Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Αγάπη , νομίζεις ότι πάχυνα????

Οι άνθρωποι που παραδοσιακά είναι αδύνατοι έχουν πολύ πλάκα άμα παχύνουν. Αρχικά, τους παίρνει πολύ καιρό να συνειδητοποιήσουν το γεγονός ότι πάχυναν. Μπορεί όταν πάνε να φορέσουν το παντελόνι τους να μην κουμπώνει αλλά η πρώτη σκέψη είναι "έλα μωρέ είναι φρεσκοπλυμένο". Μετά, μπορεί να πετάνε λίγο τα παχάκια αλλά "να μωρέ το έχω καιρό και μάλλον έμπασε στο πλύσιμο". Και ο κατάλογος με τις δικαιολογίες είναι μακρύς!

Έτσι την πάτησα και εγώ. Ο συνδυασμός Χριστουγέννων και μίας βλάβης στη ζυγαριά με οδήγησαν στο σήμερα.. Το πρώτο χτύπημα ήρθε πριν μια εβδομάδα. Είχαμε πάει στο σπίτι ενός φίλου και μας έλεγε ότι θα ξεκινήσει δίαιτα για να χάσει 20 κιλά. Εγώ για να τον εμψυχώσω ξεκίνησα τα "Πω, πω 20 κιλά! Είσαι τρελός? Πως γίνεται αυτό? Χαράς στο κουράγιο σου. Ούτε στον εχθρό μου... Εδώ εγώ λίγα κιλά θέλω να χάσω και δε μπορώ". Σε αυτό το σημείο ένας παραδοσιακά αδύνατος άνθρωπος περιμένει τον άλλον να πει " Τι λες μωρέ? Θες και εσύ να χάσεις? Πού? Είσαι τέλεια. Είσαι ιδανική" κτλ... Όταν όμως αντί για αυτό ακούει "Έλα μωρέ? Πόσο θες να χάσεις? 5 κιλά? Σιγά". Τότε τρώει φρίκη... "Πέντε κιλά??? Εγώ σκεφτόμουν το πολύ τρία? Έχω παχύνει? Οχι πείτε μου, έχω παχύνει?". Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πάντα , όχι.

Το δεύτερο χτύπημα  ήρθε την Παρασκευή. Έχουμε βγει με φιλικό ζευγάρι και έχουμε πιάσει συζήτηση περί ρούχων. Μας λέει ο φίλος ότι πήγε να αγοράσει ένα τζιν από τα Pull and Bear και ότι δεν του κάνανε γιατί είναι χαμηλοκάβαλα και για κάτι ποδαράκια τόσα δα. "Εμ, που πας ρε Καραμήτρο" του λέω με τη μελιστάλαχτη φωνούλα μου "τα αγοράκια πλέον είναι αδύνατα. Δεν είναι σαν εσάς ρε γεροξούρες να κρέμονται τα γεροντοπάχια". "Τα αδύνατα αγοράκια θέλουν και αδύνατα κοριτσάκια" μου απαντάει αυτός αμέσως και μας κοιτάει λοξά εμένα και τη φίλη μου. "Η Χαρά είναι πολύ αδύνατη" λέω εγώ. "Δεν το 'πα για τη Χαρά" μου απαντάει αυτός και μου έρχεται ο ουρανός σφοντύλι. Γιατί όταν υπάρχουν δύο λύσεις και η μία απορρίπτεται, τι μένει??? Η Χριστίνα!!

Τρίτη και φαρμακερή. Κυριακή απόγευμα λέμε με τον Θ να πάμε μια βόλτα. Έχω βάλει ένα πολύ χαριτωμένο φόρεμα σε άλφα γραμμή. Κοιτάζομαι στον καθρέφτη και κάτι δε μου πάει καλά. Πάω στον Θ και τον ρωτάω "Σ' αρέσει? Μήπως με παχαίνει?". Ο Θ με βλέπει και σκάει στα γέλια. "Τι έχεις βάλει από κάτω? Έχεις χαζέψει?" Από το βλέμμα μου καταλαβαίνει ότι δεν έχω βάλει κάτι για να του κάνω πλάκα αλλά αυτό που είναι εκεί είναι παραπανίσια κιλά!! "Πολύ ωραίο είναι" συνεχίζει αμέσως μετά προσπαθώντας να μαζέψει τα αμάζευτα...

Και τώρα σας ερωτώ τι να κάνω που στο άκουσμα της λέξης δίαιτας μου έρχεται να πιάσω τον Παρλιάρο να τον μαγειρέψω και μετά να τον φάω? Την προηγούμενη φορά που έχασα 5 κιλά ήταν όταν έκανα το μεταπτυχιακό και δεν προλάβαινα να φάω. Τι να κάνω όμως που βαριέμαι να διαβάσω για να ξανακάνω μεταπτυχιακό? (Άσε που δε μου περισσεύουν και πέντε χιλιάρικα). Σας ερωτώ! Τι να κάνω?








50 σχόλια:

  1. κι εγώ πήρα 3 κιλά κι εχω κάνει κοιλιά που από σήμερα λεω να ξεκινήσω διαιτα ,αλλά επειδή σήμερα ειναι ,λεει, η πιο καταθλιπτική Δευτέρα του Χρόνου ,μόλις τσάκισα ένα πιατο πατατες ογκρατεν! Όμως εμείς εχουμε να χάσουμε 3 - 5 κιλάκια και θα τα χάσουμε! Άσε τους άλλους να ριχνουν τα φαρμάκια τους ,χωρια που δε θα χάσουν ποτε τα 15+ κιλά που θέλουν!
    εγω για να τα χάσω πρέπει να στενοχωρηθώ πολύ! Στενοχωρήστε με βρε παιδιά!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια σήμερα είναι???? Βρήκα μέρα να ξεκινησω δίαιτα...

      Σε μένα δεν πιάνει η στεναχωρια. Οταν στεναχωριέμαι τρώω...

      Διαγραφή
  2. Έχω πάθει ΤΟ ΣΟΚ με τα λόγια του φίλου και του συζύγου....σοκ και έχω σκάσει και στα γέλια!!!!Πωπω δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα....μάλλον θα το έραβα σε σημείο νευρικής ανορεξίας!!!!!Δεν έχω κάνει ΠΟΤΕ σχόλια σε άλλο άνθρωπο για το βάρος του....μου φαίνεται εξαιρετικά "χοντρό"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ίδιο σημείο αντίδρασης είμαστε... Μήλα θα τρώω σήμερα όλη μέρα...

      Σε ευχαριστώ για το "λεπτό" σχόλιο σου...Το είχα ανάγκη...χαχαχα

      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Πάντως, ναι, υπάρχουν άνθρωποι που πάνε και τρέχουν, έτσι απλά, χωρίς να τους κυνηγάνε κι ένας από αυτούς σου γράφει τώρα. Δεν πειράζει, αγνόησε τους κακεντρεχείς και ανάγωγους, 5 κιλά χάνονται για πλάκα, για πλάκα όμως! Σου το εγγυάται ένας παραδοσιακά χοντρός άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωστε υπάρχετε και κυκλοφορείτε και ανάμεσα μας!
      Η αλήθεια είναι ότ το τρέξιμο το μισώ... Με πονάει η σπλήνα μου, ασε που το βαριέμαι και αφόρητα... Θα το ρίξω στον χορό! Ε και αν δω και αποϊδώ θα χορέψω τον χορό του Ζαλόγγου...

      Διαγραφή
  4. Παρών. Πάω και τρέχω, μόνος μου, χωρίς να με κυνηγάνε. Επίσης κολυμπάω σε κολυμβητήριο και παίζω μπάλα. Τρώω ό,τι γουστάρω και είμαι στυλάκι, την στιγμή που οι συνομήλικοι φίλοι μου έχουν γίνει σαν αρκούδες. Και, ενώ δεν κάνουν καμιά προσπάθεια, αθλητικά και διατροφικά, γκρινιάζουν για το βάρος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, είσαι από αυτούς λοιπόν... Να μου γνωρίσεις τους φίλους σου! Θα κάνουμε καλή παρέα...

      Διαγραφή
  5. Κι εγώ στην ίδια φάση είμαι. Με τη γυμναστική καλά τα πάμε με τη διατροφή είναι το πρόβλημα.
    Κάνε μια μόνιμη στήλη εδώ να γράφουμε όλοι μαζί τον πόνο μας.
    Καλή αρχή και καλή πείνα σε όλους μας.
    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έχω το αντίθετο πρόβλημα. Με τη διατροφή καλά τα πάω (όταν θέλω) με τη γυμναστική έχουμε τσακωθεί!

      Διαγραφή
  6. το slogan όλα τα λεφτά!
    επίσης πλάκα έχουν οι παραδοσιακά χοντροί που αδυνατίζουν, εντάααξει? να ΜΗΝ τους ξεχνάμε και ΑΥΤΟΥΣ, οκ>>>???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τους ξεχνάμε!!!Τους θαυμάζουμε και τους θυμόμαστε κάθε φορά που ξεκινάμε δίαιτα...

      Διαγραφή
  7. Χαχαχαχαχα!!!
    Πολύ γέλασα με την ανάρτησή σου Χριστίνα!
    Ελα ντε κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν χωρίς να τους κυνηγάνε!
    Μην πτοείσαι εσύ να είσαι καλά σιγά που θα σκάσουμε για 3 κιλάκια!
    Ελα μωρέ!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμένα και να με κυνηγήσουν, δεν τρέχω καλή μου φίλη! Μου είναι.....αδύνατον!!! Αχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! Ωραία η ανακαίνιση!! Με γεια!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Και εμένα!!!! Από μικρό παιδί το χειρότερο παιχνίδι μου ήταν το κυνηγητό! Τι ευχαριστηση βρίσκανε ακόμα δεν ε΄χω καταλάβει. Σε 5 βήματα φτύνω τις γόπες που δεν καπνίζω...

      Ευχαριστώ! Την άλλαξα την κοπελιά γιατί είχε αδύνατα πόδια και με εκνεύριζε!

      Διαγραφή
  9. Δεν ξέρω βρε παιδί μου... Εγώ ίδια σε βλέπω... Δεν μου φαίνεται ότι έχεις πάρει...
    Αλλά εάν το δείχνει η ζυγαριά κοίτα να δεις τι θα κάνεις: Θα μειώσεις λίγο την ποσότητα του φαγητού σου, θα αποφύγεις τα γλυκά για ένα διάστημα και θα τα χάσεις χωρίς να το καταλάβεις. Στο λέει μια χοντρή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φαντάσου ότι η κάμερα του υπολογιστή προσθέτει κια 5 κιλά! χαχαχα

      Αυτό κάνω συνήθως και εγώ! Μια περίοδο είχα κόψει μόνο τα γλυκά που κερνάγανε οι συνάδελφοι στο γραφείο (γιορτές , επετείους, πτυχία) και έχασα 2 κιλά!

      Διαγραφή
  10. Μην ξεκινάς ποτέ Δευτέρα! Αυτό είναι το μυστικό!
    Εγώ ξεκινώ Τρίτη και δίαιτα και γυμναστική!
    ναι μάλιστα! Το θέμα είναι ότι δεν έχω ορίσει ακόμα από την αρχή του έτους ποια Τρίτη!
    Με έφαγαν οι διακοπές εμένα των Χριστουγέννων. Γιατί τις λένε έτσι; Κάτι έπρεπε να διακόψω αφού δεν διέκοψα τη δουλειά! ΄Ετσι διέκοψα τη γυμναστική!
    Όλες τελικά ζούμε ένα δράμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ δεν το ξερα και ξεκίνησα χθες... Πάντως καλά είμαι ακόμα! Έχω πάρει και τη σαλατούλα μου σήμερα μαζί μου και θα βοσκήσω ωραιότατα σε λίγο...

      Διαγραφή
  11. Με είχες από την πρώτη πρόταση. Πέραν από το δράμα της κατάστασης (που το καταλαβαίνω, γιατί εμείς οι "πρώην χοντροί" ζούμε συνέχεια σε μια μάχη με το πάχος) γέλασα πολύ... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωην χοντρός εσύ??? Η φωτογραφία δική σου είναι?

      Μια χαρά τα κατάφερες....

      Διαγραφή
  12. Χριστινάκι, υπολόγισε δείκτη μάζας σώματος και κλείσε το στόμα σε όσους σου την λένε. Είμαι σίγουρη ότι ο δείκτης σου είναι νορμάλ.
    Δες εδώ: http://health.in.gr/tools/metritesYgeias/bmi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 24,35! να το αφήσω?

      Είμαι οριακά εντός του ιδανικού... Αλλά θέλω να γίνω πιο ιδανική...

      Διαγραφή
  13. Εγώ λέω ότι με έχει ρίξει η δουλειά του γραφείου, παρηγορεί...
    Να το δοκιμάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή επιτυχία σου εύχομαι! Όλα στο μυαλό είναι, Χριστινάκι. Άλλαξε λιγάκι τη ρουτίνα σου, π.χ. κατέβαινε μία στάση νωρίτερα και περπάτα μέχρι τον προορισμό σου (αν γίνεται). Σιγά σιγά. Και θα σου ανεβαίνει η διάθεση και θα καις παραπάνω χωρίς καλά-καλά να το καταλάβεις. Εμένα μου πήρε πάρα πολύ καιρό να το αποφασίσω και στο γυμναστήριο ξεκίνησα να πηγαίνω με βαριά, πολύυυ βαριά καρδιά... αλλά όταν είδα ότι λίγα λεπτά μετά το ξεκίνημα της άσκησης, ανέβαινα ψυχολογικά, έλεγα, εδώ είμαστε, δώσε κι άλλο, δώσε! Τώρα είμαι στα -10 κιλά και συνεχίζω (ακάθεκτη, θέλω να πιστεύω).
    Στο μυαλό μας είναι μωρέ. Δε θα σκέφτεσαι, θα πεινάσω, θα στερηθώ, αλλά, "θα το βάλω το φόρεμα σε γραμμή άλφα και θα τρέχουν τα σάλια και των απέναντι γειτόνων!". Το αποτέλεσμα να σκέφτεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν πας στο γυμναστήριο τα είκοσι πρώτα λεπτά είναι δύσκολα. Και η αίσθηση όταν τελειώνεις είναι φοβερή. Είσαι γεμάτος ενέργεια. Το δύσκολο είναι να ξεκινησεις να πηγαίνεις. Αυτά τα 5' πριν φύγεις από το σπίτι που όλα σου φωνάζουν "που να τρέχεις τώρα...αραξε"

      Διαγραφή
  15. Απολαυστικότατη ανάρτηση!
    Και αυτό το "έλα μωρέ είναι φρεσκοπλυμένο" αγαπημένη πρώτη σκέψη όταν στενέψουν τα ρούχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχεις βραβειάκι
    http://eleannasdeardiary.blogspot.gr/2014/01/11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καταρχας, να μην πεις (σκεφτεις καν) "κανω διαιτα". Λειτουργει καθαρα αντιστροφως ψυχολογικα (σε εμενα τουλαχιστον) κ θελω να φαω ακομη κ φαγητα που υπο αλλες συνθηκες δν θα πλησιαζα καν!!
    Κατα δευτερο, καλη τυχη!
    Περα απο την πλακα, φροντισε να εχεις πραγματα για να ασχοληθεις κ αν γινεται εκτος σπιτιου, δλδ μακρια απο ψυγειο, κουζινα κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τη δίαιτα είναι μεγάλη παγίδα. Πάντα όταν λέω θα κάνω δίαιτα παίρνω δύο κιλά! Αυτή τη φορά βέβαια είμαι οκ. Βασικά γιατί απλά έκοψα τα γλυκά και τις βραδινές βλακείες.

      Διαγραφή
  18. Εγώ στον καθρέφτη μια χαρά με βλέπω... Στη ζυγαριά φρικάρω με αυτό που βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχ Χριστίνα, αν ήξερα τι να κάνεις θα το έκανα κι εγώ! Άσε που υποψιάζομαι ότι εσύ θα βρεις τον τρόπο κι εγώ τον δρόμο για το ψυγείο! Χάρηκα που βρεθήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον δρόμο για το ψυγείο δυστυχώς ούτε εγώ τον ξεχνώ. Για αυτό έχω φροντίσει να παραμείνει άδειο. Και εγώ χαίρομαι που βρεθήκαμε. Θα σε διαβάζω και θα χορταίνω. Φάτε ματιά ψάρια...

      Διαγραφή
  20. Χριστίνα να σου πω κάτι?? έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!! θέλω κι εγώ να χάσω 3-5 κιλάκια... λένε πως είμαι καλύτερη έτσι, αλλά ο Γιάννης με κοροϊδεύει, μου πετάει σπόντες όπως ο Θ. σου!! Σου έχω βραβειάκι μπάι δε γουέι! φιλάκιαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό... Αχ αυτά τα τρία κιλά ειναι πράγματι δύσκολα. Γιατί λες τρία κιλακια ειναι οποτε θέλω τα χάνω." Aμ δε...

      Διαγραφή
  21. Έλα μην νομίζεις όλοι στην ίδια φάση είμαστε μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. 'Ελα να κάνουμε όλοι μαζί δίαιτα! Εγώ θέλω να χάσω 8 αν σε παρηγορεί καθόλου αυτό. Δεν χρειάζεται δίαιτα με την έννοια της δίαιτας. Κομμένα τα γλυκά τα ψωμιά και το βραδινό για 3 μήνες και το καλοκαίρι θα είσαι έτοιμη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γλυκά τα κόψαμε. Το βραδινό επίσης. Το ψωμί δε μπορώ να το κοψω..

      Διαγραφή
  22. όλα είναι στο μυαλό μας
    για παράδειγμα και εγώ τρέψω και κολυμπάω
    κάποτε βαριμουν να τα κάνω και τώρα να δε πάω μια μερα να τρέξω κάτι μου λείπει
    και οποιος απορρίψει κάποιον για 4-5 κιλά παραπάνω είναι χαζός για μένα
    αλλα αν νομίζεις ότι σε χαλάνε καντο
    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ειναι ασωτο και τρέχει και κολυμπάει;;;;

      Για μένα θέλω να τα χάσω , όχι για να αρέσω στους άλλους. Στους άλλους αρέσω έτσι και αλλιώς... Τς Τς τς .... Την ψώνισα...

      Διαγραφή
  23. Ποσο σε νιωθω ποσο!!! Κι εγω εχω βαλει καποια κιλα τον τελευταιο χρονο! Και δεν το αντεχω! Οσοι με βλεπουν μετα απο καιρο με ρωτανε αν ειμαι εγκυος!!! Και τα ρουχα δεν μου μπαινουν! Κι ειναι η πρωτη φορα εκτος εγκυμοσυνης που συμβαινει αυτο! Διαιτα;;; Με τιποτα! Προσοχη; Βεβαιως! Κοιτα, εχω ξεκινησει το εξης, αλλα αυτο δεν θα εχει αποτελεσματα αστραπη, ομως εγω μεχρι εκει μπορω. Προσεχω λιγο να τρωω μικρα και συχνα γευματα, να μην τρωω βαρυ βραδινο, να αποφευγω τα πολλα γλυκα. Και να περπαταω οσο περισσοτερο μπορω! Δηλαδη γρηγορι βαδισμα για 30-40 λεπτα τρεις τεσερεις φορες την εβδομαδα. Το περπατημα μου αρεσει πολυ οπως και ο χορος! Αφου χρημα και χρονος για το δευτερο δεν υοαρχει, κανω οσο μποω το πρωτο. Πιστεψε με, λειτουργει!'
    Η φωτογραφια στο τελος ολα τα λεφτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια κάνουμε. Μπορεί να μην έχουμε αποτελέσματα εξπρές αλλά θα ειναι μόνιμα... Αυτό σκέφτομαι εγώ..

      Που θα μας παει θα ξανά φορέσουμε ολα εκείνα τα ρούχα που δε μας κάνουν πια..

      Διαγραφή
  24. είσαι απλά απολαυστική! δεν το συζητώ!!!!!!! απίστευτο ποστ! ασε που ταυτιστηκα μαζί σου!!!!! εγώ βεβαια ανήκω σε αυτούς που πρέπει να χασουν πολλα κιλά αλλά και μενα στην ιδέα να αρχίσω δίαιτα το ίδιο πράγμα μου ερχεται να κάνω. Αν βρεις όμως το μυστικό να το μοιραστείς μαζί μας! το χρειαζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως δε βρήκα κανένα μυστικό!! Και σαν να το κάνουν όλοι επίτηδες από γενέθλια σε γιορτή και τραέζια πάμε τον τελευταίο καιρό!!! Φαγιά, τούρτες... και όλα μετά τις 10:00 το βράδυ! Γιατί όταν εσύ κάνεις σχέδια για δίαιτα.. ο χοντρός Βούδας γελάει!

      Διαγραφή
  25. Χαχα τελειο ποστ!Εγω ανηκα στις πρωην χοντρες με υψος 1.69 και βαρος 113 κιλα.Με προσωπικο γυμναστη και διατροφη εγω εχασα 66 κιλα και το αγορι μου 35-40.Ειναι να το αποφασισεις.Γυμναζομαι συχνα και προσεχω ακομη.Η αλλαγη ηταν αποτομη και πολλοι δεν αναγνωριζαν εμενα και το αγορι μου με την πρωτη ματια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή