Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Όποιος δεν έχει μυαλό τι έχει??? Υπομονή!

Σήμερα ξύπνησα νυσταγμένη. Για την ακρίβεια δε μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου. Υπνοβάτησα μέχρι τον ηλεκτρικό, κοιμήθηκα μέχρι την Ομόνοια και συνέχισα να υπνοβατώ για να πάρω και το Μετρό μέχρι που άκουσα μια φωνή-ξυπνητήρι "τα εισιτήρια σας παρακαλώ". Πάτησα snooze στη φωνή-ξυπνητήρι και άρχισα να ψάχνω βαριεστημένα στη τσάντα μου την κάρτα απεριορίστων διαδρομών.  Έψαχνα, έψαχνα, τίποτα. Έχω αρχίσει να ξυπνάω. Αρχίζω και βγάζω από τη τσάντα τη μικρότερη τσαντούλα με το φαγητό μου, ένα μικρό νεσεσέρ με καλλυντικά, το κινητό μου μαζί με τα handsfree τα οποία τα έχω περάσει γύρω από το λαιμό μου και έχουν αρχίσει να μου κόβουν την ανάσα, το πορτοφόλι μου, τις βιταμίνες μου, κάτι φωτοτυπίες που ανάθεμα και αν ξέρω τι είναι, αλλά τη μαγική θηκούλα με την κάρτα απεριορίστων δεν τη βρίσκω πουθενά. Κοιτάζω την ελέγκτρια και με κοιτάζει και αυτή αμείλικτη. "Την ξέχασα" της λέω."Ωραία θα κόψουμε ένα πρόστιμο και θα πας στα κεντρικά να δώσεις την κάρτα σου. Δώσε μου την ταυτότητα σου" μου λέει αυτή. "Η ταυτότητα μου είναι μαζί με την κάρτα μου σε μια θηκούλα που εσείς μας δίνετε οπότε είναι και αυτή σπίτι. Να έχω μια πιστωτική που λέει το όνομα μου ή τη κάρτα εργασίας μου που έχει και φωτογραφία? Ή τη κάρτα από το γυμναστήριο?" Έχω αρχίσει να αραδιάζω κάρτες αλλά καμία δεν κάνει." Ταυτότητα ή δίπλωμα" μου λέει η ξινή ελέγκτρια με ένα βλέμμα απαθέστατο. Πραγματικά εάν τη ρώταγα εκείνη την ώρα τι γεύση παγωτού προτιμά "ταυτότητα ή δίπλωμα" θα μου απαντούσε.

Εκείνη την ώρα βλέπω έναν ελεγκτή ο οποίος μας παρακολουθεί και αποφασίζω να απευθυνθώ σε αυτόν μπας και δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στο δράμα μου ως άντρας προς γυναίκα. Αρχίζω τα νιαουρίσματα, αυτός δείχνει να συμπονεί και στο τέλος μου προτείνει να πληρώσω 42€!!! Παθαίνω ένα ψιλοεγκεφαλικό και μάλλον σε αυτό οφείλεται και η ατάκα που ξεστόμισα αμέσως μετά "Περνάω από εδώ κάθε μέρα. Δε με θυμάσαι?" Δε με θυμάσαι, ρε φίλε στον ελεγκτή??? Που παίζει να βλέπει να περνάνε από μπροστά του καθημερινά 10.000 άτομα. Εκείνη την ώρα φτάνουν δυο τρένα ταυτόχρονα και ξεχύνονται στις αποβάθρες μιλιούνια κόσμου. " Ε, όχι δε σε θυμάμαι, βλέπω πολύ κόσμο κάθε μέρα" τραυλίζει αυτός και έγω μόλις έχω συνειδητοποιήσει την κοτσάνα μου και θέλω να χώσω και το κεφάλι μου μέσα στην τσάντα μου να κάνει παρέα με όλα τα υπόλοιπα άχρηστα που κουβαλάω μαζί μου.

Τελικά πήγαμε στην Αστυνομία (στο ισόγειο του Μετρό) και μου κάνανε εξακρίβωση στοιχείων τηλεφωνικώς. Τα στοιχεία που εγώ τους είπα. Εάν δηλαδή έδινα τα στοιχεία μιας φίλης μου (ονομ/μο, πατρώνυμο, ημ. γέννησης) μια χαρά θα το είχε φάει εκείνη  το πρόστιμο. Άρα που καταλήγουμε? Ότι καλύτερα να κάνανε την ταυτοποίηση με την κάρτα του γυμναστηρίου που έχει και φωτογραφία. Έτοιμη ήμουν εκείνη την ώρα να πω στην αστυνομία "και που ξέρετε ότι σας δίνω τα αληθινά μου στοιχεία;" αλλά ευτυχώς βούτηξα τη γλώσσα στο μυαλό μου (σπάνιο για μένα) και έσκασα. Έτσι μπορώ τώρα και σας γράφω γιατί αλλιώς ακόμα για εξακρίβωση εξυπνάκηδων θα ήμουνα.

55 σχόλια:

  1. Πω! Πώς την πάτησες έτσι!?
    Μια φορά είχα ξεχάσει κι εγώ την κάρτα και ΕΥΤΥΧΩΣ ο ελεγκτής με πήρε παράμερα και δε μου έκοψε πρόστιμο, παρά μόνο ένα χαρτί που έλεγε πως είχα εισιτήριο, αλλά είχα ξεχάσει το πάσο μου και να πάω στο Γκάζι να το δείξω, απλά, χωρίς να πληρώσω τίποτα.
    Να έχει καλό ο άνθρωπος!
    Είναι να μη σου τύχει, οι περισσότεροι δε δείχνουν ούτε κατανόηση ούτε τίποτα. Και 1000 ευρώ να έπρεπε να πληρώσεις, καμία συμπόνοια.

    Σε φιλώ! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε βασικά και εμένα ένα τέτοιο χαρτί μου έκοψε ότι έχω κάρτα και ότι πρέπει να την προσκομίσω στα κεντρικά...

      Ταλαιπωρία από το πουθενά. Αργησα και το πρωί στη δουλειά. Το μοναδικό πρωί που θα πήγαινα νωρίς! Δεν το θέλει ούτε ο θεός να πάω στην ώρα μου.

      Διαγραφή
  2. όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια! όχι υπομονή!
    από βραδύς τη φτιάχνουμε τη τσαντούλα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα μου χρειάστηκε η υπομονή. Αυριο που θα πάω στο Κεραμεικό θα μου χρειαστούν τα πόδια...

      Το ίδιο μου έλεγε και η μανούλα μου!Αλλά εγώ δεν ακούω την μανούλα μου...

      Διαγραφή
  3. Ντιριντάχτα-ντίριντίριντα! χαχαχαχα

    Καλά, περιμένεις ν' ακούσεις καλό λόγο από την Νάσια χαχαχα Αλλά ούτε κι από μένα!!!

    Σε πήρε κι εσένα παράμερα?...που ακριβώς?...χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι παράμερα καλέ? Κεντρικότατα τσουρομαδηθήκαμε! Ολα στο φως...

      Διαγραφή
    2. δεν της ''την είπα''! εννοούσα πως ταλαιπωρήθηκε....άλλωστε σε όλους μας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο !
      δεν τα βάζω με κανέναν ,μόνο με τον Κώστα ,εσένα και το Ρας!

      Διαγραφή
    3. είσαι στα 2/3 χαμένη τότε! ;)

      Διαγραφή
  4. Αχ σε καταλαβαίνω...ειδικά αν έχω αλλάξει τσάντα!! Εμένα με σταμάτησε ένας μια φορά πριν μπω στο μετρο και άρχισα να ψάχνω στην τσάντα με τα 3 εκατομμύρια πράγματα που είχε μέσα αλλα βαρέθηκε να περιμένει..και μου λέει : καλά καλά άντε φύγε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κρίμα που εγώ έπεσα σε άτομο με γαιδουρινή υπομονή... Περίμενε να τα βγάλω όλα και μετά να τα ξαναβάλω...

      Αυτό με τις τσάντες είναι πονεμένη ιστορία!!

      Διαγραφή
  5. Νομίζω ότι θα έμπαινα στον πειρασμό να πω στην αστυνομία "και που ξέρετε ότι σας δίνω τα αληθινά μου στοιχεία;" κι ας ήμουν μέχρι τώρα εκεί! Θα άξιζε τον κόπο να δει κανείς την απορία και το ξάφνιασμα στα μουτράκια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήξερα την απάντηση στην ερώτηση μου: "Θες να πάμε στα γραφεία μας να κάνουμε εξακρίβωση?"

      Και αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία δε θα απαντούσα θετικά...

      Διαγραφή
  6. Α! Εγώ δεν καταλαβαίνω αυτό που πέρασες. Ποτέ δεν μου έχει συμβεί. Ποτέ δεν ξεχνάω κάτι, κοιτάζω τρεις φορές την τσάντα μου πριν φύγω απ' το σπίτι, σκεπτόμενη πως αν ξεχάσω κάτι και χρειαστεί να ψάξω την τσάντα μου, θα ξεφτιλιστούμε απ' το τι περιέχει!! χαχαχχαα
    Καλή υπομονή Χριστινάκι. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποπο..δύσκολη η μέρα σου!

    Καλή συνέχεια με λιγότερα ευτράπελα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποπο..δύσκολη η μέρα σου!

    Καλή συνέχεια με λιγότερα ευτράπελα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η υπόλοιπη μέρα κυλησε ομαλά...


      χοχοχο Το κάνω επίτησες για να ανεβάζω τον αριθμό των σχολιων...

      φιλιά

      Διαγραφή
    2. Ωχ..
      Χαχαχα κατά λάθος δημοσιεύτηκε δύο φορές..
      Τι ηλίθια που είμαι..
      Θα σχολιάζω πολλές φορές από 'δω και πέρα για περισσότερα σχόλια..:Ρ

      Καλό απόγευμα:)

      Διαγραφή
    3. Ετσι... Να ανεβάζω ακροαματικότητα!!

      Διαγραφή
  9. Ήσουν άτυχη,δεν είναι θέμα μυαλού. Εγώ έχω πάθει ψύχωση με την κάρτα,γιατί κάνουν συνέχεια ελέγχους και δε χαρίζουν,όπως παλιότερα! Η μαμά μου την πάτησε μια φορά σαν εσένα,αλλά την λυπήθηκε ο κυριούλης...

    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοίτα να την έχεις μέσα στο πορτοφόλι σου, έτσι να διασφαλίζει κάπως ότι την πήρες.
    Εκτός αν ξεχάσεις και το πορτοφόλι :-pp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό! Αλλά βολευει στο να τη δείχνεις στην άλλη τη θηκούλα.. Ασε που έχω άλλα χίλια μάτζαλα εκεί μέσα!

      Διαγραφή
  11. Μέρφυ. Ό,τι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό δεν ήταν μέρα , η οδύσσεια μιάς περιφρονημένης ήταν , χαχαχαχα.
    Άλλο κακό να μη σε βρει Χριστινάκι μου :)
    Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χαχαχα καθε φορα που μου ζητανε να δουν το εισητηριο το ιδιο παθαινω! και ενω καρτα,νιωθω παντα ΤΟΣΟ ενοχη!! ωραιοτατη ταλαιπορια τραξηξες! :P αν νιωθεις καλυτερα εχω φαει και γω προστιμο, και με κατεβασε και απο το λεωφορειο- ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ. το ταξι που πηρα μετα κλαιν μαιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ το ΄χω αυτό. Και ας έχω κάρτα, τα χάνω. Βασικά εμένα μια φορά που με είχαν πιάσει χωρίς εισιτήριο σε λεωφορείο (δε ξέρω πως έγινε αυτό, εγώ είμαι καλό και τίμιο κορίτσι) μετά αφού του έσκασα το πρόστιμο μου έδωσε ένα ροζ χαρτάκι και μου είπε ότι για την υπόλοιπη μέρα μπορώ να μην πληρώνω εισιτήριο εάν έχω αυτό το χαρτάκι. Τραγική ειρωνία...

      Οπότε εσένα τσάμπα σε κατέβασε....

      Διαγραφή
  14. Ρε Χριστινάκι πότε θα πιούμε καφέ εμείς οι δυο; Μιλάμε δεν χορταίνω να σε διαβάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πιούμε... Γιατί όχι??? Θα έχω μαζί και την κάρτα μου οπότε δε θα σε τρέχω στις αστυνομίες, το υπόσχομαι!

      Διαγραφή
  15. Το λοιπόν. Αν σου πω πως μεγαλύτερη εντύπωση μου έκαναν τα... περιεχόμενα της τσάντας σου, θα το πιστέψεις? Εσείς οι γυναίκες, να πρέπει να κουβαλάτε τόσα πράγματα κάθε φορά! Συγκρίνω με τον εαυτό μου. Εισιτήριο και δυο ψιλά στην τσέπη, ένα mp3 για να ακούω μουσικές (πάλι στην τσέπη), και ΤΕΛΟΣ. Ακόμα και το κινητό δεν το παίρνω πάντα μαζί μου.

    Δεύτερη εντύπωση: μα να πας στον άντρα, μπας και σου κάνει τη χάρη? :PP

    Τελικό σχόλιο: shit happens! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο πρώτο σχόλιο θα σου πω :Γυναίκες
      Στο δεύτερο: Γυναίκες
      Και στο τρίτο: Γυναίκες happens!

      Διαγραφή
  16. Χαχαχαχα! Δίκιο έχεις! Εγώ μία φορά ήθελα να κάνω κάτι τηλεφωνικώς (δε θυμάμαι ακριβώς τι) για το κινητό μου, το οποίο ήταν στο όνομα του μπαμπά μου (καθώς ως φοιτήτρια που ήμουν δεν είχα φορολογική δήλωση => δεν μπορούσα να έχω κινητό με συμβόλαιο στο όνομά μου).

    Οπότε μου λέει η τηλεφωνήτρια: "Να μας καλέσει ο πατέρας σας. Δεν μπορείτε να το κάνετε εσείς. Δεν είναι στο όνομά σας το συμβόλαιο".

    Οπότε βάζω τον τότε boyfriend να κάνει λίγο πιο χοντρή την φωνή του και να πει ότι είναι ο μπαμπάς μου. Ζήτησαν ημερομηνία γέννησης και αριθμό ταυτότητας (τα ήξερα και τα 2) οπότε έκανα τη δουλειά μου. Ούτε γάτα ούτε ζημιά!
    Μα είναι στόκοι ο κόσμος. For sure!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά σε βρίσκω...

      Εγώ έχω ακόμα το κινητό στο όνομα του μπαμπά μου... Του στέλνω και τον λογαριασμό αλλά τα τελευταία χρόνια μου τον στέλνει πίσω. Κάτι ότι μεγάλωσα λέει και ότι πρέπει να αναλάβω τις ευθύνες μου... Δε καταλαβαίνω...

      Διαγραφή
  17. Ο φόβος μου από μικρή να χάσω το εισιτήριο μου την ώρα που έχει μπει ελεγκτής μέσα και να με τραβολογάει σαν τον Κάρλος τον τρομοκράτη... Εδώ στο νησί τουλάχιστον είναι πιο ήπιοι από ο,τι στην Αθήνα. Ανοίγουν την πόρτα και σου δίνουν μία κλωτσιά, χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. χαχαχαχαχ και ελεγκτης ΚΑΙ ξεχασες την ταυτοτητα?
    ενδιαφερουσα μερα εχω να πω.
    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κουλό είναι ότι τις μέρες που έχω την κάρτα μαζί δε με σταματάνε. Τη μέρα που τη ξέχασα βρήκανε!

      Διαγραφή
  19. Α! Την έχω πατήσει και εγώ! Αποφάσισα λοιπόν να βάλω την κάρτα στο πορτοφόλι! Αυτού του είδους οι ατυχίες δεν σταματούν με την μια.... Αμέσως μετά μου έκλεψαν το πορτοφόλι με ότι περιείχε... Μου στοίχισε μια ταλαιπωρία (και χρήμα) αφάνταστη να βγάλω ξανά ταυτότητα, άδεια οδήγησης, κάρτες πάσης φύσεως...Όμως οι ατυχίες δεν σταματούν με τις δυο, συνήθως τριτώνουν! Μετά χτύπησαν λογαριασμοί, γιατί είχα ξεχάσει τις αυτόματες πληρωμές που είχα στην κάρτα κλπ. Πάντως είχε και τα καλά του! Γνώρισα ένα σωρό κόσμο στην αγχωτική προσπάθεια να αποκαταστήσω την χαμένη μου ύπαρξη...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι ένα πολύ χειρότερο σενάριο... Ουτε να το φανταστώ δε θέλω...

      Διαγραφή
  20. Μα ντροπή του ελεγκτή να μην σε θυμάτε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σωστή σκέψη, στον άντρα πάς κάθε φορά. Οι γυναίκες για κάποιο λόγο είναι πάντοτε πιο κακισμένες >.<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εσύ τι τράβηξες..εμάς μια χαρά μας τα διηγήθηκες...έχεις τον τρόπο σου εσύ...Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι τράβηξα και τι τραβάω να λες... Σημερα πρέπει να πάω μέσα στη ζέστη να δείξω την κάρτα!

      Διαγραφή
  23. Λιγο ελειψα απο εδω και χανεις καρτες και τρεχεις αστυνομιες! Τς τς τς
    Καλα μιλαμε για στοκους. Κολλημενα μυαλα δηλαδη. Καλα εκανες κ δεν μιλησες φυσικα αλλα ρε φιλε μου χρειαζεται να παμε κ λιγο μπροστα! Να γινουμε σαν CSI που ακουμπας απλα το δαχτυλο σου σε ενα ταμπλετ κ βγαινει μεχρι κ ποτε πηγες τουαλετα τελευταια φορα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ουπς! Ατυχία.. Αλλά κι εσύ βρε παιδί μου "δεν με θυμάσαι;" στον ελεγκτή;; Και για τις γυναίκες έχεις δίκιο, είναι πιο σκληρές από τους άντρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή