Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Δυο Ισπανίδες απ'τη Κυψέλη

Δε θυμάμαι ακριβώς ποιο καλοκαίρι ήτανε. Ήτανε η π.Θ. εποχή, εγώ ήμουν ακόμα φοιτήτρια και τρελαμένη! Είχα υποσχεθεί σε μια φίλη μου, την Ντίνα, να πάμε μαζί διακοπές στην Ίο,  όμως εκείνο το καλοκαίρι εγώ δεν είχα σταματήσει να γυρίζω την Ελλάδα. Αρχικά για δουλειά, μετά για διακοπές, μετά σε σπίτια φίλων... Δυο μήνες διακοπές... Τι ωραίες εποχές. Η Ντίνα βέβαια γκρίνιαζε ότι την πούλησα και ότι της το είχα υποσχεθεί, οπότε για να σταματήσει η γκρίνια αποφασίσαμε να πάμε ένα Σαββατοκύριακο κάπου. Η Ίος έγινε Σκιάθος και εμείς  φύγαμε Παρασκευή, χωρίς να έχουμε κλείσει πουθενά αφού εγώ επέμενα ότι σίγουρα θα βρούμε. Η Σκιάθος τότε, στην προ-Star και Τσιλιπουνιδάκη εποχή, δεν ήταν τόσο διάσημη παρόλα αυτά και πάλι δυσκολευτήκαμε πολύ να βρούμε δωμάτιο και αυτή ήταν και η τελευταία φορά που πήγα τόσο ανοργάνωτη διακοπές.

Αφού βολευτήκαμε στο ημιυπόγειο δωματιάκι μας βγήκαμε μια βόλτα. Η Σκιάθος τότε δεν είχε ιδιαίτερη ζωή και θυμάμαι ότι δε μου άρεσε η νυχτερινή της ζωή. Είναι που είμαι και εγώ  κυκλαδοτύπος οπότε ήμουν λίγο αρνητική. Οι παραλίες της βέβαια και ειδικά οι Κουκουναριές μου έχουν μείνει αξέχαστες. Τότε το beach-bar Βanana που τώρα ακούω ότι γίνεται χαμός ήταν κλειστό. Οπότε γενικά ήταν ήρεμο νησί και εμείς μη ξεχνάτε ότι ήμασταν δυο κοπέλες μόνες...

Το δεύτερο βράδυ είχα αρχίσει ήδη να ξενερώνω και να βαριέμαι. Οι τύποι που μας τη πέφτανε ήταν όλοι I love Karditsa φάση και εγώ δεν έχω πρόβλημα με την πόλη, μιας και η μισή μου καταγωγή είναι από εκεί, αλλά έχω ένα πρόβλημα με τη βλαχιά. Τότε μου ήρθε και η καταπληκτική ιδέα: "θες στους επόμενους που θα μας τη πέσουνε να πούμε ότι είμαστε τουρίστριες? Ότι και καλά δεν καταλαβαίνουμε ελληνικά?" ρώτησα την Ντίνα, η οποία σαν θεόμουρλη που ήταν τη βρήκε την πιο τέλεια ιδέα του καλοκαιριού. Φτιάξαμε το σχέδιο δράσης και αλλάξαμε μαγαζί. Θα ήμασταν Ισπανίδες, λόγω χρώματος δε μπορούσαμε να είμαστε Σουηδέζες και λόγω προφοράς δε μπορούσαμε να είμαστε Αμερικανίδες.Το γεγονός ότι δε ξέραμε γρι ισπανικά δεν έδειξε να μας προβληματίζει.

Μπήκαμε με αέρα νικητών μέσα στο πρώτο μπαράκι που είδαμε και καθήσαμε στην μπάρα. Δεν είχα προλάβει να βγάλω την τσάντα από τον ώμο όταν ήρθαν τα πρώτα σφηνάκια από τον μπάρμαν. Του κάνω νόημα και καλά να τον ευχαριστήσω και με πλησιάζει, "Είσαι πολύ γλυκιά" μου λέει. Εγώ έκανα ότι δεν τον καταλαβαίνω και του απαντάω στα αγγλικά. Ο μπάρμαν εντωμεταξύ πρέπει να ήταν πρωτοξάδερφος του Κασιδιάρη, "τουρίστρια είσαι?" με ρωτάει με βλέμμα γεμάτο αηδία. "Δε σου φαίνεται" συνεχίζει και με παρατάει σύξυλη. Η πρώτη μας επαφή σαν τουρίστριες δεν πήγαινε όπως τα περιμέναμε αλλά εμείς παραμείναμε προσηλωμένες στον στόχο μας. Έπειτα από λίγο ένας δεύτερος μας πλησιάζει, ο οποίος έφυγε άκλαυτος, και μετά από λίγο ένας τρίτος ο οποίος άρεσε στην Ντίνα. Αυτός ήταν μόνος του στο νησί (νομίζω ότι δούλευε εκεί ή κάτι τέτοιο) και μας πρότεινε να πάμε μια βόλτα. Βασικά στη Ντίνα το πρότεινε αλλά αυτή δεν πήγαινε πουθενά χωρίς εμένα οπότε αναγκάστηκε να με πάρει μαζί του. Βγήκαμε έξω από το μαγαζί και μας λέει "περιμένετε λίγο, να πω και σε έναν κολλητό να έρθει βόλτα μαζί μας". Μετά από λίγο βγαίνει έξω με έναν τύπο "κορίτσια να σας γνωρίσω τον..." μας λέει στα Αγγλικά και αμέσως μετά γυρνάει σε αυτόν και του λέει στα ελληνικά "πως σε λένε ρε μαλάκα?".Ο κολλητός πρέπει να ήταν ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε μπροστά του μόλις μπήκε στο μαγαζί.

Πάντα ήθελα να ακούσω τι λένε οι άντρες για εμάς πίσω από την πλάτη μας και αυτή ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία. Οι τύποι νόμιζαν πως δεν τους καταλαβαίναμε και λέγανε μεταξύ τους τις μεγαλύτερες καφρίλες στα ελληνικά. "Είδες? Σου είπα καλή είναι" είπε στον κολλητό για μένα."Πάρτην όμως λίγο πιο πέρα γιατί η δική μου ψήνεται" του είπε αναφερόμενος στην Ντίνα. Μπροστά προχωρούσε η Ντίνα με τον τύπο και πίσω εγώ με τον κολλητό. "Μιλάτε πολύ καλά αγγλικά για Ισπανίδες" μου λέει ο κολλητός "ξέρω και εγώ λίγα ισπανικά" συνεχίζει και εγώ αλλάζω χίλια χρώματα. "Καλύτερα να μιλάμε αγγλικά για να μην νιώθει άσχημα και ο φίλος σου" του λέω και αρχίζω να περπατάω πιο γρήγορα για να φτάσουμε τους  μπροστά. "Πάμε να φύγουμε, θα φάμε ξύλο" ψιθυρίζω στο αυτί της Ντίνας αλλά αυτή είχε πέσει στα πατώματα για τα μάτια του τύπου και δε ξεκόλλαγε. Ο κολλητός εντωμεταξύ είχε αρχίσει να μου λέει ήδη φρασούλες στα ισπανικά και εγώ χαζογέλαγα και απαντούσα si...Ευτυχώς μετά από λίγο ξύπνησε και η Ντίνα είδε τον κίνδυνο, βρήκαμε μια δικαιολογία και τους χαιρετίσαμε! Την επόμενη μέρα ευτυχώς δε τους ξαναβρήκαμε και έτσι συνεχίσαμε ανέμελες τις διακοπές μας.

Όλα αυτά τα θυμήθηκα χτες που πήρα τηλέφωνο την Ντίνα. Αυτό το τρελό κορίτσι παντρεύεται με έναν τύπο που δε συμπαθώ καθόλου. Με έναν τύπο που θεωρώ ότι την καταπιέζει, που ο μπαμπάς μου μπροστά του μου φαίνεται ότι έχει προοδευτικές ιδέες. Με έναν τύπο που στην τελική είναι μπάτσος και του φαίνεται. Είχαν χωρίσει πριν δυο εβδομάδες και τότε δεν έκρυψα τη χαρά μου. Της είχα πει ότι καλύτερα που χώρισαν και ότι δεν ταίριαζαν καθόλου. Χτες μου είπε ότι τα ξαναβρήκαν και πάνε για γάμο. Καλά μη βιάζεστε της είπα και αμέσως το μετάνιωσα... Αλλά ρε γαμώτο δεν τον πάω καθόλου...







25 σχόλια:

  1. Έκανες πράξη το πάρτη να στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου!

    Παρόμοια φάση με την "ισπανίδα" είχε περάσει και ένας κολλητός αλλά η κοπέλα βαρέθηκε γρήγορα και μετά τα πρώτα αγγλικά που τη ρώτησε από που είναι του λέει με φωνή άφησα τη νταλίκα στο στενό FROM PATISIA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ορκίζομαι δεν ήμουν εγώ με τον φίλο σου. Μια φορά το έκανα και το πήγα μεχρι τέλους. Εδινε και proficiency εκείνη την χρονιά και την είχα δει practise...

      Διαγραφή
  2. πότε πήγες στη Σκιάθο;; εγώ είχα πάει το 2004 και ήταν υπέροχα ,με πολύ κόσμο και μαγαζιά ,καντίνες κ.τ.λ....
    δεν νομίζω πως λαθεύει το ένστικτό σου (εχω ακριβως αναλογη περιπτωση με φίλη) αλλά δυστυχώς δεν ακούν τους κοντινούς φίλους ή συγγενείς τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι είχα πάει το 2005. Δε θυμάμαι. Καλά μη με υπολογίζεις εμένα .... Εκείνη την εποχή ότι είχε λιγότερο κόσμο και κέφι από την Ιμπιζα ήταν ξενέρωτο για τα γούστα μου.

      Πολύ φοβάμαι ότι έχω δίκιο. Ακόμα και ο πατέρας της της λέει να χωρίσει και αυτή τίποτα...

      Διαγραφή
  3. Καλά αυτοί που στράβωσαν όταν ειπατε οτι είσασταν ξένες μάλλον δεν γνώριζαν αγγλικά.Προσωπικά έχω βαρεθεί να μου μιλάνε όλοι στις διακοπές στα αγγλικά αλλά και στις δημόσιες υπηρεσίες να με ρωτάνε τι διαβατήριο έχω...#@#@#$$%

    Τώρα για την φίλη σου... καλύτερα να μην της ξαναπεις τίποτα.Σε τέτοια φάση πάνω έχω ακούσει απο φίλη το κουλό οτι τη ζηλεύω που παντρεύεται...Επίσης αν είναι αντιδραστικός τύπος όσο θα της το λέτε τόσο δεν θα υπάρχει περίπτωση να το ξανασκεφτεί(ειδικά αν της το λέει και ο πατέρας της όπως λες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μάλλον θα έχεις εξωτική ομορφιά για τυό σε μπερδεύουν με ξένη...:Ρ

      Εμάς δε μας πιστεύαν ότι δεν είμαστε ελληνιδες! Θέλει ο γύφτος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει. Η κάτι τέτοιο...

      Διαγραφή
  4. Υπαρχουν και χειροτερα.Να μην συμπαθεις αυτον που θα παντρευτει...η αδερφη σου.Οποτε σε νιωθω!Βεβαια με τοσα ποστ για διακοπες σε μισησα για 5 οολοκληρα λεπτα αλλα δεν μπορεσα να αντισταθω και να μην σχολιασω(ηθελα να σχολιασω και στο προηγουμενο αλλα δυστυχως για μενα ξερει την υπαρξη του μπλογκ μου οποτε προτιμησα την σιωπη)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι όντως χειρότερο...

      Στη προηγούμενη ανάρτηση το παρτάλι έμεινε ανυσηχητικά ήσυχο που μάλλον σημαίνει ότι η άποψη του θα ήταν καταπέλτης... Στην πυρά!

      Διαγραφή
  5. μου έχει τύχει να μη συμπαθώ γκόμενο φίλης μου, δεν της το είπα ποτέ, αλλά οι ανησυχίες μου επαληθεύτηκαν...
    Αργότερα χαθήκαμε γιατί σαφώς ο γκόμενος ήταν πιο πάνω από τη φίλη και πως αφού η φίλη δεν θέλει τον γκόμενο πάει πιο πίσω γιατί η φίλη σε αντίθεση με το φίλο, δεν δίνει ΣΕΞ!
    Βέβαια, αργότερα αρραβωνιάστηκαν, πράγμα που το έμαθα από κοινούς γνωστούς..
    Είναι πολύ λεπτό το θέμα που περιγράφεις παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη μία λες να της το πεις για να την σώσεις αλλά από την άλλη εάν της πεις κάτι και μετά αυτή δε χωρίσει, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι μετά δε θα σου ξαναμιλήσει ποτέ!

      Διαγραφή
  6. Σκιαθος!!! Τι ωραια! Κ εγω το 2005 ειχα παει. Δν εκανα ουτε την ισπανιδα ουτε καμιας αλλης εθνικοτητας αλλα πολυ ωραια ειχα περασει!!!!
    Καλες διακοπες κ φετος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο νησάκι είναι! Θα ήθελα να ξαναπάω γιατί τότε είχα πάει για πολύ λίγο!

      Διαγραφή
  7. αν θέλει η νύφη και ο γαμπρός, τύφλα να 'χει η πεθερά και ο πεθερός....τυχαίο? δεν το νομίζω χε χε
    όσο για τον κολλητό και την ατάκα "πως σε λένε ρε μαλάκα?" πέθανα στο γέλιο...γαμώ!!!
    πάντως προσωπικά και να ήθελα να δείξω αγγλίδα με την ομιλία μου, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει άντερο από το γέλιο...μιλάμε για lower στο δημοτικό...αλλά έτσι είναι, άμα δεν τα μιλάς τα ξεχνάς και λες here και δείχνεις το thare, there ? ...μισό να πάω translator....
    οκ...λες here και δείχνεις το there

    good morning my Dear e-diary...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!! Καλά μη νομίζεις και εμείς για αυτό είπαμε ότι είμαστε ισπανίδες και όχι Αγγλίδες . Για να δικαιολογήσουμε την βλαχοπροφορά!

      Διαγραφή
  8. «Πώς σε λένε,ρε μαλάκα;». Θεότητα!
    Όσο για τον μέλλοντα σύζυγο της φίλης... Μην λες ποτέ ό,τι σκέφτεσαι,γιατί ορισμένες είναι τόσο σίγουρες για την απόφασή τους,που παίζει να βρεις και τον μπελά σου στο τέλος! Να μη σου ξαναμιλήσει ή να πιστέψει ότι ζηλεύεις... Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που να το άκουγες και Live. Να θες να πεθάνεις από το γέλιο και να μη μπορείς!

      Σωστή είσαι. Απλά μερικές φορές με τρώει η γλώσσα μου.

      Διαγραφή
  9. Αχ Σκιάθος!
    Τι μου θυμίζεις,τι μου θυμίζεις και πιο συγκεκριμένα μου θυμίζεις ότι με την παρέα μας ξοδέψαμε όλα τα χρήματα μας τις πρώτες τρεις μέρες,και μετά.....έπεσε πείνα.
    Βλέπαμε άνθρωπο να τρώει και τον ζηλεύαμε!
    Μέχρι να φτάσουν ενισχύσεις,γίναμε.....συλφίδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άρα καλό σας έκανε η Σκιάθος χαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Αυτά είναι τα καλύτερα!! Η αλήθεια είναι ότι δε μου έχει τύχει αλλά σας φαντάζομαι πεινασμένους και γελάω...

      Διαγραφή
  10. Ωχ ωχ, τα κάναν κι άλλες αυτά με το να το παίζουνε τουρίστριες, ε; Εμάς τράβηξε δύο ημέρες και ναι, ακούσαμε πολλές ατάκες...
    Για τη φίλη σου, από τη στιγμή που ξέρει τη γνώμη σου για εκείνον, νομίζω πως δε χρειάζεται να το ξαναπείς. Συμφωνώ ότι, θα θεωρεί ότι της πάτε κόντρα και δε θα ξεκολλάει από πάνω του. Άστε την και θα ανοίξουν τα μάτια της. Το βλέπω τώρα να γίνεται με μία γνωστή μου, η οποία από την αρχή της σχέσης της αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον περίγυρο της για τον τύπο, εκείνη φυσικά αντιδρούσε... και τώρα που τον παντρεύτηκε, λέει, αμαν πόσο καιρό ήμουν στραβωμένη και πήγα και τον παντρεύτηκα κιόλας... Άστε την λοιπόν, πρωτίστως για το δικό της καλό, μπας και αλλάξει γνώμη πριν προχωρήσουν στα σοβαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυο μέρες??? Εσείς είστε πιο καλές!!

      Προχωρούν σοβαρά με γοργούς ρυθμούς!!! Δυστυχώς!

      Διαγραφή
  11. Ρε συ, τι καταπληκτική περιγραφή! Αχαχαχα!
    Ελληνική ταινία! Βουτσάς: ομιλείτε την Ισπανικήν; Ευτυχώς διότι δεν την ομιλώ εγώ! Αχαχαχα!!! Σε φιλώ γλυκά! :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! Όσο για τη φίλη; Πολύ φοβάμαι ότι θα πάει άπατη, αλλά ποιον ακούει... Αιώνες τώρα, τις ίδιες μαλακίες κάνουμε ως γυναίκες (καταπιεσμένες με τον θεσμό/μη χέσω! του γάμου!)

      Διαγραφή
    2. Με πέθανες με το Βουτσά!! χαχαχα

      Εμάς δυστυχώς μας έκατσε ο γλωσσομαθής. Μα να ξέρει Ισπανικά ο άτιμος?

      Μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Δυστυχώς αργά.

      Διαγραφή
  12. Amazing diary :) Very beautiful history ;)

    I follow you beautiful blog. I hope you will follow me back and I will wait for you in my blog www.gabusiek.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή