Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Coming soon : Ρώμη-Φλωρεντία!!


Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτυ μας! λαλαλαλα

Το καλό με το να δουλεύει και να διαβάζει πολλές ώρες ο φίλος σου είναι ότι αρκετά συχνά έχει συνέδρια! Το μοναδικό καλό, γιατί κατά τα άλλα είναι σπάσιμο νεύρων. Παλιότερα είχε πιο συχνά ταξίδια, τώρα λιγότερα, βλέπε κρίση. Παρόλα αυτά πέρασε πρόταση του για συνέδριο στη Ρώμη και σιγά που δε θα πήγαινα μαζί...Για κάτι τέτοια ζω εγώ.

Ρώμη είχα ξαναπάει και παλιότερα, όταν έκανε μεταπτυχιακό εκεί ένα φίλος μου. Δε ξέρω τι σκεφτόμουνα  τότε και είχα πάει μόνο για 6 μέρες; Τώρα που το σκέφτομαι έπρεπε να έχω πάει να του κατσικωθώ για κανά μήνα.. Αλλά που μυαλό τότε! Εντωμεταξύ ήμουν και η τελευταία από τους φίλους του που τον επισκέφτηκε και ο κακομοίρης είχε πήξει να πηγαίνει στα αξιοθέατα. Βαριόταν τόσο πολύ που με πήγαινε απ'έξω και έβρισκε ένα σορό δικαιολογίες για να μην μπούμε μέσα. Το κολοσσαίο είναι μούφα μέσα , δεν αξίζει να μπεις. Απ' έξω φαίνεται καλύτερα μου έλεγε. Το είδα και εγώ το κολοσσαίο απ' έξω. Στο Βατικανό με τα χίλια ζόρια τον έσυρα. Σε αυτό όμως το έρμο το Πάνθεον δε με ήθελε καθόλου. Κάθε μέρα του έλεγα αύριο να πάμε στο Πάνθεον. Ναι, ναι απο εκεί περνάμε μου έλεγε. Και όντως από εκεί περνάγαμε απλά τη μία μέρα  είχε πολύ κόσμο , την άλλη πείναγε, την επομένη περνάγαμε τόσο αργά που είχε κλείσει! Το είδα λοιπόν και αυτό απ'έξω.

Όλα και όλα όμως τη νυχτερινή ζωή της Ρώμης την έμαθα απ' έξω και ανακατωτά! Πρώτη φορά πήγα σε κλάμπ στο εξωτερικό, συνήθως είμαι τόσο πτώμα από το περπάτημα όλη μέρα που το βράδυ κοιμάμαι από τις 11. Ε λοιπόν οι Ιταλοί δε λένε όπως εμείς να βγούμε για ένα ποτό, αλλά λένε πάμε να χορέψουμε (andare a ballare  ή κάτι τέτοιο). Και όντως χορεύουνε. Τους φαινόταν εξωγήινο το γεγονός ότι κράταγα ένα ποτό όλο το βράδυ. Αυτοί το πίνουν σε 5' και μετά αρχίζει ο χορός. Λες και ήμουν σε video clip της Rihanna. Τέτοιο χορό δεν έχουν δει τα Αθηναικά clubs ούτε από τις χορεύτριες πάνω στη μπάρα! 

Όμορφος λαός οι Ιταλοί, και πολύ περιποιημένοι. Αυτό που μου είχε κάνει εξαιρετική εντύπωση ήταν οι άντρες. Ήταν τόσο κομψοί σε σχέση με τους δικούς μας- sorry guys. Αλλά από αγγλικά τα βασικά, you beautiful ragazza, άντε να συνεννοηθείς. Τις γυναίκες τις περίμενα πιο όμορφες. Η πιο όμορφη κοπέλα που είδα στη Ρώμη αποδείχθηκε Ελληνίδα...Πάντως μοιάζουμε πάρα πολύ σα λαοί, una fatsa una ratsa!

Μπορεί εγώ να έχω ξαναπάει Ρώμη αλλά ο Θ δεν έχει ξαναπάει. Οπότε θέλω να το βλέπω σαν έναν καινούριο προορισμό. Άσε που πιστεύω ότι θα είναι τελείως διαφορετικά τώρα. Άλλο να πας με γκόμενο και άλλο με τον κολλητό σου και τα μυαλά πάνω από το κεφάλι!

Ρώμη θα μείνουμε 6 μέρες , μετά θα πάρουμε τον ιταλικό "ΟΣΕ" και θα πεταχτούμε Φλωρεντία για δύο μέρες. Φλωρεντία-Ρώμη είναι 1,30 ώρα με το γρήγορο τρένο και το εισητήριο είναι 77€ πήγαινε-έλα! Από Φλωρεντία δεν έχει απευθείας πτήση για Αθήνα οπότε αναγκαστικά επιστρέφεις Ρώμη. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι μου φαίνονται λίγες οι δύο μέρες στη Φλωρεντία- στην ουσία μια διανυκτέρευση- αλλά δε μας (μου)  βγαίνουν οι μέρες άδειας για παραπάνω. Έχω αποφασίσει στη Φλωρεντία να μην επισκεφτούμε μουσεία αλλά να χαρούμε απλά τη πόλη. Να φάμε , να πιούμε κρασί και να πάρουμε μια γεύση από Τοσκάνη. Ε το πολύ πολύ αν δούμε ότι δε μας έφτασε, ξαναπάμε!!!χιχιχι

Προς το παρόν συλλέγω πληροφορίες. Πού έχει το καλύτερο παγωτό. Πού έχει τη καλύτερη πίτσα. Πού να βγούμε βράδυ. Πού να ψωνίσουμε, θα έχουν και εκπτώσεις όταν πάμε! Ωχ ποιος μαζεύει τον Θ. Δε σας έχω ενημερώσει σχετικά αλλά εμείς είμαστε από τα αντίθετα ζευγάρια. Που ο άντρας είναι μέσα στο δοκιμαστήριο και εγώ ψάχνω καναπέ να καθήσω! Φίλοι άντρες σας νιώθω...Εντάξει μου αρέσει και εμένα να ψωνίζω αλλά πάω πάντα μόνη μου και πάντω αποφασίζω σχεδόν αμέσως τι θέλω. Μπορεί να αγοράσω κάτι χωρίς καν να το δοκιμάσω. Από την άλλη ο Θ μπορεί να βγάζει και να βάζει δυο μπλουζάκια για μισή ώρα μέχρι να αποφασίσει πως τελικά θα τα πάρει και τα δυο! Τράτζικ....


6 σχόλια:

  1. Ρώμη είχα πάει κ εγώ πριν χρόνια (δυστυχώς δεκαπενταύγουστο... τρομακτική ζέστη και υγρασία) αλλά Φλωρεντία δεν έχει τύχει ακόμα... Τέλεια θα περάσετε όμως αυτό είναι το σίγουρο!!! Μπορείτε να πάτε στα Benetton/Sisley και να τα σηκώσετε... εγώ αυτό είχα κάνει στη Ρώμη! Εκτός από Gelato είχα τσακίσει τα Cannoli!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ και εμεις φοβάμαι ότι θα λιώσουμε από τη ζέστη. Τέλη Ιουλίου θα πάμε. Benetton/Sisley κλασσικές αξίες. Αν και τη προηγούμενη φορά που είχα πάει δεν είχαν μεγάλες διαφορές στη τιμή από Ελλάδα. Τώρα στις εκπτώσεις μπορεί- μακάρι- να είναι αλλιώς.

      Διαγραφή
  2. Πολλες φορες θελησα να παω Ρωμη...καμια δεν τα καταφερα... κι ετσι οπως ειναι τωρα τα πραγματα θα αργησω πολυ να παω!! Να περασετε τελεια! Και καυσωνα να εχει μη χαλαστειτε καθολου! θα δροσιζεστε με παγωτα η στα συντριβανια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πας, θα πας και εσυ με τη σειρά σου!! Η αλήθεια είναι πως είναι ακριβή πόλη. Ειδικά τα ξενοδοχεία!

      Όχι καλέ δε πτοούμαστε θα κάνω βουτιά στη Fontana Di Trevi. Και αν το να πετάξεις νόμισμα σημαίνει ότι θα ξαναπάς στη Ρώμη , όλο και κάτι θα σημαίνει το να πέσεις ολόκληρος μέσα!!

      Διαγραφή
  3. Ζηλεύω!Θέλω κι εγώ! :(

    Καλά να περάσετε εύχομαι. :)

    Υ.Γ.:Υπάρχουν όντως τέτοιοι άντρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές σου και που πέρασες και άφησες σχόλιο! Εχεις ένα πολύ όμορφο blog.

      Όσο για τους άντρες ναι υπάρχουνε και εγώ έχω κερδίσει τον έναν...Λαχείο!

      Διαγραφή