Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Καταπληκτικά.... Αντικαταθλιπτικά!!!




Έχω ένα ελάττωμα. Είμαι γελάστη. Χαμογελάω εύκολα. Όταν μπαίνω σε ένα χώρο λέω καλημέρα γελαστά και μου είναι αδύνατο να γνωρίσω κάποιον νέο άνθρωπο χωρίς να του πω "χάρηκα" χαμογελώντας. Αυτό το είχα πάντα για προσόν μου. Ότι είμαι προσιτή και γενικά συμπαθής σε όλους. Σπάνια κάποιος με αντιπαθεί με το που με γνωρίζει. Αυτό ,εάν είναι να συμβεί, θα συμβεί όταν με γνωρίσει καλύτερα.

Τον τελευταίο καιρό έχω καταλάβει ότι το να γελάς , ή έστω να δείχνεις χαρούμενος, είναι βλαστημία που δεν συγχωρείται. Τριγύρω μου συναντώ μόνο κατσούφηδες ανθρώπους. Στην τυπική ερώτηση "τι κάνεις, καλά?" , που κάνουμε όλοι όταν πετυχαίνουμε κάποιον στον δρόμο, αλλά δε θέλουμε να σταματήσουμε κιόλας,  πλέον δεν μου απαντάνε καλά και φεύγουνε όπως κάνανε εώς τώρα αλλά " τι να κάνουμε δε βλέπεις τι γίνεται?".

Έχω άλλο ένα ελάττωμα, αυτό το θεωρούσα ανέκαθεν ελάττωμα, δε δείχνω τα πραγματικά μου συναισθήματα. Μπορεί να είμαι σκατά ψυχολογικά αλλά αυτό δε θα αφήσω κανέναν να το δει, εκτός από τους πολύ κοντινούς μου οι οποίοι έχουν μάθει πια να διαβάζουν τα μάτια μου. Το κληρονόμησα από τη μάνα μου αυτό το κουσούρι. Θα ήθελα πολύ να μπορώ να γυρνάω με πλερέζες και να απαντάω σε όποιον με ρωτάει τι κάνω, ότι είμαι σκατά. Αλλά δε μου βγαίνει. Νιώθω ότι με αυτό τον τρόπο μαυρίζω την ψυχολογία του άλλου χωρίς λόγο. Τι φταίει αυτός να βλέπει τα μούτρα μου επειδή εγώ τα έχω σκατώσει στη ζωή μου και βλέπω παντού μαυρίλα.

Τσεκαρισμένο. Οταν τα πράγματα είναι σκατά εάν γελάσεις, ξεχάσεις πόσο σκατά είναι και απασχολήσεις το μυαλό σου με κάτι πιο ευχάριστο, θα νιώσεις καλύτερα. Αντιθέτως εάν σε πιάσει η γκρίνια και η μίρλα για τις χαμένες ευκαιρίες, τον χαμένο μισθό, τους χαμένους έρωτες τότε....Αντικαταθλιπτικά!!


Η αφορμή για όλα αυτά: Ανακοινώσαν στη δουλειά ότι θα γίνουνε μειώσεις. Οι συνάδελφοι μου αντιδράσανε σαν να τους ανακοίνωσαν ότι έχουνε καλπάζουσα μορφή καρκίνου και τους απομένουν τρεις μήνες ζωής! Σήμερα έκανα το τραγικό λάθος να καλημερίσω κάποιον γελαστά, με στραβοκοίταξε και μου είπε που την είδα την καλημέρα, πιστεύω πως καταβάθως ήθελε να με διαολοστείλει.

Καταπληκτικά!!

Θα πέσω στα αντικαταθλιπτικά!

Σε κανέναν δεν του αρέσει να του πετσοκόβουν τον μισθό αλλά είμαι πολύ χαζή που χαίρομαι  που έχω δουλειά ακόμα? Και ναι μπορώ να ζήσω και με λιγότερα. Εχω ζήσει στο παρελθόν. Αλλά δε μπορώ να ζήσω με μιζέρια.... Δεν την αντέχω!


ΥΓ. Πριν προλάβετε να με κράξετε για τους ανθρώπους που δεν έχουνε να φάνε και αγχώνονται για το πως θα πληρώσουν τη δόση της εφορίας ή το φροντιστήριο του παιδιού τους, να σας ενημερώσω ότι οι συνάδελφοί μου θεωρούνται από τους πολύ καλά αμοιβόμενους στο χώρο και ότι αποκλείεται να πεινάσουν από τις περικοπές απλά μπορεί να αγοράσουν καμιά Gucci λιγότερη.


32 σχόλια:

  1. Πλέον άνθρωποι με βιοποριστικό πρόβλημα είναι πιο γελαστοί από αυτούς που δεν έχουν να αγοράσουν απλά μια gucci.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ :)

    *Ανατρίχιασα με το χαμογελάκι που έβαλα αλλά κομμάτια να γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως το πας την επόμενη φορά θα βάλεις και φατσούλα κίτρινη , με γλωσσίτσα έξω!!!

      θα το μάθει η παλιομπλοκοπαρέα σου και δε σε ξεπλένει τίποτα...Θα γίνεις ο περίγελος των blogger...

      Καλημέρα...

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχαχα.Άστα και μετά άντε να περάσεις την εικόνα του μίρλα,γκρινιάρη και (εντός μια εβδομάδας 28αρη) σκατόγερου.

      Διαγραφή
  2. Είμαι ακριβώς το ίδιο και σε νιώθω...ειδικά με το γέλιο!Γελάω πάντα,ακόμα και όταν ειμαι χάλια ακόμα περισσότερο για να μη μαυρίζω τους άλλους...Σε σημείο που είχε φτάσει ένας καθηγητής μου στο Πανεπιστήμιο,να μου πεί κάτι που μου έχει μείνει μέχρι και σήμερα στο μυαλό...''Νιώθω ότι γελάς με το τίποτα,για να μην κλάψεις με το παραμικρό''...
    Για αυτούς που κλαίγονται χωρίς να έχουν βιοποριστικό πρόβλημα,τους λες το λιγότερο αχάριστους...Όσο για τους υπόλοιπους που έχουν λόγο να μιζεριάσουν για τη δουλειά ή τα χρήματα αργά ή γρήγορα βρίσκεται τρόπος...Το βασικό για μένα είναι άλλο...Υγεία να υπάρχει,όσο κι αν ακουστεί κοινότυπο έτσι είναι και ειδικά αν έχεις περάσει καταστάσεις,καταλαβαίνεις ότι είναι το σημαντικότερο όλων...Με το πρόβλημα υγείας του αδερφού μου,έχω ακούσει τον πατέρα μου να λέει ότι ''ας ήταν καλά το παιδί μου και ας ζούσε στο πιό μακρινό μέρος του κόσμου να μην το ξανάβλεπα ποτέ,αρκεί να ήξερα ότι είναι καλά''...και τώρα που είμαι μάνα,κατάλαβα τους γονείς μου περισσότερο και έμαθα να χαίρομαι τη ζωή μου όσο μπορώ ακόμα και με τις δυσκολίες και τα ζόρια που ΟΛΟΙ λίγο πολύ τραβάμε,ειδικά αυτόν τον καιρό...Τον αγέλαστο και μίζερο άνθρωπο ούτε εγώ τον θέλω δίπλα μου,δεν το αντέχω όλο αυτό.Κι εγώ και ο καθένας έχουμε κάποιο πρόβλημα,όταν όμως βγαίνω έξω δεν μου φταίει σε τίποτα ο άλλος να τον ψυχοπλακώνω...Οπότε ας γελάμε λίγο περισσότερο,δεν κοστίζει τίποτα περισσότερο από τη χαρά του άλλου...Και ας το ρίχνουμε στην τρελλή για να μη λαλήσουμε,γατί αν κάτσουμε να κλαιγόμαστε όλοι αλί σε εμάς...και ξέρεις κάτι?Είναι υπέροχο το χαμόγελο που ξέρεις ότι το προκάλεσες...
    Απάπάααα...σε ζάλισα ε?Δεν πειράζει,χαμογέλα ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο καθηγητής. Εγώ τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να κλαίω με το τίποτα.. Κακό σημάδι!!

      Οσο κλισέ και εαν ακούγεται αυτό το "την υγειά μας να 'χουμε" είναι πολύ σοφή κουβέντα και το καταλαβαίνεις μόνο όταν αρρωσταίνεις σοβαρά. Ολα τα άλλα είναι πραγματικά μάταια. Λυπάμαι που το ξέρεις από δικά σου βιώματα. Η αδερφή της μητέρας μου είχε προβλήματα υγείας από μικρή και η μητέρα μου λέει ακριβώς αυτό που λεέι και ο πατέρας σου!!

      Τώρα για να κλαφτώ και εγώ λίγο. Εαν δεν έχεις την υγειά σου και είσαι και στον ΕΟΠΥΥ, την έκατσες για τα καλά!!

      Διαγραφή
  3. Νομίζω πως αυτοί που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα αυτοί είναι οι χειρότεροι κατσούφηδες που υπάρχουν.Μόνο και μόνο από φόβο μην χάσουν κανένα ευρώ. Ξέρεις τι είναι να μην αγοράσεις Gucci τώρα που το συνήθισες; Εεεε και εσύ! Πας και χαμογελάς ανάμεσα σε αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους;
    Πέρνα κορίτσι μου από το ταμείο ανεργίας όταν θεωρώ την κάρτα μου να δεις γέλιο που θα κάνεις!!! Αν κλαφτώ δηλαδή θα βρω δουλειά; Καλό απόγευμα!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως τα λες είναι, βρήκαν ευκαιρία οι γκρινιάρηδες και με πρόφαση την κρίση δε σταματούν να γκρινιάζουν.

      Διαγραφή
  4. Μπράβο βρε Χριστινάκι! Καλά κάνεις. Συνέχισε έτσι. Και εγώ ακριβώς σαν και σένα είμαι. Γελάω κάθε μέρα, όλη μέρα. Και όταν με ρωτάνε "τι κάνεις" πάντα απαντώ "είμαι μια χαρά, αφου έχω υγεία, σπίτι και δουλειά" κια με κοιτάνε στραβά. Σε πείσμα όλων, εμείς θα συνεχίσουμε να χαμογελάμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς!! Γιατί το γέλιο είναι μακροζωία και εμείς σε πείσμα όλων ... δε θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!

      Διαγραφή
  5. Αυτή την ανάρτηση αισθάνομαι οτι την έγραψα εγω!
    ''Δυστηχώς''και εγω χαμογελάω και λέω καλημέρα όσο πιο φωτεινά γίνεται..
    ..ας έχουμε την υγεία μας..Και με τα πολλά και με τα λίγα,θα επιβιώσουμε όλοι..ας μην μας πάρει απο κάτω..
    συνέχισε να χαμογελάς..που θα πάει..ίσως ζεστάνει λίγο ο κόσμος μας!
    φιλιά και καλό σ/κ*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ζεστάνει ο κόσμος μας με τα χαμόγελα μας!!!

      (γιατί δε το βλέπω να ανάβουμε καλοριφέρ στη πολυκατοικία φέτος)

      Διαγραφή
  6. Πρώτον μπράβο σου που έκανες αυτή την ανάρτηση καλή μου γιατί με έκανε να καταλάβω.Και για άλλη μια φορά με αναγκάζεις να ξανά γράψω με αφορμή εσένα!!!Χαχαχαχα πλακίζω!!Βασικά αυτό που κάνεις και έχεις πάντα ένα χαμόγελο δεν είναι κακό.Πολλές φορές βοηθάει όταν είσαι στις κακές σου.Αυτό θα έπρεπε να κάνουμε αλλά που!!

    Σε καλησυχτίζω και καλό Σ/Κ γλυκιά μου!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο δίκιο έχεις. Πέρασα φάση μιζέριας για κανά 5-6μηνο ενώ είμαι απ' τους ανθρώπους που γελάνε συνέχεια (Χαρά όνομα και πράγμα, βλέπεις!) και κατάλαβα ότι δεν αλλάζει κάτι. Αντιθέτως, θέλω αυτούς τους μήνες πίσω... αμ δε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε πειράζει και οι μήνες μιζέριας κάτι μας διδάσκουν και αυτοί...Σου ευχομαι από εδώ και πέρα να μη σταματήσεις να γελάς ποτέ!Ε εντάξει σχεδόν ποτέ. Μη μας πούνε και χαζοχαρούμενα!

      Διαγραφή
  8. πολύ σωστά τα λες και πάντα να χαμογελάς! δε βγαίνει κάτι να μιζεριάζεις. όσο για τους αχάριστους, άστους να ζουν στον δικό τους κόσμο! υγεία να έχουμε και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η υγεία είναι το σημαντικότερο και δυστυχώς το καταλαβαίνουμε όταν είναι πολύ αργά!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  9. Σε βρίσκω απόλυτα σωστή,το ίδιο παθαίνω κι εγώ..Έχω το ίδιο κουσούρι του χαμόγελου. Ποτέ μα ποτέ δεν κάθησα να λέω στον καθένα τα προβλήματά μου και να του μεταφέρω την μαυρίλα..Μόνο σε πολύ κοντινούς ανθρώπους θα πω ότι δεν είμαι καλά αλλά δεν θα μονοπωλήσω την κουβέντα στα δικά μου,θα σχοληθώ και με εκείνους. Πολλές φορές χαμογελάω σε αγνώστους και είμαι σίγουρη πως όλοι πιστεύουν ότι θα είμαι κάποια βολεμένη..Έλα όμως που δεν είμαι καθόλου μα καθόλου..Να μην το ρίξεις στα αντικαταθλιπτικά, άνθρωποι σαν και εσένα είναι απαραίτητοι στην κοινωνία μας και το χιούμορ σου που δείχνει και μεγάλο βαθμό ευφυίας θα ήθελαν πολλοί να το έχουν.Μακρυά λοιπόν από τους μίζερους!! Ναι όλα πάνε σκατά αλλά θα το παλέψουμε χαμογελώντας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλο βαθμό ευφυίας?? Nα θυμηθώ να εξαφανίσω εκείνο το τεστ IQ που με δείχνει average...χαχα

      Χαίρομαι που τελικά είμαστε πολλοί οι χαμογελαστοί άνθρωποι σε αυτή τη παρέα. Νομίζω ότι το γέλιο μας θα μας βγάλει από την κρίση. Και αν δε μας βγάλει από την οικονομική κρίση σίγουρα θα μας ελευθερώσει από την ψυχολογική κρίση.

      Διαγραφή
  10. Πολλα κοινα εχουμε.. Τα ιδια κανω και εγω.. Αυτες οι πλερεζες ειναι που πνιγουν τον κοσμο παντως..

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ είσαι μαρούλι οπότε είναι λογικό να είσαι χαρούμενο.. Τι προβλήματα έχεις εσύ? Μη σε φάει κανένα κουνέλι?

      Ασε που είσαι και πράσινο.. το χρώμα της ελπίδας..

      Φιλάκια

      Διαγραφή
  11. Εμάς τις δύο μας έπλασαν από το ίδιο υλικό! Ίδια ακριβώς κι εγώ, θα πω "γεια!" όλο χαμόγελο και ας με κοιτάνε 15 μουτρωμένοι. Συμφωνώ απόλυτα με την προοπτική σου ως προς τις μειώσεις, δηλαδή high five κοπελιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. συμφωνώ αγαπημένη!
    δεν ξερω αν ειναι ελαττωμα ή προσον εγώ πάντως δε θα σταματησω για τιποτα και για κανέναν να χαμογελαω!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά θα κάνεις....Χαμογελάτε γιατί χανόμαστε..

      Για να μην πω την ατάκα του Μικρούτσικου "χαμογελάτε είναι μεταδοτικό", γιατί δεν τον συμπαθώ!

      Διαγραφή
  13. Εγώ δεν είμαι το πιο χαμογελαστό άτομο, αλλά όταν δω κάποιον χαμογελαστό μου το μεταδίδει.
    Καλά κάνεις και είσαι έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γέλιο είναι μεταδοτικό , όπως και η θετική ενέργεια. Εχεις μια τόσο χαμογελαστή φωτογραφία στο προφίλ σου που μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι δεν είσαι χαμογελαστό άτομο.

      Διαγραφή
  14. Έκαστος στο είδος του κι ο γκρινιάρης ... στα στρουμφάκια! Είσαι σωστή, είμαστε μαζί σου. Και μετά, τα gucci, τι θα τα κάνουν; Με τρελαίνουν κάτι τέτοια!!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. για να ειμαστε ομωσ φιλοι μου σωστοι πρεπει να λεμε οτι το πολυ και το λιγο βλαπτει , οι ανθρωποι που ειναι γελαστοι δεν μπορουν να γινουν θλιμενοι ,λεγεται παντοσ οτι οι μεγαλυτεροι κομικοι που εκαναν το κοσμο να γελα ηταν ατομα μοναχικα και καταθλιπτικα ,,,,για φαντασου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. για να ειμαστε ομωσ φιλοι μου σωστοι πρεπει να λεμε οτι το πολυ και το λιγο βλαπτει , οι ανθρωποι που ειναι γελαστοι δεν μπορουν να γινουν θλιμενοι ,λεγεται παντοσ οτι οι μεγαλυτεροι κομικοι που εκαναν το κοσμο να γελα ηταν ατομα μοναχικα και καταθλιπτικα ,,,,για φαντασου

    ΑπάντησηΔιαγραφή