Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Οταν κοιτάς από ψηλά...

Το πρώτο μου ταξίδι με αεροπλάνο το έκανα το 2007, αρκετά μεγάλη σε ηλικία και ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που φοβάμαι τα αεροπλάνα. Θα πήγαινα  Ρώμη όπου σπούδαζε ένας πολύ καλός μου φίλος.Θα ταξίδευα μόνη μου και θα τον συναντούσα στο αεροδρόμιο της Ρώμης. Είχα βγάλει το εισιτήριο μου και το είχα ακριβοπληρώσει γιατί  σαν καλή γιαγιούλα είχα απαιτήσει να μου κλείσουν με Ολυμπιακή. Γιατί η Ολυμπιακή δεν έχει πέσει ποτέ! 

Παρασκευή βράδυ πέταγα και εκείνη τη μέρα είχε αποφασίσει να χαλάσει ο Θεός τον κόσμο. Έβρεχε, φύσαγε και γενικά ένας κακός χαμός. Μετά από  1:30 ώρα καθυστέρηση λόγω κακοκαιρίας  μπήκαμε στο αεροπλάνο , βρήκαμε τις θέσεις μας και παραδόξως αυτό ήταν το πιο άδειο αεροπλάνο που έχω ταξιδέψει ποτέ. Ολοι και όλοι είμασταν 10 επιβάτες. Η αεροσυνοδός φρόντιζε να μου ρίχνει κλεφτές ματιές και ήρθε και με ρώτησε εάν φοβάμαι. Φανταστείτε πως θα την κοίταγα. Σα δαρμένο  κουτάβι. Μετά μπήκαμε σε διαδικασία απογείωσης και η αεροσυνοδός πήρε το μικρόφωνο και μας είπε με τη χαριτωμένη της φωνούλα ότι ίσως να έχουμε λίγες αναταράξεις και μας εύχεται να έχουμε μια χαρούμενη πτώση. Πτήση βιάστηκε να το διορθώσει αλλά στο δικό μου το μυαλό  η ζημιά είχε ήδη γίνει. Το θεώρησα σημάδι. Μα πως είναι δυνατόν να μπερδεύτηκε και αυτή??? 

Μετά σκεφτόμουν συνομωσίες ότι  τώρα που θέλουν να πουλήσουν τον Ολυμπιακή, θα ρίξουν το αεροπλάνο επίτηδες για να μπορούν να την πουλήσουν πιο εύκολα. Μασώνους , κώδικα ντα βίντσι, Παρα πέντε, Lost τα είχα συνδέσει όλα και ήμουν βέβαιη πως οδηγούμαστε σε βέβαιο θάνατο. Εκείνη την ώρα βλέπω απέναντι μου έναν μαυρούλι (δεν είμαι ρατσίστρια) που μου χαμογελάει και μου λέει "να έρθω να κάτσω δίπλα σου"? Εγώ έτσι όπως ήμουνα σκέφτομαι καλύτερα με αυτόν τουλάχιστον να μιλάω με κάποιον και να μην σκέφτομαι βλακείες. Τελικά αποδείχθηκε ότι αυτός ήταν ένας ιεροκύρηκας, ιεραπόστολος, παπάς κάποιας εκκλησίας δεν κατάλαβα τι σκατά ήταν μέχρι να φτάσουμε. Γύρναγε από την  Αφρική, ήταν παντρεμένος  και έμενε σε ένα Χριστιανικό κοινόβιο στη Ρώμη. Για screensaver στο κινητό του είχε τον Χριστό! Τελικά αποδείχθηκε πολύ κακή ιδέα να τον καλέσω να κάτσει μαζί μου γιατί σε όλη τη διαδρομή προσπαθούσε να με πείσει ότι εαν πίστευα αρκετά τώρα δε θα φοβόμουν και εαν πέφταμε θα πήγαινα στη αγκαλιά του Κυρίου οπότε έπρεπε να είμαι ευτυχισμένη.  Believe Christina μου έλεγε. Believe! Ηθελα πολύ να τον διαολοστείλω αλλά φοβόμουν το κάρμα! 

Επιπλέον ο παντρεμένος χριστιανός μου την έπεφτε και από πάνω! Εγώ για να τον αποφύγω του είπα ότι πηγαίνω στο αγόρι μου στη Ρώμη. Έτσι όταν κατεβήκαμε από το αεροπλάνο και συνάντησα τον φίλο μου όρμησα πάνω του, τον αγκάλιαζα, τον φίλαγα και τον άφησα μαλάκα με την διαχυτικότητα μου.Χαιρέτησα τον κύριο παπά και ευχήθηκα να μην το ξαναδώ ποτέ μου.Μετά εξήγησα στον φίλο μου για την ωραία παρέα που είχα στο αεροπλάνο και ακόμα γελάει! 

Το ταξίδι της επιστροφής δεν το θυμάμαι. Μάλλον γιατί πρόλαβα το αεροπλάνο στο τσακ και μετά κοιμήθηκα!

39 σχόλια:

  1. Τέλεια εμπειρία!!!!!!!!
    Επηρεασμένη, ως φανατική του LOST και με υψοφοβία... δεν παίζει να μπω ποτέ σε αεροπλάνο!
    Καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A και εσύ στο κλαμπ με τους πετοφοβικούς ανήκεις?

      Καλως όρισες...

      Διαγραφή
  2. Δύο φορές έχω ταξιδέψει στο εξωτερικό με αεροπλάνο,ως τώρα...Μην φοβάσαι!Οι πιθανότητες να πέσει είναι πολύ μικρές. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλά,πόσο γκαντέμω είσαι;Εκτός κι εάν είσαι ματσώ και θέλουνε να το ρίξουνε,για να σ'τα φάνε!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το τελευταίο κυρίως φοβάμαι... Αγόρασα μια τσάντα τελευταία και η αδερφή μου την γλυκοκοιτάζει..

      Λες να σκηνοθετήσει τον θάνατό μου για μια ψωροτσάντα? Γιατί εαν θέλει κάτι άλλο πρέπει να περιμένει καμια δεκαριά χρονάκια μπας και φτιάξω τη προίκα μου...

      Διαγραφή
    3. Όλως τυχαίως,πες της ότι εάν ποτέ δολοφονηθείς,θα στοιχειώνεις τον δολοφόνο φορέβα,μέχρι να φτύσει το γάλα της μάνας του!Θα φοβηθεί και θα της κοπεί κάθε όρεξη για τρομοκρατική ενέργεια.

      Διαγραφή
    4. Μπα δε τα φοβάται αυτά... Είναι σκληρό καρύδι η sis. Εχει γεννήσει δυο φορες φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο! Στο φάντασμα μου θα κολώσει...

      Διαγραφή
  3. Μπουαχαχαχαχαχαχαχαχα!
    Τι σε αναγκάζει αν περνάς αυτό το κάρμα!
    Μπουχαχαχαχαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκεφτόμουν ότι εαν τον έστελνα στο διάολο, και πήγαινε, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να με πάρει μαζί του...

      Διαγραφή
  4. Αχ, λατρεύω τα αεροπλάνα όπως σου είπα στην προηγούμενη ανάρτηση αλλά λατρεύω ακόμα πιο πολύ τη Ρώμη... Έχω να πάω 1 χρόνο κι έχω στερητικά, βρε ακόμα και με τον παπά θα ταξίδευα αν ήταν να πάω εκεί. (μα τι τραβάς κι εσύ βρε πουλί μου, μα καλή πτώση η αεροσυνοδός;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα και εγώ εαν πρόκειται για ταξιδάκι κάνω την καρδιά μου πέτρα και μπαίνω...

      Διαγραφή
  5. Γεια σου Χριστίνα. Aspasia here! Γνωριστήκαμε στο σπίτι της Θεανώς (ή Θεανούς;;; - Θα ρωτήσω την μαμά μου που είναι φιλόλογος ή μήπως την ίδια την Θεανώ;)

    Πέρασα τώρα μία βόλτα στα γρήγορα (καθώς βιάζομαι) αλλά θα ξαναπεράσω σύντομα. Πρόσθεσα το blog σου στην Ενότητα "Let's go to" του blog μου (με όλα τα ιστολόγια που επισκέπτομαι), ώστε να μην χάσω τον δρόμο όταν θέλω να ξαναέρθω :)

    Χάρηκα και πάλι για την e-γνωριμία μας.
    Το σπιτάκι μου είναι πάντα ανοικτό. Όποτε θέλεις, πέρασε μία βόλτα. Διεύθυνση: www.mylovablebaby.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ασπασία!

      Σε ευχαριστώ πολύ για την προσθήκη στην ενότητα σου.. Ελπίζω να τα λέμε.. φιλιά

      Διαγραφή
  6. χαχαα η ανάρτησή σου αυτή ήταν ΤΕΛΕΙΑ!
    μου θύμισες κι εμένα το λοστ... τον μίστερ έκο.. τους παπάδες.. χαχαχα
    ωραία εμπειρία είχες.. ^^
    Φιλάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τώρα το λέω και γελάω! Τότε όμως νομίζω ότι είχα χάσει δέκα χρόνια απότη ζωή μου.

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα Χριστίνα. Πρώτη φορά εδω. Απλά είδα ότι ηρθές απο μένα και είπα να ανταποδώσω. Δεν έχω ταξιδέψει με αεροπλάνο και δεν έχω απόψη αλλά νομίζω οτι θα ήθελα να ζήσω την εμπειρία. Όσο για τον Παπά τελικά νομίζω οτι σε βοήθησε καθώς ξέχασες όλα τα άλλα
    Απο φοβίες πάντως όλοι έχουμε και απο μια. Εγω πχ δεν ανεβαίνω σε κυλιόμενες σκάλες. Δεν ξέρω πως πρόεκυψε αλλά το αποφεύγω. Οπότε όποτε έρχομαι Αθήνα και πάω Μετρό κάνω γυμναστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τις κυλιόμενες το είχε και η μητέρα μου. Το ξεπέρασε όταν την πήγα στο μετρό στο Συνταγμα. Είδε ότι δεν παίζει να ανέβει όλες αυτές τις σκάλες με τα πόδια και ξεπέρασε τους φόβους της!!



      Διαγραφή
  8. Εμ, σου έλεγε ο χριστιανός μπιλλιιβ, αλλά τίποτα εσύ. Είχες κλάσει μέντες (με το μπαρδόν κιόλας). Αφού είχε τον Θεό φιλαράκι και ήξερε. Αν ήταν να πεσει το αεροπλάνο λες να βρισκόταν εκεί δίπλα σου? Θα είχε πέσει συρμα και θα έπερνε την επόμενη πτήση! αχαχαχαχχαα Εγώ αντιθέτως στην πρωτη μου πτηση στα 19, έντεκα ώρες σερί πτήσης, δεν είχα κλείσει μάτι και έπαιζα τετρις στην οθονούλα που είχαν τα καθίσματα. Στην κοσμάρα μου! Καλημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια με άγχωνε που ήταν παπάς! Σε κάθε ταινία που πέφτει αεροπλάνο, βουλιάζει πλοίο πάντα υπάρχει και ένας παπάς που στο τέλος τους ευλογεί και φευγουν όλοι μακάριοι!!

      Το είχα συνδυάσει και αυτό και είχα πανικοβληθεί!! Ο συλλογισμός του παραλλόγου αλλά όταν δεν πατάω στη γη δε σκέφτομαι λογικά!

      Διαγραφή
  9. Aχ,λατρεύω Ρώμη και γενικά Ιταλία...Ευτυχώς που πάει και πλοίο Ιταλία,αλλιώς ούτε θα το ρίσκαρα...Έχω πάει Ελβετία,Αυστρία και Γερμανία με αεροπλάνο όμως,αλλά πριν μπώ ήπια 2-3 Σαμπούκες και ήρθα και ίσιωσα λίγο,χαχαχαχα.Αλλά πρέπει να με δεις όταν κατεβαίνω από το αεροπλάνο.Ο Κινέζος είναι μελαμψός μπροστά στο χρώμα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή την τακτική ακολουθεί ο Θ. Γίνεται λιάρδα σε κάθε ταξίδι μας! Εγώ ακολουθώ την τακτική του κινέζου...

      Διαγραφή
  10. Κάλη παρέα είχες βρε,τον μίστερ Εκο χαχαχχαχαχαχα το λοστ να είναι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα αυτά είναι ταξίδια.Θυμάμαι σε ένα ταξίδι από πίσω μου ήταν ένας γέρος που είχε ανοίξει μια σακούλα χάπια και τα δοκίμαζε ένα ένα και η γυναίκα του από δίπλα είχε ανοίξει ένα νεσεσέρ και βαφόταν επί 3 ώρες λες και θα πήγαινε στο διαγωνισμό για τις περισσότερες στρώσεις μεικ απ,ρουζ και μολυβιού.Και εδώ που τα λέμε ήταν κινεζάκια και τα δύο και ήταν χάλια!!Αλλά τέλος πάντων.Ρώμη ρώμη πόσο θέλω να πάω...κάποια στιγμή θα το κάνω και αυτό το ταξίδι!!

    Φιλιά πολλά καλή μου!! :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ αν ήμουν εκεί θα μοιράζόμουν τη σακούλα με τον κινέζο!! Ολο και κάτι θα με έπιανε...

      Διαγραφή
  12. Ειπες και συ μια φορα να ταξιδεψεις και συνομωτησε το συμπαν ωστε να μην το επαναλαβεις!!! Μπορει οχι για την τσαντα Χριστινακι (αυτη που λιμπιζεται η αδελφη σου-και εγω 2 παιδια φυσιολ. χωρις επισκληριδιο αλλα χεζομαι στο αεροπλανο!) αλλα κατι μαλλον εχει σταμπαρει καποιος! Που εχεις κρυμμενες τις χρυσες αληθεια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χιχι... Με ανακάλυψες.. Οι λίρες είναι κρυμμένες κάτω από ένα Κ....

      Διαγραφή
    2. Θα βρω τον Θ. σου και θα τα μαθω ολα:) μετα οχι σε αεροπλανο, ουτε σε τραμ δεν θα κυκλοφορεις:)

      Διαγραφή
  13. Απαπαπα, βαλτή ήταν να πει πτώση; Συμβαίνουν βρε παιδί μου κάτι συμπτώσεις ώρες-ώρες.... Με ενέπνευσε η ανάρτηση σου και ίσως γράψω κι εγώ για το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό. Χμ.
    Όσο για το μαυρούλι (δεν είμαστε ρατσιστές, το'παμε) ε, πριν καν πεις ιεραπόστολος και παντρεμένος, φαντάστηκα το λάγνο του βλέμμα, χαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χα χα χα.. τέλειο!!! καλά όσο τα συνδέεις τόσο χειρότερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς η λογική μου σταματάει την ώρα που οι ροδες του αεροπλάνου σηκώνονται από το έδαφος!

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα Χριστίνα :) Επέστρεψα στο σπιτάκι σου (as promised) για να διαβάσω το story με το αεροπλάνο. Ένα σχόλιο θα κάνω μόνο:

    Γιαγιάκαααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Σοβαρά μιλάς; Εσύ είσαι γιαγιά;;;;;;;!!!!!!!!!

    Δεν το πιστεύω. Ειλικρινά σου μιλάω. Θα ορκιζόμουν ότι "σε κόβω" 30-35.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ειρωνευόμαυν με το γιαγιάκα. Γιατί στο θέμα του αεροπλάνου φέρομαι σαν γιαγιά. Βασικά μου φόρτωσες και μερικά χρονάκια. Είμαι 28!

      Διαγραφή
    2. Πω πω πω! Παρόλο που έχω πολύ αυξημένη αίσθηση του humor με παραπλάνησες τελείως...

      Και εκεί που τελικά σε πίστεψα ότι είσαι γιαγιάκα, και που νόμιζα ότι σου έκανα κoπλιμέντο με το να σου αφαιρέσω καμιά 20ρια+ χρονάκια, τελικά σου πρόσθεσα κιόλας :)

      Sorry :)

      Διαγραφή