Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

H πολυκατοικία!!

Πες μου η αγάπη που μένει σε ποιον όροφο μένει... Τραγούδαγε ο Χατζηγιάννης στο ομότιτλο σίριαλ και εγώ λέω πως εαν ψάχνεις να βρεις την αγάπη σου στη δική μας πολυκατοικία...Την έβαψες! Κάθε όροφος και καημός, κάθε καημός και τρέλα!

Θα τους πάρω από κάτω προς τα πάνω , μιας και όσο ανεβαίνεις η τρέλα μεγαλώνει! Εγώ μένω στον τρίτο οπότε δείξτε κατανόηση.

Στο ισόγειο νομίζω ότι μένουν φαντάσματα. Ολοι έχουμε ακούσει ότι κάποιος μένει εκεί αλλά ποτέ κανείς δεν τους είδε, ούτε τους άκουσε!! Εμένα πήρε το μάτι μου μια σκιά τη μέρα που μετακομίζανε αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι ήταν ανθρώπινη. Πριν από αυτούς έμενε ένας πιτσιρικάς φοιτητής (μπουκιά και συγχώριο) αλλά εγώ τότε ήμουν full in love και δε τον πολυπρόσεχα. Σε αντίθεση με τη συγκάτοικο μου που τον καλοπρόσεχε αλλά τι να σου κάνει και αυτή που η φάση ήταν -γεια σου κύριε εισαγγελέα-. Το παιδί ήταν 18αρης και εμείς τότε 25αρες!

Ο πρώτος είναι ο καταραμένος όροφος.  Τα διαμερίσματα που νοικιάζονται εκεί ξενοικιάζονται τόσο γρήγορα που δε προλαβαίνεις να τους μάθεις. Βλέπω συνεχώς καινούριες φάτσες, τις οποίες μετά από ένα τρίμηνο δε τις ξαναβλέπω ποτέ..Μόνο μια γυμνάστρια-μασέρ έμενε εκεί για δέκα χρόνια αλλά εμεις τη γνωρίσαμε τη μέρα που ξενοίκιαζε για να επιστρέψει στο πατρικό της και ο Θ πολύ στεναχωρήθηκε!!

Στο δεύτερο μένει μια οικογένεια με το κοριτσάκι από το ring ή αυτό από το ορφανοτροφείο ή αυτό από τον εξορκιστή?? Δε μπορώ να καταλήξω. Το σίγουρο είναι ότι το φοβάμαι.. Την έχω πετύχει νύχτα στο ασανσερ να με ρωτάει με μπάσα φωνή και βλέμμα στο κενό "στον τρίτο πάς?" Από τότε πάω με τα πόδια.. Αλήθεια, είναι πολύ τρομακτικό κοριτσάκι. Μου το έχουν πει και άλλοι που έρχονται να με επισκεφτούν ,τη πετυχαίνουν στην είσοδο και σκιάζονται..

Δίπλα τους μένει μια οικογένεια με ένα αγοράκι που όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει Ζαμπούνης. Μου ανοίγει τη πόρτα στο ασανσέρ. Με ανεβάζει πρώτα στον τρίτο και μετά κατεβαίνει στο δεύτερο. Είναι ενας μικρός τζεντλεμαν.. Τώρα τελευταία μεγάλωσε βέβαια και έχει αρχίσει να γαϊδουροποιείται και αυτός! Αντρες...

Στον τρίτο μένω εγώ που είμαι awesome και μια οικογένεια δίπλα μας που είναι άκρως συμπαθητική και διακριτική!! Έχουν και το πιο τέλειο σκυλί στον κόσμο. Τον Φιντέλ. Δε ξέρω τι ράτσα είναι αλλά είναι σαν μικρό, ζαρωμένο μπουλντόγκ. Δίπλα τους μένει η μητέρα -πεθερά. Μια 85αχρονη που τη βρίσκει να σφουγγαρίζει την πολυκατοικία στις 07:30 το πρωί. Ετσι κάθε πρωί που φεύγω για δουλειά προσέχω που θα πατήσω γιατί αλλιώς την έκατσα! Όταν είχαμε πρωτοπάει στη πολυκατοικία και κάναμε τη μετακόμιση βγήκε η γιαγιά να μας χαιρετίσει και όταν είδε πως υπάρχουν και αγόρια στη παρέα κρύφτηκε πίσω από τη πόρτα της και είπε γεμάτη ντροπή και νάζι  "ωω έχετε αγόρια και είμαι νεγκλιζέ".

Στον τέταρτο μένουν οι υπερθεότητες. Ενα ζευγάρι υπέργηρων με δύο ή τρία σκυλιά. Ο παππούλης είναι και ο κατασκευαστής της πολυκατοικίας που μάλλον δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι έχει πουλήσει τα υπόλοιπα διαμερίσματα και συμπεριφέρεται λες και μας φιλοξενεί στο σπιτικό του. Είναι η αιτία που όλες οι συγκεντρώσεις της πολυκατοικίας έχουν κωμικοτραγική κατάληξη καθώς δεν εννοεί να καταλάβει ότι μπορεί οι σωληνώσεις που είχε βάλει τότε, την ένδοξη δεκαετία του 60, να ήταν οι καλύτερες αλλά τώρα έχουν χαλάσει και θέλουν αλλαγή. Όποιος διαφωνεί με τις απόψεις του είναι κλέφτης και θεωρεί γελοία την απαίτηση των υπολοίπων να πληρώνει και αυτός κοινόχρηστα. Ποιος?? Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ που εάν δεν ήταν αυτός να φτιάξει τη πολυκατοικία τώρα θα μέναμε όλοι στο δρόμο. Επίσης πρέπει να ήταν τρελό λαμόγιο στα νιάτα του γιατί πέρυσι αποδείχθηκε ότι η πολυκατοικία δεν είχε άδεια. Τώρα πως δεν είχε άδεια ολόκληρη τετραόροφη οικοδομή στην οποία έχουν γίνει τόσες αγοραπωλησίες , μη το ρωτάτε. Το ερευνεί η NASA.

Αυτός και η γυναίκα του πάσχουν από το σύνδρομο του θησαυρισμού. Μαζεύουν ότι σαβούρα πετάει, πέφτει από το μπαλκόνι, χάνει κάποιος από τη πολυκατοικία. Του ανήκει και ο ακάλυπτος καθώς εκεί έχει ένα υπόγειο δυάρι-φωλιά ποντικών. Με τον κυριούλη αυτόν μοιράζομαι τις κάλτσες μου. Εμένα μου πέφτουν όταν τις απλώνω στον ακάλυπτο και αυτός φροντίζει να τις μαζεύει και να μην τις επιστρέφει ποτέ. Το σπίτι του μοιάζει με το γιουσουρούμ στις καλές του εποχές. Μέσα εκεί θα βρεις τραπέζια , καρέκλες αναποδογυρισμένες, σακούλες με ρούχα... Αν αντέξεις τη μπόχα και ψάξεις πιστεύω θα ανακαλύψεις έναν αμύθητο θησαυρό. Αλλά είπαμε εάν αντέξεις... Και για να μη λέτε ότι τα παραλέω δύο φορές του έχουν στείλει το υγειονομικό οι παραδίπλα πολυκατοικίες για να καθαρίσει τις βεράντες του από τη σαβούρα. Είναι και που είναι "αξιαγάπητος" και τη τραβάει ο οργανισμός του τη μηνυσούλα.

Τώρα πως μου ήρθαν όλα αυτά?? Το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο πρώην ιδιοκτήτης του σπιτιού ( το έχει πουλήσει σε μια άλλη κυρία τα τελευταία δυο χρόνια) για να μου ζητήσει να ψάξω στο πατάρι κάτι κασέτες αγγλικών που έχει αφήσει εκεί..WTF??
  1. Σιγά μη κράταγα στο πατάρι όλη αυτή τη σαβούρα? Τα πέταξα τον πρώτο χρόνο. Έαν ήταν να χρησιμοποιεί το σπίτι μου ως αποθήκη άχρηστων ανικειμένων ας μου έκανε τουλάχιστον σκόντο στη τιμή.
  2. Κασέτες Αγγλικών??? Που θα βρει κασσετόφωνο να τις παίξει?
  3. Και άντε και το βρήκε το κασσετόφωνο ή έστω το δανείστηκε από τον σαβουρομαζώχτρα παππού του τετάρτου, τι της θέλει τις κασέτες αγγλικών?

26 σχόλια:

  1. Χαχαχα, φετίχ με τις κάλτσες σου θα έχει μάλλον ο παππούλης του τετάρτου! :)))
    Φαντάζομαι ότι στην πολυκατοικία σας δεν περνά ούτε μια μέρα χωρίς ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μπορείς να πεις είμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, είμαστε!

      Διαγραφή
  2. Πωπω..άρρωστος είναι ο παππούς...όσοι μαζεύουν έτσι αντικείμενα και ζουν στη βρώμα είναι επιεικώς για το Δαφνί...πώς στο καλό κυκλοφορεί ελεύθερος?
    Όχι τίποτα άλλο, αλλά σου κλέβει και τις κάλτσες..χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ απορώ πώς κυκολοφορεί ακόμα ελεύθερος... Να σου πω και το χειρότερο? Τελευταία μου πέσανε και κάτι μποξεράκια του Θ. Να δω τον παππου με μποξεράκι κολλητό calvin clein και μετά ας πεθάνω...

      Διαγραφή
  3. χαχαχα πως τα γράφεις;;
    μ έκανες και γέλασα με την πλήρη περιγραφή όλων των ορόφων όλων των ενοίκων
    αλλά αυτό με τα φαντάσματα ούτε για αστείο δε θέλω να το βλέπω..
    καλή δύναμη και καλή υπομονή να ευχηθώ
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα μη τρομάζεις! Μπορεί να μη τους βλέπουμε αλλά μυρίζουμε το σκόρδο που μαγειρεύουν καθημερινά.. Και ως γνωστο τα φαντάσματα δεν αγαπουν το σκόρδο...Οπότε μάλλον είναι άνθρωποι αόρατοι.

      Διαγραφή
  4. Είσαι φοβερή στις περιγραφές!!Έχω λιώσει στο γέλιο,μου έφτιαξες την μέρα!! :))
    Και νόμιζα πως ζούσα στην πιο παράξενη γειτονιά & πολυκατοικία αλλά έχεις κι εσύ διαμάντια!! Η πολυκατοικία σου ξεπερνά και το σήριαλ νομίζω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπά είμαστε πολλοί αλά είμαστε σκόρπιοι.. Στη δική μας πολυκατοικία δεν έχουμε έρωτες εκεί μας ξεπερνάει το σίριαλ!

      Διαγραφή
    2. Ποτέ δε ξέρεις!Μπορεί να ερωτευτούν το παιδί Ζαμπούνης με το κορίτσι ring!!

      Διαγραφή
    3. Τώρα που το λες παλιά κάνανε παρέα αυτά τα δύο...Λες??? Τώρα πάντως έχουν κόψει επαφές. Αυτή την έχω πετύχει να τριγυρνάω με άλλον...

      Διαγραφή
  5. Πρέπει να είσαι πολύ ευτυχισμένη με τόσο ζωντανή πολυκατοικία!
    Το κοριτσάκι από το ring να φανταστώ ότι δεν πηγαίνει στο ισόγειο με το σκόρδο ή δεν μασάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μασάει σου λέω... Είναι hard core! αυτή τα σκόρδα τα έχει για πρωινό.. Το βράδυ πίνει αίμα...

      Διαγραφή
  6. Η δική μας δεν έχει τόσες εξέχουσες προσωπικότητες μαζεμένες!Κρίμα,κρίμα...Τσακώνονται,όμως,κάθε τρεις και λίγο,για να μην πληρώσουν κοινόχρηστα ή να γλιτώσουν κάνα τάλιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ααα μα εσείς είστε μια τρελή τρελή πολυκατοικία.Δεν παίζει θέλω να έρθω να μείνω και εγώ εκεί!!Αυτή είναι ζωή!!:)

    Κρίμα που εγώ μένω σε μονοκατοικία και δε μέσα σε μια έκταση κήπου 170 τετραγωνικών!!Αλλά τι να πεις!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι τραβάς....Μη μου πεις ότι έχει και υγρασία από την πισίνα στον κήπο?Και άντε τώρα να βρεις τον μπάτλερ μέσα σε 170 τετραγωνικά. Φρίκη!!

      Αμα θες αλλάζουμε..

      Διαγραφή
  8. χα χα χα.. είσαι απίθανη!!! σκέτη απόλαυση η ανάρτησή σου! καλά πρέπει να είναι έτοιμη για σίριαλ η πολυκατοικία! φαντάζει φοβερό το σκηνικό όλο! τα φαντάσματα, το κοριτσάκι από τον εξορκιστή, ο παππούς κατασκευαστής συλλέκτης των πάντων με φετίχ τις κάλτσες σου, το υπέροχο ζαρωμένο σκυλάκι (γαλλικό μπουλντόγκ λέγεται η ράτσα).. χα χα.. όσο για τις κασέτες αγγλικών του παλιού ενοικιαστή, σκέφτεται να μεταναστεύσει στα γεράματα και θέλει να κάνει practise τα αγγλικά του? πες του πως κάποια εφημερίδα ή περιοδικό (δε θυμάμαι) έχει cd interlingua, πες του να το ψάξει! :))) φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ιδιοκτήτης απλά δεν υπάρχει. Παλιότερα μου ζήταγε κάτι αρχαίες εγκυκολοπαίδεις που έχει παρατήσει σε μια ντουλάπα γιατί λέει η εγγονή του έχει εργασίες στο σχολείο..Και αναρωτιέμαι το Internet δεν έχει φτάσει ακόμα σπίτι τους?. Με τις αρχαίες εγκυκλοπαίδεις θα τις κάνει?

      Το κακό είναι οτι με βάζει να τα ψάχνω και μετά δεν έρχεται καν να τα πάρει..

      Διαγραφή
  9. Αχ, έχω πέσει κάτω από το γέλιο! Αναρωτιέμαι αν είμαστε γειτόνισσες πώς θα με έβλεπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν τη κουκλα γειτόνισσα.. Σλουρπ σλουρπ..(σε γλύφω)!!!Καλημέρα...

      Διαγραφή
    2. Α, σ'ευχαριστώ πολύ! Αν και οι γείτονες είναι αυτοί που με βλέπουν να κυκλοφορώ άβαφτη, με ακούνε να φωνάζω σαν τρελή 'Μηηηηηη' κάθε φορά που το μωρό πάει να κάνει κάτι κακό κλπ.! Πάντως κάποιοι γείτονες μου είναι άπαιχτοι. Ένας κορνάρει κάθε μεσημέρι όταν φτάνει στο γκαράζ του και ένας άλλος τινάζει ένα πατάκι κάθε μέρα πριν κοιμηθεί. Αυτές είναι οι ήπιες περιπτώσεις!

      Διαγραφή
  10. Από σένα μάλλον εμπνεύστηκαν οι σεναριογράφοι της σειράς!!!
    Σε κάθε πολυκατοικία υπάρχουν οι καλοί, οι κακοί και οι τρελοί! Εμείς έχουμε απ'όλους! Καλημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι... Η καλή είμαι εγώ. Και οι υπόλοιποι είναι οι κακοί και οι τρελοί.. χαχαχα Καλημέρα!

      Διαγραφή
  11. Έλα βρε συ, δεν κατάλαβες; Οι κασέτες Αγγλικών ήταν καμουφλάζ. Ο τύπος είχε γράψει από πάνω κάτι σούπερ ντούπερ υπέρ-μυστικά (θεωρίες συνωμοσίας, σκέψου, κι έτσι), και τις είχε αφήσει σε σένα για να μην τις βρει κανείς (κανένας δεν θα σκεφτόταν το προφανές), αλλά τώρα τις χρειάστηκε για κάποιο λόγο (ήθελε να καρφώσει κάποιον, φαίνεται). Και συ του κατέστρεψες τα πειστήρια!
    Απλό είναι. Αθώο παιδί-τς, τς.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι που το θέτεις αρχίζω να υποψιάζομαι ότι είχα στο πατάρι μου την περιβόητη λίστα με τα ονόματα όσων έβγαλαν χρήματα στην Ελβετία. Τελικά δε ψάχναν για CD αλλά για κασέττα....

      Διαγραφή