Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Welcome to Saint Ann

Μετά από αρκετή σκέψη (πέντε ολόκληρα λεπτά, αμέ) αποφασίσαμε πως θα πάμε Αγία Άννα. Πήραμε τηλέφωνο στο κάμπινγκ, βεβαιωθήκαμε πως έχει χώρο για να στήσουμε τα τσαντίρια μας και αρχίσαμε να μαζεύουμε πράγματα.... Να μωρέ δυο πραγματάκια θα παίρναμε μαζί, σιγά που θα πηγαίναμε, δυο σορτσάκια και δυο μαγιό.... Την επόμενη μέρα παίξαμε tetris για να τα χωρέσουμε στο αυτοκίνητο. Τα δυο σορτσάκια και τα δυο μαγιό είχανε μετατραπεί σε δυο νοικοκυριά. Αφού τα στριμώξαμε αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε. Είχαμε πει ότι θα φεύγαμε στις 8:00 και η ώρα ήταν ήδη 10:00. Αυτό μας έκανε να αγχωθούμε πάρα πολύ και να κάνουμε μια στάση μισής ώρας για ένα καφέ και  μια τάρτα.  Έπειτα εγώ και η φίλη μου είχαμε την φαεινή ιδέα να περάσουμε από το ΙΚΕΑ, το οποίο είχε 10% έκπτωση στα έπιπλα κήπου, για  να πάρουμε ένα τραπεζάκι το οποίο η φίλη το είχε στο μάτι εδώ και καιρό. Ο Θ μας έβριζε αλλά τελικά τον πείσαμε για τη χρησιμότητα ενός μικρού, όμορφου τραπεζιού στο κάμπινγκ. Για καλή του τύχη το τραπεζάκι είχε εξαντληθεί και έτσι κατά τις 11:00 ξεκινήσαμε από Αθήνα. Στο δρόμο μας όμως βρήκαμε έναν ιερό ναό του JUMBO και αποφασίσαμε να ανάψουμε ένα κεράκι, να αγοράσουμε μια σαμπρέλα βρε αδερφέ, έστω να πάρουμε μια σαγιονάρα. Η ώρα είχε πάει 12:00, εμείς ήμασταν ακόμα στο σημείο που ξεκινήσαμε και είχαμε ξοδέψει ήδη 30€! Αυτό φίλοι μου ονομάζεται "τρελή επιτυχία".

Στο κάμπινγκ φτάσαμε ντάλα μεσημέρι σαν κοτόπουλα από τις στροφές και τον ήλιο. Στήσαμε τις σκηνούλες μας και φύγαμε για μπάνιο. Η παραλία της Αγίας Άννας δε με ενθουσίασε. Ίσως έφταιγε ότι φύσαγε και ήταν ανακατεμένη, ίσως πάλι ότι εγώ προτιμώ τους κολπίσκους. Δίπλα όμως από την Αγία Άννα υπάρχει μια παραλία-χωριό που λέγεται Αχλάδι. Εκεί μας άρεσε περισσότερο και τις επόμενες μέρες ξεροσταλιάζαμε σε αυτή τη παραλία. Αφού κάναμε το μπανάκι μας και φάγαμε τα ψαράκια μας αρχίσαμε να νυστάζουμε. Γυρίσαμε πίσω στο κάμπινγκ, το οποίο είναι το πιο καθαρό και οργανωμένο κάμπινγκ που έχω πάει ποτέ (ταυτόχρονα όμως είναι και το πιο ακριβό κάμπινγκ που έχω πάει ποτέ) και αρχίσαμε να ετοιμαζόμαστε για ύπνο. Τότε  αντιλαμβάνομαι τι έχουμε ξεχάσει. To sleeping bag. Και όταν πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο στα κάμπινγκ κάνει ψοφόκρυο... Αφού φόρεσα ότι ρούχο βρήκα, κάλτσες, κολάν , ζακέτες συνέχισα να κρυώνω. Έφτασα στο σημείο να πάω δίπλα από μια ψησταριά στην οποία ψήνανε κάτι παιδιά για να ζεστάνω τη μύτη μου στα κάρβουνα. Το βράδυ απλά ξεπάγιασα, τυλίχτηκα με μια καθαρή πετσέτα και κολλούσα όλο το βράδυ πάνω στον Θ. Ο οποίος για κάποιον ανεξήγητο λόγο έσκαγε και με έσπρωχνε να φύγω. Αφού κάναμε αυτό το παιχνιδάκι όλο το βράδυ στο τέλος με έπιασε σπαστικό γέλιο από το γελοίο της κατάστασής μας και δε μπόρεσα να ξανακοιμηθώ μέχρι που βγήκε ο ζεστός ο ήλιος και μετέτρεψε τη σκηνούλα μας σε θερμοκήπιο. Την επόμενη μέρα δεν την ξαναπάτησα, αγόρασα sleeping bag το οποίο, ναι το παραδέχομαι, δεν το μοιράστηκα με τον Θ.

Οι μέρες κύλησαν πολύ γρήγορα. Με πολύ αραλίκι στις ξαπλώστρες, βουτιές σε καταγάλανα νερά, ρακέτες σε σημείο που νόμισα ότι μου βγήκε το χέρι, φαγητό σε ταβερνάκια, νυχτερινές βόλτες στην παραλία με θέα το φεγγάρι και με μια μπύρα στο χέρι. Στιγμές χαλάρωσης και γέλιου.  Με μια παρέα στα καλύτερα της που πριν καν προλάβει να γυρίσει από αυτές τις διακοπές κανόνιζε ήδη τις επόμενες...


30 σχόλια:

  1. θαυματουργές οι πετσέτες...
    τι ωραία, μπράβο για το Αχλάδι, έχω ακούσει και απο άλλους οτι είναι ωραία...αλλά την επόμενη φορά Λιμνιώνα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωτήριες οι πετσέτες. Εάν δεν ήταν και αυτή τώρα θα είχα κρυσταλώσει.

      Το αχλάδι ήταν όμορφο, την αγία Αννα την περίμενα διαφορετική. Είχα ακούσει τόσα που πραγματικά ξενέρωσα...

      Διαγραφή
  2. Χα τι όμορφα που ειναι αυτά! Μια φορά έχω παει για κάμπινγκ και μου άρεσε παρά πολυ! Γέλασα πάντως πολυ με την περιγραφή σου! Να περνάς πάντα ετσι όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο κάμπινγκ νιώθεις την ελευθερία ότι δεν έχεις να κάνεις τίποτα παρά να αράξεις.... Και αυτό είναι ένα πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα...

      Διαγραφή
  3. Αχαχαχαχαχαχα αυτά τα τρελά να χαλάς λεφτά πριν καν ξεκινήσεις, οι αργοπορίες κλπ, εεε είναι το φόρτε μου! :p
    Περάσατε όμως πολύ όμορφα, ε; Πρέπει να ήταν τέλεια! Να σου πω την αλήθεια δεν έχω κάνει ποτέ κάμπινγκ, φοβάμαι λιγάκι και είμαι αρκετά ιδιότροπη με τις ανέσεις και την καθαριότητα... Είναι στ' αλήθεια βολικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βολικό??? Εάν έχεις οργανωθεί σωστά μια χαρά βολικό είναι. Εγώ είμαι από τις καλομαθημένες που κουβαλάω στρώματα κτλ μαζί μου. Πάντως εάν έχεις σκοπό να δοκιμάσεις την κατασκηνωτική ζωή, στην Αγία Αννα να πας. Το κάμπινγκ τα έχει όλα και είναι πεντακάθαρο....Δεν υπήρξε στιγμή της ημέρας που να πήγα στην τουαλέτα και να μη βρήκα την καθαρίστρια εκεί. Καθάριζε συνέχεια.

      Διαγραφή
  4. Α,τον παλιο καλο καιρό,έκανα τις καλύτερες διακοπές μου σε σκηνη στο κάμπινγκ!Νιάτα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κομμάτι ζόρικο πια,περάσανε τριαντα τοσα χρόναι απο τοτε,άλλες οι συνθηκες :)

      Διαγραφή
  5. Είναι που είχατε μαθηματικούς μαζί σας, γι' αυτό χαλάσατε 30 ευρά πριν ξεκινήσετε! :)

    Εγώ πάλι είμαι φαν του ελεύθερου κάμπινγκ, η γυναίκα μου ούτε που να ακούσει γενικά για κάμπινγκ αλλά προσπαθώ να την ψήσω (σε σιγανή φωτιά) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεύθερο κάμπινγκ δεν έχω κάνει ποτέ. νομίζω ότι θα άντεχα για δυο μέρες. Οχι παραπάνω... Δε ξέρω!

      Οι μαθηματικοί ευθύνονται για τη καταστροφή της ανθρωπότητας!

      Διαγραφή
    2. Ανάλογα το μέρος και την οργάνωση και την παρέα...

      Όταν κατεβαίνουν 20 μαντραχαλέοι, ζωσμένοι με 50 κιλά έκαστος στην πλάτη του εξοπλισμό, το Φαράγγι της Σαμαριάς, 16,5 χλμ ποδαρόδρομο και κατσικομονοπάτια, για να κατασκηνώσουν στην Αγιά Ρουμέλη, ε, δεν σε χαλάει να κάτσεις παραπάνω από 2 μέρες :)

      Διαγραφή
  6. Σκεφτόμουν κι εγώ το συγκεκριμένο κάμπινγκ για τις διακοπές μας, αλλά σε δωμάτιο μιας και δεν είμαστε οργανωμένοι, είναι πολύ ακριβό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι τα δωμάτια είναι αρκετά ακριβά. 40€ το άτομο. Δηλάδή το δίκλινο 80€. Πιστεύω ότι στο χωριό δίπλα θα βρεις πολύ φθηνότερα δωμάτια. Ετσι και αλλιώς μπορείς να πηγαίνεις στις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ και να κάθεστε όσο θέλετε. Για παιδιά είναι άψογα. Εχει δύο πισίνες,παιδικές χαρές, νομίζω κινηματογράφο και αρκετές δραστηριότητες.

      Διαγραφή
  7. Έχω κάνει κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα κυριολεκτικά εκτός από Εύβοια. Το πιο αξιομνημόνευτο πάντως ήταν στη Σέριφο, ηλικίες 20-30!Από τις πιο ωραίες μου διακοπές! Αν σ' αρέσει η ιδέα του κάμπινγκ γενικά τότε στο προτείνω είναι κ πολύ όμορφο και το νησί και οικονομικό κιόλας!!!!

    Αχ τι όμορφο ποστ, με έκανες και ταξίδεψα μαζί σου!!! Thanks!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέριφο είχα πάει πριν τρία καλοκαιρια (όχι στο κάμπινγκ ) και δε μου άρεσε το νησί. Δε ξέρω γιατί. Ισως έφταιγε ότι δεν είμασταν και καλά με τον Θ τότε και τσακωνόμασταν συνέχεια. Πάντως τη Σέριφο την έχω στη μαύρη λίστα....

      Διαγραφή
  8. poly xarhka me thn anarthsh.h agianna einai to xwrio mou.sto xwrio anevhkate;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δεν ανεβήκαμε. Την τελευταία μέρα είδαμε ότι υπάρχει και το παλιό χωριό. Ως τότε αναρωτιόμουν γιατί όλα τα σπίτια είναι καινούρια!

      Τυχερούλα, από όμορφο μέρος είσαι!

      Διαγραφή
  9. Ρε Χριστίνα υποκλίνομαι, εισαι θεά! Πως τα περιγράφεις, με πόσο χιούμορ, περνάς στον άλλο αμέσως θετική ενέργεια και πάντα σκαει το χαμόγελο στα χείλη του! Τι αλλο να πω...μετα απο σενα το χαος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντα να περνάτε καλά χαρά μου!
    (Μισώ το κάμπινγκ, αλλά μην το πεις πουθενά! ;)
    Η περιγραφή είναι όλα τα λεφτά!
    Σε φιλώ! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για κάποιο λόγο ήμουν σίγουρη ότι θα καταλήγατε Αγία Άννα!
    Για σας είναι η ζωή ρεεεεεεεε!!!
    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικα ποσοι πηγατε? τεσσερις να υποθεσω??? η παρεα αστερατη ε? αυτη νομιζω ειναι η συνταγη για την επιτυχημενη εκδρομη. Η καλη παρεα!!
    Ευτυχως που εκανε κρυο το βραδυ για να δικαιολογησεις τα πολλα ρουχα που πηρες:)
    Εχω παει Αγια Αννα για καμπινγκ και πραγματικα ειναι πολυ οργανωμενο και καθαρο αλλα οπως λες, τσιμπημενο.
    Καλα βρε φιλεναδα, σταση στα ΙΚΕΑ και Τζαμπο πριν την αναχωρηση? πως και δεν σας παρατησαν οι αντρες εκει? ο δικος μου δεν ερχεται τις κανονικες μερες, ποσο μαλλον τοτε:) Ηρωες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα... 6 πήγαμε. Σας την έσκασα. Οι δύο τελικά ήρθαν Κυριακή και παρά της ατελείωτες προσπάθεις της φίλης μου να κλείσουν δωμάτιο τελικά στο κάμπινγκ ήρθανε και αυτοί...

      Διαγραφή
  13. αυτόν το Θ μες στην καρδιά μου τον έχω!!
    φιλάκια και στους δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλοι κάτι έχουν να θυμούνται από τα κάμπινγκ, όπως εγώ στην Χιλιαδού που πήγαμε σε μή οργανωμένο και ανακάλυψα οτι για να κάνω την ανάγκη μου θα πρέπει να μοιραστώ τις όχθες του ποταμού μαζί με όλους τους υπόλοιπους. Να κατουράς με τόσο άγχος μην σε δουν ήταν το χειρότερό μου. Ευτυχώς μείναμε μόνο μια μέρα οπότε το χέσιμο της επόμενης το κουβάλησα πίσω σπίτι μου! :P

    Και αφού μοιράστηκα αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές μαζί σου, μπορώ να σε φιλήσω γλυκά πλέον και να αποχωρήσω! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα... εκανες δυναμικό comeback... ε τόσο καιρό μας είχες στο κλάσιμο εκεί στας εξοχας που τριγυρνούσες ... Δε γινόταν να μιλήσεις για άλλο θέμα!

      Διαγραφή