Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Νύχτες προβολής

 Το πρώτο Σαββατοκύριακο που έκανε λίγο κρύο μόλις τελείωσε και εμείς αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τη σεζόν που έρχεται όπως της ταιριάζει. Με καναπέ, ταινίες και σοκολάτα!

Λίγο ο αέρας, λίγο εμείς που επανερχόμασταν από το Σαββατιάτικο  hangover αποφασίσαμε να μη βγούμε τη Κυριακή. Φάγαμε μουσακά, (ω ναι εγώ τον μαγείρεψα!!!), φάγαμε triffle (και αυτό εγώ το μαγείρεψα αλλά κανονικά θα έπρεπε να το θάψω και να μην το αναφέρω γιατί δεν ήταν και ιδιαίτερα επιτυχημένο, βέβαια αυτό εσείς δε θα το ξέρατε εάν εγώ δεν ήμουν διαολεμένα ειλικρινής, γαμώτο) και μετά είδαμε ταινίες και διαβάσαμε βιβλία... Καλά οκ, εγώ διάβασα ένα βιβλίο και ο Θ προσποιούταν ότι έφτιαχνε ένα site ενώ στην πραγματικότητα χάζευε στο ιντερνετ!

Τελειώσαμε και το πάζλ..Το κορνιζάραμε κιόλας. Ω Θεέ μου τι άγχος όταν ρίχνεις αυτή τη καταραμένη άσπρη κόλλα από πάνω του για να κολλήσει! Ημουν σίγουρη ότι θα το χαλούσαμε. Ευτυχώς όλα καλά και το πάζλ βρήκε τη θέση του στο γραφείο του Θ.

Δε μου αρέσει να κάνω κριτική για ταινίες αλλά σε αυτές που είδαμε θα κάνω. Για αρχή είδαμε το "Στη Ρώμη με αγάπη" του Γούντι Άλεν. Οι ταινίες του γενικά δε μου αρέσουνε και ο ίδιος μου τη σπάει πάρα πολύ έτσι όπως είναι νευρόσπαστος αλλά λόγω Ρώμης είπαμε να τη δούμε. Λάθος. Καλύτερα να βλέπαμε ντοκιμαντέρ για την Αίωνια Πόλη. Η ταινία είναι ασύνδετη , βαρετή και ο μοναδικός προφανής λόγος για να γυριστεί  ήταν για να πάει εκδρομή το συνεργείο στη Ρώμη. Είναι ό,τι χειρότερο έχω δει σε ταινία.

Μετά από την απίστευτη πατάτα που είδαμε μας άνοιξε η όρεξη για πατατάκια, που είχα να φάω ένα χρόνο . Καταραμένε Γούντι εσύ θα φταις για την κυτταρίτιδα μου.Μετά βάλαμε να δούμε μια άλλη ταινία που μας πρότεινε ένας φίλος ο οποίος συνήθως μας προτείνει άσχετες άθλιες ταινίες. Παρόλα αυτά εμείς εξακολουθούμε να τον συμβουλευόμαστε, να κατεβάζουμε τις ταινίες που λέει και μετά να αναρωτιόμαστε 1) που σκατά τις ανακαλύπτει και 2) τι σαδομαζοχισμός τον δέρνει και βλέπει τέτοιες αηδίες. Τελικά αυτή τη φορά η πρόταση του ήταν πολύ καλή. H ταινία ονομάζεται The Blind Side και σας προτείνω να τη δείτε ανεπιφύλακτα. Βασίζεται σε πραγματική ιστορία και εμένα πάντα με συγκινούν τέτοιες ταινίες.


Θα σας κάνει να δείτε τον κόσμο γύρω σας διαφορετικά. Ειδικά τώρα στις δύσκολες εποχές που ζούμε που χρειαζόμαστε την αλληλουποστήριξη περισσότερο από ποτέ!

Τέλος και κλείνω εάν δεν έχετε δει δείτε και το "οι Άθικτοι". Είναι μια κοινωνική κωμωδία..Από τις ταινίες που τις βλέπεις και νιώθεις ότι κάτι πήρες απο αυτή και ότι δε σπατάλησες απλά δυο ώρες από τη ζωή σου.

Εάν έχετε δει καμιά καλή ταινία προτείνετε την ελεύθερα. Είπαμε οι επιλογές του φίλου- συμβουλάτορα μας είναι για κλάματα . Για να σας βοηθήσω εμένα μου αρέσουν οι κοινωνικές και στον Θ οποιαδήποτε ταινία έχει να κάνει με τη διοργάνωση μιας ληστείας, με μεγαλύτερη προτίμηση  στις ληστείες τράπεζας.

22 σχόλια:

  1. καλό απόγευμα
    ποικιλία βλέπω
    μου αρέσουν και μένα πολύ τα παζλ
    έχω δυο ξεκινημένα προς το τέλος εδώ και έναν αιώνα και δε λέω να τα τελειώσω
    έχω δυο άλλα μέσα στο κουτί του ακόμα
    καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμείς το πήραμε ζεστά το θέμα με το παζλ και το τελειώσαμε σε 3 βδομάδες!! Φοβόμουν μη χάσω κανένα κομμάτι ...

      Διαγραφή
  2. παζλ ούτε να τα βλέπω-υπομονή μηδέν!!θα δω τις ταινίες που προτείνεις,εχουμε το ιδιο γούστο (κοινωνικές),αλλά αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι να σου προτείνω άλλες...αν επανέλθει η μνήμη μου θα ξαναέρθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν είχα και εγώ τρία παιδιά όχι παζλ δε θα έφτιαχνα αλλά ούτε φαγητό!!

      Διαγραφή
  3. Παζλλ..πολύ καιρό έχω να φτιάξω!Βασικά μπορεί να είναι και χρόνια.

    Από ταινίες δεν έχω αν σου προτείνω κάτι.Δεν το έχω με τις ταινίες..το έχω με τις ξένες σειρές άμα θες!

    Εεε εντάξει ένα και δύο θα είναι τα Σ/Κ που θα περάσεις έτσι!Σε καταλαβαίνω.Και μένα δεν ήταν ένα από τα καλύτερα μου!

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις σειρές τις φοβάμαι λίγο γιατί κολλάω και τρώω γερό κάψιμο...

      Διαγραφή
  4. Εφτιαξα και εγω μουσακα και μηλοπιτα για επιδορπιο!! :)))))))) Τωρα τελευταια διαβαζω μονο αλλα αν δω κατι ενδιαφερον θα σου πω! ;)

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενώ γουστάρω Γούντι Άλλεν, αυτή η τελευταία ήταν τρομερή πατάτα! Από τις τελευταίες του το Match Point άξιζε και το Vicky Cristina Barcelona! Ρώτα και εσύ τις blogo φίλες σου! Εμείς είδαμε "Οι άθικτοι" (the intouchables)! Μια γαλλική κομωδία με κοινωνικά στοιχεία. Καταπληκτική! Είχα καιρό να γελάσω σε ταινία. Το blind side δεν το έχω δει αλλά έχω ακούσει ότι είναι καταπληκτικό επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Vicky Cristina Barcelona δε το έχω δει αλλά το Match Point μου άρεσε και εμένα. Επίσης μου άρεσε και το Μεσάνυχτα στο Παρίσι ,αν και σε πολύ κόσμο δεν άρεσε.
      Οι Άθικτοι είναι ταινιάρα!!
      Ταιριάζει το γούστο μας στις ταινίες..

      Διαγραφή
    2. Αχά, ώστε το έχεις ήδη δει! Το είδαμε πρόσφατα και γελάσαμε πολύ! Όντως συμφωνούμε...στις ταινίες τουλάχιστον:)
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Bucket list, Away we go για σένα και το The other guys για τον Θ.
    Δεν έχω διαβάσει τα σχόλια και δεν ξέρω αν στις προτείνουν και άλλα παιδιά πιο πάνω (όλες ή κάποια). Ψάξτε στο IMDB, αν δεν τις έχετε υπόψη. Στο The other guys γέλασα πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι ναι μου αρέσουν τα παζλ αλλά μετά τα χαλάω και τα ξαναβάζω στο κουτάκι για άλλες μέρες που θα βαριόμαστε οικογενειακώς...
    Ταινίες... κάποτε έβλεπα και μου λείπει πολύ πολύ ο κινηματογράφος...απόλαυσέ το ακόμη κι αν βλέπεις βλακείες! (τα πατατάκια είναι ο τέλειος συνδιασμός!) αλλά αυτό το 'κατέβασμα' δεν το ξέρω πως γίνετε, μπορείς να μου πεις; Θα έχει ενδιαφέρον να δω επιτέλους κάτι της προκοπής...

    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μουσακάάάάάά??? ωωωωω...το τράιφλ είναι δύσκολο όντως...
    σπίτι, ταινία, φαγητό σπιτικό, cocooning δηλ όπως το λένε στο αμέρικα είναι μαστ για χειμώνα...
    για γούντι άλλεν εγώ πεθαίνω, αλλά οκ καθείς με τα γούστα του: αν πάντως δεις το match point και το Midnight in Paris και δεν σου αρέσουν θα ήθελα να ακούσω γιατί (για το Midnight in Paris έχω και δύο-τρία ποστς)...
    προτάσεις ταινιών??? χμμμ...ενδιαφέρον θέμα...άπειρες ταινίες...εγώ συμβουλεύομαι το imdb και βέβαια φίλους όπως και εσείς...
    πες του Θ από εμένα να δει το small time crooks, πάλι του γούντι βέβαια, αλλά έχει να κάνει με ληστεία τράπεζας, τοπ κωμωδία...!!!
    θα δω το Blind Side και θα σου πω!!
    την καλημέρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το match point και το Midnight in Paris είναι τα μόνα που μου άρεσαν από τον Γουντι.. Ειδικά το Midnight in Paris. Πολλοί λέγαν ότι είναι μούφα αλλά εγώ το βρήκα πολύ έξυπνο. Μου άρεσε πολύ αυτή η ταινία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αν περιμένεις από μένα να σου προτείνω ταινία, άστο καλύτερα!! αν θες να σου προτείνω τι να φας κατά τη διάρκεια μιας ταινίας, πολύ ευχαρίστως! χι χι.. φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είχα ρίξει πολύ κλάμα στο Blind Side! Εξαιρετική ταινία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή