Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο...


Τον τελευταίο καιρό ψάχνω για νέο σπίτι και επειδή είμαι λιιιιιίγο περίεργη τρώω όλα μου τα απογεύματα βλέποντας σπίτια γιατί το ένα μου ξινίζει και το άλλο μου βρωμάει. Πάντως το να χαζεύεις στην χρυσή ευκαιρία είναι μια εμπειρία ζωής. Το ελληνικό real estate είναι όπως και τα υπόλοιπα πράγματα σε αυτή τη χώρα.. Για γέλια! Κατά καιρούς έχω πέσει πάνω σε απίστευτα μαργαριτάρια αλλά δε τα έχω αποθηκεύσει. Σήμερα όμως τα χτυπήματα ήταν απανωτά...

Έχετε πάει στις Βερσαλλίες? Όχι? Ε τώρα ήρθαν οι Βερσαλλίες σε σας... Σε ένα τριαράκι μούρλια στο Βοτανικό.


Κάθεσαι στο σαλόνι σου και χαλαρώνεις...
- Γυναίκα.... Μας τελείωσε το ψωμί.
- Ε μα πως κάνεις έτσι. Φάε παντεσπάνι!


Η παρακάτω ιδέα είναι ότι πιο ευφάνταστο έχω δει. Εάν δεν έχεις φωτογραφίες από το σπίτι αλλά παρόλα αυτά έχεις ακούσει ότι τα διαμερίσματα με φωτογραφίες έχουν περισσότερη ζήτηση τότε τι κάνεις? Μία είναι η λύση. Google earth και ξενοιάζεις.... Μα είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για ένα πολύ ωραίο σπίτι. Αμφιβάλλει κανείς?


Συνεχίζεις την αναζήτηση της ιδανικής κατοικίας και διάβαζεις διαμέρισμα 80τ.μ στον 3ο, 2υ/δ κτλ και σε τιμή που σε ικανοποιεί. Μπαίνεις γρήγορα-γρήγορα να δεις εικόνες και βλέπεις την παρακάτω εικόνα τραβηγμένη από τρεις διαφορετικές γωνίες .Και μένεις να αναρωτιέσαι. Μήπως αυτό είναι το οικόπεδο που πρόκειται να χτιστεί η πολυκατοικία? Και αν ναι γιατί τη βγάλανε κιόλας σε αγγελία? Μήπως αυτή είναι η θέα από το μπαλκόνι? Και εάν ναι τι το ωραίο έχει? Μήπως φαίνεται κάπου η Ακρόπολη στο βάθος και δεν τη βλέπω εγώ γιατί είναι μπροστά το κοτέτσι του γείτονα? Και στην τελική που είναι το σπίτι?



Smile, you're on candid camera...Ο συγκεκριμένος δαιμόνιος ιδιοκτήτης δε μπορούσε να περιμένει να καταπιεί η κυρία. Ούτε να ανάψει το τσιγάρο ο κύριος. Φωτογραφία θέλω , τώρα την εθέλω.Του ήταν μάλλον πολύ δύσκολο να τους πει να κάνουν λίγο στην άκρη για να βγάλει μαι φωτογραφία της προκοπής. Η έστω να περιμένει να φύγουνε. Πάντως σε αυτή τη φωτογραφία εμένα αυτό που με τρομάζει είναι το φονικό εκκλησάκι στη γωνία. Πραγματικά κάποιος άγιος πρέπει να φυλάει αυτούς που περνάνε από κάτω.


Η παρακάτω φωτογραφία δεν είναι αστεία αλλά είναι η φωτογραφία που με εκνεύρισε. Το σπίτι αυτό είναι εξωφρενικά ακριβό και δεν έχει καν ντουλάπια στην κουζίνα... Αλλά τι να τα κάνεις? Πιο βολικό έτσι...Να ναι καλά το ΙΚΕΑ μας έσωσε ξανά...Ζήτω τα μπαμπού στόρια!


Υπήρχε άλλο ένα σπίτι που ήταν όλα τα λεφτά λουλούδια. Με τις ταπετσαρίες του, με τα πορτοκαλί του τα ριχτάρια, με τα λαχανί του έπιπλα... Προκαλούσε προσωρινή τύφλωση και ελαφρύ επεισόδιο επιληψίας σε όποιον το πρωτοαντίκρυζε αλλά δυστυχώς δε το βρίσκω τώρα...

Οι φωτογραφίες είναι όλες από τo site της Χρυσής Ευκαιρίας.

45 σχόλια:

  1. Χαχαχα!!! Τι λες τώρα!!! Υπάρχουν αυτά τα μαργαριτάρια σε αγγελίες;;;

    Θέλει λίγο προσοχή μη σου τραβήξει καμία μήνυση κανένας θιγμένος ιδιοκτήτης που του προσέβαλες την κατοικία του που διαθέτει προς πώληση, με το πρόσχημα ότι διώχνεις τους δυνητικούς αγοραστές. Χαχαχα :)

    Πάντως τα ΙΚΕΑ στόρια στα ντουλάπια της κουζίνας είναι όλα τα λεφτά! Πώς δεν το σκέφτηκα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα εγώ διαφήμιση τους κάνω.. Κανονικά έπρεπε να πληρώνομαι..χαχα

      Διαγραφή
    2. ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΡΩ ΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ....

      ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΦΤΗΚΑ????

      Διαγραφή
  2. χα χα χα,,, σοβαρά τώρα αυτά αυπάρχουν ή μας κάνεις πλάκα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που δεν έκανα σοβαρή έρευνα αγοράς πριν μετακομίσω, γιατί αν έπεφτα σε τέτοια δεν θα έπαιρνα ποτέ την απόφαση. Μπουαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να μου πεις τη μέθοδο της μη σοβαρής έρευνας αγοράς μήπως και λειτουργήσει καλύτερα και σε μένα.

      Διαγραφή
  4. Χαχαχα ας τολμήσει κάποιος ιδιοκτήτης να παραπονεθεί και είμαι σίγουρη ότι θα τον τακτοποιήσει καταλλήλως η Χριστίνα! Χριστίνα όπως ακριβώς το λες, για γέλια είναι η κατάσταση έτσι όπως την παρουσιάζεις! Καλό απόγευμα και καλή συνέχεια με το ψάξιμο :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να παραπονεθεί η κυρία με το τοστάκι που την έκανα διάσημη??

      Τσιγάρα δεν καπνίζω οπότε φέρτε μου σοκολάτες στη φυλακή..

      Διαγραφή
  5. αχαχχαχααχχα τέλειο θέμα!! με έκανες να γελάσω πραγματικά με την ψυχή μου και να χτυπιέμαι διότι θυμάμαι τα δικά μου όταν έψαχνα εγω κάποτε σπίτια (και ακόμα ρίχνω καμια ματιά που και πού, έτσι για να ονειρευομαι)!! Το τί υπάρχει εκεί έξω οκ να το καταλάβω. Αυτό που σε κάνει να απορείς στην ουσία είναι η τιμή σε συνδυασμό με αυτό το κάτι. Να δω πότε θα βάλουν μυαλο!

    Το κρεβάτι Λουδοβίκος, το ερωτεύτηκα. Με φαντάζομαι ήδη με το κορσέ και την περούκα τρία πατώματα να κάνω τρέλες! Γατί μου σου ρχομαι!!
    Η θέα κοτέτσι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε χαλάει? Γίναμε όλοι πρωτευουσιάνοι ξαφνικα!! Δεν φτάνει που σου φέρνει την εξοχή στην πόρτα κάνεις και παράπονα!! αχαχααχχαα
    Η κυρία τοστάκι μάλλον πάει μαζί με το σπίτι..δεν εξηγείται αλλιώς. Ο κύριος με το τσιγάρο ειναι απλά ο νταβάς της που κανονίζει να γίνει σωστή η λήψη, να εκτεθούν ολα τα κάλη της!
    Το ντουλάπι στόρι όλα τα λεφτα..σαν να ακουω τον ηχο..χρρρρρρρρρ ανοιγω παίρνω κονσερβουλα χχχχρρρρρρ κλεινω υπόλοιπες κονσερβούλες!!! Χάρμα σου λέω!!

    Σεντόνι έγραψα!! αχαχαααχα σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτός ο συνδυασμός τιμής-ποιότητας είναι ανέφικτος..Ακόμα και τώρα οι άνθρωποι είναι στον πλανήτη happy..

      xaxaxa Να σε δει το γατί σου με τη περούκα 3 μέτρα και να του σηκωθεί.... η τρίχα κάγκελο (τι νόμιζες ότι θα πω; τσ τσ)

      Με τη θέα κοτέτσι δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αρκεί να τρώω και κανα φρέσκο αυγουλάκι που και που.

      Διαγραφή
    2. Αχ μωρε το καλούλι μου! Και με μαλλί τούρτα πάλι θα μου τριβόταν!! φτού φτού μην τον ματιάσω!! :P (ξέρω οτι θα μπει να δει την απάντησή σου στην δικιά του ανάρτηση και τον καλοπιάνω..χιχιχι)

      Διαγραφή
  6. Εγώ θα μετακόμιζα στο οικόπεδο, καθαρός αέρας και με μια σκηνούλα θα περνούσα ζάχαρη, ούτε ΔΕΗ, ούτε ΟΤΕ, ούτε τίποτις!!!

    έκτακτες οι φωτό! Και το λέει ένας διαφημιστής αυτό, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρε φοβάμει εκεί στο οικόπεδο μη μπλεχτώ με τα πίτουρα και με φαν οι κότες.

      Κύριε διαφημιστά δε μας τα λες καλά....

      Διαγραφή
  7. Αγγελια σε εφημεριδα οταν κοιταζα σπιτια,"θεα το καστρο"ελεγε,αααα ΄λεω μια χαρα και απο ενοικιο και τετοια θεα,παω βλεπω και απλα αναρωτιεμαι απο που βλεπει το καστρο,που ειναι η θεα?Μου λεει λοιπον απο δω δεν το βλεπεις αλλα αν ανεβεις στην ταρατσα θα το δεις,και εγω λεω αν με ξαναδεις σφυρα μου!Δεν εφταιγε η θεα αλλα η κοροιδια για ολα τα υπολοιπα που ελεγε αλλα δεν υπηρχαν στην τρυπα που παρουσιαζε παλατι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντίστοιχα εχω δει σπίτια με θέα τη θάλασσα. Βέβαια έπρεπε να κρεμαστείς ο μισός έξω από το μπαλκόνι και εαν ο καιρός ήταν καλός έβλεπες κάτι μπλε να αχνοφαίνεται στο βάθος!

      για να μην συζητήσουμε αυτή την έρμη τη θεα στην Ακρόπολη...

      Διαγραφή
  8. Η πραγματικότητα ξεπερνάει τελικά και την (πιο αρρωστημένη) φαντασία..χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δεν είναι μόνο αυτά που βλέπεις είναι και αυτά που ακούς. Χθες ένας εσίτης μου είπε ότι η κυρία που έχει το σπίτι δεν έχει ανάγκη τα λεφτά και για αυτό δε ρίχνει την τιμή.

      Ε αφού καλή μου δεν τα έχεις ανάγκη. Κάνε μου εμένα ένα σκόντο που τα έχω...

      Διαγραφή
  9. Στο προτελευταίο σπίτι παίρνεις δώρο και την ξανθιά για τις δουλειές και το μαγείρεμα? Αν όχι συμβιβάζομαι με τις Βερσαλίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε καταλαβαίνω απόλυτα!!
    Εχω κι εγώ την εμπειρία να ψάχνεις καινούριο σπίτι.
    Σε πολλά πήγαινα....
    Tragic!
    Φεύγοντας από κάποια σπίτια χρειαζόμουν ψυχοθεραπευτή για να καλμάρω!
    Καλό κουράγιο και το κυριότερο καλή ΤΥΧΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν λοιπόν δεν έχει καμιά καλή αστεία ταινία στην τηλεόραση και θέλω να γελάσω θα μπαίνω στις αγγελίες για σπίτια...χα,χα,χα άπαιχτα όλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το πρώτο σπίτι είναι όλα τα λεφτά.
    Έχει ξεπεράσει την φαντασία μου κατά πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαλεχτά κομμάτια.. ενα και ένα.. Η επιρροή από τον Σουλειμάν είναι προφανής.

      Διαγραφή
    2. Τουλάχιστον από Σουλειμάν!!!
      Όλο το σαράι έχουν κουβαλήσει!!!
      μινιμαλισμόςςςςςςςς!!!!!!!!

      Διαγραφή
  13. Μιας και τώρα σε βρήκα, και να περιμένω δεν είναι σωστό(!), μήπως να αποφασίσεις γρήγορα-γρήγορα μπας κι έρθω σύντομα να με κεράσεις ένα γλυκό; Η όρεξη πάντως δε μου κόβεται, θες Βερσαλίες, θες οικόπεδο, εγώ θα το φάω ότι μου δώσεις ;-)

    Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου Fri μου... Φαε και τίποτα άλλο στο μεταξύ γιατί είμαι κομματάκι αναποφάσιστη και δε με βλέπω να αποφασίζω σύντομα την μετακόμιση...

      Καλώς βρεθήκαμε λοιπόν!

      Διαγραφή
    2. Ε καλά, θα τσιμπήσω το κάτιτις μου εντωμεταξύ ;-)

      Διαγραφή
  14. αχαχαχα!!! Απίστευτα και όμως αληθινά!!! Μα τι γούστο Θέε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Donkey μου είναι ακριβώς τα αντίθετα από τα σπίτια που μας δείχνεις εσύ....

      Διαγραφή
  15. Το θέμα είναι για γέλια και για κλάματα Χριστινάκι! Δεν πάει καλά ο κόσμος! Το πρώτο σπίτι ήταν κάποιου Σουλτάνου που μένει στο Βοτανικο μήπως και το δεύτερο ασχολίαστο με την φωτογραφία του μπαλκονιού με την αξεπέραστη αισθητική! Με τέτοιο γούστο δεν απορώ για τα παντζούρια-ντουλάπια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι να πεις.. Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα!

      Αλλά χαζεύεις σε ξένα site κάτι σπίτια απίστευτα και μετά μπαίνεις και βλέπεις τα δικά μας και σε πιάνει απογοήτευση.

      Διαγραφή
  16. Μα καλά υπάρχουννννν?? ("δεν υπάρχουν").Το απόλαυσα το ποστ σου και βλέπω και όλοι οι υπόλοιποι! Κατάφερες με ένα ουδέτερο θέμα (εύρεση σπιτιού, οκ) να μας κάνεις να χαμογελάσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποιος κόπανος έβαλε το σπίτι μου στο Google earth;
    Γιατί μην μου πείτε ότι αυτό δεν είναι το σπίτι μου;
    Αφού βλέπω την μπουγάδα μου με τους περήφανους πορδοκόφτες μου να ανεμίζουν στο ρετιρέ!
    χα,χα,χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ τι καλά.... Θα γίνουμε γειτόνισσες και θα τσακωνόμαστε για το ποιανής η μπουγάδα είναι ξεξασπρότερη!!!

      Διαγραφή
  18. Ξέρεις ότι περνάω ώρες βλέποντας σπίτια, χωρίς μάλιστα να έχω σκοπό να νοικιάσω ή να αγοράσω; Είναι το thing μου, που λένε. Οτιδήποτε για σπίτια με κεντρίζει (εννοώ αρχιτεκτονική και διακόσμηση, όχι καλώδια και σωληνώσεις, χαχαχαχ).
    Γέλασα στη φωτογραφία με τα ... ανυποψίαστα μοντέλα!!
    Καλό ψάξιμο σου εύχομαι και να βρεις πολύυ γρήγορα αυτό που ονειρεύεσαι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμένα μου αρέσει. Εαν κάποιος κάνει το λάθος και μου πει ότι ψάχνει για σπίτι αρχίζω και τον βομβαρδίζω με mails από links από αγγελίες...

      Αυτό που ονειρεύομαι δυστυχώς το έχω πάρει απόφαση ότι δε θα το βρώ... Ή και να το βρω δε θα μπορώ να το πληρώσω.

      Διαγραφή
  19. Πέρασα απλώς για μια καλημέρα,βιάζομαι,μου τελειωσε το ψωμί και πάω για το παντεσπάνι μου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη ξεχάσετε να πιείτε Evian... Κατεβαίνει πιο ευκολα το παντεσπάνι!

      Διαγραφή
  20. Dear e diary,
    Σήμερα διάβασα αυτό το άρθρο και είμαι απόλυτα συγκλονισμένη με αυτά που αντίκρισαν τα τσακίρικα μάτια μου χωρίς προειδοποίηση, ωστόσο γέλασα και χαμογέλασα, γιατί μόλις ανοίχτηκαν μπροστά μου νέοι ορίζοντες στον τρόπο διασκέδασης χιχιχιχ.
    Φιλί γλυκό,
    Drama Queen

    (καλή συνέχεια στην αναζήτηση και καλό κουράγιο σου εύχομαι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα με την κρίση έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη για φθηνές λύσεις κατ' οίκον διασκέδασης.

      Διαγραφή