Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Positive Thinking....

Η Κατερίνα είναι θετικός άνθρωπος και για αυτό το λόγο δημιούργησε ένα βραβείο θετικής σκέψης για όλους εμάς τους αναγνώστες της. Επειδή όμως και εγώ είμαι θετικός άνθρωπος το καλοδέχτηκα και αποφάσισα να πραγματοποιήσω και τους τέσσερις στόχους που μας προτείνει το βραβείο- κίνημα της Κατερίνας.



1.Να εμψυχώσεις δύο τουλάχιστον ανθρώπους μέσα σε μία εβδομάδα.

Εύκολο. Το έχω πολύ στο να εμψυχώνω κόσμο. Έτσι με το που γύρισα σπίτι εμψύχωσα τον Θ να πλύνει τα πιάτα. "Έλα μπορείς, δεν είσαι κουρασμένος. Έχεις πνευματική κούραση, αν κάνεις κάτι με σωματική κούραση να δεις ότι θα ξεκουραστείς και πνευματικά". Αλήθεια σας το λέω απέτυχα τελείως. Δε μου έδινε καμία μα καμία σημασία.

Δεν πτοήθηκα όμως. Το Σάββατο το πρωί μετακόμιζε μια φίλη μου και είχαμε πάει από νωρίς να τη βοηθήσουμε. Εγώ είμαι πολύ άχρηστη σε όλα αυτά τα της μετακόμισης και τότε θυμήθηκα την Κατερίνα και λέω να η ευκαιρία να τους εμψυχώσω. " Έλα δεν είναι βαρύ το ψυγείο. Μπορείς να το σηκώσεις. Κάτσε κάτω από τη μπάρα. Έλα αγόρι μου. Δε πήγαν χαμένα τα λεφτά στο γυμναστήριο. Λίγο ακόμα. Το 'χεις". Τελικά το ψυγείο ήταν βαρύ! Η εμψύχωση μου τους εκνεύρισε όλους και παραλίγο να με κλειδώσουν στη βεράντα εάν δεν έβγαζα το σκασμό.

Η σωματική μου ακεραιότητα κινδύνευε και έτσι αποφάσισα να μην εμψυχώσω κανέναν άλλον για όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.

2. Να πεις καλημέρα σε έναν άγνωστο.

Δύσκολο. Πώς λές καλημέρα σε έναν άγνωστο? Έβαλα κάτω την ντροπή μου και λέω θα το προσπαθήσω. Πρώτη μέρα, περνάω δίπλα από κάποιον που καθόταν σε ένα παγκάκι. "Καλημέρα" του λέω. "Μήπως έχεις ένα ευρώ?" μου απαντάει.

Δεύτερη μέρα, λέω να ξαναπροσπαθήσω. Έχουμε βγει με τον Θ βόλτα με τα ποδήλατα και έχουμε σταματήσει να ξαποστάσουμε. Εκείνη την ώρα μας πλησιάζει και αράζει δίπλα μας ένας ψηλός μελαχρινός ποδηλάτης. " Καλημέρα" του λέω με νάζι, " έχει πολύ ωραία μέρα για ποδήλατο σήμερα". " Ναι όντως " μου απαντάει αυτός χαμογελώντας ρίχνοντας κλεφτές ματιές στον Θ και φεύγει. " Καλά ρε, του τη πέφτεις μπροστά μου? Πας καλά?" μου λέει έξαλλος ο Θ. Ξινή μας βγήκε η βόλτα και η καλημέρα.

Για αυτό σας λέω. Καλημέρα μόνο σε γνωστούς και αν...

3. Να δοκιμάσεις κάτι πριν πεις δε γίνεται.

Εύκολο. Μου αρέσει να δοκιμάζω. Συνήθως βέβαια τρώω τα μούτρα μου αλλά αυτή τη φορά τα έφαγα και κυριολεκτικά. Έχω πάει για Pilates και μας βάζει την άσκηση που δεν κάνω ποτέ γιατί εάν την κάνω θα είμαι έτοιμη για το τσίρκο Medrano. Πάνω που είμαι έτοιμη να αράξω, θυμάμαι την Κατερίνα σαν θολή σκέψη ελληνικού κινηματογράφου "να δοκιμάσεις κάτι πριν πεις δε γίνεται". Έτσι αποφασίζω να δοκιμάσω. Στηρίζω τα χέρια στο πάτωμα, βάζω τις πατούσες στη μπάλα, σηκώνομαι σε οριζόντια θέση από το πάτωμα, μετά σηκώνω και το ένα πόδι, έχω αρχίσει να τρέμω, η μπάλα έχει αρχίσει να κινείται και τότε το παίρνω απόφαση, θα το κάνω. Σηκώνω και το ένα χέρι από το πάτωμα και σκάω σαν καρπούζι στο ξύλινο πάτωμα. Η μπάλα μου έχει φύγει και έχει πάει απέναντι, ο γυμναστής γελάει, όλοι γελάνε.... 

Αν κάτι νομίζεις ότι δε γίνεται είναι γιατί μάλλον ΔΕ γίνεται.

4.Προώθησε το σε 4 ανθρώπους.

Θέλω να το προωθήσω σε 4 εξαφανισμένους ανθρώπους. Για την ακρίβεια σε 2 ανθρώπους, 1 πουλί και ένα ζαρζαβατικό.

1. Στον Τρέμενς 
2.Στην Evonita
3. Στον Πιγκουίνο


Η ιστορία είναι προϊόν μυθοπλασίας. Τα γεγονότα και οι χαρακτήρες που παρουσιάζονται είναι προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχουν με πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα.

56 σχόλια:

  1. Χαχαχαχα! Δεν υπάρχεις λέμε...

    Η Κατερίνα είναι φίλη μου και είναι ένας άνθρωπος φουλ στην θετική ενέργεια. Και εσύ είσαι ένας άνθρωπος φουλ στο χιούμορ. Θέλεις να γίνουμε φίλες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μωρέ Χριστίνα μας πέθανες πρωινιάτικα!!! Παρόλο που όλα αυτά είναι προιόντα μυθοπλασίας, η αλήθεια είναι οτι θα μπορούσαν να είναι πραγματικότητα:)))
    Το βραβείο της Κατερίνας είναι μια φοβερή πρωτοβουλία κ μόνο καλό μπορεί να φέρει( εντάξει κ κάποιες φορές χωρισμούς κ τραυματισμούς αν πάει το πράγμα όπως στην δική σου ιστορία!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα-χα! απολαυστικότατη! Διαβάζοντας έλεγα να, αύτο θα σχολιάσω, συνεχίζοντας έβρισκα κάτι άλλο παρακάτω, με αυτά και με αυτά τέλειωσε η ανάρτηση και θα με πάρει σελίδα για όλα τα εύστοχα που είπες και με τόσο χιούμορ παρουσιάσες! Εύγε παιδί μου! (πήρα το σοβαρό μου) Σε φιλώ για τον ωραίο, πηγαίο τρόπο σου να περιγράφεις μοναδικά ιστορίες (by the way που πας pilates?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ (πήρα και εγώ το σοβαρό μου)...

      Διαγραφή
    2. Aαα Pilates πάω (όποτε θυμάμαι) σε ένα γυμναστήριο στην Καλλιθέα

      Διαγραφή
  4. Καλά, έχω σκάσει από τα γέλια! Χαχαχαχαχαχ, θεά!!!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Κατερίνα είναι άξια θαυμασμού στα μάτια μου! Μακάρι να μπορούσα να είμαι το ίδιο θετική σε όλα! Ελπίζω οταν την συναντήσω να καταφέρω να ξεκλέψω λίγη από την θετική της ενέργεια!

    Ίσως το πιο όμορφο μπλογκοβραβείο που υπάρχει και πολύ χαίρομαι για αυτό! Μάλλον θα το αξιοποιήσω και εγώ κάποια στιγμή.

    Μια χαρά τα κατάφερες θεωρώ, και στην εμψύχωση και στην καλημέρα και στην προσπάθεια! Θα σου έλεγα να προσπαθήσεις να το υιοθετήσεις πιο συχνά, αυτό θα ήταν πραγματικά υπέροχο αν το κατάφερνες.

    Το μόνο που πάντα θυμάμαι και αποκτώ λίγο κουράγιο όταν αποτυγχάνω είναι το εξής, πως πάνω από όλα μετράει η προσπάθεια! Η προσπάθεια είναι από μόνη της μια επιτυχία!

    Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σου εύχομαι! Να τα περάσεις τέλεια!

    Σε φιλώ γλυκά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μελοκάνελο...

      Εγώ προσπαθώ πάντα να είμαι αισιόδοξη. Οταν υπάρχει σκοτάδι πάντα από τη πίσω μεριά υπάρχει φως. Οπως με τη γη...Αλλού είναι νύχτα αλλά πάντα κάπου είναι μέρα!

      Καλό Πάσχα...

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ μελοκανελλάκι μας.. Δεν είμαι πάντα θετική, μην τρελαθούμε αυτό θα ήταν εξωπραγματικό! Έχω τις μαύρες μου πολύ συχνά, απλά μ'αρέσει να βλέπω την άλλη πλευρά και να μην το βάζω κάτω.. Σε κάποιες αναρτήσεις μου το έχω αναφέρει. Κάπου είχα διαβάσει " Η αισιοδοξία δεν είναι ροζ, μπορεί να αντιμετωπίζει και το μαύρο και να μην βουλιάζει σε αυτό."

      Διαγραφή
  6. Ρε Χριστίνα πόσο χιούμορ έχεις πια; Σε απολαμβάνω κάθε φορά και σε γουστάρω τρελά! Πρεπεί να βρεθούμε οπωσδήποτε!!! Μπράβο κοριτσάρα μου τα κατάφερες, πάλι κατουρήθηκα πάνω μου χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ το θέλω πολύ να συναντηθούμε... Κ Αφού δε καταφέραμε να βρεθούμε στις ψηφιακές γειτονιές ίσως καταφέρουμε να βρεθούμε σε πραγματικές γειτονιές.

      Καλημέρα

      Διαγραφή
  7. Πόσιτιβ θίνκινγκ ιζ μάι μιντλ νέιμ! Πτηνούλι έχει ξεχυθεί στις λιακάδες και υλοποιεί το πρόταγμά σου! Θα επανέλθω να σου πω τα αποτελέσματα!

    Σε γλυκοφιλώ και σ'ευχαριστώ για την ένεση αισιοδοξίας!

    (ναι, ζούπερ η ανάρτησή σου! γελάω, γελάω, γελάω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
    Άντε καλή εβδομάδα βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σημασία έχει πως προσπάθησες,τί σημασία έχει αν στο τέλος όλα πήγαν στραβά;...
    Μην πτοείσαι, μπράβο σου, μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαχα, καλά έκανες βρε και είπες καλημέρα στον άνθρωπο. Πού και πού οι άντρες μας πρέπει να ζηλεύουν :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι... Για να μην νομίζει ότι έχει δεσει τον γαιδαρό του...

      Αυτό πρέπει να το νομίζω μόνο εγώ!

      Διαγραφή
  11. χαχαχα έχω λιώσει!! δεν παίζεσαι εσύ!!!
    τι να πω μετά από αυτό το "αφιέρωμα"..;; Ουδέν σχόλιον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου γλυκό χαίρομαι που γέλασες και δεν παρεξηγήθηκες... Η αλήθεια είναι ότι σε είχα λίγο άγχος...

      Ηθελα να σου γράψω στην ανάρτηση σου ότι σκοπέυω να το δω από την αστεία πλευρά αλλά από τότε που άλλαξες τη μορφή στα σχόλια δε μπορώ να σχολιάσω...Εχει κανένας άλλος το ίδιο πρόβλημα ή μόνο εγώ?

      Διαγραφή
    2. Σε διαβάζω καιρό και έχω καταλάβει το χιούμορ σου, οπότε με το που το είδα αυτόματα γέλασα! Αν το έγραφε κάποιος άλλος μπορεί να στεναχωριόμουν. Μη με βλέπεις έτσι σοβαρή στο blog, εκεί μου βγαίνουν οι προβληματισμοί μου.. Γενικότερα όλο γελάω(και στα δύσκολα) και είμαι πειραχτήρι με τους δικούς μου ανθρώπους..
      Τα σχόλια μπαίνουν με το google+, λογικά αν δεν έχεις δεν θα μπορείς να σχολιάσεις! Δεν ήξερα ότι αυτή η ρύθμιση θα ήταν περιοριστική, όμως είναι πολύ απλό να μπεις στο google+. Με αυτό τον τρόπο γνώρισα πολλούς μπλόγκερς.. Καλό μήνα και καλή Ανάσταση να έχεις! Φιλάκια!

      Διαγραφή
    3. Καλημερα και Χρόνια Πολλά...

      Το google+ με έχει μπλοκάρει γιατί λέει το όνομα μου δεν είναι συμβατό με τη πολιτική ονομάτων τους...

      Διαγραφή
    4. Κι εμείς της wordpress συνήθως έχουμε πρόβλημα όταν θέλουμε να γράψουμε σε blogspot. Πρέπει να δημιουργήσεις καινούριο e-mail κι ένα σωρό άλλα. Υπάρχει επιλογή, στον πίνακα ελέγχου των blogspot, για να κάνουν τις ζωές όλων μας πιο εύκολες. Έλα, μπορείς!! (Χα χα. Είπα να εμψυχώσω κι εγώ μερικούς! :Ρ )

      Διαγραφή
    5. @agrimio είχες και σε μένα το ίδιο πρόβλημα?? Γενικά ανοιχτά τα έχω τα σχόλια. Μπορεί ακόμα και ανώνυμος να σχολιάσει. Εάν είχες πρόβλημα πες μου να το διορθώσω...

      Ευχαριστώ για την παρατήρηση.Δεν το ήξερα. τι τραβάτε και 'σεις οι wordpressεράδες...

      Διαγραφή
  12. Α, εξαιρετικό, απλά εξαιρετικο, εδώ είμαι και σας διαβάζω, αν αποφασίσω να ξαναγράψω θα το αναρτήσω (το χω ήδη γράψει στο μυαλό μου αλλά...)

    Καλή ανάσταση μικρή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εκτός που έχω κατουρηθεί στο γέλιο, έχω παρατηρήσει πως στα εξωτερικά (το χαβά μου εγώ!) μου έχουν πει πολλοί άνθρωποι Καλημέρα με πολύ άνεση και τους την έχω ανταποδώσει...
    Εδώ, αν πει κανείς καμμιά καλημέρα, ακόμα και σε γνωστό, το λιγότερο που εισπράττει είναι ένα στραβό και καχύποπτο βλέμμα..!
    Τελικά, τα πιάτα πλύθηκαν ή ακόμα;;
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
    ΦΙΛΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΡΑ ΜΟΥ! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνεις εσύ και επιμένεις για τα εξωτερικά...

      Βέβαια φταίει λίγο και το γεγονός ότι όταν πας κάπου τουρίστας είσαι τόσο χαρούμενος και ξενοιαστος και αυτό φαίνεται...Έτσι προκαλείς και τους άλλους να σου πούνε καλημέρα... Εδώ μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας είναι λίγο δύσκολο να περπατάς αμέριμνος, γαλήνιος και να καλημερίζεις...

      Διαγραφή
  14. Καλά εμένα αν δεν με βοήθαγες με το ψυγείο και μου έλεγες αυτές τις κοτσάνες για να με εμψυχώσεις παίζει και να στο άφηνα πάνω στο πόδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το λες 'βραβείο θετικής σκέψης', το λες όμως και 'στο παρά τσακ γλίτωσες την ακεραιότητά σου'! χαχα
    Καλησπέρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τον τελευταίο χρόνο έχω περίσσευμα θετικής σκέψης ,που όμως εκνευρίζει τους γύρω μου ,όπως συναίβει και με σένα! αυτό όμως δεν μας αποκαρδιώνει! συνεχίζουμε ακάθεκτες!!!!!!!!!
    καλό Πάσχα με το Θ ..προσοχή στην κατανάλωση πετσούλας του αρνιού!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλέ πώς το έγραψα έτσι το συνέβη;;;;;;;;;;;;;;;;;;;πάω για εξορκισμό!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χαχαχα το "συναίβει" θα το κάνω printscreen και θα το κρατήσω για μελλοντική χρήση(εκβιασμό)...

    Καλό Πάσχα και σε σας...
    Συνέχισε ακάθεκτα αισιόδοξα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά το κοιτάω και το ξανακοιτάω και δεν το πιστευω πως το έγραψα αυτό!!!!ανησυχώ μήπως πέρασα κανένα εγκεφαλικό την ωρα που το έγραφα,δεν εξηγείται διαφορετικά!

      Διαγραφή
    2. Άσε Νάσια, η πολλή τριβή με τα παιδιά αυτά έχει...

      Διαγραφή
  19. Δίκιο έχει η κοπέλα παραπάνω, στο εξωτερικό την λες την καλημέρα με ανοιχτή καρδιά, ενώ εδώ, έτσι και την πεις σε άγνωστο, η ερμηνεία είναι "Σε θέλω εδώ και τώρα επιβήτορα μου έλα σε παρακαλώ δεν μπορώ να περιμένω ας μας βλέπει ο κόσμος".
    Επίσης, αν είναι να εμψυχώνουμε ώστε να αποφεύγουμε να κάνουμε δουλειές, ε, τι πιο εύκολο καλέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την αμαρτία μου θα την πω. Εαν με καλημερίσει άντρας στο δρόμο νομίζω ότι μου τη πέφτει...

      Μεταξύ μας... εάν σε καλημερίσει άντρας στο δρόμο, όντως σου την πέφτει. Το ανακαλύπτεις το δευτερόλεπτο έπειτα από το δικό σου καλημέρα.

      Διαγραφή
  20. Στην Ελλάδα ναι, δεν παίζει να καλημεριστούν δύο άγνωστοι και να μην υπάρξει σκαμπανέβασμα στη λίμπιντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιούπι!!!
    Dear e-diary τα κατάφερα!Τα κατάφερα να εμψυχώσω την κολόνα του σπιτιού και μου έπλυνε όλα τα πιάτα.
    Τις κατσαρόλες τις άφησε για την…επόμενη εμψύχωση!
    Καλό Πάσχα σου εύχομαι με μπόλικη....πετσούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι μια εμψύχωση με πολύ ενδιαφέρον...Πες μου πως το έκανες γιατί κάτι κάνω λάθος...

      Διαγραφή
  22. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...... πολύ γέλασα! αλήθεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εξαιρετικό. Πάντως, κατάφερες να κάνεις πολλούς ανθρώπους να γελάσουν. Χριστός Ανέστη, υγεία και ευτυχία σου εύχομαι.

    Να περνάς όμορφα. Μάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές... τις ανταποδίδω μία προς μία!

      Φιλιά

      Διαγραφή
  24. αχαχαχαχα!Μία προς μία οι απαντήσεις σου... μ΄ άρεσαν!
    Πάντως στα χωριά η καλημέρα λέγεται πιο εύκολα σε γνωστούς κι αγνώστους και χωρίς παρεξήγηση.Μπορώ να πω πως θα παρεξηγηθείς αν δεν τους πεις καλημέρα.Αυτή είναι κι η διαφορά του χωριού απ΄ την πόλη!
    Καλώς σε βρήκα και θα τα λέμε!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον!!!

      Βασικά η καλημέρα στα χωριά επιβάλλεται!! Είναι παρεξηγήσιμο να μην πεις καλημέρα και να μην απαντήσεις στην ερώτηση "τίνος είσαι συ?"

      Διαγραφή
  25. Στο blog μου θα βρεις ανάρτηση με φωτογραφίες από το Brest, όπως μου είχες ζητήσει. :))
    Φιλάκια πολλά καλή μου :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις είδα... τις είδα... Και τολμώ να ομολογήσω ότι μου άρεσαν... Τσάμπα την κακολογείς.Μια ωραίοτατη γκρι πόλη είναι. χαχα

      Διαγραφή
  26. Χα χα. Ακόμη γελάω με τα καμώματά σου! Η εμπειρία με την μπάλα κατά την διάρκεια του pilates, μοναδική... Πώς δεν χτύπησες, κακομοίρα μου!
    Χαιρετισμούς από Μελβούρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από πολλές τούμπες σε δρόμους, πεζοδρόμια κτλ ξέρω να πέφτω όπως λενε και οι αθλητές!

      Τα φιλιά μας στη Μελβούρνη...

      Διαγραφή