Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Houston we have a problem.

Και εκεί που είσαι ήρεμη και γράφεις στο μπλοκ σου και περηφανεύεσαι για το πόσο και γαμώ είσαι που δε σε έχει ανακαλύψει κανείς, ξαφνικά μαθαίνεις ότι κάποιος σε διαβάζει. Κάποιος που σε ξέρει, κάποιος που υποπτευόσουν ότι σε διαβάζει αλλά δεν ήθελες να το πιστέψεις. Και τότε τρέχεις στις παλιές σου αναρτήσεις και ψάχνεις να βρεις τι έγραφες τις καλές εκείνες εποχές που νόμιζες ότι είσαι anonymous. Και μπαίνεις στη διαδικασία να σκέφτεσαι να το κλείσεις. Ή να το κάνεις κλειστό. Και το κλείνεις για ένα Σκ και αφήνεις μοναδικό αναγνώστη σου τον εαυτό σου. Και μετά μπαίνεις από Δευτέρα και έχεις 0 μηνύματα στο inbox σου. Και μετά μπαίνεις στα στατιστικά του μπλοκ σου και βλέπεις την ευθεία γραμμή στο μηδέν σαν καρδιογράφημα νεκρού σε χειρουργείο. Και μετά σκέφτεσαι ότι δε θέλεις να το αφήσεις να πεθάνει. Και τότε του ξεκινάς τις τεχνητές αναπνοές και το αφήνεις και πάλι ανοιχτό σε όλους....Ας είναι στη τελική μέσα σε όλους και αυτός. Ας με διαβάζει! 

Είναι αναπόφευκτο. Το πήρα απόφαση. Σιγά σιγά θα μαθευτεί ότι έχω μπλοκ. Αφού το ξέρει ένας (και ειδικά αυτός ο ένας που δε μπορεί να κρατήσει το στόμα του κλειστό) αναγκαστικά θα μαθευτεί. Άλλοι θα γελάσουν, άλλοι θα με θεωρήσουν αλλοπρόσαλλη, άλλοι θα κουνήσουν το κεφάλι τους και θα πουν τι αηδίες είναι αυτές, άλλοι θα μου κάνουν μήνυση για διασυρμό και σε κάποιους μπορεί και να αρέσει. Σε κάθε περίπτωση δε θα με καταλάβουν. Δε θα καταλάβουν την ανάγκη μου να γράφω. Την ανάγκη μου να μοιράζομαι. Οι φίλοι μου είναι όλοι μη καλλιτεχνικοί. Τεχνοκράτες. Ξέρω από τώρα τι θα πουν "δεν έχει με τι να ασχοληθεί. Τελεία". 

Εσείς που γράφετε επώνυμα, με φωτογραφίες κτλ πως νιώθετε που σας διαβάζουν οι γνωστοί σας? Δε μπαίνετε στη διαδικασία να φιλτράρετε τι θα γράψετε έτσι ώστε να μην πληγώσετε κάποιον ή  για να κρύψετε κάτι από κάποιον? Γαμώτο το λάτρευα που εδώ ήμουν ελεύθερη...

'Εχω γράψει αναρτήσεις που κλείνουν σπίτια εάν διαβαστούν από τα λάθος άτομα. Έχω γράψει αναρτήσεις για άτομα το οποία δε θα μου ξαναμιλήσουν εάν τις διαβάσουν. Και αναρωτιέμαι? Πόσους πραγματικούς φίλους αντέχω να χάσω και για πόσους ιντερνετικούς?

Δε ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δε θέλω να το κλείσω. Δε θέλω να χάσω την επικοινωνία μου μαζί σας. Δε θέλω να χάσω αυτή τη μορφή επικοινωνίας. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω να γράφω σαν να μη με διαβάζει αυτός. Θα προσπαθήσω να παραμείνω ελεύθερη και ειλικρινής. 







67 σχόλια:

  1. Πριν έξι χρόνια που ξεκίνησα είχα σοβαρά προβλήματα από τους πολύ δικούς μου ανθρώπους και να σκεφτείς πως τότε έγραφα με ψευδώνυμο, τελικά αφού έδωσα ομηρικές μάχες κράτησα το μπλογκ κι όχι μόνο αυτό αλλά γράφω πλέον και με... ονοματεπώνυμο!
    Μη το κλείσεις.. υπερασπίσου αυτή σου την ανάγκη για επικοινωνία και την αγάπη σου... το αξίζει!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δε θα το κλείσω! Δε μου πάει καρδιά!

      Απ' ότι βλέπω όλοι εχουμε τα ίδια προβλήματα. Πάντως το να γράφεις με ονοματεπώνυμο θέλει μαγκιά!

      Διαγραφή
  2. Θα σου πρότεινα κάποιες παλαιότερες αναρτήσεις να τις κάνεις γαργάρα, μπουαχαχαχαχαχαχα. Αλλά αν ήταν ρουφιάνος αυτός ο ένας δεν θα τα ήξεραν όλοι ήδη; Μην προτρέχεις.

    Υ.Γ. Εγώ είμαι με τον Θ. μην ξεχνιόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σκέφτηκα και εγώ να σβήσω κάποιες, αλλά τελικά αποφασισα πως θα μείνουν όλες εδω. Αυτή είμαι, αυτά εχω γράψει!

      ΥΓ. Πώς μπορώ να το ξεχάσω άλλωστε?

      Διαγραφή
  3. Χριστινάααακιιιι!! Μη το κλείσεις βρε παιδί μου....Μπήκα το ΣΚ και λέει δεν έχω άδεια να το διαβάσω το μπλογκ!! Whaaaaaat??? Το ψιλιάστηκα ότι κάτι έπαιξε με κάνα γνωστό...Ουστ! Εδώ είναι άλλη γειτονιά!! Δε θα πάθουμε εμείς σύνδρομο στέρησης! Δε θα σταματήσει το δικό μας το χειλάκι να γελάει (και ενίοτε να συγκινείται κιόλας)επειδή ξετρύπωσαν τη "καβάτζα" μας! Να πάνε αλλού...
    Σοβαρά, μην το κλείσεις...αλλά αυτό μη σε κάνει να φιλτράρεις αυτά που θα γράφεις από δω και πέρα...
    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το ΣΚ το είχα κλείσει για λίγο αλλά τελικά αποφάσισα πως ότι και να γίνει θα παραμείνω ανοιχτή για όλους!

      Θα προσπαθήσω να μη φιλτράρω τίποτα, δε ξέρω όμως εάν θα τα καταφέρω. :Ρ

      Φιλάκια

      Διαγραφή
  4. Καταλαβαίνω τον φόβο σου και το πρόβλημά σου. Η ανωνυμία είναι απελευθερωτική και τώρα, όχι μόνο κινδυνεύεις να χάσεις αυτήν την τόσο ελκυστική συνθήκη, αλλά και να υποστείς τις συνέπειες για ό,τι έχεις γράψει μέχρι εδώ. Αυτό είναι πάντα ένα ρίσκο με τα αυτο-αναφορικά blogs: να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και όποιος διατηρεί ένα τέτοιο ιστολόγιο (όπου γράφει ανώνυμα μεν, αλλά για ανθρώπους που γνωρίζει και καταστάσεις που του συμβαίνουν στην έξω-από-δω ζωή του) να βρεθεί ίσως εκτεθειμένος. Πιστεύω, όμως, πως αν ήσουν ειλικρινής σε όσα έχεις εκφράσει εδώ, δε θα έχεις πρόβλημα να τα υπερασπιστείς, αν υπάρξει ανάγκη και κατηγορηθείς για οτιδήποτε. Και στο κάτω-κάτω, ακριβώς επειδή το blog σου δεν ήθελες να το γνωρίζουν οι άνθρωποι που είναι κοντά σου, αυτό δείχνει πως δεν είχες πρόθεση να προκαλέσεις πρόβλημα σε κανέναν.
    Ψυχραιμία συνιστώ. Υποθέτω πως τώρα είσαι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση αναμονής για όσα πιστεύεις ότι θα έρθουν και αγχώνεσαι. Δε νομίζω πως έχεις να λογοδοτήσεις σε κανέναν, πάντως, για όσα επιλέγεις να κάνεις στην προσωπική σου ζωή, από τη στιγμή που αυτά δεν προορίζονται να βλάψουν, αλλά μόνο να σε βοηθήσουν να εκτονωθείς και να επικοινωνήσεις. Κι από τη στιγμή που αυτό το ιστολόγιο έχει σημασία για σένα και το αγαπάς, να το θυμάσαι αυτό. Αν και θεωρώ πως θα είναι δύσκολο να συνεχίσεις να γράφεις "σαν να είσαι ανώνυμη" - δεν πιστεύω ότι θα μπορείς να αγνοήσεις το ότι κάποιος ή κάποιοι πλέον σε διαβάζουν και αυτό θα είναι κάτι σαν έλεγχος στο μυαλό σου, θα το υπολογίζεις και θα περιορίζεσαι. Διαφορετικά, από την αρχή επώνυμα θα έγραφες. Αν μου επιτρέπεις, όμως, πρέπει να σου πω ότι κατάσταση όπως το "να χάσεις πραγματικούς φίλους για ιντερνετικούς φίλους", δεν υφίσταται. Αφενός, επειδή οι πραγματικοί φίλοι δε σου επιβάλλουν κυρώσεις για την ειλικρίνειά σου, αφετέρου, επειδή το διακύβευμα εδώ δεν είναι οι "ιντερνετικοί φίλοι" που έχεις κάνει με τα χρόνια, αλλά η ελευθερία να επικοινωνείς χωρίς να αυτο-λογοκρίνεσαι.
    Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Κι αν δεν πάνε καλά, να έχεις το σθένος να υπερασπιστείς τις επιλογές που έχουν νόημα για σένα. :-)
    Υ.Γ.: Πολύ γέλασα με την εικόνα στο τέλος της ανάρτησής σου: η ανησυχία ανησυχία, αλλά και το χιούμορ χιούμορ. Έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που φοβάμαι είναι μη με κατηγορήσουν ότι βγάζω τα άπλυτα τους στη φόρα. Στα σκηνικά που περιγράφω αλλάζω πάντα τα ονόματα αλλά και πάλι δεν είναι δύσκολο για κάποιον που με γνωρίζει να καταλάβει σε ποιους αναφέρομαι.

      Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου!

      Διαγραφή
  5. Αμάν τι έπαθες βρε Χριστινάκι! Ρε γαμώτο σε φάγαμε στην άλλη ανάρτηση που μάθαμε πως δεν ήξερε ο Θ το μπλογκ σου??? Τι να πω:(

    Κοίτα, εγώ γράφω επώνυμα και με διαβάζουν πολλοί φίλοι και γνωστοί μου non-bloggers. Ναι, δυστυχώς φιλτράρω κάποιες φορές αυτά που γράφω για να μην παρεξηγηθώ από κάποιους. Έχει τύχει κιόλας να πάμε κάπου που περάσαμε πολύ ωραία (Ακρόπολη), δεν το είχαμε πει σε κάποιους άλλους που δεν τους θέλαμε και αμέσως σκέφτηκα πως μόλις γράψω ανάρτηση θα το δουν. Το σκέφτηκα και τελικά την έκανα την ανάρτηση. Δεν θα κρύβομαι φυσικά αλλά ούτε θα προκαλώ. Όπως μου βγαίνει. Υπάρχει νομίζω η μέση λύση. Εξαρτάται ποια θέλεις εσύ.

    Δεν έχουν όλοι βέβαια χιούμορ και ανοιχτό μυαλό. Τώρα που ξέρεις πως σε διαβάζουν, θα το ξανασκέφτεσαι χωρίς να το θέλεις. Εννοώ, πριν γράψεις κάτι θα σταματάς να σκεφτείς μήπως σε διαβάσει η τάδε και στραβώσει. Αν είσαι βέβαια κουλ και δεν σε νοιάζει, τότε ΟΚ. το θέμα είναι το μπλογκ σου να είσαι "εσύ". Και επειδή σε θεωρώ ντόμπρο άτομο, δεν ανησυχώ. Θα τον βρεις τον δρόμο σου.

    Ο Θ το έμαθε ή ακόμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα πάρει πολύ αέρα .. Καλά να πάθω! σου έχει τύχει ποτέ να κυκλοφορείς στο δρόμο και να λες είμαι μια θεά σήμερα... Φτού σου κοπελάρα μου! Ε το επόμενο δευτερολεπτο θα στραβωπατήσεις και θα ξαπλώσεις στο πεζοδρόμιο...

      Αυτό έπαθα! Οχι ο Θ δεν το ξέρει ακόμα! Αλλά που θα πάει θα το μάθει και αυτός!

      Διαγραφή
  6. Οφείλουν οι γύρω μας να αποδεχθούν πως ό,τι κανουμε ειναι προσωπική μας επιλογή και ευθύνη,μην κολλάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και σε εμένα συνέβη το ίδιο και γι αυτό δημιουργησα και το κλειστό μπλογκ!δεν έχω πρόβλημα να με διαβάζουν γνωστοί ,δε γράφω και τρομερά μυστικά ,απλά κάποια πράγματα δε γίνεται να μην τα κουτσομπολέψουν!
    οπότε όταν θέλω να γράψω κάτι που δε θέλω να δουν το γραφω στο κλειστό και έχουν ''φάει τα λυσσακά τους'' γιατί και αυτοί δεν έχουν με τι να ασχοληθούν ,μη νομίζεις ....τελικά το συνηθίζεις κι αυτό και αρχίζεις να γράφεις για να τους δίνεις ''τροφή'' !μου συμβαίνει κι αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χιχιχι.. Εσύ είσαι πολύ καλή! Εγώ θα τους έκανε πλάκα. Θα έλεγα στο φανερό ότι θα κάνω τρομερές αποκαλύψεις στο κλειστό (μούφες) και μετά θα τους άφηνα να βασανίζονται...

      Τι ιδέα έδωσες βρε Νάσια..

      Διαγραφή
  8. Και πες ότι σε καταλάβουν και μάθουν ποια είσαι κ.λπ. κ.λπ.
    Ε και;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με διαβάζει κάποιος που «δεν πρέπει» κι αυτό ίσως είναι απαγορευτικό κάποιες φορές. Για τους άλλους δεν με νοιάζει,με ξέρουν καλά,οπότε δεν με απασχολεί αν έχουν ανακαλύψει τίποτα (που αμφιβάλλω,γιατί δεν έχουν αναφέρει κάτι). Ξέρεις,οι ισορροπίες είναι τόσο λεπτές πολλές φορές,που φτάνει μια λέξη για να διαταραχθούν.

    Μη σε νοιάζει τι θα πουν. Χαλάρωσε. Είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι κάνουμε,δεν πέφτει σε κανέναν λόγος. Έχεις την ανάγκη να γράφεις. Σεβαστό και σε καμία περίπτωση μεμπτό. Τόσοι bloggers υπάρχουν. Είναι όλοι,δηλαδή,αργόσχολοι και δεν έχουν τι να κάνουν; Ο καθένας μας έχει προσωπική ζωή εκτός blog. Είσαι μεγάλη κοπέλα και πιστεύω πως είσαι σε θέση να υπερασπιστείς το εαυτό σου όποτε χρειαστεί,όπως και την επιλογή σου να γράφεις. Αυτό μετράει. Πάντως,μην περιμένεις να καταλάβουν όλοι πώς αισθάνεσαι/γιατί κάνεις κάποια πράγματα,ούτε να πάρεις την έγκρισή τους. Θα σου στρίψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά βαριέμαι να με σχολιάζουν... Και ξέρω ότι με το μπλοκ δίνω τροφή για σχόλια!

      Διαγραφή
  10. Χμμμ....στην αρχή κάπως έτσι ήταν και για εμένα, το μάθανε μερικοί, ε μετά το έκανα κανονικά. Δεν κολώνω πλέον, όποιος και να με διαβάζει. Αλλά αλήθεια, εάν οι κανονικοί φίλοι παρεξηγηθούν τόοοσο πολύ πια και γίνει καυγάς,ε έλεος, δεν αξίζει. Το τι θα πούν, νομίζω γνωρίζεις που πρέπει να τοποθετηθεί, την ίδια στιγμή που θα ειπωθεί!

    Υ.Γ. Εν πάση περιπτώση, εάν αποφασίσεις να το κλείσεις και να αρχίσεις καινούργιο λογαριασμό και καινούργιο μπλογκ, ανώνυμα, στείλε το λινκ σε εμάς που δεν σε ξέρουμε ριαλ-λαιφ!! Εμείς δεν φταίμε σε τίποτα μανδαμ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξεκίνησα πριν λίγους μήνες και συνεχίζω επώνυμα. Είμαι αυτή που είμαι και οι φίλοι μου που με ξέρουν και με αγαπούν δεν προβληματίστηκαν καθόλου...Θα γράψω ό,τι και όπως το σκέφτομαι και αν με διαβάζουν "κάποιοι" δεν νομίζω πως βλέπουν κάποιον άλλο απο αυτό που ήξεραν πως είμαι...Άσε που έχω καταλάβει πως τελικά μας διαβάζουν πολλοί και διάφοροι...
    Να μην το αφήσεις να πεθάνει γιατί μέσα από αυτό ζεις και εσύ! Είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου όπως όλων μας που ασχολούμαστε με αυτό.
    Όσο για εκείνους που λένε πως δεν έχεις με τι να ασχοληθείς και το κάνεις αυτό, πες τους να το πουν σε εμένα που στη δουλειά μου τρέχω και δεν φτάνω, χωρίς ωράρια και όρια γενικότερα...
    Όποιος αγαπά κάτι, βρίσκει χρόνο να το κάνει άσε που έχουμε καταντήσει όλοι χωρίς ενδιαφέροντα και χόμπι...
    Ουφ! το πήρα προσωπικά... :-)
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ συνεχίζεις επώνυμα και φωτογραφία σουπερ κούκλα!

      Οπως είπα και παραπάνω θέλει μαγκιά το μπλογκιν με ονοματεπώνυμο που μάλλον δε διαθέτω...

      Τσάμπα μάγκας είμαι!

      Διαγραφή
  12. χαχαχα!! το πόσο γέλασα με τη φωτο!!!
    να σου πω, εγώ το έκλεισα το προηγούμενο, όχι ότι το είχα κ πολύ καιρό...αλλά ξενέρωσα απίστευτα.
    κ τώρα μπορεί να με διαβάζει κανάς γνωστός κ να ξερει ότι είμαι εγώ, αλλά το προσπερνώ...μπιπ μπιπ
    κάνε όπως αισθάνεσαι! μπιπ μπιπ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την πάτησες και εσύ ε???

      Μα καλά δεν έχουν με τι να ασχοληθούν και διαβάζουν μπλοκ??? Πφ...χαχαχα

      Φιλάκια

      Διαγραφή
  13. Καλέ τι σε νοιάζει και τι ασχολείσαι; Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα της γνώμης του και το χιούμορ του, αν οι άλλοι δε μπορούν να το καταλάβουν αυτοί έχουν το πρόβλημα!
    Την καλησπέρα μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Αυτό σκέφτηκα και εγώ και θα συνεχίσω απτόητη. Η πρώτη κρυολουσία ήταν δύσκολη!

      Διαγραφή
  14. Νομίζω θα γινόταν αργά ή γρήγορα... σχεδόν πάντα γίνεται. Φυσικά δεν είναι λόγος ούτε να κλείσεις το blog, ούτε να... αλλάξεις τα παλιά σου κείμενα (είναι μέρος του εαυτού σου και αν τα άλλαζες θα χανόταν όλο εκείνο που σε ώθησε να τα γράψεις).

    Δεν υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, χώρος στο διαδίκτυο που μπορούμε να είμαστε περισσότερο ελεύθεροι, από ένα blog. Kαι κάθε blog έχει διπλό σκοπό: αφενός λειτουργεί σαν προσωπική μορφή έκφρασης... Αφετέρου μοιράζεσαι με τον κόσμο αυτά που επιθυμείς. Θεωρητικά θα μπορούσες να είχες ένα κλειδωμένο blog, μόνο για επιλεκτικά άτομα. Αλλά... θα χανόταν τελείως έτσι το όλο νόημα του μοιράσματος. Ποιός ο λόγος να γράφεις τότε στο διαδίκτυο? Γράψε ένα ημερολόγιο σ' ένα τετράδιο και ξεμπερδεύεις... "Dear Diary", θα το έλεγες... σκέτο, χωρίς "e"...

    Λογικό βέβαια να σε πιάνουν οι άμυνες... Και γω το έχω σκεφτεί σε φάσεις, όταν γράφω πράγματα περισσότερο προσωπικά κατά καιρούς και ξέρω πως με διαβάζουν άτομα που λίγο πολύ, συνδέθηκαν μαζί μου σε φάσεις... Αν με ωθεί να "φιλτράρω" τα λεγόμενα μου? Ίσως. Εν μέρει περιορίζεσαι στην αρχή, καθώς ξέρεις πως ίσως θα σε διαβάσουν γνωστοί σου... από την άλλη όμως, αυτό ίσως λειτουργήσει θετικά. Σα να δηλώνεις "κοίτα, αυτός/η είμαι". Θεωρητικά μπορείς να τα κρατάς κρυφά όλα αυτά, αλλά... το θέμα είναι να μας γνωρίζει ο άλλος γι' αυτό που είμαστε, σωστά?

    Προσωπικά μου αρέσει πως με διαβάζουν γνωστοί/φίλοι κλπ. Ακόμα και καμιά γκόμενα, φάση πρώην κλπ. Γιατί όχι. Ίσως να το γουστάρω κατά βάθος. Δεν περιορίζομαι. Αντίθετα, τους εκφράζω ακριβώς πως είμαι. Με τον τρόπο που επιλέγω. Όποιος θέλει ας διαβάσει, όποιος δεν θέλει ας προσπεράσει.

    Εν ολίγοις, νομίζω είναι θέμα συνήθειας. Δεν θα μου άρεσε να γράφω εντελώς ανώνυμα, από ένα σημείο και έπειτα... πλέον μέχρι και φωτογραφίες ποστάρω στο blog... Γιατί, το να το κάνουν όλοι στο facebook ας πούμε, τι διαφορά έχει? Και μια που ανέφερα το facebook, μο θυμίζει αυτά που λένε κάποιοι "α, είμαι σε σχέση και δεν πρέπει να στέλνω friend requests ή να γράφω στο wall σε άτομα του άλλου φύλου που δεν είναι φίλοι μου, γιατί αν το μάθει το έτερον ήμισυ θα θυμώσει κλπ κλπ κλπ". Πόσο περιοριστικά είναι όλα αυτά! Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει στην τελική, δε μπορούμε να είμαστε κλεισμένοι στην απομόνωση.

    Πάντως αν νιώθεις πως δε γουστάρεις να σε διαβάζουν οι δικοί σου, μπορείς κάλλιστα να κάνεις νέο blog, κρυφό, και να διατηρήσεις αυτό για τον πολύ τον κόσμο. Όλα γίνονται. :P (χαχα, μου αρέσει που τα γράφω αυτά :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουμε την ίδια άποψη περι μπλοκ... Και εγώ αυτή θεωρώ ότι είναι η μαγεία, ότι μοιράζεσαι τόσα πράγματα με ότι άτομα που δε σε ξέρουν πραγματικά! Αλλά τελικά σε ξέρουν πολύ καλά!

      Καλά το φβ είναι άλλος καημός!

      Διαγραφή
  15. Κι εγώ στην αρχή, λόγω ενθουσιασμού, το είπα σε κάποιους και μετά το μετάνιωσα. Γράφω πρώτα καλά καλά και πολύυυυυ μετά θυμάμαι πως, "ωχ! αν το είδε ο έτσι κι είπε αυτό" και μετά λέω, "ας πάει να κουρεύεται" και συνεχίζω και γράφω ότι μου κατέβει... Τι άλλο να μας στερήσουν πια! Δες κι αυτή την παράμετρο! Σε φιλώ! Μην κλείσεις κακομοίρα μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θυμάσαι που μια μέρα πριν κάτι μήνες το έκλεισα; Ε, αυτό είχα πάθει κι εγώ! Μάχες έδωσα, αλλά πείσμωσα και το ξαναάνοιξα (με τα γνωστά προβλήματα αφού έχασα φωτογραφικό υλικό από παλαιότερες αναρτήσεις αλλά το πιο σημαντικό είναι οτι έχασα τους αναγνώστες μου)...
    Πλέον όμως, δε γράφω απλά με ονοματεπώνυμο αλλά κότσαρα και τη φωτογραφία μου (τέτοια ξεροκεφαλιά η δικιά σου!) για να τα λέω κατάμουτρα! αχαχαχα!
    Μη μασάς! Η πρώτη κρυάδα είναι δύσκολη, μετά συνηθίζεις! Σκέψου τη δουλειά που έχεις κάνει, τις σκέψεις που έχεις ακουμπήσει πάνω του... Κρίμα να χαθούν όλα αυτά. Δεν αξίζει, για κανέναν. Απλά να είσαι έτοιμη να πληρώνεις και το τίμημα των λόγων σου και των επιλογών σου: αυτά, πάνε πακέτο με την 'επωνυμία'...
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμάμαι που το είχες κλείσει αλλά τότε δεν είχα καταλάβει τον λόγο! Και εγώ αυτό σκέφτομαι. Εσάς. Και πως θα συνεχίσετε να ζείτε εάν δε με διαβάζετε... Δε μπορώ να σας με στερήσω!χιχι

      Διαγραφή
  17. Εγώ τι να πω που είναι γραμμένη η ... πεθερά μου και με διαβάζει? :)))

    Κιπ γουόκινγκ!

    (Υ.Γ. κι εγώ με τον Θ. είμαι, να το θυμάσαι! :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θηλιά, σκαμπό, και κάποιον να κλωτσήσει το σκαμπό!

      Διαγραφή
    2. Τόσο πολύ σε στενοχώρησε αυτό που είπα και θες ν' αυτοκτονήσεις?!?! ΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙΙΙ στάσου μύδγαλα ;)

      Διαγραφή
  18. Ούτε να σκέφτεσαι να το κλείσεις! Όσο το διασκεδάζεις να το κρατήσεις!
    Και το δικό μου το γνωρίζουν διάφοροι από την τοπική κοινωνία, αλλά ποσώς με ενδιαφέρει! Άλλωστε δεν είναι και πολύ προσωπικού χαρακτήρα!

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δικό μου δυστυχώς είναι...

      Εχω σκεφτεί όμως τι θα κάνω. Θα βγάλω τα άπλυτα του φίλου που με ανακάλυψε στη φόρα και έτσι θα ντρέπεται να πει το μυστικό μου και σε άλλους!

      Θα πάω στην κόλαση, αλλά θα τον πάρω μαζί μου!! Μπουαχαχαχαχα(σατανικό γέλιο)

      Διαγραφή
    2. Πολύ μ'αρέσει το σκεπτικό σου!! :D

      Διαγραφή
  19. Οι φίλοι μου είναι όλοι μη καλλιτεχνικοί. Τεχνοκράτες. Ξέρω από τώρα τι θα πουν "δεν έχει με τι να ασχοληθεί. Τελεία" Εγω θα σταθω λιγάκι σ'αυτό.Κι αυτοί που σε ανακάλυψαν και δεν έχουν με τι να ασχοληθούν είναι καλύτεροι που θα κάτσουν να σε κουτσομπολέψουν;
    Εγώ πάλι γράφω οτι μου κατέβει στο κεφάλι, τη πρώτη μου σκέψη.Αμα το ξανασκεφτώ θα γράφω φιλοσοφίες :P Πάντως αν με βρει η Κάργια θα μου κάνει τη ζωή δύσκολη στη δουλειά!Δε βαριεσαι;Χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αυτοί που σε ανακάλυψαν και δεν έχουν με τι να ασχοληθούν είναι καλύτεροι που θα κάτσουν να σε κουτσομπολέψουν;


      Χιχιχι όσο σκέφτομαι ότι θα το διαβάσει αυτό... Πολύ χαίρομαι!!

      Διαγραφή
  20. Ε, όχι βρε συ να το κλείσεις!
    (το πρώτο μου blog το οποιίο έγραφα για 2 χρόνια και τώρα το έχω ...μόνο για εμένα, το έκλεισα... ούτε κι εγώ ξέρω, πως πήρα αυτή την αποφαση)
    Και το να γράφεις, επειδή αυτό σε γεμίζεις και επειδή το γουστάρεις εσύ πάνω απ' όλα, όχι μόνο κακό δενε ίναι, αντιθέτως είναια ανάγκη. Τώρα αν κάποιοι απλά κλαίγονται με την μοίρα τους και μες την θλίψη τους και δεν βρίσκουν τρόπους να καταπολεμήσουν την μαυρίλα γύρω τους, μάλλον, εκείνοι έχουν το πρόβλημα!

    Και όχι βρε συ, εγώ προσωπικά δεν φιλτράρω τίποτα ούτε γράφω μόνο ωραία και με σάλτσες, για να μην με κράξουν γνωστοί και άγνωστοι! Δεν δίνω δεκάρα στο τι θα πει ο καθένας, και δε όταν αυτό που έχει να πει (συνήθως κακία και άκυρο είναι) δεν το λέει με επιχειρήματα. σιγά που θα του δώσω και αξία. ΓΡΑΦΩ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ! Αυτός είναι ο λόγος για όσους γράφουν, μια από αυτούς κι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι και αυτοί που λένει ότι εάν γράφεις για σένα γράψε ημερολόγιο σπίτι σου! Το ιντερνετ τι το θες? Εγώ έχω καταλήξει ότι δε μου αρκεί να γράφω απλά για μένα. Θέλω και κοινό!

      Φιλάκια

      Διαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ......τίποτα...απλά μια καλησπέρα και πολλά πολλά ορθογραφικά λάθη ;)

      φιλιά

      Διαγραφή
    2. εννοώ δικά μου ορθογραφικά...γι'αυτό κι έσβησα το σχόλιο

      Διαγραφή
    3. Κρίμα και πολύ μου άρεσε το σχόλιο σου! Η οδύσσεια μιας μπλοκερ... Μια ιστορία γεμάτη δολοπλοκίες, παραπομπές , μίση και πάθη!

      Τα ορθογραφικά ούτε που τα πρόσεξα, με συνεπήρε να παρακολουθώ τη ροή των μπλοκ σου... χιχιχι

      Φιλιά

      Διαγραφή
  22. Κι εγώ περίπου το ίδιο έπαθα και γι'αυτό το κλείδωσα με μόνη αναγνώστρια εμένα και κατέφυγα στο δεύτερο και σκονισμένο μου μπλογκ... Δε γίνεται να σταματήσεις το blogging έτσι απλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτό σε έχασα τον τελευταίο καιρό... Βεβαια δε γλιτώνεις από μένα. Γράφτηκα και στο καινούριο!

      Διαγραφή
  23. Χαχαχα! Ο τρυποκάρυδος, όλα τα λεφτά!
    Συνέχισε να γράφεις απτόητη, αγνοώντας "τον τρυποκάρυδο" που σου ανοίγει τρύπες στην δική σου μπλογκοκιβωτό.
    Πέρασα να ευχηθώ καλό υπόλοιπο καλοκαιράκι :)

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό καλοκαίρι... Τον τρυποκάρυδο τον έχω απειλείσει ότι θα τον κλειδώσω στο αμπάρι αμά δεν κάτσει φρόνιμα... Δείχνει να υπακούει!

      Διαγραφή
  24. Θα σου πω την άποψή μου που είμαι και από τις λίγες bloggers με ονοματεπώνυμο και πέρασα κι εγώ από πολλά σκαμπανεβάσματα πρωτού καταλήξω στην εικόνα που βλέπεις. Στην αρχή ξεκίνησα γιατί επιζητούσα έναν χώρο για να μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα. Έτσι, λογικό ήταν να ξεκινήσω ως ανώνυμη. Στη συνέχεια, είπα γιατί να μην είναι οι απόψεις μου επώνυμες; Αν σε κάποιους δεν αρέσουν μπορούν κάλλιστα να σταματήσουν να με διαβάζουν, δεν έχουν αυτή την ελευθερία; Φυσικά και την έχουν. Όπως όμως από την άλλη την έχω κι εγώ. Αν θέλω να γράψω κάτι δεν θα αφήσω κανέναν να με λογοκρίνει επειδή ίσως να έχει μια αντίθετη άποψη. Θα έλεγα μάλιστα ότι αυτές οι αντίθετες απόψεις είναι που γεννούν τον διάλογο, και διάλογος για μένα σημαίνει πρόοδος και εξέλιξη στη σκέψη.
    Μου λες ότι φοβάσαι μήπως με αυτά που γράφεις απομακρυνθούν οι φίλοι σου. Θα του πω το εξής: Ποιους φίλους προτιμάς να έχεις στη ζωή σου, αυτούς που θέλουν να τους χαϊδεύεις τα αυτιά με αυτά που λες και γράφεις ή αυτούς που θέλουν να ακούν από σένα μόνο την αλήθεια; Μπορείς κάλλιστα να εκφράσεις πράγματα αν πιστεύεις ότι μπορούν να πληγώσουν κάποιον αν τα διαβάσει, χωρίς να αναφερθείς σε ονόματα και λεπτομέρειες. Ανέπτυξε τις απόψεις σου σε ένα πιο γενικευμένο πλαίσιο, οπότε τα βέλη σου να μην μπορέσουν εύκολα να πετύχουν στόχο. Μια φορά μόνο υπήρξε παρεξήγηση, αλλά όπως ανέφερα και πιο πάνω, για μένα περισσότερη σημασία έχει να είμαι ειλικρινής και αληθινή παρά να κανακεύω τον άλλον για να έχω επισκεψιμότητα. Όταν ξεκαθαρίσεις μέσα σου ότι γράφεις για σένα και όχι για τους άλλους, τότε ούτε οι αντιδράσεις τους θα σε απασχολούν ούτε η επισκεψιμότητα στο μπλογκ σου.
    Και μην ακούς κανέναν που σου λέει ότι το άνοιξες γιατί δεν είχες τίποτα καλύτερο να κάνεις. Αυτό το λένε οι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα τι θα πει δημιουργικότητα και είναι κρίμα να σταματήσεις κάτι όμορφο που κάνεις και που σε γεμίζει και σου χαρίζει στιγμές χαράς και δημιουργικότητας επειδή απλά κάποιοι έχουν αντίθετη άποψη.
    Φιλιά και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι το θέμα μου έχει να κάνει περισσότερο με δικά μου κόμπλεξ (ότι εγώ δε νιώθω άνετα στο να με διαβάζουν ),αν θα αρέσω στους γνωστούς μου κτλ... Η ανωνυμία είναι πολύ πιο εύκολη... Βέβαια μου έκανε καλό το γεγονός ότι με ανακάλυψε ένας. Εκτός από το αρχικό σοκ νιώθω ότι με ξεμπλόκαρε...

      Διαγραφή
  25. Καλημέρα!
    Σε βρήκα, σε διάβασα, μου άρεσε αυτό που ανακάλυψα
    και μιας και θα μείνω, επίτρεψέ μου μια σκέψη..

    Το θέμα, πιστεύω, δεν έχει να κάνει με το αν έχεις το δικαίωμα
    να εκφράζεσαι ελεύθερα, ούτε με το αν σε διαβάζουν γνωστοί και φίλοι..
    Το θέμα έχει να κάνει με σένα την ίδια!
    Δηλαδή... (και αλλάζω πρόσωπο για να μην παρεξηγηθώ)
    Αν εγώ κράζω τους γνωστούς μου στο μπλογκ, και την άλλη μέρα
    είμαι όλο αγκαλιές και φιλιά, τότε μιλάμε για διπλοπροσωπία και
    με το δίκιο τους να με κράξουν!
    Αν όμως αυτά που γράφω, τα λέω και μπροστά τους, τότε δεν μπορούν
    να μου προσάψουν κάτι αρνητικό..
    Αυτό που εννοώ είναι πως, αν ήμαστε στο μπλογκ μας αληθινοί,
    τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!
    Προσωπικά έτσι πορεύομαι και νομίζω πως είναι το καλύτερο!
    Καλή Κυριακή, καλώς σε βρήκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ανταίε και καλώς σε βρήκα... Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυκράζω απλά τα βλέπω όλα μέσα από το πρίσμα του χιούμορ. Οποιος το δει ετσι δεν πρόκειται να παρεξηγηθεί. Αυτό σκέφτηκα και χαλάρωσα...

      Καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  26. Καλά έκανα τελικά και το είχα αναφέρει σε όλους από την αρχή ότι είχα μπλογκ... Αν και κάποιες αναφορές μου πείραξαν κάποιους.
    Τέλος πάντων μην το κλείσεις και μην το κάνεις με τίποτα πριβέ. Αν έχεις όρεξη διάβασε τις παλιές σου αναρτήσεις και απομάκρυνε τυχών ενοχοποιητικά στοιχεία!
    καλές διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωστε είσαι παρτάλι με ονοματεπώνυμο! Προσπάθησα αρχικά να εφαρμόσω τις τακτικές που είχες ποροτείνει σε ένα άρθρο σου για το πως θα παραμείνεις ανώνυμος.. Αλλά δε λειτούργησε τίποτα... Μάλλον θα φανερωθώ. Μy name is Bond, James Bond...

      καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  27. Ε λοιπόν με σένα έχω πρόβλημα...μην τρομάζεις καλέ..
    Απλά ενώ σε έχω στη λίστα μου και με τα αγαπημένα δε σε βλέπω όταν κάνεις ανάρτηση με αποτέλεσμα να τις χάνω...
    Θα συμφωνήσω με τον Ανταίο και το Παρτάλι πάντως..μπορεί να συμφωνώ και με άλλους, αλλά δεν προλαβαίνω να διαβάσω τώρα όλα τα σχόλια..
    Να περνάς καλά..φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παθαίνω και εγώ αυτό με ορισμένα ιστολόγια.. Δε ξέρω τη λύση στο πρόβλημα μας!

      Φιλάκια πολλά...

      Διαγραφή
  28. Καλημέρα Χριστίνα,
    Στις πληροφορίες που επέλεξες να μας δώσεις για το blog σου, γράφεις: "Με λένε Χριστίνα και αυτό είναι το προσωπικό μου ηλεκτρονικό ημερολόγιο..". Χρειάζεται πολύ μαγκιά για να αφήσει κανείς "σελίδες" απ' το ημερολόγιο του εκτεθειμένες σε τόσα μάτια και ψυχές. Σε ανθρώπους που δεν γνωρίζει και δεν τον γνωρίζουν, που μπορούν να παρεξηγήσουν όσα γράφει, να τον κακολογήσουν, κ.τ.λ.
    Οι άνθρωποι σου, αυτοί που απαρτίζουν το οικογενειακό και φιλικό σου περιβάλλον, ξέρουν ποια είσαι. Φαντάζομαι πως κατανοούν ότι στην ουσία ότι και αν έχεις πει δεν τους εκθέτεις μα και αν ακόμα το κάνεις, δεν το κάνεις κακοπροαίρετα.
    Το blogging κατά την γνώμη μου είναι μια σύγχρονη μορφή ψυχοθεραπείας. Λες τα όσα σκέφτεσαι και νομίζεις και ουσιαστικά τα "συζητάς" με άλλους ανθρώπους και κάπου στο "ενδιάμεσο" της συζήτησης, χαλαρώνεις και ηρεμείς ή απλώς ξεμακραίνεις σε σκέψεις που προσφέρουν άλλοι.
    Και να σου πω και κάτι, αν τέλος πάντων κάποιος έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα που έβγαλες τα "άπλυτα" του στην φόρα, ας φτιάξει και αυτός blog να μας πει τα δικά σου!! :P (αστειεύομαι!)
    Να κάνεις πάντα αυτό που σε ευχαριστεί και να περνάς όμορφα. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ έτσι την είχα δει σαν ψυχοθεραπεία απλά με χάλασε όταν ανακάλυψα ότι ο ψυχοθεραπευτής μου είχε γίνει μαρτυριάρης... Πραγματικά ελπίζω να κατανοούν ότι δεν τους εκθέτω κακοπροαίρετα... Απλά μου δίνουν τόσο ωραία ερεθίσματα για αναρτήσεις οι άτιμοι που δε μπορώ να αντισταθώ!

      Φιλάκια και καλό καλοκαίρι...

      Διαγραφή
  29. Από την πρώτη στιγμή γράφω επώνυμα γιατί δεν έχω κάτι να κρύψω ή να ντρέπομαι για αυτά που αισθάνομαι, για αυτά που εκφράζω και για τις ιδέες μου! Αν είσαι αληθινός δεν φοβάσαι ποιος θα σε διαβάσει αλλά εύχεσαι αυτός που θα σε διαβάσει να πάρει κάποια έμπνευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν με ανακαλύψουν καποιοι συγκεκριμένοι που έχω στο μυαλό μου δε θα πάρουν έμνευση αλλά μια βρεγμένη σανίδα...

      Διαγραφή
  30. Βρε, να τον έβγαζες τρελό. Ότι δεν έχεις ιδέα γιατί σου λέει.
    Ωραία να γράφεις ανώνυμα! Σε ζηλεύω.
    Εγώ βρέθηκα τελικά γνωστή με τη Δήμητρα που σου έγραψε πιο πάνω και το ανακάλυψα με τρελή σύμπτωση. Αλλιώς θα την έβλεπα και δε θα είχα ιδέα ότι είναι η μπλογκοφίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα δεν με έπαιρνε να κάνω την ανήξερη. Ηταν ολοφάνερο ότι ξέρει...

      Εσύ έχεις και φωτογραφίες οπότε είναι πιο ευκολο να σε αναγνωρίσει κάποιος! Πάντως με τη Δήμητρα τρελή σύπτωση!!! Πολύ θα ήθελα να μάθω πως ανακάλυψες ποια είναι...

      Διαγραφή
    2. Σε ένα σπίτι διάβασα μια κάρτα γενεθλίων διακοσμημένη (ως κουτσομπόλα) και από τα ονόματα σκέφτηκα ότι είναι αυτή και ρώτησα.
      Θα μπορούσαν οι άλλοι να μην ξέρουν για το μπλογκ της και να μου πουν ότι δεν είναι αυτή και ακόμα θα τη συναντούσα όπως κάθε χρόνο και δε θα μιλάγαμε.
      Μικρός που είναι ο κόσμος!

      Διαγραφή
    3. Οντως!!! Ένα μικρό χωριό είμαστε..

      Διαγραφή