Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Να μείνεις μαζί του ή να μη μείνεις? Ιδού η απορία!

Μετά από μια μακροχρόνια σχέση το επόμενο λογικό βήμα είναι να συζήσεις με τον άλλον. Αυτό βέβαια δεν είναι για όλους το επόμενο λογικό βήμα. Πρόσφατα ένα φιλικό μου ζευγάρι χώρισε γιατί ενώ αυτή ήθελε να μείνουν μαζί αυτός το καθυστερούσε. Όλοι μας αγχωνόμαστε  όταν είναι να μείνουμε μαζί με τον άλλον (όχι εγώ παραδόξως) αλλά στην τελική η ζωή προχωράει και εαν δεν προχωράς και εσύ μαζί της τότε μένεις στάσιμος. Και η στασιμότητα ποτέ δεν ήταν αρετή. Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να μην μείνεις με κάποιον και άλλοι τόσοι για να μείνεις.

Γιατί να μη μείνεις με εκείνον?

- Για να μη μαζεύεις τις κάλτσες του από το πάτωμα. Σόβαρά τώρα τι  είδους κόλλημα είναι αυτό? Πόσο δύσκολο είναι? Βγάζουμε καλτσούλες, ανοίγουμε το καλάθι απλύτων και τις πετάμε μέσα. Τέλος. Μπράβο τα καλά παιδιά. Πάμε αλλή μία για να δούμε εάν το μάθατε.

- Για να μην παρασύρεσαι και σαβουριάζεις τα βράδια. Είναι πολύ δύσκολο να αρνηθείς να φας όταν ο άλλος προσπαθεί να σε παρασύρει. "Θα φας τίποτα? Εγώ λέω να παραγγείλω". Αποδεδειγμένο, τους πρώτους 6 μήνες σχέσης τα ζευγάρια παίρνουν βάρος. Εγώ είχα πάρει 3 κιλά σε 3 μήνες. Ευτυχώς δεν έγινα όπως αυτοί:


- Για να μην αναγκάζεσαι να βλέπεις αγώνες ποδοσφαίρου. Ή ακόμα χειρότερα για να μη βλέπεις αγώνες ποδοσφαίρου μαζί με τους φίλους του.

- Γιατί λυπάμαι που το λέω αλλά τέρμα τα ρομαντικά ραντεβουδάκια. Όσο και να λένε οι συμβουλοι σχέσεων ότι πρέπει να δίνετε ραντεβού έξω κτλ είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Κακά τα ψέματα. Χάνεται κάτι από τη μαγεία.

Γιατί να μη μείνεις με εκείνη?

- Γιατί δε θα ξανακάνεις ποτέ μπάνιο με ζεστό νερό. Όση ώρα και αν ανάψεις το θερμοσίφωνο , το τονίζω ΟΣΗ ώρα, δε θα είναι ποτέ αρκετό για εκείνη... Τρεις συγκάτοικοι μου μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

- Γιατί την ώρα που θα βλέπεις ποδόσφαιρο με τα φιλαράκια σου θα σου μυρίσει κάτι άσχημο. Ασετόν!! Τολμάει να βάφει τα νύχια της... Και χρησιμοποιεί και αυτό το τραγικό υγρό που ονομάζεται ασετόν. Το έχετε όλοι το κόλλημα να μη μπορείτε να αντέξετε τη μυρωδιά του ή εμένα μου έτυχαν όλοι οι κουλοί?

- Γιατί όταν τσακωθείτε δε θα έχεις που να πας και κατά πάσα πιθανότητα εσύ θα είσαι αυτός που θα κοιμηθεί στον καναπέ. 

- Γιατί τα Fitness με σοκολάτα πλέον δε θα έχουν σοκολατένιες νιφάδες. Θα τις έχει φάει εκείνη. Σας παρακαλώ πείτε μου ότι το κάνετε και εσείς για να μην αισθάνομαι μόνο εγώ γουρούνα? Τρώτε όλες τις σοκολατένιες νιφάδες από το κουτί των δημητριακών και στο τέλος σας μένουν μόνο τα κανονικά για να βάλετε στο γάλα? Γιατί τα δικά μου καταραμένα Fitness  με σοκολάτα δεν περιέχουν την ίδια ποσότητα σοκολατένιων νιφάδων όπως αυτά στη παρακάτω φωτογραφία?



Ο καημένος ο Θ χθες άνοιξε καινούριο κουτί και του έκανε εντύπωση πόσα σοκολατένια κομμάτια βρήκε μέσα. Συνήθως βρίσκει ένα ή δυο και αυτά επειδή δε τα είδα νωρίτερα εγώ.


Γιατί να μείνεις με εκείνη?

+ Για να κοιμάσαι σε καθαρά σεντόνια τα οποία δεν αλλάζεις εσύ. (Δεν ισχύει σε περιπτώσεις ατόμων που πριν έμεναν με τη μαμά τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις την έκατσες φιλενάδα).

+ Για να τρως που και που κανά φαγητό της προκοπής. 

+ Για να μένεις επιτέλους σε ένα σπίτι που έχει καναπέ με μαξιλάρια, κουρτίνες, τραπεζάκια, πίνακες και γενικά έπιπλα .

+ Για να βρίσκεις κάποιον όταν γυρνάς σπίτι για να βρίσεις τους συναδέλφους σου και το αφεντικό σου.

+ Για να μην πηγαίνει ο μισός μισθός σου στους τηλεφωνικούς λογαριασμούς.

+ Γιατί μπορείς να κάνεις σεξ όποτε και όπου θέλεις.




Γιατί να μείνεις με εκείνον?

+ Γιατί πλέον όταν θα ακούς περίεργους θορύβους τα βράδια και θα χέζεσαι πάνω σου θα μπορείς να ξυπνάς εκείνον για να τον στείλεις στην κουζίνα να δει από που προέρχεται ο ήχος.



+ Γιατί πλέον δε θα χρειάζεται να ξενιτεύεσαι και να κουβαλάς τη προίκα σου  για να μείνεις σπίτι του για ένα βράδυ.

+ Γιατί δε θα χρειάζεται πια να κάνεις όλες αυτές τις βαρετές δουλειές ( αλλαγή λάμπας, ξεβούλωμα νεροχύτη, πέταγμα σκουπιδιών κτλ). Καλά οκ σε μερικές περιπτώσεις θα χρειαστεί να συνεχίσεις να τα κάνεις εσύ. Μερικοί άντρες είναι τελείως ατσούμπαλοι (βλέπε Θ).

+ Θα μοιράζεσαι το ενοίκιο και θα έχεις έτοιμη τη δικαιολογία κάθε φορά που αργείς το ενοίκιο: 
"Αα συγνώμη νόμιζα πως το πλήρωσε ο Θ, και αυτός νόμιζε πως το πλήρωσα εγώ. Παρεξήγηση. Αύριο κιόλας θα σας το έχω βάλει".

+ Γιατί συνήθως έχουν αμέτρητα γκατζετάκια (playstation, ipad κτλ) τα οποία δε τα χρησιμοποιούν ποτέ και είναι ολόδικά σου!!!

+ Για να έχεις κάποιον να βρίζεις όταν το σπίτι είναι κώλος. Το ξέρεις και το ξέρω ότι δε φταίει μόνο αυτός.

+ Γιατί είναι ωραία να μένεις με κάποιον και ειδικά με αυτόν.











38 σχόλια:

  1. Κάτω τα χέρια από το playstation!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τα ζευγάρια τα μοιράζονται όλα... Εαν θες εγώ σου δίνω την ισιωτική των μαλλιών μου. Εμένα δε θα με πειράξει.

      Περίεργοι...

      Διαγραφή
  2. αχααααχαχαχααχ έγραψες!! Μόνο αυτό έχω να πω!

    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γκουχ, γκουχ... Εγώ γιατί ξέρω περισσότερες γυναίκες παρά άντρες που παρατάνε όπου θέλουν κάλτσες και παπούτσια?
    Εμένα μου αρέσει η μυρωδιά του ασετόν, το μόνο που μου την δίνει είναι ότι επιλέγει το γραφείο μου για να βάψει τα νύχια και δεν μπορώ να σερφάρω για κανά 10λεπτο
    Επίσης μπορείς να κάνεις ρομαντικό ραντεβού στο σπίτι με κεράκια κάθε φορά που θα κόβεται το ρεύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει συμβαίνει και αυτό. Αλλά μη ξεχνάς ότι το αρθρο γράφτηκε από γυναίκα και επιπλέον οι γυναικείες κάλτσες και τα παππουτσάκια τους είναι τόσο χαριστωμένα! Πραγματικό στολίδι μέσα στο σπίτι.Αντίθετα από τα βατραχοπέδιλα σας!

      Εάν δεν σου έχει ρίξει ασετόν πάνω στο γραφείο και να το ξεβάψει τοπικά, τότε τυχερός είσαι... Μη μιλάς καθόλου. Ρώτα και άλλους τι τραβάνε.

      Εάν μας κόψουνε το ρευμα ξαφνικά τότε δε θα μπορέσουμε να κάνουμε ρομαντικό δείπνο γιατί ο θ θα έχει τις μαυρες του και θα θρηνεί την καμένη μητρική του.

      Διαγραφή
    2. Μπορεις να το πεις και κληρονομικο χαρισμα αλλα προβλεπω καποιος να μενει νηστικος το μεσημερι!Μα συγγνωμη που αλλου να βαψω τα νυχια μου και να ειμαι ανετα?Προβληματικε!
      Παντως να δηλωσω οτι μενουμε απο τον Ιουλιο μαζι και μεχρι στιγμης ειναι ολα μαγικα ονειρεμενα και τετοια γλυκαναλατα..για οτι νεοτερο μεινετε συντονισμενοι θα βγαλω τα απλυτα μας στην φορα(οχι τα δικα μου του παρταλιου!

      Διαγραφή
    3. Για κάποιο περίεργο λόγο θεωρώ ότι η τιμωρία να μείνει νηστικός το μεσημέρι μου φαίνεται πολύ βαριά...Δε ξέρω εαν θα την αντέξει η ευαισθητη ψυχούλα του.

      Πάντα θα είναι μαγικά, ονειρεμένα και γλυκανάλατα. Πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς άλλωστε! Περιμένουμε με αγωνία τα άπλυτα του. Και πλυμμένα να είναι, ουδέν πρόβλημα.

      Διαγραφή
  4. Χαχαχαχα,θεικές οι παρατηρήσεις σου,γέλασα πολύ!Πάμε στο θέμα μας όμως...προσωπικά είμαι υπέρ του να συζούν τα ζευγάρια.Έτσι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν καλύτερα ο ένας τον άλλο,πως ξυπνάει,πως είναι όταν έχει νεύρα,το τι του αρέσει να κάνει και πολλά άλλα.Αν δεις λοιπόν ότι ενώ συζείς και βλέπεις κάποια πράγματα που δεν είναι και το καλύτερό σου,αλλά μπορείς να τα κουμαντάρεις τότε μην τον/την αφήσεις να φύγει,χιχιχι!
    Φιλάρεεεςςς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ είμαι υπέρ. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ορισμένοι το φοβούνται. Κάποιος μου είχε πει κάποτε ότι εάν υπάρχει αγάπη αποκλείεται να τσακωθείται για το ποιος θα απλώσει τη μπουγάδα. θα είναι δευτερεύων.

      Θεωρώ ότι είχε δίκιο. Θα τσακωθείς για αυτό το λόγο αλλά δε θα χωρίσεις για αυτό. Το δύσκολο με τη συμβίωση είναι να αντέξεις τη ρουτίνα.

      Διαγραφή
    2. Μα είναι απόλυτα υγιές και λογικό να τσακωθεί το ζευγάρι...αλίμονο αν δεν τσακωνόμαστε να υπάρχει και η ένταση.Το θέμα είναι να μπορείς να συζητάς μαζί του και να το λύνετε.Ξέρεις τί μου είπε κάποια στιγμή ο άντρας μου στην αρχή που συζούσαμε?Τσακωθήκαμε κάποια στιγμή και εγώ είμαι περισσότερο ''αγρίμι'' και τα είχα πάρει.Τότε έκανε κάτι που μέχρι τότε δεν το είχε κάνει κανείς.Με έπιασε από το χέρι και με έβαλε να κάτσω στον καναπέ και εκεί μου είπε να συζητήσουμε γιατί όταν συζητάς και λες στον άλλο πραγματικά τί σε ενοχλεί,αν σε αγαπάει το καταλαβαίνει και τα βρίσκετε...Εδώ και 10 χρόνια γάμου λοιπόν,σε κάθε τσακωμό καθόμαστε και μιλάμε ανοιχτά για όλα και στο τέλος είμαστε και πάλι καλά.Και να σου πω και κάτι?Μετά από 10 χρόνια,με γέννες, τρεξίματα, νιώθω περισσότερο ερωτευμένη από ποτέ μαζί του και είμαστε ακόμα καλύτερα από όταν συζούσαμε...είναι η ολοκλήρωση που λένε...Τώρα βλέπεις τα ζευγάρια,με το παραμικρό λένε το αντίο.Ε μα άμα δε βάλεις και λίγο νερό στο κρασί σου σε κάποια πράγματα,σχέση δεν κρατάει.Νόμος...

      Διαγραφή
    3. Έχεις απόλυτο δίκιο... Εμείς το δουλεύουμε λίγο αυτό το καθόμαστε και συζητάμε. Βλέπεις είμαστε και οι δυο αγρίμια και τρωγόμαστε σαν τα σκυλιά!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα. Εκει που λέει να μην πηγαίνει ο μισός σου μισθός στο λογαριασμό του τηλεφώνου μήπως εννοείς οτι θα πηγαίνει ολόκληρος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ο μισός.Ο άλλος μισός πάει σε βενζίνες, εισιτήρια λεωφορείων, ταξί για να πας σπίτι του.

      Διαγραφή
  6. Για μένα μεγαλύτερη ταλαιπωρία να μείνεις μαζί του παρά μόνη.
    Εχω δικό μου σπίτι, γιατί να το μοιραστώ;χαχα
    Εκτός αν είσαι πολύ ερωτευμένη.
    Εκεί σηκώνω ψηλά τα χέρια!
    Για κανέναν άλλο λόγο όμως.

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να και η άλλη όψη του νομίσματος...

      Να σου πω την αλήθεια δεν έχω μείνει ποτέ μόνη μου. Ή είχα συγκάτοικο ή την αδερφή μου ή τον Θ. Οπότε δε ξέρω πως είναι να μένεις μόνος σου. Το περισσότερο που έχω μείνει μόνη στο σπίτι είναι 2 βδομάδες . Ωραία ήτανε δε λέω, αλλά έχω ένα θέμα με τον ύπνο. Ακουώ συνέχεια θορύβους και ξυπνάω...

      Διαγραφή
    2. Αχ, ποτέ μόνη ε; Χάνεις! Αλλά μη σου βάζω φυτιλιές. Είναι και στον άνθρωπο. Εγώ φοιτήτρια πάντα μόνη, κα τα πρώτα χρόνια της δουλειάς πάλι μόνη. Μετά άρχισα να συζώ για 2 χρόνια περίπου με τον άνθρωπο που σήμερα είμαι παντρεμένη. Το σύνολο 3 χρόνια σχεδόν συγκατοίκησης...Είναι αρκετές οι φορές όμως που θα ήθελα να έχω ένα μικρούλι σπιτάκι καταφύγιο και να πηγαίνω να κάθομαι για λίγο να κάνω τα δικά μου.. :) χιχιχι! Επειδή έμεινα πολλά χρόνια μόνη μου περνάω πολύ ωραία μόνο με τη δική μου παρέα! χα!
      Γι αυτο συμφωνώ με Dimitra,όταν έχει αγώνες είναι η καλύτερη μου! It's time for meeeeeee and only meee!! :) Φιλια!!

      Διαγραφή
    3. Στην αρχή ηθελα πολύ να μείνω μόνη μου. Αλλά μου τα έφερε αλλιώς η ζωή. Βέβαια δεν ξέρω εαν θα μου άρεσε. Ημουν μέλος μιας πολύτεκνης οικογένειας και έχω συνηθίσει τη φασαρία. Τώρα που μένουμε με τον Θ δυο μας μου φαίνεται ότι είμαστε λίγοι.

      Παλιότερα που συγκατοικούσα με τη φίλη μου, φιλοξενουσαμε συνέχεια κόσμο, πρόσθεσε και τα κατα εποχή boyfriends και μέτρα... Λιγότεροι από 4 δεν είμασταν ποτέ.

      Η απομόνωση μου αρέσει αλλά για λίγο. Μετά μελαγχολώ.

      Διαγραφή
  7. Χαχαχα! Έγραψες!
    Πάντως, η ανάρτησή σου διαιωνίζει το δίλημμα! Έχεις τεκμηριωμένη άποψη για όλα τα σενάρια. Οπότε δύσκολο να αποφασίσει κάποιος.

    Φιλάκια xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά κλείνω αισιόδοξα!!

      Κακά τα ψέματα όσα και αν είναι τα αρνητικά, τα θετικά είναι τα σπουδαιότερα.

      Διαγραφή
  8. Γιατι ειναι ωραια να μενεις με καποια και ειδικα μαυτην!
    Γιατι ειναι ωραια να μενεις και να μοιραζεσαι τα ονειρα σου,ειναι ωραια να μοιραζεσαι τη ζωη σου και τα θελω σου με εναν ανθρωπο που αγαπας πολυ!
    Γιατι ειναι ωραια να φροντιζεις τον ανθρωπο σου και να τον βλεπεις την ωρα που ξυπνα,γιατι ειναι ασχημος ο αποχωρισμος και τα πηγενε ελα!
    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί είσαι γάτος σε οίστρο και θες σε κάποιον να γουργουρίζεις βρε αδερφέ.

      Διαγραφή
    2. χαχαχχαα ειδες το ξεχασα αυτο!πολυ σωστα!!

      Διαγραφή
  9. Πόσο σωστά τα έθεσες τα ερωτήματα!!!
    Δεν αλλάζουν τα πράγματα πάντως είτε συζείς είτε παντρεύεσαι...οι κάλτσες θα μένουν πάντα πεταμένες:)
    Αααα τις σοκολατένιες νιφάδες τις τρώω και εγώ....αλλά από τα παιδιά μου!!! Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει που λένε!
    Στον καναπέ εννοείται θα πάει ο άντρας...είναι πιό σκληραγωγημένος!
    Α, εμένα μου αρέσουν οι μέρες με αγώνες ποδοσφαίρου που έρχονται οι φίλοι του γιατί έχω ησυχία εγώ και κάνω τα δικά μου γυναικουλίστικα!!!
    Πάντως Χριστινάκι είσαι και τσαούσα αλλά είσαι και ρομαντικούλα όταν θες...το τελευταίο δείχνει πόσο αγαπάς τον Θ. σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωστε δεν αλλάζουν όταν παντρεύεσαι??? Την έκατσα.

      Είναι ωραίες οι άτιμες οι σοκολατένιες νιφάδες. Τις προτιμώ ακόμα και από τη σοκολάτα.

      Θα το ξαναπω΄. Τσαούσα εγώ??????????

      Διαγραφή
    2. "Τσαούσα" με την καλή έννοια κοριτσάκι(υπάρχει και κακή γι'αυτό διευκρινίζω)!!!! Ξέρεις πόσο σε "πάω"! Αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ:)

      Διαγραφή
    3. Την ξέρω την καλή έννοια!! Με λέει και η μαμά μου τσαούσα. απλά δεν καταλαβαίνω τον λόγο.χαχαχα :Ρ

      Φιλάκια και καλημερα..

      Αααα και εγώ σε "πάω"...(λίγο σαν τον Χριστόδουλο ακούστηκα)

      Διαγραφή
  10. χμμ...μεγάλο θέμα η συγκατοίκηση! Βασικά θυμάμαι τη γιαγιά μου να λέει με την πρώτη ευκαιρία "απορώ πως θα σε αντέξει εσένα ο άντρας σου" κι εγώ να της απαντάω "αν θέλει, αν αντέξει". Το θέμα είναι ότι μια φορά μου τέθηκε θέμα για συγκατοίκηση και κάτι με τράβηξε πίσω. Είναι μεγάλο βήμα η άτιμη και θέλει συμβιβασμούς.... Ωραία τα έθεσες όμως, δίκιο έχεις! Κάθε πλευρά έχει τα καλά και τα κακά της.

    Καλησπέρα e-diary:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχόλοι αυτό λένε... Γιαγιάδες , γονείς... Τα έχω ακούσει και εγώ. Η απάντηση σου σωστότατη!!

      Για να σε τράβηξε κάτι πίσω σημαίνει ή ότι δεν ήταν ο κατάλληλος ή ότι εσύ δεν ήσουν ακόμα έτοιμη. Θεμιτά και τα δύο..

      Όταν το θέλεις θα το κάνεις.

      Διαγραφή
  11. Αυτό με το ασετόν νομίζω ότι είναι γενική αντίδραση τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα! ツ

    Χμ... Ναι και όχι! Θέμα ανθρώπου είναι...
    Έχει συμβεί να σκάσει σαν μπαλόνι "ένας μεγάλος έρωτας" στη φάση της συγκατοίκησης / συμβίωσης... κι έχει τύχει να μείνω με άνθρωπο από την πρώτη εβδομάδα της γνωριμίας μας και αυτό να κρατήσει τρία χρόνια, δίχως πλήξη, δίχως καβγάδες και με απόλυτη σύμπνοια (μικροδιαφορές, μικροδιαφωνίες... πταίσματα!) Μπορεί να "ευθύνεται" γι' αυτό, το ότι δεν του άρεσε το ποδόσφαιρο! Ή το ότι είχαμε κοινούς φίλους. Ή, το ότι μαγείρευε τέλεια! Ή, επειδή ήταν απλά εκείνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. axxaxaxaxa gelasa paraaaaaaaaa polu!!eidika sto simeio me to aseton!!isxuei 100%!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανακαλυψα πριν απο λιγο το ιστολογιο και εδω και μια ωρα διαβαζω αναρτησεις σου...Ειναι πολλες αυτες που θελω να σχολιασω αλλα ειμαι απο κινητο κ δε βολευομαι..
    Σε αυτη ομως σχολιαζω γιατι τη διαβασα τρώγοντας νιφάδες σοκολατενιες....
    Θα επανελθω σιγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή