μπορείτε να συλλάβετε. Και συλλάβατε και πολύ νωρίς... Μπλα μπλα μπλα...."

Ήθελα απλά να φύγω.Ήθελα απλά να πάω κάπου όπου θα μπορούσα να κλάψω ήσυχα.

"Τι κάνουμε από εδώ και πέρα?"
"Περιμένουμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως η κύηση τερματίζεται μόνη της. Εάν δεν αποβάλλεις κάνε άλλη μια χοριακή την επόμενη Τρίτη και έλα ξανά  να σε δω μήπως και γίνει κανένα θαύμα, αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες".

Βγαίνουμε από τη γιατρό και είμαστε κομμάτια. Φτάνουμε σπίτι και παίρνω τηλέφωνο τη μαμά μου.

"Έλα μαμά... Τι φασαρία είναι αυτή? Ποιος τσακώνεται?"
"Εγώ με τον αδερφό σου. Θέλει να πάρει το αυτοκίνητο να πάει στο Πήλιο."
"Και?"
"Είδα στον ύπνο μου ότι φορούσα κόκκινη μπλούζα. Κάτι κακό θα συμβεί. Δε θέλω να πάει με το αυτοκίνητο."
"Άστον να πάει.  Εχω να σου πω κάτι. Πριν μια εβδομάδα είχα κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης που βγήκε θετικό. Δεν ήθελα να σας το πω πριν το σιγουρέψω. Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Κενός σάκος."

Την επόμενη εβδομάδα κάνω ξανά τη χοριακή. Η τιμή της είχε τετραπλασιαστεί και μαζί με την τιμή της και οι ελπίδες μου. Μπορεί να είναι καθυστερημένη σύλληψη. Μπορεί να μην είδε καλά. Μπορεί να ήταν πολύ-πολύ μικρούλι και να μη φαινότανε. 

Το απόγευμα είμαστε πάλι στη γνώριμη καρέκλα της γιατρού. "Δυστυχώς. Δεν υπάρχει τίποτα και στην εβδομάδα που είσαι και με την τιμή της χοριακής που έχεις θα έπρεπε να βλέπουμε μωρό και να ακούμε καρδιά. Ας περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα και μετά θα προχωρήσουμε σε απόξεση. Θέλω όμως σε τρεις μέρες να ξανακάνεις χοριακή".

Τέλος. 

Το Σάββατο ο Θ δούλευε και είχαμε κανονίσει να πάμε σε φίλους επίσκεψη. Στο δρόμο τσακωθήκαμε γιατί με έστησε 5' και βράχηκα με τρεις σταγόνες βροχής. Έκλαιγα μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς να ξέρω γιατί. Όχι δεν ήταν στεναχώρια. Ήταν θλίψη. Βαθιά θλίψη και κατά κύριο λόγο ορμονική θλίψη. Αυτή η θλίψη που δε ξέρεις γιατί και πώς. Που ξέρεις ότι είναι χαζό που νευριάζεις και κλαις αλλά που δε μπορείς να το ελέγξεις. Είχα όλα τα συμπτώματα. Ναυτίες, αναγούλες, ορμόνες στα ύψη, υπνηλία αλλά μου έλειπε ένα βασικό σύμπτωμα, το έμβρυο.

Ψυχολογικά όσο περνούσαν οι μέρες ήμουν όλο και καλύτερα. Ίσως βοήθησε το γεγονός ότι ήξερα από την αρχή ότι η παλινδρόμηση μιας κύησης είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Ίσως επειδή είχα πάνω από πέντε γνωστές και φίλες που τους είχε συμβεί το ίδιο, ήταν σαν να το περίμενα.

Μετά από τρεις μέρες έκανα και την τελευταία χοριακή. Η τιμή της είχε ανέβει και άλλο. Γι αυτό ήμουν σκατά αντί να καλυτερεύω. Στέλνω μήνυμα στη γιατρό για να της πω τα αποτελέσματα και μου απαντάει "πάρε με τηλέφωνο τώρα". Δεν πρόλαβα να την πάρω τηλέφωνο και με παίρνει εκείνη.

"Κοίτα το γεγονός ότι η χοριακή συνεχίζει να ανεβαίνει με στάσιμο το σάκο με προβληματίζει και μας βάζει στα χωράφια της μύλης κύησης, μυ με υ" μου λέει ξέροντας ότι το επόμενο δευτερόλεπτο θα το έψαχνα στο ίντερνετ. "Μη πιστέψεις τίποτα από ότι διαβάσεις. Θέλω απλά το σάκο για να κάνουμε βιοψία γιατί εάν είναι μύλη δεν πρέπει να ξαναμείνεις έγκυος για τους επόμενους έξι μήνες. Μπορείς αύριο να κάνουμε την απόξεση?"

Απόξεση. Η λέξη που φοβόμουν. Και τελικά από ότι φοβάσαι δε γλιτώνεις. Η μαμά μου ήρθε τρέχοντας για να είναι είναι μαζί μου λες και θα έκανα εγχείρηση ανοικτής καρδιάς. Η πεθερά μου έλεγε στον Θ να πει στη γιατρό να με προσέξει. Λες και  εάν δεν της το λέγαμε θα με έσφαζε. Και γενικά μια κατάσταση βράστα Χαράλαμπε. 

Στο χειρουργείο τα είχα ψιλοπαίξει. Φανταστείτε ότι ο αναισθησιολόγος έκανε χιούμορ και εγώ δεν το κατάλαβα καν."Τώρα θα σε υπνωτίσω. Κοίτα το ρολόι"  μου λέει. "Που είναι το ρολόι?" του λέω ενώ ψάχνω με το βλέμμα τους άδειους τοίχους. "Πλάκα έκανα, ότι και καλά είμαι υπνωτιστής, ξέρεις επειδή θα σε κοιμήσω". Άστο γιατρέ, δεν το έχω σήμερα!

Κοιμάμαι....

Είμαι γυρισμένη στο πλάι ξαπλωμένη σε ένα πολύ μαλακό μαξιλάρι. Ανοίγω με δυσκολία τα μάτια μου και βλέπω τον Θ να μου γελάει.

"Είδα όνειρο" του λέω.

Ξανακλείνω τα μάτια μου και ξανακοιμάμαι.











59 σχόλια:

  1. Χριστίνα μου σε καταλαβαίνω! Πριν τον 1ο γιο μου ειχα 2 αποτυχημένες εγκυμοσύνες και μετά τα δίδυμα ,άλλη μία.....δε γίνεται να μην στενοχωρηθείς ό,τι κι αν σου λένε ,ειδικά τον πρώτο καιρό....η ψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάτησα κατα λάθος δημοσίευση....

      η ψυχολογία μας όμως είναι το πιο βασικό σε αυτό το θέμα ,γι αυτό είμαι σιγουρη πως θα εχεις ευχαριστα νέα αργότερα,άλλωστε το ότι μας λες την περιπέτειά σου δείχνει πως το ξεπερνάς!
      όταν εμεινα εγκυος μετα τα διδυμα και θα πήγαινα στον γιατρο ,το προηγούμενο βραδυ ειδα πως ειχα πάει και δεν άκουγε καρδιά ,όπως και έγινε γι αυτο πιστεύω στο όνειρό σου,είναι συγκλονιστικό....
      φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. θα γραψω και κάτι άλλο...η αδερφη μου πριν γεννησει το 1ο παιδι της είχε 3 αποτυχημενες-παλινδρομες εγκυμοσυνες....αφου εξεταστηκε και δεν της βρηκαν πρόβλημα ,εξετασαν το σπέρμα του άντρα της ,που είχε τελικά μικρόβιο ,πήρε αυτός αντιβίωση και άρχισαν την παραγωγή κοριτσιών έκτοτε χαχαχα

      Διαγραφή
    3. Νασια μου σε ευχαριστω. Οντως το έχω ξεπεράσει. Αλλωστε έχει κανενα τρίμηνο που έχει συμβεί. Προβληματίστηκα λίγο για το εάν έπρεπε να την ανεβάσω ή όχι την ανάρτηση αλλά να σου πω κάτι? Από ότι μαθαίνω όλες λίγο πολύ είχαν μια αποβολή απλά κανείς δεν το λέει. Και δεν καταλαβαίνω και που είναι το ταμπού σε αυτό. Γιατί να μην το πεις? Γιατί να μη ξέρει η επόμενη κοπέλα που πιάνει ένα θετικό τεστάκι στα χέρια της ότι υπάρχει μια πιθανότητα να φας μεγάλη χλαπάτσα... Κράτα μια πισινη!

      Εγω το είχα ζήσει πριν λίγα χρόνια με την αδερφή μου. Είχε και αυτή αποβολή στην πρώτη εγκυμοσύνη. Τότε είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Ούτε που φανταζόμουν ότι είναι δυνατόν να μη προχωρήσει μια εγκυμοσύνη. Δεν το είχα ξανακούσει ποτέ. Μετά διάβασα τα ποσοστά, μίλησα και με κάποιες γυναίκες και κατάλαβα ότι δεν είναι και τόσο σπάνιο.

      Οπότε όπως καταλαβαίνεις ήμουν λίγο προετοιμασμένη. Απλά όταν συμβαίνει σε σένα, εντάξει στεναχωριέσαι. Αλλά είμαστε καλά και αυτό έχει σημασία!

      Το όνειρο είναι διπλά συγκλονιστικό εάν σου πω ότι δεν ήξερα ότι η μητέρα μου είχε αποβολή. Οταν της το είπα μου είπε ότι είχε μια αποβολή πριν κάνει εμένα...Και να ξέρεις ότι δεν πιστεύω καν στα όνειρα....

      Διαγραφή
  2. Αχ βρε Χριστινάκι! Ό,τι και να σου γράψω τώρα, ξέρω, δεν είναι παρηγορητικό.
    Εύχομαι μόνο η επόμενη φορά να έρθει σύντομα και να πάνε όλα σούπερ από εδώ και πέρα.

    Είναι η μόνη σου ανάρτηση που διάβασα και δεν τσάκισε το χειλάκι μου. Συνήθως γελάω και στη χειρότερη...απλά χαμογελάω με τις αναρτήσεις σου...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχ κι εγώ είχα μια αποβολή. Και μετά. Μετά απλά δεν πρόλαβα. Χώρισα!
    Χριστίνα μου σου εύχομαι τα καλύτερα. Μην το σκέφτεσαι. Μόνο αυτό!
    ♥ένα μωράκι για το Χριστινάκι! ♥αυτό θα ευχηθώ ολόψυχα!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς οι δύο έχουμε πολλά κοινά... Ελπίζω να μη σου μοιάσω σε όλα!!!(πχ χωρισμός, αποστροφή προς τη ζάχαρη και το αλεύρι). Ειδικά αυτό με το αλεύρι δε θα το αντέξω!

      Διαγραφή
    2. αχαχαχαχα έλιωσα!!!!!!!!! ♥
      Όπως και να έχει, ο καθένας ζει το δικό του στόρι!
      Κράτα το χιούμορ και τη ζωντάνια στη σχέση κι όλα θα πάνε καλά! (φαίνεται άσχετο με το θέμα αλλά δεν!)
      Σμουατς!

      Διαγραφή
  4. όλα περαστικά και όλα καλά θα πάνε !!! και καλά έκανες και γράφεις για αυτά και εμείς που ειμαστε άντρες δεν το καταλαβαίνουμε εντελλώς αλλά πρέπει να μπαίνουμε στην θέση σας ... χαμόγελα , δύναμη και αισιοδοξία !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νικόλα! Εμείς οι γυναίκες εκτός από το ψυχολογικό αντίκτυπο (το οποίο περνάτε και οι άντρες σε αυτή την περίπτωση) έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το σωματικό!!!

      Σε ευχαριστώ πολύ για το θετικό σου σχόλιο!

      Διαγραφή
  5. Εγώ θα προσθέσω αυτό που έχεις ήδη βάλει στην ανάρτησή σου "στο τέλος όλα καλά θα πάνε γιατί αν δεν πάνε.. δεν είναι το τέλος"..
    Φιλιά κοριτσάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πριν γεννήσω την κόρη μου, είχα δύο αποβολές...Η πρώτη ήταν ακριβώς ίδια περίπτωση με την δικιά σου...Ξέρω ότι πονάς, απλά θα σου πω ότι η φύση ξέρει. Να είσαι αισιόδοξη, να χαμογελάς, να μην το σκέφτεσαι(όσο μπορείς) και θα δεις πως πολύ σύντομα θα κρατάς στην αγκαλιά σου ένα μικρό πλασματάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

      Μια φίλη της αδερφής μου λέει πως σε μια αποβολή δε θα έπρεπε να στεναχωριόμαστε αλλά να χαιρόμαστε. Γιατί η φύση τερμάτισε νωρίς κάτι που ήταν πολύ λάθος!!!

      Διαγραφή
  7. Τι όμορφα που κατέγραψες την εμπειρία σου στην ανάρτηση ... Στο καλό ας πάει, λοιπόν, αυτό το παιδάκι - όνειρο ... Και με το καλό να συνεχίσετε κι εσείς να προσπαθείτε για να ξεκινήσετε την οικογένειά σας ... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια δεν το βλέπω καν σαν παιδάκι!!! Δεν ήταν ποτέ! Ούτε καρδιά ακούσαμε , ούτε σχηματίστηκε ποτέ!

      Απλά σχηματίστηκε το σπιτάκι (σάκος) που θα φιλοξενούσε το παιδάκι...

      Διαγραφή
  8. Χριστίνα μου είσαι πάρα πολύ νέα και θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις το παιδάκι σου και εύχομαι ολόκληρη ομάδα μπάσκετ αν θέλεις.
    Συμβαίνει σε πολλές γυναίκες και ξέρω ότι θα έχεις πολύ άγχος από εδώ και πέρα αλλά να προσπαθήσεις να είσαι χαλαρή μόνο έτσι θα το ευχαριστηθείς.
    Γιατί και η σύλληψη και η εγκυμοσύνη πρέπει να είναι ευχαρίστηση για την γυναίκα.
    Το άγχος είναι ότι χειρότερο.
    Ξέρω ότι δεν υπάρχει κουμπί για να κλείσεις την παροχή άγχους αλλά προσπάθησε να περνάς καλά να μην το σκέφτεσαι και όλα θα γίνουν.
    Και μετά δεν θα πιστεύεις πότε θα φτάσει σε ηλικία σαν την κόρη μου και θα σου λέει "μαμά θέλω να παραιτηθώ από το σχολείο σαν τον μπαμπά της Φωτεινής που παραιτήθηκε από την δουλειά του μπορώ;"
    Σου στέλνω ένα τεράστιο φιλί και τα καλύτερα έρχονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα

      Απίστευτη η μικρή!!!!

      Σε ευχαριστώ!!! Αλλά οκ όχι και ομάδα μπάσκετ. Με ομάδα πινγκ πογνκ ευχαριστημένη είμαι!

      Διαγραφή
  9. Χριστινάκι εμπιστέψου τη σοφία τη φύσης!!! Εύχομαι την επόμενη φορά όλα να πάνε καλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαν χτες το θυμάμαι, εβλεπα όνειρο ότι μου έπεφτε το δόντι. Ξύπνησα και ήξερα, δεν ήταν ανάγκη καν να πάω για να δω την χοριακή μου, δεν θα γλύτωνα την απόξυση...Στην δεύτερη αποβολή πάλι είχα δει άσχημο όνειρο, τι σου κάνει το άτιμο το ένστικτο, το όποιο βγήκε αληθινό.
    Στην τρίτη εγκυμοσύνη είδα όνειρο ότι μου χάριζαν μια ανθοδέσμη με κρίνους και την μύριζα και την θαύμαζα!!! Η τρίτη εγκυμοσύνη αν και είχε κάποια προβλήματα, πήγε καλά και τώρα καμαρώνω το παιδάκι μου...
    Μην αγχώνεσαι Χριστίνα μου, θα δεις που όλα θα πάνε καλά!!!!Σου μιλάω εκ πείρας :)
    Μαρία Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτά τα όνιερα!!! Φόβοι ή ένστικτο???

      Χαίρομαι που έστω και με την τρίτη την κάνατε την κοράκλα!! Είναι ψυχοφθόρα η όλη η διαδικασία της αποβολής-απόξεσης όχι μόνο επειδή περνάς απότομα σπό τη χαρά στη λύπη αλλά και γιατί βιώνεις μια κατάσταση που απλά θες να τελειώσει εδώ και τώρα.

      Διαγραφή
  11. Δυστυχώς έχει συμβει σε πολλές γυναίκες αυτό.Και η μητέρα μου είχε 2 αποβολές πριν γεννήσει εμένα. Μάλιστα τη μέρα πριν πάει στο γιατρό για να μάθει οτι ήταν έγκυος σε μένα είχε δει κι αυτή ένα προφητικό όνειρο κι έτσι απο εκεί πήρα εγώ το ονομά μου. Κι ευτυχώς δηλαδή που το είδε, γιατί το Κατερίνα που λένε τη γιαγιά,δε μου αρέσει καθόλου!
    Θέλει υπομονή και ψυχραιμία. Εγω πάντα σκέφτομαι σε αυτές τις φάσεις,πως θα νιώθω οταν όλα πάνε καλά και χαμογελώ. Γιατί θα πάνε καλά στο τέλος τα πράγματα με έναν μαγικό τρόπο που λέγεται ΥΠΟΜΟΝΗ. Σου ευχομαι τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πάρα πολύ συχνό!!! Τόσο που αναρωτιέμαι εάν έχει γίνει κάτι τα τελευταία χρόνια και έχουν αυξηθεί οι παλινδρομήσεις! Δε ξέρω γυναίκα που να μην είχε μία!

      Και εγώ το πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά την επόμενη φορά. Είμαι αισιόδοξο άτομο!

      Διαγραφή
  12. Xristina mou prwta na s pw poso stenaxwrethika. Alla kala ekanes k t egrapses. Ayta ta themata kalws i kakws einai stin kathimerinotita mas. Asxeta an kaneis de milaei gia ayta. Poly kakws einai akomi themata tabou. Me t antra m kanoume eleythera sxedon ena xrono. Niwthw apogoiteysi kathe fora p adiathetw. Outen kan borw na fantastw pws einai na exeis sta xeria s ena thetiko test egkymosynis. Alla exw klapsei kana 2 fores panw apo arnitika test meta apo mia vdomada kathisterisis. Opoios me rwtaei an thelw paidia lew oti fysika k oti idi prospathoume. Ksereis posa zeygaria kserw p enw prospathousan kairo elegan oti t epiasan me tin prwti? Toulaxiston tessera. Pou twra m lene emeis ksereis poso kairo prospathousame? Les k an den meineis egkyos stous prwtous mines kati egine! K d thelw na akousw apo kanenan de thelei agxos! Opoios den thelei akomi paidia i tou etyxe na piasei me tin prwti apla den kserei. Nai stenaxwriemai kathe fora p adiathetw. Alla apofasisame na perasoume ena omorfo kalokairi k meta na t psaksoume. Para polla zeygaria exoun themata gonimotitas. To kalome sena einai oti estw k etsi emeines mia fora k malista poly grigora. Eimai sigouri pws mexri to telos tou kalokairiou tha mas grapseis mia anartisi pou de tha exei kamia sxesi me aytin. K kati teleytaio,na eisai agapimeni k demeni me ton antra sou. Oso dyskolo s itan esena allo toso tou einai k ekeinou.sxedon. Pisti kai ypomoni kai ola tha pane kala. Sygnwmi an se kourasa. Maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Μαράκι τελικά κάθε ζευγάρι έχει τα θέματα του!!! Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που ελς για τον άντρα μου! Θεωρώ ότι και Θ βίωσε πολύ έντονα όλο αυτό. Ισως και περισσότερο από εμένα γιατί έγω είχα από την αρχή μια ανησυχία ότι μπορεί να μην έχει αίσιο τέλος (είχα την εμπειρία της αδερφή μου). Αυτός ήταν πολύ χαρούμενος. Και του το έλεγα μη χαίρεσαι δε ξέρεις τι μπορεί να συμβεί...Τελικά δυστυχώς είχα δίκιο!

      Δυστυχως αυτό που λένε όλοι για τη ψυχολογία είναι πολύ σωστό! Θα σου πω την ιστορία της αδερφής μου. Είχε μια αποβολή στην πρώτη της εγκυμοσύνη. Μετά από αυτή αγχώθηκαν και για κανα εξάμηνο δεν ξαναέμεινε έγκυος. Πήγανε και σε διάφορους γιατρούς και εφαρμόζαν όσα τους λέγανε (την τρίτη ημέρα το σπέρμα είναι πιο δυνατό, ακολουθούσαν ώρες ωορρηξίας κτλ). Στο τέλος πήγανε και σε ένα γιατρό (τώρα που το σκέφτομαι πολύ κομπογιανίτης) ο οποίος χωρίς να της κάνει εξετάσεις της πρότεινε να ακολουθήσει ενέσιμη θεραπεία σαν αυτή που κάνουν στις εξωσωματικές. Της λέει θα ξεκινήσουν τις ενέσεις από τον επόμενο μήνα και ότι τον μήνα που διανύουμε ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μείνει έγκυος. Η αδερφή μου αγόρασε τις ενέσεις, τις έβαλε στο ψυγείο και περίμενε τον επόμενο μήνα. Μεσα σε αυτόν τον μήνα που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έμενε έγκυος έμεινε έγκυος στην ανιψιά μου! Τις ενέσεις τις χάρισε...Τη συνέχεια τη ξέρεις. Εχω τρία ανιψάκια!

      Οπότε χαλαρα....Ασε που είχα διαβάσει (οχι από έγκυρη πηγή|) ότι όταν η γυναίκα έχει οργασμό συλλαμβάνει πιο εύκολα. Οπότε βουρ χωρίς σκέψεις για εγκυμοσύνες!!!

      Οσον αφορά το κομμάτι των εξετάσεων δε χάνεται τίποτα να το ελέγξετε... Νομίζω ότι στον χρόνο ΄ποσπαθειών είναι καλό να το ελέγχεις. Εμάς μας πρότεινε η γιατρός εάν θέλαμε να κάναμε εξετάσεις καρυοτυπου ζεύγους για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να είναι χρωμοσωματικό το πρόβλημα αλλά δε θέλω ακόμα. Θέλω πριν το αναγάγουμε σε ιατρικό πρόβλημα να το κρατήσω στο ρομαντικό του θέματος! Ασε που μέχρι τρεις αποβολές θεωρείτε τυχαίο γεγονός!

      Φιλιά πολλά και σου εύχομαι άμεσα να έχεις τα θετικότερα νέα του κόσμου!

      Διαγραφή
    2. Μαρία μου ( συγγνώμη για τον ενικό ) διάβασα το σχόλιο σου και είναι σαν να το έγραψα εγώ....Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με σένα....και νιώθω όλα όσα αναφέρεις και εσύ...Δε ξέρω αν θα δεις το σχόλιο μου. Αν το δεις πάντως θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσουμε μαζί μεσω mail. Είχα διαβάσει και το σχόλιο σου πριν καιρό στο Ημερολόγιο μιας μαμάς. Και τότε είχα σκεφτεί πως "κοίτα και άλλη κοπέλα νιώθει όσα εγώ"
      To μαιλ μου ειναι annakriti@gmail,com

      Χριστίνα μου όπως καταλαβαίνεις και περιμένω εκείνο το θετικό τεστ.
      Ωρες ώρες νιώθω πως δε θα το δω ποτέ....Πέρυσι δε ζούσαμε μαζί με το σύζυγο και χάθηκε έτσι ένας χρόνος ( επαφές κάθε ΣΚ και αν δε μετράει λέει για προσπάθεια.)
      Φέτος μετά και απο τις δικές σου ευχές που έπιασαν ζούμε μαζί αλλά ακόμα το θαυματάκι μας δεν έχει έρθει.
      Επειδή λοιπόν πιάνουν οι ευχές σου στείλε θετική ενέργεια...
      (περιμένω και μετάθεση ε;)

      Διαγραφή
    3. Σου στέλων όλη μου τη θετική ενέργεια!!!

      Είναι σίγουρο! Φέτος θα εγκυμονήσουμε παρέα σου λέω...

      Διαγραφή
    4. Mακάρι!!!Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Χριστίνα μου! Εδώ θα είμαστε να τα λέμε!

      Διαγραφή
  13. Δεν θα πω, α ναι, το πέρασαν και άλλες, θα το ξεπεράσεις. Για την καθεμία είναι ξεχωριστό! Άσε να βγει η θλίψη να ξεθυμάνεις, και όλα θα πάνε καλά! Να είσαι καλά, Χριστινάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Σίγουρα για την καθεμία είναι ξεχωριστό αλλά όταν ξέρεις ότι δεν είσαι η μόνη και ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί μαι αποβολή χαλαρώνεις! Δεν τρελαίνεσαι. Δε ψάχνεσαι παραπέρα. Γιατί καλώς ή κακώς μια γυναικα όταν έχει μια αποβολή αρχίζει να σκέφτεται μήπως υπάρχει κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα??? Οπότε όταν ξέρεις περιπτώσεις γυναικών που είχα αποβολή και μετά όλα πήγαν περίφημα, χαλαρώνεις και δεν το σκέφτεσαι πια.

      Φιλιά

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκιο!
      Χαλάρωσε, λοιπόν....ξέρεις... χε χε

      Διαγραφή
  14. ευχομαι ενα γερο μωρακι στην αγκαλια σου.. και να ερθει οσο πιο γρηγορα το θελησεις!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάθε φορά που μαθαίνω τέτοια συμβάντα πονάει η ψυχή μου κι ας μην το έχω ζήσει, σας νιώθω. Ό,τι και να λέμε θα ακούγεται πολύ λίγο μπροστά σε αυτό που έζησες.
    Η μητέρα μου πριν κάνει τον αδερφό μου και εμένα, είχε μία αποβολή τον πρώτο μήνα εγκυμοσύνης. Μετά από ένα χρόνο γέννησε τον αδερφό μου. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο που δεν θα μάθουμε ποτέ.. Σου εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να αποκτήσετε γρήγορα το μωράκι σας και να έχεις την καλύτερη εγκυμοσύνη!!!

    ΥΓ: Η φράση σου ό,τι φοβόμαστε συμβαίνει μου ήρθε λίγο μαχαιριά σήμερα.. Απεχθάνομαι τα νοσοκομεία και τα λούστηκα πολλάκις με τους δικούς μου που κινδύνεψε η ζωή τους. Αυτές τις μέρες ξανά.. παραλίγο να χάσω τον μπαμπά μου από έμφραγμα που το..φοβόμασταν.Γι'αυτό αποφάσισα να μη λέω ποτέ ξανά τι δεν θέλω και τι φοβάμαι γιατί το σύμπαν μου το στέλνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου γλυκό νομίζω ότι τελικά ακούγεται πιο οδυνηρό απο ότι τελικά είναι! Ισως βέβαια τώρα που έχει περάσει καιρός να τα βλέπω όλα αλλιώς και ίσως εάν έγραφα αυτή την ανάρτηση τότε να ήμουν πιο συναισθηματικά φορτισμένη. Αλλά εκτός από τις πρώτες μέρες που είναι δύσκολες γιατί δε ξέρεις τι γίνεται, περιμένεις όλη την ώρα τις εξετάσεις και ελπίζεις σε ένα θαυμα μετά ο καιρός τα γιατρεύει όλα και πλέον είναι σαν μην έγινε ποτέ!

      Βέβαια είναι και πως αντιμετωπίζει ο καθένας τα πραγματα που του τυχαίνουν. Διάβαζα ιστορίες από κοπέλες σε φορουμ που το βίωσαν πολύ πιο στενάχωρα από εμένα. Εγώ έχω την τάση να ξεπερνώ τις δυσκολίες και να ψάχνω το θετικό σε κάθε αρνητικό!

      Ελπίζω όλα να πάνε καλά σε σένα και τους αγαπημένους σου!!! Και για ότι ξεπερνιέται δεν αξίζει να στεναχωριόμαστε...

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  16. Σου εύχομαι ολόψυχα να το ξεπεράσεις σύντομα και είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά την επόμενη φορά!
    Μπορώ να φανταστώ τη στεναχώρια σου, ίσως να δοκιμαζόμαστε για να είμαστε σίγουροι πως πραγματικά θέλουμε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ ίσως!! Και η μητέρα μου αυτό είπε! Ασε που έπεσε και από τα σύννεφα γιατί δεν περίμενε λέει ότι προσπαθούμε για παιδί (μπορεί να μην ήξερε ότι κάνουμε σεξ...).Και όταν τη ρώτησα γιατί το λέει αυτό μου απάντησε ότι νόμιζε ότι δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα. Οτι είμαστε τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!!!

      Τι να πεις???? Κάνε γονείς να δεις καλό...

      Διαγραφή
  17. Αυτό που σίγουρα ξέρω να σου πω είναι πως την επόμενη φορά
    δεν πρέπει σίγουρα να το σκέφτεσαι πολύ.
    Επίσης να πάψεις να εξηγείς τα όνειρα σε σχέση με αυτό...
    Αγχώνεσαι και αυτό δεν είναι καλό.
    Άλλο τα όνειρα, άλλο η εγκυμοσύνη....
    Πάρε βαθιά ανάσα και μην το βάζεις κάτω με τίποτα!!!!
    Καλή επιτυχία στο μέλλον που είναι όλο δικό σου......
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλε σιγά μην το βάλω κάτω!!! Τα όνειρα γενικά δεν τα πιστεύω. Θεωρώ ότι είναι δικοί μας φόβοι που εξωτερικεύονται στον υπνο μας!

      Το συγκεκριμένο όμως ήταν πολύ δυνατό! Ασε που έτσι έβγαινε και πιο ποιητικο-ρομαντική η ανάρτηση!!! Τι νομιζεις? Ολα μέρος του παιχνιδιου είναι!

      Φιλιά

      Διαγραφή
  18. Διάβασα το κείμενό σου με μια ανάσα. Με πετυχαίνει σε μια φάση της ζωής μου που έχω ξεκινήσει ένα δύσκολο κολύμπι στην ανοιχτή θάλασσα και προσπαθώ να φτάσω το νησί... Δεν μπορώ να προβλέψω τι με περιμένει κολυμπώντας, αλλά ένα θα σου πω: έχω πεισμώσει και σκοπεύω να κολυμπήσω με όλες μου τις δυνάμεις.
    Έκανες πολύ καλά που το ανέβασες. Μερικές φορές μας είναι πολύ δύσκολο να μιλάμε για κάτι, αλλά αν μιλήσουμε, ίσως πληροφορήσουμε, βοηθήσουμε ή στηρίξουμε κάποιους άλλους ανθρώπους που το χρειάζονται.
    Ξέρω ότι στενοχωριέστε, αλλά μην το βάλετε κάτω για κανένα λόγο και μην αγχωθείτε - όλα θα πάνε καλά! Σας εύχομαι να κρατήσετε γρήγορα ένα γερό, χαρούμενο και ροδαλό μωράκι στην αγκαλιά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου ευχομαι ολόψυχα να βρεις ένα κανό σαν εμένα για να σε βγάλει ακούραστα στη στεριά!!

      Νομίζω ότι όχι μόνο λέγοντας μια τέτοια ιστορία βοηθάμε κάποιον αλλά κάνει καλό και σε εμάς! Μας βοηθάει να το ξεπεράσουμε!!!

      Διαγραφή
  19. Πολλες φορες μας ερχεται περιοδος με καθυστερηση κι ηταν στην πραγματικοτητα εγκυμοσυνη που δεν προχωρησε, απλα δεν το ξεραμε, δεν το μαθαινουμε ποτε...
    Λυπαμαι πολυ Χριστινα μου για την απωλεια σου! Το ονειρο συγκλονιστικο!
    Με τιμαει το γεγονος οτι μοιραστηκες μαζι μας μια τοσο προσωπικη και δυσκολη εμπειρια...
    Ελπιζω συντομα να κρατας ενα μωρακι στην αγκαλια σου! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει αυτό που λες! Το είπε και η γιατρός!

      Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή!

      Διαγραφή
  20. Το καλό είναι πως ο,τι γράφεις το απογειώνεις. Το κακό είναι ότι σήμερα δεν είχε χιούμορ, ήταν σκέτο ζωή. Χρειάζεται να σου πω τα γνωστά και τετριμμένα; Απλά, η επόμενη φορά θα είναι η τυχερή. Πίστεψε το. Αλλά σε καμία περίπτωση μην αγχωθείς... Το 'χουμε; Φιλάκι γλυκό! Για τα όνειρα τι να πω; Κι εγώ ο,τι βλέπω είναι σημαδιακό, την ατυχία μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μπόρεσα να βάλω χιούμορ αλλά σε πληροφορώ ότι κατα τη διάρκεια που εξελισσόταν τα παραπάνω υπήρχαν αρκετές στιγμές χιούμορ!

      Το χουμε!!!

      φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  21. Χριστίνα μου θα συμφωνήσω με αυτό:
    "Στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Αν δεν πάνε καλά, δεν είναι το τέλος" και σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όλα να πάνε καλά!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Kαθώς διάβαζα την ανάρτηση σου προχωρούσα το κείμενο προς τα κάτω γιατί έλεγα "να τελικά όλα θα πήγαν καλά"
    Μπορεί να μη γνωριζόμαστε απο κοντά αλλά ειλικρινά στεναχωρήθηκα σαν να συνέβαινε σε μια κοντινή φίλη.
    Κράτα το θετικό , πως όπως έμεινες γρηγορα έγκυος έτσι θα γίνει και την επόμενη φορά, που όλα θα πάνε τότε καλά....
    Και θα είμαστε εδώ μετά απο καιρό και θα διαβάζουμε τις αναρτήσεις της μαμάς Χριστίνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι Αννα μου δυστυχώς δεν πήγαν όλα καλά! Αλλά δεν πειράζει... Την επόμενη φορά θα γίνουν όλα όπως πρέπει!!! Αισιοδοξία!!!

      Διαγραφή
  23. Se eyxaristw poly poy moirastikes tin istoria s mazi mas k pou mou eipes gia tin aderfi sou. Ksereis kamia fora vlepw oikogeneies me tria k tessera paidia kai skeftomai kala emeis oute ena? Xwris na skeftomai oti merikes apo aytes exoun dwsei to diko tous agwna!Simera adiathetisa gia akomi mia fora. Alla den peirazei gt i moni skepsi pou mou erxetai sto myalo einai i eikona tis anartisis sou. Sto telos ola tha pane kala! An den pane den einai to telos! K oti meta apo kathe kataigida akolouthei to ouranio tokso. Kai gw to exw vrei sto proswpo enos mikrou maimoudiou! Tis mamas Giannas! Kai m dinei tosi dynami. K ayti einai i istoria tis http://to-imerologio-mias-mamas.blogspot.gr Maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χριστίνα μου βιωσα και εγω 2 αποβολες με κενο σάκο. Τα συναισθήματα ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Τώρα πρέπει να κάνουμε εξετάσεις. Φοβάμαι για τα αποτελέσματα και τη διαδικασία της τυχόν θεραπείας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ βρε κοριτσάκι!!!! Σου εύχομαι η επόμενη φορά να είναι η τυχερή!!!

      Οι εξετάσεις δεν είναι τίποτα. Απλή εξέταση αίματος είναι... Μην αγχώνεσαι να δεις που δε θα είναι τίποτα. Απλά τυχαίο γεγονός!!

      Διαγραφή
  25. Χριστίνα μου βιωσα και εγω 2 αποβολες με κενο σάκο. Τα συναισθήματα ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Τώρα πρέπει να κάνουμε εξετάσεις. Φοβάμαι για τα αποτελέσματα και τη διαδικασία της τυχόν θεραπείας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To μήνυμα σου είχε πάει στα ανεπιθύμητα και το είδα μόλις τώρα! Ελπίζω να κάνατε τις εξετάσεις και όλα να πήγαν καλά. Σίγουρα δε θέλει άγχος!!

      Πολλά φιλιά...

      Διαγραφή
  26. Strange "water hack" burns 2lbs overnight

    Over 160,000 men and women are utilizing a easy and SECRET "water hack" to burn 1-2lbs each and every night as they sleep.

    It is effective and it works all the time.

    Here are the easy steps for this hack:

    1) Go grab a glass and fill it up with water half glass

    2) And then follow this weight losing HACK

    and you'll become 1-2lbs lighter the next day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή