Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αλλαγή αλλά τι αλλαγή???

Είμαι σε φάση αλλαγών! Αποτέλεσμα της συχνής βαρεμάρας που με πιάνει και της ακατανίκητης επιθυμίας μου να τα αλλάξω όλα. Να τα καταστρέψω και να ξεκινήσω από την αρχή. Θεωρώ ότι είμαι "λογικά αυτοκαταστροφική". Θέλω πολύ να αυτοκαταστραφώ αλλά γαμώτο είμαι υπερβολικά λογική για να το κάνω. Μέσα μου όμως το θέλω. Να μπω στο γραφείο του Διευθυντή και να του πω παραιτούμαι. Και από την επόμενη μέρα να ξεκινήσω ένα νέο επαγγελματικό προσανατολισμό. Άσχετο με τις σπουδές μου και με την εώς τώρα εργασιακή μου εμπειρία. Να γίνω αεροσυνοδός!

Βαριέμαι εύκολα! Πολύ εύκολα! Βαριέμαι τις δουλειές που κάνω για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Βαριέμαι  καταστάσεις που τραβάνε επ' αόριστον. Βαριέμαι τις ατέρμονες συζητήσεις. Βαριέμαι τα σπίτια που μένω. Ακόμα και τους ανθρώπους τους βαριέμαι εύκολα.

Παλιότερα όταν κάτι σταματούσε να με ευχαριστεί το άλλαζα. Έχω φύγει από δουλειά που άλλοι θα σκότωναν για αυτήν απλά και μόνο γιατί εγώ θεωρούσα ότι είχε τελειώσει αυτή η ιστορία για μένα. Έχω φύγει από σχέση χωρίς ούτε καν να το συζητήσω μόνο και μόνο επειδή θεωρούσα ότι είχε τελειώσει.

Πλέον δεν είμαι τόσο ριζοσπαστική. Το συζητάω και έχω αρχίσει να μην παίρνω αποφάσεις του ποδαριού. Αλλά μου λείπει η παλιά Χριστίνα. Που ήξερε ότι παρακάτω τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Τότε ήμουν σίγουρη ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο από το παρόν και για αυτό προσπαθούσα. Πια έχω χάσει αυτή την αισιοδοξία μου. Με τρομάζει το μέλλον και με τρομάζουν οι απότομες αλλαγές. Με τρομάζει το άγνωστο που κάποτε με γοήτευε τόσο πολύ!

Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα από όσα έχω κάνει στη ζωή μου. Για τα μόνα που μετανιώνω είναι για τα πράγματα που δεν τόλμησα να κάνω. Που δείλιασα τελευταία στιγμή και έκανα πίσω. 

Σε αυτό λοιπόν το γενικό κλίμα "θέλω να τα γαμήσω όλα και να πάω στη Κούβα να τυλίγω πούρα" προσπαθώ να αντισταθώ. Αλλάζω καθημερινά φόντο στο μπλογκ μου. Εχω φέρει τρεις βόλτες τα έπιπλα μέσα στο σπίτι. Άλλαξα διακόσμηση και γενικά άλλαξα ότι αλλάζει χωρίς δάκρυα , αίμα και ιδρώτα [δικό μου γιατί του Θ του χύθηκε λίγος ιδρώτας καθώς άλλαζε τα έπιπλα]. Και τώρα πάμε στην τελειωτική αλλαγή, σε αυτή που τελικά καταλήγουμε όλες. Κομμωτήριο! Σκέφτομαι να βάψω τα μαλλιά μου κόκκινα. Όχι πολύ κόκκινα αλλά καστανοκόκκινα. Βέβαια όπως είπαμε και πιο πάνω πλέον δε μπορώ να παίρνω εύκολα τέτοιες αποφάσεις ζωής και θανάτου και έτσι το σκέφτομαι λίγο ακόμα.

Να συνεχίσω στο μελί-ξανθό που έχω τώρα ή να πάω στο καστανοκόκκινο? Ιδού η απορία!
Θα καταλάβει η κομμώτρια την απόχρωση που της λέω ή θα βγω σαν τη κάλτσα του Αϊ- Βασίλη?



ΥΓ: Και επειδή τόσο καιρό εγώ αναζητώ μια αλλαγή το σύμπαν με  άκουσε και μου έστειλε την μοναδική αλλαγή που δεν έπρεπε να στείλει. Αλλαγές στη διαρθρωτική δομή της εταιρείας! Το τμήμα μου συγχωνεύεται και εγώ βρίσκομαι στον αέρα.  Αλλαγές δεν ήθελες? Πάρε  τώρα να γουστάρεις.

Τελικά θα γίνω κοκκινομάλλα....

26 σχόλια:

  1. Ρε άσε το μαλλί και τράβα στην Κούβα! Και στείλε και προς τα δω κάνα πούρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι η ενθάρρυνση που περίμενα...Ευγε νέε μου!

      Πούρα δε στέλνω. Αμα θες να τα ανταλλάξουμε με κάτι οκ. Αλλά να ξέρεις, οι καιροί είναι δύσκολη, η ζωή στη Κούβα είναι σκληρή... Δε βγαίνω μάνα μου!

      Διαγραφή
    2. Ρε στα πλερώσω ρε! Τι με περάσατε για κάνα τεντι μπόυ?
      Αν θες αρχαία διαδικασία ανταλλαγής σου στέλνω τσιπούρες!

      Διαγραφή
    3. Τώρα μιλάς σωστά... Για τι ποσότητα μιλάμε???

      Ε... Τις θέλω πελαγίσιες...

      Διαγραφή
    4. Έλα τώρα που είστε και κολομαθημένοι όλοι και τις θέλετε και πελαγίσιες...

      Αν σου στείλω και λαβράκια μαζί κάνεις μια υποχώρηση και να τα πάρεις ιχθυοτροφείου? Γιατί αν επιμένεις για τα πελαγίσια μένω και χωρίς πούρα!

      Υ.Γ. Η ποσότητα είναι ανοιχτή αρκεί να μη με κλέψεις στην ανταλλαγή!

      Διαγραφή
    5. Ε όχι να μείνεις χωρίς πούρα! Θα βολευτώ και με τη τσιπούρα!

      Μη σου πω ότι και με τσίπουρα βολευομαι!!

      Την ποσότητα την αφήνω σε σένα. Ξερω ότι δε θα με κλέψεις. Δεν είσαι και κανας τεντις μπου άλλωστε...

      Διαγραφή
  2. Μην ζητάς ποτέ τίποτα από το σύμπαν, έχει περίεργο χιούμορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διαπιστώνω κάθε μέρα και περισσότερο...

      Για όλα φταίει αυτός ο Κοέλιο με τις αηδίες του!

      Διαγραφή
  3. με εκφράζει πολύ το κείμενό σου αυτό...ίσως γιατί και εγώ άλλαζα και αλλάζω τα πάντα διαρκώς...ίσως είναι μία πάθηση αυτό, μία καθήλωση που λένε και οι ψυχολόγοι...ίσως να είναι και υγεία...εγώ πάντως το νερό δεν μπορώ να το βλέπω να είναι στατικό, λάδι...θέλω να κυλάει, να ακούω τη ροή του, τον ήχο του...
    ακινησία ίσον θάνατος, μάρτυς μου ο Βέγγος!!!
    Αλλαζέ τα όλα και στο τέλος άλλαξέ άλλη μία φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aπό το να συμβιβάζομαι προτιμώ να αλλάζω καταστάσεις....καλά κάνεις...το θέμα είναι να νιώθεις εσύ καλά και να κάνεις αυτό που θέλεις και όχι αυτό που πρέπει!!!Αααα και αν ποτέ νιώσεις άσχημα για οτιδήποτε,να σκέφτεσαι ότι είσαι το σπέρμα που νίκησε να νιώθεις καλύτερα :p
    Φιλάρες κοριτσάραααα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με το σπέρμα σωστό. Αλλά από την άλλη δε ξέρεις με τι στραβάδια συναγωνιζόσουν?

      Στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος, λένε στο χωριό μου!

      Καλημέρα και απο εδώ!

      Διαγραφή
  5. Βάψε τα καστανοκκόκινα, κι εγώ κόκκινα τα έχω, δλδ κοκκινοχάλκινα!! :) Οι αλλαγές χρειάζονται στην ζωή μας, για να μην βαριόμαστε! Μου αρέσει πολύ όπως γράφεις! Keep going!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ... Το σκέφτομαι ακόμα. Καθε φορά πριν μια αλλαγή στα μαλλιά μου, ξαφνικά βλέπω το παλιό το χρώμα τόσο ωραίο που δεν θέλω να το αποχωριστώ. Ασχετο που μέχρι πριν λίγο το είχα βαρεθεί οικτρά!

      Διαγραφή
  6. Καστανόκκινα, ναι! Αν υπάρχει τρόπος να μας δείξεις και το ακριβές χρώμα (π.χ. φωτό), even better! Κι εγώ το σκέφτομαι πολύ το χρώμα (αν δεν απέχει από το φυσικό μου, το ψιλοανοιχτό καστανό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να το ήξερα το ακριβές χρώμα... είμαι από αυτές τις πολύ καλές πελάτισσες κομμωτηρίων που η κομμώτρια ψάχνει να βρει τι θέλει να πει ο ποιητής!

      Η δικιά μου έχει γίνει μάντισσα μαζί μου αλλά ευτυχώς καταλαβαίνει τι θέλω (τις περισσότερες φορές)!

      Διαγραφή
  7. Και εγω αλλαγές ζητάω εδω και χρόνια και το μόνο που έρχεται είναι οτιδήποτε μπορεί να πονέσει, κάθε φορά και περισσότερο. Και ούτε το μαλλί δεν μπορώ να αλλάξω πλέον για να νιώσω οτι έκανα και κάτι. Αυτό με την αεροσυνοδο το σκέφτηκα και εγώ. Έπεσα σε μια αγγελία τυχαία. Ε να μην αφήσω και αυτή την "ευκαιρία" χαμένη. Εδώ κοντεύω να εκτυπωσω χαρτιά για τις κολόνες με το τηλέφωνο μου και να λέω πως ζητείται δουλειά. Το πολύ πολύ να καταλήξω με δεκα ανωμαλάρες να με παρενοχλούν (γιατί σίγουρα δουλειά δεν θα βρεθεί ούτε έτσι..την ξέρω την τύχη μου)
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό κουράγιο!! Και μην αγχώνεσαι δεν είδες τι είπε ο Πρωθυπουργούκος μας? Έρχεται ανάπτυξη...
      Θα βγούμε να φωνάζουμε στο λιμάνι "Καλώς την ανάπτυξη τη ζουμπουρλούδικη" κατά το ¨καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα"

      Διαγραφή
  8. Η αλήθεια είναι πως η επαναστάσεις κοστίζουν από όλες τις απόψεις ΑΛΛΑ αξίζουν. Βέβαια,δεν είναι απαραίτητο να παραιτηθείς αλλά πολύ απλά να κάνεις κάτι παράλληλα για να βγεις διπλά κερδισμένη! Τέτοιες ιδέες δίνει στο μπλογκ του ο αρραβωνιαστικός μου, το http://www.21dreamlife.blogspot.gr ! Αν θες ρίξε μια ματιά και σε παλιότερες αναρτήσεις.. Όσο για τα μαλλιά δε μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν μας δείχνεις φωτογραφία σου! Το κόκκινο πάει σε ελάχιστες πάντως, θα το τολμήσεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει δεν έχω σκοπό να παραιτηθώ!! Είπαμε είμαι λογική...

      Το μπλογκ του αρραβωνιαστικού σου το ξέρω και όντως δίνει πολύ καλές συμβουλές!

      Για το κόκκινο το σκέφτομαι ακόμα!

      Διαγραφή
  9. Βρε τρελιάρα, παρόλο που είχες σοβαρά θέματα να ασχοληθείς (χρώμα μαλλιών), η ζωή σου φύλαγε εκπλήξεις, σάματις το ξερες και συ....
    Δεν πειράζει όμως, απ' ότι καταλαβαίνω είσαι δυναμίτης και προσπερνάς τις δυσκολίες, τις παλεύεις. Συμφωνώ μαζί σου, τα ίδια έχω κάνει, παράτησα δουλειές, γκόμενους, κλπ χωρίς ποτέ να μετανιώσω! Κάθε εμπειρία, μας κάνει δυνατότερες και εξυπνότερες. Άρα Χριστινάκι θα γίνει Αϊνστάιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς ότι δε μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς!!

      Και τούτα και με τα άλλα έχω αφήσει και το σοβαρό θέμα των μαλλιών μου άλυτο.

      Ο Θ χθες, επειδή είχε ακούσει ότι θα πήγαινα κομμωτήριο, μου είπε ότι είναι πολύ ωραία τα μαλλιά μου και ότι το χρώμα είναι πολύ ωραίο... Εντωμεταξύ η ρίζα κοντεύει να φτάσει στα αυτιά! Αντρες... τι γελοιοί τύποι!!!

      Διαγραφή
    2. Δεν καταλαβαινουν απο αυτα τα τοσο σημαντικα θεματα παιδακι μου! Μονο για αθλητικα, αμαξια, μηχανες και κανα γκομενακι:)

      Διαγραφή
    3. Μα καλά δεν έβλεπε ότι δεν έχω αλλάξει τίποτα?

      Το καλό με τον Θ είναι ότι δε βλέπει αθλητικά!!!!

      Διαγραφή
  10. καλό μήνα!! εγώ θα πω όχι στο κόκκινο!! αυτό που έχεις τώρα ακούγεται πολύ καλύτερο! και άσε που το κόκκινο φεύγει και δύσκολα αν το βαρεθείς!! άκου μια παθούσα!! όσο για τη δουλειά, τι να πω.. εγώ θα ρίσκαρα, όπως συνεχίζω να κάνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έλεγα και πολύ κόκκινο. Προς το καστανοκόκκινο το σκεφτόμουν...
      Οσο για τη δουλειά, δε νομίζω ότι θα το ρισκάρω. Απλά που και που με πιάνει μια απογοήτευση η οποία ευτυχώς μου περνάει νωρίς!

      Διαγραφή