Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ερωτά μου αγιάτρευτε!!

Έχω έναν έρωτα μεγάλο τα τελευταία τρία χρόνια. Όχι δεν αναφέρομαι στον Θ. Έχω έναν έρωτα  ο οποίος με εκμεταλεύεται. Όλοι μου το λένε αλλά εγώ δε μπορώ να του αρνηθώ τίποτα. Κάθε φορά που με βλέπει με ρωτάει " τι μου έφερες?" και αμέσως μετά αφού ανοίγει τα δώρα με επιφωνήματα χαράς λέει "πάω στη γιαγιά τώρα, γεια σου" και με αφήνει με τα περιτυλίγματα στο χέρι.

Είναι η ανηψιά μου. Είναι τριών χρονών και είναι το καλύτερο παιδάκι του κόσμου... Εάν ήμουν μαμά της τώρα θα σας είχα πρήξει με τα καμώματα της. Αλλά ευτυχώς για εσάς μένουμε μακριά οπότε τη βλέπω μια φορά το μήνα περίπου. Κάθε φορά που την βλέπω παθαίνω σοκ από το πόσο έχει μεγαλώσει και πόσο ωριμάζει μήνα με τον μήνα. Ειδικά αυτή τη φορά η διαφορά ήταν τεράστια. Έχει ξεκινήσει παιδικό και αυτό φαίνεται τόσο πολύ πάνω της. Στον τρόπο που μιλάει, στον τρόπο που συναναστρέφεται πλέον με τα άλλα παιδάκια. Η γλυκούλα μου είναι ντροπαλή, σαν εμένα στην ηλικία της, και δεν έκανε εύκολα γνωριμίες.

Το Σάββατο που μας πέρασε πήγαμε για καφέ με την αδερφή μου και τα μικρά της. Ξέχασα να πω ότι έχω και έναν ανηψιό ενάμισυ χρονών αλλά σαν την lacta ION, η πρώτη μου αγάπη είναι παντοτινή. Το παραδέχομαι έχω αδυναμία στην ανηψιά μου! Στην πλατεία λοιπόν η ανηψιά έκανε και μια φιλενάδα. Λέγανε τα μυστικά τους και ήταν να τις φας και τις δύο... Κοριτσάκια!!! Ο άλλος ο ταλιμπάν κυνήγαγε ένα σκύλο. Όλα τα παιδάκια τρέχαν να κρυφτούν από τον σκύλο ,ο δικός μας κυνήγαγε την ουρά του σκύλου! Το καημένο το αδέσποτο τρόμαξε και έφυγε. Μετά πήγε και βρήκε ένα νεράτζι και χάλασε τον κόσμο για να το φάει γιατί το πέρασε για μανταρίνι. Και εκεί που η αδερφή μου προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι αυτό δεν τρώγεται και είναι κακό, πετάγομαι εγώ και λέω "δώστου το να το φάει να ησυχάσουμε". Έτσι καταλάβαμε πια όλοι πόσο δεν είμαι έτοιμη να γίνω μητέρα...

Ατάκες που ακούστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο:

Ανηψιά: Δεν τον θέλω τον Άρη (το λυκόσκυλό τους) θέλω ένα σκύλο με μπλούζα.
              [είχαμε δει λίγο νωρίτερα ένα πεκινουά]

Ανηψιά: Που είναι ο Θ? Μήπως διαβάζει κάπου?
               [ρεεεεε σε πήρανε χαμπάρι και τα τρίχρονα.....]

Εγώ:       [στο τηλέφωνο] Στο αυτοκίνητο είμαι με τα παιδιά
Ανηψιά: Ποια παιδιά? Ο αδερφός μου είναι παιδί. Εγώ είμαι κοπέλα.

Εγώ:        Τι δώρο θέλεις από τον Αη- Βασίλη? 
Ανηψιά: Ένα έλκηθρο και ένα πατίνι.
Εγώ:       Ενα δώρο θα σου φέρει ο Αη -Βασίλης, δε μπορεί να φέρει δύο γιατί έχει πολλά παιδάκια.
Ανηψιά: [σκέψη] Εεε καλά τότε ας μου φέρει το έλκηθρο ο Αη- Βασίλης και το πατίνι κάποιος άλλος

Τίποτα δε μου άφησε αυτό το παιδί... Ίδια εγώ!!



45 σχόλια:

  1. αχαχαχαχα ανυπομονώ πότε θα έρθει η ώρα που ο δικός μου ανηψιός (επίσης 15μηνών και ταλιμπάν) θα φτάσει την ηλικία των 3 και θα κάνουμε ανάλογους διαλόγους. Πιστεύω θα έρθει σύντομα, πριν καν το καταλάβω. Που θα γυρίσει και θα μου πει, εσύ γιατί δεν έχεις παιδάκι και είσαι ακόμα ανύπαντρη?Ο μπαμπάς λεει πως είσαι γεροντοκόρη! Τι θα πει αυτο? Και απλα θα με αφήσει αδιάβαστη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ναι, τα πιτσιρίκια προτιμούν να τους πεις ότι είσαι εξωγήινος από το να τους πεις ότι είσαι μεγάλη και ανύπαντρη. Δε μπορούν να το κατανοήσουν...

      Βέβαια στης δικιάς μου ανηψιάς τα μάτια φαίνομαι πιτσιρίκα. Προχθές με ρώτησε εάν είμαι μικρή ή μεγάλη. Και επειδή εγώ της απάντησα ότι είμαι μικρή (σιγά τι άλλο θα έλεγα) μετά με ρώτησε εάν είμαι μικρότερη από εκείνη... Λίγο μεγαλύτερη, της απάντησα.

      Με το αρχίσετε να επικοινωνείτε θα τρελαθείς.. Νομίζω ότι 3-5 είναι η καλύτερη ηλικία για τα παιδάκια!!

      Διαγραφή
  2. θα σου εκ πείρας κάτι: είσαι έτοιμη για μητέρα...(ακούς Θανάση, Θόδωρε, Θωμά, Θρασύβουλε, Θεολόγε, Θεόφιλε, Θαλή, Θουκυδίδη, Θησέα ή πώς σε λένε...;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν λέγονται τυχαία και ..."αδυναμίες".
    Αλλά, Χριστινάκι... δεν το περίμενα από σένα, να μπερδέψεις τη Lacta με την ΙΟΝ. Η πρώτη αγάπη και παντοτινή είναι η ΙΟΝ αμυγδάλου. Η lacta είναι η "όποιο κομμάτι της ζωής μου και να δω, παντοτε ήσουν ότι είειειχα... πιο γλυ-κό πιμ πιμ πιμ πι ρι ρι ριμ, πι ρι ρι ριμ".
    Μεταξύ μας, όλοι έτοιμοι είμαστε. Και φαίνεται στο δικό μας παιδί, και στα δύσκολα μάλιστα. Μας ψήνει... σαν τον ήλιο, το τζάκι, το φούρνο, την ψησταριά, το αρόμα ρομπότ, την τοστιέρα, το γκαζάκι... κι η πυροσβεστική άμα τη ρωτήσεις δεν ξέρει τίποτα γι' αυτό το φλαμπέ!!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή μου... Εχεις απόλυτο δίκιο... Πάω να φάω μια ΙΟΝ για να εξιλεωθώ...

      Διαγραφή
    2. marron θεά (όπως πάντα)... σαν επίτιμος πρόεδρος των ηδυπαθών με την υπερλατρεμένη ΙΟΝ αμυγδάλου, ήμουν έτοιμος να προβώ σε μηνύσεις... αλλά ευτυχώς απεκαταστάθη η τάξις...
      η Lacta είναι ένα μισητό υπερζαχαρώδες άγουστο πράγμα που καμία σχέση δεν έχει με την ιερή λέξη "σοκολάτα"!

      Διαγραφή
    3. Δε ξέρω πόσες συγνώμες βα ζητήσω! Το διόρθωσα αλλά άφησα και το λάθος για να θυμάμαι ότι ουδείς άσφαλτος!

      Διαγραφή
  4. πόσο σε καταλαβαίνω.και εγώ λατρεύω ένα κοριτσάκι 2 χρονών.την αγαπώ πολύ.ειναι ενα γλυκό,όμορφο πλασματάκι συγγενάκι μου. μόλις πριν λίγες μέρες πήγε στο νηπιαγωγείο. δεν μένει κοντά μας δεν την βλέπω κάθε μέρα, αλλά λες κι εσύ επειδη δε την βλέπω συχνά κάθε φορά την βρίσκω αλλαγμένη και μια αλλαγή..άνοιξε το γλωσσακι της καλά, μιλάει άνετα, κάνει ναζάκια, μου έιπε και πρώτη φορά το όνομα μου σχεδόν καθαρά πριν κανα μήνα
    την αγαπώ την λατρεύω
    ο έρωτας μου ο αγιάτρευτος :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α και εσυ τρελαμένη.. Μάλλον είμαστε έτοιμες για μάνες...

      Οσο θα μεγαλώνει θα τρελαίνεσαι ακόμα πιο πολύ!

      Διαγραφή
  5. Γεια σου e-diary. (πολύ πετυχημένος ο τίτλος του blog σου. Ήμουν στο blog "bre melaxrinaki...(paliokoritso) και είδα το blog σου. Επειδή όπως προείπα μου φάνηκε πολύ εύστοχος ο τίτλος μπήκα να δω το περιεχόμενο του. Το πόσο γέλασα με τις ατάκες της μικρής δεν φαντάζεσαι. Απίθανη απλά, να την χαίρεστε.
    Είμαι νονά και εδώ και ενάμιση χρόνο ξετρελαμένη με την βαφτιστήρα μου.Είναι μικρούλα ακόμα αλλά όταν λέει "νονάαα άντεεεεε" πεθαίνω, λιώνω, σβήνω, χάνομαι. Οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα.
    Η ανιψιά σου είναι γνήσιο θηλυκό, το επιβεβαιώνει η τελευταία της ατάκα (με την οποία γέλαγα κανένα πεντάλεπτο). Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ειλικρίνεια στα λόγια των παιδιών μας φαίνεται αστεία επειδή κατά βάθος την ζηλεύουμε και θα την θέλαμε και στα δικά μας λόγια.
    Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα και χάρηκα πολύ που σε βρήκα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μαρίνα και καλώς ήρθες! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια για τον τίτλο μου!! Οταν ξεκίνησα το μπλογκ ήταν η εποχή που έκανα την πτυχιακή μου και όλο με e-payments, e-invoices ασχολιόμουν, οπότε μου βγήκε φυσικά το e-diary.

      Ααα και εσυ έχεις πέσει στα δίχτυα της βαφτιστήρας... Είναι θεότητες τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία. Σε εκπλήσουν κάθε μέρα. Πρέπει να τα σημειώνεις γιατί μετά τα ξεχνάς!! Πραγματικά είναι απολαυστικό να βλέπεις το πόσο απλά και όμορφα σκέφτονται τα παιδιά.

      Φιλιά

      Διαγραφή
  6. Χαχαχαχα την τσαπερδόνα!!!Σου έχω 2 γαμπρούς έτοιμους,λεβεντόπαιδα,χαχαχα!
    Σε νιώθω γιατί το ίδιο αισθανόμουν για τα ανηψάκια μου και τώρα με τα παιδιά μου,στο μέγιστο βαθμό αυτός ο έρωτας...δεν υπάρχει...Το σημερινό δε,που μου είπε ο μικρός μου?Ήθελε να του χαρίσω το λαπτοπ μου και του είπα ότι αυτό θα γίνει όταν μεγαλώσει.Και γυρίζει και μου λέει ''μα μαμάαα,δεν μπορώ να περιμένω τόση ώρα "χαχαχαχα...γράφω πάντα σε ένα τετράδιο αυτά που μου λένε κατά καιρούς,ώστε μεγαλώνοντας να τα έχουν...
    Μήπως είναι η ώρα να ρωτήσεις κι εσύ τον Θ. το γνωστό ''εγώ πότε θα γίνω μάνα''????
    Φιλάρεεεςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρητικούς λεβέντες???? Δε λέμε όχι σε μια τέτοια προσφορά!!

      Αχ ο μικρούλης σου... Καλά λέει το παιδί..Πραγματικά πες μου μπορείς να μην του δώσεις ότι ζητήσει??

      Τον Θ δε τον ρωτάω τέτοια πράγματα γιατί φοβάμαι ότι η απάντηση του θα είναι "πάμε μέσα τώρα"!! Είναι έτοιμος από καιρό, εγώ το παίζω δύσκολη!!

      Διαγραφή
  7. Εχω 2 ανηψιές μια 22μηνών και η αλλή 3μηνών.Το χαμογελό τους(της πρώτης γιατί η δεύτερη τις περισσότερες φορές που την έχω δει κοιμάται)απλά σου φτανει.Ανυπομονώ να λιώσω στο πρώτο χαμόγελο του δικού μου παιδιού και στα ατελείωτα "γιατί μπαμπά?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταλαβαίνω απόλυτα!!Αν και αυτά τα γιατί μπαμπά σε κολλάνε άσχημα και θα έλεγα να τα αποφύγω! Δε φαντάζεσαι τι ρωτάνε...

      Διαγραφή
  8. Εγώ πάντως θα το άφηνα το πιτσιρίκι να φάει το νεράτζι για να καταλάβει ότι είναι μαλακία και να μην το ξανακάνει. Αυθεντικές μέθοδοι δυδασκαλίας.

    Η μικρή νομίζω ήθελε να πει να της πας εσύ το πατίνι αλλά ντράπηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ αυτό σκέφτηκα. Θα πάθει και θα μάθει...Αλάνθαστη μέθοδος!
      Αλλά μου εξήγησαν ότι μετά μπορεί να μην τρώει ούτε τα μανταρίνια και αυτό δεν είναι καλό!

      Μεταξύ μας ούτε εσυ είσαι ετοιμος για μπαμπάς...

      Οχι, η παραγγελία της σε μένα ήταν ένα καβαλέτο ζωγραφικής! Το πατίνι ήταν για όποιον ακούσει...

      Διαγραφή
  9. Χαχαχα! Αυτά τα μικρά είναι απίθανα με τις ατάκες τους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχαχαχαχαχα, βρε τη μικρούλα με το πνεύμα! Γενικά δεν έχω πολλά-πολλά με παιδάκια, δεν έτυχε να κινούμαι σε περιβάλλοντα ανάλογα (με παιδιά κλπ), αλλά αυτή εδώ φαίνεται ότι είναι αστεράκι! Να την χαίρεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εισαι το κλασσικο θυμα-θεια! Σαν την ανυπαντρη αδελφη μου ετων 36! Την κανουν οτι θελουν, τα κρατει για να βγουμε με συζυγο, γενικως πρεπει να με πληρωνει κιολας για ολα αυτα που της εχω μαθει:)
    Τα αγορακια ειναι απο μικρα αθωα και αγρια. Τα κοριτσακια επισης κυριες και ωριμοτατες! Τα ιδια εδω. Κορη 6 υιος ταλιμπαν 5. Την κατανοηση μου στην αδελφουλα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έχω πατήσει για τα καλά!! Με τη μικρή δεν εχω πρόβλημα αλλά εαν με αφήσει μόνη μου με τον μικρό της... Υπάρχει πρόβλημα. Νομίζω ότι δε με συμπαθεί ιδιαίτερα...

      Μας εκμεταλεύεστε εμάς τις ανύπαντρες αδεφές αλλά τι να κάνουμε που σας έχουμε αδυναμία!

      Διαγραφή
  12. Χαχαχαχαχαχαχαχα δεν παίζει η ανιψιά σουείναι θεά!!Και γω έχω ένα ανιψιό..μα το πόσο πονηρός δεν παίζεται!!Του έδωσε η γιαγιά του ένα παγωτίνι να φάει και πήγε και το έφαγε στο δωμάτιο των γονιών του!Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα για ύπνο είδε η μάνα μου το ξυλάκι από το παγωτό και του λέει''ποιος έφαγε παγωτό;;'' και πετάει ατάκα ''η γιαγιά Σοφία με ανάγκασε να το φάω!!Ρεε δεν παίζεται...άντε μου έδωσες ιδέα για να γράψω πάλι!!

    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα το ανάγκασαν το παιδί... Αυτός δεν ήθελε. Είναι ολοφάνερο.. χαχα

      Πάλι αποτέλεσα την εμπνευση σου.. Θέλω ποσοστό επί των πωλήσεων!

      Διαγραφή
  13. χα χα χα.. θεά η μικρή ανηψούλα!!! να τη χαίρεστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαχαχαχαχ! πώς να μην τρελαθείς με την ατακαδόρισσα;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Που ήσουν εσύ κρυμμένη φυσιολογική ύπαρξης...μέσα στην blogοσφαίρα!?! Είναι πολύ fun και ειλικρινές το blog σου! Σε βάζουμε στο μάτι από εδώ και στο εξής...! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας και καλως ορίσατε!!! Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια...

      Πρώτη φορά χαίρομαι που κάποιος με έχει στο μάτι!!!

      Διαγραφή
  16. Κι όμως μου άρεσε και η δική σου ατάκα με το νεράντζι...φυσικά πολύ περισσότερο μου άρεσαν όλες των παιδιών..χαχα...
    Να τα χαίρεστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κάποιο περίεργο λόγο η ατάκα μου δεν άρεσε στην αδερφή μου...

      Ευχαριστούμε πολύ!

      Διαγραφή
  17. χαχα τέλεια η μικρή πρέπει να ναι εε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μια γλύκα!! Αδυναμία μου μεγάλη. Ζω για τη στιγμή που θα μου επιτρέψουν να τη πάρω Σκ στην Αθήνα...

      Διαγραφή