Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Άγιος Βαλεντίνος έρχεται και δε μας καταδέχεται...

Δεν πιστεύω στον Άγιο Βαλεντίνο. Όπως δεν πιστεύω και στον Άγιο Βασίλη. Όπως δεν πιστεύω και σε πολλούς άλλους αγίους. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάθε τέτοια μέρα γίνεται αυτός ο κακός χαμός. Γιατί την πρωτοχρονιά δε βγαίνει κανείς να πει "μου τη σπάει ο χοντρός με τα κόκκινα" ή "αν ξαναμυρίσω άλλον έναν κουραμπιέ θα κάνω εμετό"?

Εντάξει το παραδέχομαι το έχουν παρακάνει οι έμποροι με αυτή τη γιορτή αλλά ας μην τρελαινόμαστε. Δε μας έχωσε κανείς τη μούρη με το ζόρι μέσα σε ροζ σαντιγύ. Υπάρχουν η μέρα της μητέρας, η μέρα των αδέσποτων, η μέρα της αποταμίευσης κτλ. Η μέρα των ερωτευμένων γιατί μας εξοργίζει τόσο?

Δεν έχω γιορτάσει ποτέ αυτή τη μέρα, με την έννοια βάζω τα καλά μου και βγαίνω για φαγητό. Δεν έχω λάβει και δεν έχω κάνει ποτέ δώρο αυτή τη μέρα. Μου φαίνονται χαζά όλα αυτά τα αρκουδάκια, τα οποία εκτός από το μαγαζί που τα πουλάνε, εκεί δείχνουν χαριτωμένα, οπουδήποτε αλλού είναι τόσο κιτς. Ο Θ κάθε τέτοια μέρα μου φέρνει σοκολατάκια (τις καρδούλες με φράουλα της Lacta, τις οποίες τις λατρεύω), ο Θ βέβαια κάθε μέρα θα μπορούσε να μου φέρνει σοκολατάκια για να τα τσακίζει μετά αυτός. Ευτυχώς του έχω βάλει χέρι και πλέον δεν αγοράζει  παχυντικές βλακείες. Πέρισυ δυστυχώς μου έφερε λουλούδια. Μου τη σπάνε τα λουλούδια. Στην αρχή είναι όμορφα αλλά μετά μαραίνονται. Προτιμώ τις γλάστρες. Αν και αυτές τις ξεχνάω απότιστες και μετά μαραίνονται. Τελικά καλύτερα τα σοκολατάκια....

Συνελήφθη ο τοξοβόλος
Φέτος δε ξέρω τι θα κάνουμε τη μέρα των ερωτευμένων. Πέρυσι είχα μαγειρέψει, φέτος δεν προβλέπεται. Θα πάρουμε φαγητό απ' έξω. Απεργώ για το σχέδιο Αθηνά ή κάτι τέτοιο.Τελοσπάντων βαριέμαι.Είδα και ένα πολύ άσχημο όνειρο και με έχει επηρρεάσει. Σήμερα η ψυχολογία μου είναι μυστήρια. 

ΥΓ: Το πρωί διάβασα μια ανάρτηση από εδώ για το πως να γράψεις ένα γράμμα στον εαυτό σου και να σου το στείλεις μελλοντικά. Εννοείται ότι το έκανα. Οι σκέψεις μου σήμερα το πρωί ήταν μαύρες, ήθελα να τις γράψω αλλά δεν ήθελα να τις μοιραστώ με κανέναν. Το γράμμα θα μου σταλλεί σε ένα χρόνο. Ευχομαι όταν το διαβάσω να πω "κοριτσάκι με τι μαλακίες ασχολιόσουνα πέρισυ" και να γελάσω.

Χρόνια Πολλά για σήμερα είτε γιορτάζετε είτε όχι. Είτε πιστεύετε είτε όχι. Μια ευχή είναι αυτή πες την και ας πέσει χάμω.

Εάν θέλετε να στείλετε το δικό σας γράμμα πατήστε εδώ.



38 σχόλια:

  1. Δεν έχεις άδικο για τα Χριστούγεννα,αλλά εκεί το μόνο ξενόφερτο είναι ο στολισμός του δέντρου.Εμείς κανονικά έχουμε το καραβάκι μας.Και για τους κουραμπιέδες,όλα τα σπίτια κάνουν,έτσι μάθαμε.Στον Βαλεντίνο όμως δε μάθαμε,δε μας μίλησαν ποτέ στο σχολείο για εκείνον,ούτε πήγαμε ποτέ να ανάψουμε κεράκι στη ''χάρη του''...Για τη γέννηση του Χριστού όμως μάθαμε,εκεί είναι η διαφορά.Όσο για τον Άγιο Βασίλη,ούτε κι εγώ πιστεύω και συμφωνώ.Πάμε όμως στο θέμα μας...Άντε να πω την ευχή μου και να πω χρόνια πολλά σε όλους,να μη με πείτε κακιασμένη,χαχαχαχαχα.
    Φιλιά Χριστινάκι μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα μου δεν είναι χριστιανικό. Είναι μια μέρα που τιμάς τον έρωτα. Οπως είναι και η μέρα κατά του AIDS. Μια μέρα υπενθύμισης. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

      Πες εσύ χρόνια πολλά και φτιάξε και μια καρδούλα τούρτα μπας και εξιλεωθείς και γλιτώσεις το καρβούνιασμα.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχα,τούρτα έχω στο ψυγείο η αλήθεια είναι,μου την έφερε ο άντρας μου,αλλά μόνο γιατί ξέρει ότι λατρεύω σοκολάτα.Τώρα τα άλλα,ένα μόνο θα σου πω...ΟΥΦΦΦΦ :p

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα γράφεις! Εκτός από την κιτσαρία των "αρκουδακίων"! Τα αγαπώωωωωωω!!! Αλλά ok... Γούστα είναι αυτά!

    Πολύ ωραία και η ιδέα για το γράμμα! Είναι κάπως περίεργη η φάση τους τελευταίους μήνες οπότε ελπίζω να είμαι κι εγώ του χρόνου σε φάση "Για τι μαλακίες έσκαγα πέρσι;"!

    Φιλιά & χρόνια πολλά και καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ αυτά τα ρκουδάκια όταν τα φέρνεις σπίτι τελικά μόνο χώρο και σκόνη πιάνουν... Εμένα μου αρέσουν τα πιο χρηστικά αντικείμενα...

      Πχ σοκολατάκια.

      Διαγραφή
  3. Έχεις πολύ δίκιο Χριστινάκι μου! Εγώ θεωρώ πως σήμερα είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες! Και αν είσαι και ερωτευμένος λες και ένα Χρόνια Πολλά, βρίσκεις και εναν λόγο παραπάνω για να "γιορτάσεις" τον έρωτά σου. Στην τελική, ο έρωτας θέλει αφορμές για να εκδηλώνεται, είτε να τις δίνεις εσύ ο ίδιος είτε να τις αρπάζεις απο τριγύρω. Ούτε εγώ τα μπορώ τα πολλά πολλά σήμερα,οι περισσότεροι θεωρώ το κάνουν απο "υποχρέωση", τα λίγα και ουσιώδη είναι και τα καλύτερα. Όχι μονο σήμερα αλλα κάθε μέρα!

    Να περάσετε όμορφα και σήμερα λοιπόν με τον Θ σου, και μακάρι να σου φέρει πολλά σοκολατάκια καρδούλες (και εγω τα τσακίζω αυτα)

    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι σουπερ σοκολατάκια... Σκέφτομαι να του τα πάρω εγώ. Μην τυχόν και δε μου πάρει αυτός και ξεμείνουμε.

      Διαγραφή
  4. για αρκουδακια και λουλούδια συμφωνω απολύτως!και εγω σημερα για να πειραξω τον συζυγο εβαλα ενα τραγουδακι!χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφιέρωση... Πολύ ρομαντικό. Η Νάσια από την Κάσο αφιερώνει στον Κώστα με πολύ αγάπη...

      Κούλα μ' ακούς????

      χαχαχα

      Διαγραφή
  5. θα συμφωνησω με το εταιρο μου ημισυ!Ο ερωτας και η αγαπη γενικα αν ειναι αληθινη εκδηλωνεται καθε μερα με πολους τροπους ακομα και μεσα απο μικρα πραγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με όλους τους προγραψάντες. Αλήθεια δεν θυμάμαι να είμαι ποτέ ταιρι αυτή την μέρα αν και μια ωραία βραδιά με Γονίδη την ειχά περάσει τέτοια μέρα.
    Συνηθίζω να γράφω σκέψεις. Με φίλο έχουμε κάτσει και έχουμε γράψει πως πιστεύουμε οτι θα είναι ο άλλος το 2009 και το 2014 . Ο φίλος τα έχει φυλάξει και μάλλον βλέπω να βγαίνουν αυτά που έγραψα εγώ για αυτόν παρά οσα εγραψε αυτός για εμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ωραίο και αυτό που κάνατε με τον φίλο σου... Γενικά μου αρέσει πολύ όταν διαβάζω μια πρόβλεψη που είχα κάνει στο παρελθόν και βλέπω πόσο απέχει συνήθως από το παρόν..

      Διαγραφή
  7. χρόνια πολλά!!! :) αν δε σου πάρει ο Θ σοκολατάκια πάρε εσύ!!! είναι τα πιο τέλεια σοκολατάκια!!! γαπώ φράουλα με σοκολάτα!!! :) τους κουραμπιέδες τους μισώ!!! χαχαχα.. φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α! αυτό με το γράμμα μου φαίνεται τέλεια ιδέα!!!

      Διαγραφή
    2. Evonitaki δεν το διακινδύνευσα. Τα αγόρασα εγώ και του τα πήγα δώρο αλλά έφαγα τα 2/3. Δίκαια πράγματα...

      Διαγραφή
    3. έτσι, δίκαιη να είσαι με τα σοκολατάκια!!! χαχαχα.. :)

      Διαγραφή
  8. Γράμμα στον εαυτό μας! Τι άλλο πια...
    Μήπως να ρίχναμε και κανένα γιούρω μέσα;
    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ιδέα να ρίχνουμε κανένα € σε κουμπαρά δεν είναι κακή.. Του χρόνου θα έχεις μαζέψει 365€...

      Διαγραφή
  9. Δεν έχεις κι άδικο εδώ που τα λέμε...
    Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση όμως είναι το γράμμα στον εαυτό μας..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή μπορείς να το στείλεις σε κάποιον άλλον. Να του τα χώνεις σήμερα και να τα διαβασει σε ενα χρόνο...

      Διαγραφή
  10. Με όσα γράφεις, εγώ θα σου έλεγα ότι ο Άγιος Βαλεντίνος έρχεται και εσείς δεν τον καταδέχεστε :)

    Καλημέρα Χριστίνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η πιο σωστή τοποθέτηση που έχω διαβάσει για το Valentine's ever!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προτιμώ τα μελομακάρονα και έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα σοκολατάκια καρδούλες! Όσο για τις γλάστρες....εκεί που λένε ότι οι άντρες έχουν πρακτικό μυαλό σ' αυτό το σημείο κάτι παθαίνουν! Μα πες μου δηλαδή...έχεις μπροστά σου μια γλάτρα και ένα ψυγείο με άνθη...μα δε θα διαλέξεις τη γλάστρα;!;! Θα την τοποθετήσει εκείνη σε μια γωνιά, θα τη βλέπει και θα σε θυμάται. Τα λουλούδια πόσο θα κρατήσουν;

    Ωραία όμως τα λες, συμφωνώ μαζί σου. Έχουμε πέσει πάνω της να τη φάμε και για να πούμε κι ένα θετικό, είναι μια μέρα που κινούνται περισσότερο τα μαγαζιά.


    Καλημέρα Χριστίνα:)
    φιλιαααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστευω ότι οι άντρες νομίζουν ότι εαν μας φέρουν μια γλάστρα θα τους τη φέρουμε στο κεφάλι. Μεγα λάθος! Εχουν πέσει στην παγίδα του χολιγουντ.

      Διαγραφή
  13. Άστα φιλενάδα...εγώ το βόδι μαγείρευα χτες 3 ωρες και ήρθε ο Βαλεντίνος μου (πεζός και α-ρομάντικος) και έβλεπε τον ολυμπιακό!
    Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Έχει και τη λογική του αλλά βγάζει και μια μικρη μικρή υπόνοια ρομαντισμού...τόση δα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κοίτα να δεις, το είπε κι η διαφήμιση: στον Άη-Βασίλη πιστεύουμε, στον Βαλεντίνο όχι (μόνο στον Ρόσσι ;) ).

    Εγώ πάλι ταξίδευα επαγγελματικά στα Γιάννενα κι έχασα και τον Ολυμπιακό!!! (καλύτερα, γιατί θα έσπαγα την τηλεόραση).

    Όσο για την μάχη σοκολατάκια vs λέλουδα (έστω και σε γλάστρα - επικίνδυνα πράγματα αυτά) σημειώσατε 1Χ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αφορμή την Δήμητρα, ξέρω τώρα γιατί χάσαμε!!! Μα τόσες γυναικείες κατάρες που φάγαμε από "συζύγους" Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών (αυτοί το βλέπανε μήπως χαρούνε και λίγο), είναι δυνατόν να σταυρώσουμε μπάλα?!?!?! Ευχέλαιο θέλαμε και ξεμάτιασμα! χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Μην τα λες αυτά δημόσια βρε Αφρικανε και με κυνηγάνε όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού!!! Και το αστείο είναι ότι ο άντρας μου δεν είναι Ολυμπιακός αλλά Ιωνικός!!! Ντόινγκ!!!!

      Διαγραφή
    3. Ο άντρας σου είναι γνήσιος φίλαθλος, γι' αυτό εσύ δεν πιάνεσαι! :)

      Άσε, τόσα εκατομμύρια οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, μέτρα άλλες τόσες "συζύγους", έφτανε και περίσσευε χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    4. Από ότι κατάλαβα μάλλον δεν κέρδισε....

      Διαγραφή
  15. Αγαπητή μου αυτά τα σοκολατάκια είναι εκπληκτικά όντως!! Εγώ δεν παθαίνω καμιά ιδιαίτερη τρέλα με την ημέρα του Αγ Βαλεντίνου, αλλά κάθε χρόνο μια τούρτα φράουλα θα πλαισιώσει το βραδινό!! :P ;Έτσι για το καλό ρε παιδί μου χιχι
    Καλό βραδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι αγιού Βαλεντίνου, κάτι γενέθλια είναι οι καλύτερες ευκαιρίες για σοκολατοφαγια...

      Διαγραφή
  16. πόσο συμφωνώ! κι εγώ δεν είμαι φαν, αλλά δεν υπάρχει και λόγος να μισεί κανείς τόσο πολύ μια μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή